Dodaj do ulubionych

Znaczek wsparcia dla autyzmu.

25.03.11, 09:35
Mam pytanie, czy gdzieś można kupić znaczek którego koszt jest przeznaczony na terapię autystów? Czy tym znaczkiem jest ten "puzelek" i czy jest odpowiednik z polskim podpisem?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 27.03.11, 14:18
      tez bym chciala sie dowiedziec czy jest polski odpowiednik

w USA jest to wielokolorowy kawalek puzzla ,czesto z niebieskim tlem - czy to bransoletka, czy magnes-naklejka na auto ( ukradli mi taka),

w Kanadzie zaleznie od prowincji - element puzzla wpisanay czesto w litere A, tlo biale, fioletowe
      czesto jako przypinka na klape
    • marychna31 Podepnę się 27.03.11, 15:40
      forum.gazeta.pl/forum/w,10034,123532035,123641118,Gorawka.html
    • mruwa9 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 27.03.11, 21:30
      Ja wlasnie zamowilam taki:
      shop.autism.se/?contentpage=showproduct&kategori=5&id=91
      Ale to w Szwecji...
      • roseanne Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 27.03.11, 23:48
        czyli taki jak w USA
        • gorawka Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 28.03.11, 15:29
          Zakładka jest orędowniczką upowszechnienia właśnie tejże puzzelkowej wstążeczki w Polsce. Zaczęłyśmy nawet jakiś czas temu robić w tym kierunku jakieś ruchy. Na razie pojawiły się inne pilniejsze akcje, ale myślę, że warto do tematu wrócić.
          • roseanne Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 28.03.11, 19:38
            jak Wam sie uda to koniecznie dajcie znac
      • dasia_23 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 29.03.11, 09:12
        Mruwa9 a ile taki znaczek kosztuje w przeliczeniu na EURO (orientacyjnie) i czy byłabyś skłonna zamówić kilka naraz i przesłać do Polski ? Oczywiście pokryje koszty.
        • mruwa9 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 29.03.11, 14:51
          25 SEK, co odpowiada ok. 11 zl. Nawet, jesli teraz zamowie, to do soboty nie maja szans dotrzec do Polski. Zreszta mozesz zamowic sama, bezposrednio na swoj adres:
          shop.autism.se/?contentpage=showproduct&kategori=5&id=91
          po wpisaniu w okienku "Antal" liczby zamawianych znaczkow, klikasz na koszyczek po prawej stronie (lägg varan i korgen), a nastepnie w gornym lewym rogu strony klikasz "till kassan"
          i wypelniasz formularz:
          förnamn= imie
          efternamn=nazwisko
          adress=adres (ulica, nr domu)
          Postnr/ort = kod pocztowy /miejscowosc
          Land= kraj, panstwo (wpisujesz Polen)
          Mobil = nr komorki
          e-post =email

Potem klikasz po prawej stronie "skicka beställning" , znaczki przyjda za zaliczeniem pocztowym. Ja nie musialam nic z gory placic, zaplace przy odbiorze plus koszty przesylki. Nie wiem, czy w przypadku zamowienia z zagranicy nie beda chcieli od razu pobrac oplaty z gory (np. platnosc karta). To jest strona Stowarzyszenia Autyzmu, wiec pewna, nie podejrzewam zadnych przekretow.
          • dasia_23 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 30.03.11, 23:34
            Dzięki za instrukcję, skorzystam z rady i zamówię.
            • mruwa9 zamowilas? 06.04.11, 16:36
              do mnie znaczki dotarly dopiero dzis.
        • gorawka Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 29.03.11, 16:24
          Dasia, to jest tak a propos robota do zrobienia w naszym kraju - zeby te znaczki sie u nas upowszechnily. Jesli bylabys zainteresowana, to mozemy wspolnie zadzialac. Mam juz jakis tam pomysl. Jesli jestes chetna, to daj znac.
          • dasia_23 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 30.03.11, 23:33
            Gorawka, chętnie dołączę,
            czasu co prawda mam mało ale zapał jest.

Daj znać jeśli już wymyśliłaś jakieś konkrety. Ja chce wydrukować na papierze znaczek i przyczepić sobie TŻ i dzieciakom do koszulek, bo pod Pałac się wybieramy obowiązkowo!!!

A zakupem zajmę się na spokojnie :)
            • monna16 Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 02.04.11, 22:00
              Wiecie może czy są takie niebieskie silikonowe opaski oznaczające wsparcie dla autyzmu?
              • roseanne Re: Znaczek wsparcia dla autyzmu. 02.04.11, 23:43
                w stanach kupowalam takie, ciemnoniebieskie z puzzlem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka