Dodaj do ulubionych

nocne wstawanie?

16.09.10, 08:13
Witajcie
Mój syn od piątku ma diagnozę - autyzm typowy. Problem jednak na dzień dzisiejszy jest taki. Budzi sie w nocy po ok 5 godzin snu i nie chce dalej spać. Czasami trochę pomarudzi, powierci sie i po 2 godzinach zasypia. Czasami tak jak dzisiaj śpi tylko 3h, płacze strasznie. Nie otwiera nawet oczu i po dłuższym przytulaniu znowu idzie spać. Śpi bardzo niespokojnie.
Czy może najwyższy czas na spanie we własnym pokoju. Czy może kupic kołderkę specjalną. A może to pierwsze oznaki padaczki
Pomóżcie bo lekarze rozkładaja ręce. Jest na diecie, bezmlecznej, bezcukrowej, bezglutenowej. Nie ma robalów, ale na wszelki wypadek sprawdzę.
Obserwuj wątek
    • madzis12 Re: nocne wstawanie? 16.09.10, 09:14
      raczej to nie jest żaden objaw padaczki, mój syn tez czesto budził sie w nocy z płaczem, krzyczał nawet nieraz 2 godziny bez przerwy, teraz budzi si tylko w nocy i śpiewa sobie, gaduli, niestety musicie to przejsc, byc przy synu, u nas to minęło po ok roku (mówie o krzykach nocnych, bo budzenie sie jest dalej) mój synek ma 4,5 roku i tez autyzm

życze duzo cierpliwosci
      • mm1501 Re: nocne wstawanie? 16.09.10, 10:59
        To mnie nie pocieszyłaś
        • szalicja Re: nocne wstawanie? 16.09.10, 12:01
          Poczytaj o melatoninie. Wiem, że rodzice z takim problemem ratowali się właśnie tym.
          • gomado Re: nocne wstawanie? 16.09.10, 12:49
            Mialam to samo i wiele innych objawow autystycznych ktore zaczely mijac po rozpoczeciu leczenia - homeopatia, candida, lamblie, biorezonans. Wiem ze sa rozne opinie na ten temat ale ja tez kiedys desperacko szukalam pomocy na forum, polecono mi to leczenie i poskutkowalo. Jak chcesz wiecej informacji to pisz na gomado@wp.pl.
            • mm1501 Re: nocne wstawanie? 17.09.10, 07:45
              Vege Medice mamy "przerobioną" Odrobaczony, odcandizowany, mam wrażenie że wręcz zaczą gorzej spać od tych wszystkich leków które bierze - codziennie 2 różne
    • marrapog Re: nocne wstawanie? 16.09.10, 14:30
      Nic nie sugeruję po prostu radzę spróbować o ile są warunki: więcej wysiłku fizycznego /na świeżym powietrzu/ w ciągu dnia.
      • gomado Re: nocne wstawanie? 16.09.10, 15:22
        To nie pomaga. U nas doszlo juz do takiej paranoi ze maly spal krocej od nas, ryczal bo byl zmeczony ale cos nie dawalo mu spac. A my tez chodzilismy niewyspani i wykonczeni.
        • jan.kran Re: nocne niespanie 17.09.10, 01:19
          W jakim wieku jest Twoje dziecko ?
          Mój ma 21 , od trzech lat diagnoza ZA.
          Kiedy był mały , tak ze cztery latka , calymi nocami budował skomplikowane konstrukcje z klocków LEGO i jadał tosty.
          Uroczy był.
          Potem nie obserwowałam za bardzo jego zaburzeń snu bo miałam inne problemy.
          Następnie nie sypiał po nocach , nie miał diagnozy ale czułam że coś jest nie koszer.
          Po otrzymaniu diagnozy próbowaliśmy melatoninę , działała dobrze ale krótko , max trzy miesiące.
          Melatoninę odstawilśmy.
          Na dziś jest tak że Obcy nie sypia całą noc i dzień , potem śpi około osiemnastu godzin , potem znowu nie śpi.

Właśnie wstał i prasuje swoje koszule , pewnie kolejna nieprzespana noc a potem znowu kilkanaście godzin snu.
          Rano szkoła.
          Ja odpusciłam.
          Staram się Go wyrzucić do szkoły , czasem idzie po nieprzespanej nocy , potem śpi , potem wstaje.
          Ja na szczęście jestem Nocnym Markiem , poza tym potrafię zasnać w każdej pozycji i wszędzie .
          Pracuję wieczorami i na noce bo wstać rano bym nie dała rady.
          Tzn. wstaję i wyrzucam Liliowego do szkoły ale do pracy bym już nie dała rady pójść po takiej akcji.
          Szkoła jest poinformowana o zaburzeniach snu Obcego i są ok , ja czasem wysiadam ale walczę.
          Tzn. walczę żeby poszedł do szkoły i z reguły wygrywam:PPPPP
          Kran Nocny
        • hiuppo Re: nocne wstawanie? 22.09.10, 11:48
          Przyzwyczaj się do tego. Ja od urodzenia dziecka nie sypiam dłużej jak 5-6 godzin. On też niewiele więcej, po dużym wysiłku fizycznym na powietrzu nie więcej jak 9 godzin (rekord).
    • sakada Re: nocne wstawanie? 23.09.10, 16:06
      Nasz neurolog przepisał Atropil. Działa.
      • jan.kran Re: nocne wstawanie? 24.09.10, 09:15
        Zastanawiam się czy ja nie powinnam zacząć brać czegos nasennego bo jestem wykończona ...
        Aspie ma ekstremalne zaburzenia snu co się odbija na mnei i chodzę jak zombie a muszę pracować a dziś zaczynam kurs norweskiego na wysokim poziomie , muszę zdać za kilka tygodni ważny egzamin...

• mm1501 Re: nocne wstawanie? 07.10.10, 11:47
        I znowu pobudka o 2 w nocy. Dzięki temu umyłam nawet okna, wyprałam i zrobiłam ser z mleka. O 8 rano miałam juz cały dzień dla siebie :) Dla siebie?
        • aaalutek Re: nocne wstawanie? 17.10.10, 18:50
          Hm:)moja Marysia ma lat 6,5, gdy skończyła 3 miesiące przesypiała cała noc, gdy skończyła rok, nigdy nie spała w dzień, potrafi wytrzymać 18-20 godzin ,odkąd pamiętam zasypiała po 24 w nocy, wstawała o 7 do przedszkola ,dostała od neurologa melatoninę, bierze już kilka lat, bez niej zasypia właśnie po północy, z nią około 21:00, zdarza się że wstaje o 2-3 i już nie zaśnie, tak jest z raz, dwa na tydzień
          • wilma1970 Re: nocne wstawanie? 17.10.10, 20:16
            Ile trzeba czekać na efekty używania kołdry obciążającej? My używamy jej od tygodnia, może to za krótko? Spodziewałam się bardziej spektakularnych efektów - że będzie głębiej spał i jego udręczony mózg choć przez noc odpocznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka