talkaijas
14.01.11, 18:28
Witam Was
Rok temu bylam tu i pytalam tylko z innego konta z ktorego zapomnialam hasla.. wiec musialam nowe...
wtedy martwilam sie niemowieniem glownie..
od tego czasu mlody sie rozgadal, jest fajnym dzieckiem chociaz ustawia nas i to rowno...
martwi mnie jedna w sumie rzecz...
nie potrafi przeprowadzac dialogow.. jego mowa ogolnie lezy ale slowa przybywaja.. musze przyznac ze oglada duzo tv a my nie mamy dla niego zbyt duzo czasu [praca itd] a wtedy jest z dziadkiem a dziadek idzie na latwizne..
janek oglolnie np..
nie umie pogadac przez telefon i brak mu spontanicznosci...
jak mama moja z nim gada i mowi powiedz mi cos to on nie umie nic wymyslec i spiewa jej "Sto lat"
jak sie bawimy autkami ze rozmawiaja to on zawsze podjezdza i pyta " jak sie masz" no bo mama go tak nauczyla...
ogolnie rozumie ze ktos jest smutny itp...
z kuzynostwem sie bawi,,,
udaje ze sie auto pali a on gasi..
wszystko chce robic ze mna [szczegolnie bawic sie] ogolnie to nie chce bawic sie sam... [chyba za bardzo nie umie, brak mu pomyslow] jest otwarty na ludzi.. gdy idziemy to biblioteki to mowi ladnie dzien dobry.. lgnie do dzieci, ludzi... uwielbia ksiazki o wszystkim... ma bardzo dobra pamiec [nie wiem czy ma mnie to martwic czy nie]... pamieta ze cos kiedys gdzies.. np wczoraj leciala bajka o balwanku Buli i on mowi - o Babcia Halinka taka ma... - oczywiscie po swojemu czyli oo baba ika taka baje ma...
kiedys jak mu czegos nie chcielismy dac to mowilismy ze to poszlo "nyny" czyli spac.. od teraz jak czegos nie ma to mowi ze to nyny robi... albo ze jest daleko...
ma po prostu takie stereotypowa mowe za duzo bo zachowania to tak srednio..
boi sie noszenia na barana a raczej na ramionach [jakby bal sie ze spadnie..]
jak mu mowie ze go nie kocham to albo wrzeszczy ze mam go kochac albo bardzo mocno placze... reaguje na uczucia..
ale gdy mowie ze mnie boli [bo cos mi zrobil] to mowi "nie boli" albo "malo boli"
dziewczyny doradzcie cos.. od roku sie przestalam martwic gdy mowa ruszyla a teraz kolejne watpliwosci...