dasia_23 25.03.11, 09:35 Mam pytanie, czy gdzieś można kupić znaczek którego koszt jest przeznaczony na terapię autystów? Czy tym znaczkiem jest ten "puzelek" i czy jest odpowiednik z polskim podpisem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 27.03.11, 14:18 tez bym chciala sie dowiedziec czy jest polski odpowiednik w USA jest to wielokolorowy kawalek puzzla ,czesto z niebieskim tlem - czy to bransoletka, czy magnes-naklejka na auto ( ukradli mi taka), w Kanadzie zaleznie od prowincji - element puzzla wpisanay czesto w litere A, tlo biale, fioletowe czesto jako przypinka na klape Odpowiedz Link
marychna31 Podepnę się 27.03.11, 15:40 forum.gazeta.pl/forum/w,10034,123532035,123641118,Gorawka.html Odpowiedz Link
mruwa9 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 27.03.11, 21:30 Ja wlasnie zamowilam taki: shop.autism.se/?contentpage=showproduct&kategori=5&id=91 Ale to w Szwecji... Odpowiedz Link
gorawka Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 28.03.11, 15:29 Zakładka jest orędowniczką upowszechnienia właśnie tejże puzzelkowej wstążeczki w Polsce. Zaczęłyśmy nawet jakiś czas temu robić w tym kierunku jakieś ruchy. Na razie pojawiły się inne pilniejsze akcje, ale myślę, że warto do tematu wrócić. Odpowiedz Link
roseanne Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 28.03.11, 19:38 jak Wam sie uda to koniecznie dajcie znac Odpowiedz Link
dasia_23 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 29.03.11, 09:12 Mruwa9 a ile taki znaczek kosztuje w przeliczeniu na EURO (orientacyjnie) i czy byłabyś skłonna zamówić kilka naraz i przesłać do Polski ? Oczywiście pokryje koszty. Odpowiedz Link
mruwa9 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 29.03.11, 14:51 25 SEK, co odpowiada ok. 11 zl. Nawet, jesli teraz zamowie, to do soboty nie maja szans dotrzec do Polski. Zreszta mozesz zamowic sama, bezposrednio na swoj adres: shop.autism.se/?contentpage=showproduct&kategori=5&id=91 po wpisaniu w okienku "Antal" liczby zamawianych znaczkow, klikasz na koszyczek po prawej stronie (lägg varan i korgen), a nastepnie w gornym lewym rogu strony klikasz "till kassan" i wypelniasz formularz: förnamn= imie efternamn=nazwisko adress=adres (ulica, nr domu) Postnr/ort = kod pocztowy /miejscowosc Land= kraj, panstwo (wpisujesz Polen) Mobil = nr komorki e-post =email Potem klikasz po prawej stronie "skicka beställning" , znaczki przyjda za zaliczeniem pocztowym. Ja nie musialam nic z gory placic, zaplace przy odbiorze plus koszty przesylki. Nie wiem, czy w przypadku zamowienia z zagranicy nie beda chcieli od razu pobrac oplaty z gory (np. platnosc karta). To jest strona Stowarzyszenia Autyzmu, wiec pewna, nie podejrzewam zadnych przekretow. Odpowiedz Link
dasia_23 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 30.03.11, 23:34 Dzięki za instrukcję, skorzystam z rady i zamówię. Odpowiedz Link
gorawka Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 29.03.11, 16:24 Dasia, to jest tak a propos robota do zrobienia w naszym kraju - zeby te znaczki sie u nas upowszechnily. Jesli bylabys zainteresowana, to mozemy wspolnie zadzialac. Mam juz jakis tam pomysl. Jesli jestes chetna, to daj znac. Odpowiedz Link
dasia_23 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 30.03.11, 23:33 Gorawka, chętnie dołączę, czasu co prawda mam mało ale zapał jest. Daj znać jeśli już wymyśliłaś jakieś konkrety. Ja chce wydrukować na papierze znaczek i przyczepić sobie TŻ i dzieciakom do koszulek, bo pod Pałac się wybieramy obowiązkowo!!! A zakupem zajmę się na spokojnie :) Odpowiedz Link
monna16 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 02.04.11, 22:00 Wiecie może czy są takie niebieskie silikonowe opaski oznaczające wsparcie dla autyzmu? Odpowiedz Link
roseanne Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 02.04.11, 23:43 w stanach kupowalam takie, ciemnoniebieskie z puzzlem Odpowiedz Link