Dodaj do ulubionych

doktor Tomaszewska autyzm

20.06.12, 12:50
Witam, czy ktoś z was był dzieckiem (autyzm/zespół aspergera) u doktor Tomaszewskiej w Warszawie? wiem że robi dzieciom badania, że próbki wysyła do USA ale nie wiem czy to ma sens czy są z tego jakieś korzyści dla dziecka. Badanie kosztuje 2 - 2,5 tys. Jeśli ktoś robił te badania i był u dr Tomaszewskiej proszę podzielić się zpostrzerzeniami
Obserwuj wątek
    • marika012 Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.06.12, 13:12
      My byliśmy kilka razy. Na badania w USA nie daliśmy się naciągnąć. Chcieliśmy najpierw zobaczyć czy będą efekty różnych specyfików które dostaliśmy. Młody pił jakieś zielska w proszku (na koncentrację), brał kilka leków homeo na jelita i ponoć miał je wyleczone, przeleczyliśmy pasożyty i grzyba. Brał jakąś wit B, którą wcierało się w nadgarstki i oksytocynę w spreju do nosa (200 zł za 15 ml!!!!). Do tego dieta bez cukru, mleka, glutenu. Spektakularnych efektów brak choć chyba w tym czasie zaczął lepiej mówić (głośniej, mniej mrucząco) i terapeuci na TUSie mówili że nieco lepiej pracuje. Zrezygnowaliśmy bo wydawaliśmy ok 600 zł za wizytę. Było za drogo, a kobitka była dla mnie mało wiarygodna. Gdybyśmy byli do końca przekonani to byśmy kontynuowali.
      • tijgertje Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.06.12, 13:23
        Marika, z czystej ciekawosci chcialam zapytac o ta oksytocyne do nosa. Czemu niby miala sluzyc? jedyne takie zastosowanie jest mi znane w celu poprawienia karmienia piersia (powoduje wyrzut mleka) , ale nie potrafie sobie wobrazic, jak mialaby omoc na autyzm?
        • polaa27 Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.06.12, 13:58
          My chodziliśmy i zauważyłam dużą róznicę. W portfelu:) Wizyty po 600-800 zł, a efektów nie widziałam. Być może ktoś wierzy w homeopatię i biorezonans, ja mogę powiedzieć z czystym sumieniem że spróbowałam i nie wierzę.

Robiliśmy też badania w USA. I tu sobie akurat chwalę testy alergologiczne i testy na poziom trawienia glutenu i mleka z moczu. (Testy z włosa wzięliśmy w pakiecie i to jeszcze większe czary mary niż kropelki homeo:) Podobne testy na alergie opóźnione z oznaczeniem tak wielu alergenów można zrobić tylko w Poznaniu koszt w zależności od ilosci badanych alergenów od 1000 zł do bodajże 1500 zł za blisko 300 alergenów.

www.imupro.pl/pl/imupro_300.html
          Z dobrych rzeczy to produkty Kirkmana, które doktor przepisuje. Oczywiscie wtedy kupowałam jak leci i dużo produktów było zupełnie zbędnych np. Colostrum, które nie zadziałało. Ale witaminy i mikroelementy Kirkmana do dziś kupuję u nich (już oczywiscie bez wizyt, zamawiam sobie do odbioru).

Także rozważ czego potrzebujecie (testy na alergie, trawienie, suplementację, etc.) i wybierz z głową, bo naprawdę lepiej wydać jest pieniądze na terapię niż na cholernie drogie kropelki czy kuleczki, których działania nikt nie udowodnił.
        • marika012 Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.06.12, 14:46
          > Marika, z czystej ciekawosci chcialam zapytac o ta oksytocyne do nosa. Czemu ni
          > by miala sluzyc?
          Oksytocyna miała poprawić nawiązywanie kontaktów społecznych. Tu coś niecoś wyczytać można :)
          ttp://www.racjonalista.pl/kk.php/s,7176
      • 1monique595 Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.06.12, 14:04
        dzięki za odpowiedz. Ja właśnie nie wiem co mam zrobić badać małego czy nie, dlatego pytam. Ma 6 lat, mówi, na terapiach robi postępy, co prawda liczy do 5 nie zna liter a największe problemy ma w kontaktach społecznych ale na to raczej nie ma lekarstwa. A odtruwaliście szczepionki lub metale ciężkie? jak tak to na własną rękę czy pod kontrolą?
        • marychna31 Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.06.12, 23:11
          Tu opisane sa doświadczenia z medycyna niekonwencjonalną w "leczeniu" autyzmu:
          www.racjonalista.pl/kk.php/s,3979
          • bogusiamaria Re: doktor Tomaszewska autyzm 21.06.12, 18:55
            To tak jak z homeopatią-jednym ( i zmiany naprawdę widać)
            pomaga innym nie.
    • nefret_ete Re: doktor Tomaszewska autyzm 21.06.12, 19:32
      Ta Pani dr jest z Tychów, w W-wie też przyjmuje. Reklamę ma dobrą :)a reszta to- jeśli chodzi o diete to moim zdaniem jej założenia są dobre, tak samo leczenie grzybów cyz pasożytów(moim zdaniem!) ale po co wydawać kasę na wizyty? Dla mnei te ceny są nieetyczne i tyle. Zwłaszcza, że skutek leczenie homeopatią moim zdaniem- żaden. Jetseś z w-wy czy ze śląska?
      • aga_sama Re: doktor Tomaszewska autyzm 21.06.12, 21:32
        O dżizas ale jaja z tą oksytocyną. Mnie w poradni laktacyjnej dawali wacik nasączony płynem z ampułki do wdychania, nie kosztowało to 200 zł....
      • 1monique595 Re: doktor Tomaszewska autyzm 22.06.12, 12:42
        nefret_ete napisała:

> Ta Pani dr jest z Tychów, w W-wie też przyjmuje. Reklamę ma dobrą :)a reszta to
        > - jeśli chodzi o diete to moim zdaniem jej założenia są dobre, tak samo leczeni
        > e grzybów cyz pasożytów(moim zdaniem!) ale po co wydawać kasę na wizyty? Dla m
        > nei te ceny są nieetyczne i tyle. Zwłaszcza, że skutek leczenie homeopatią moim
        > zdaniem- żaden. Jetseś z w-wy czy ze śląska?

Witaj, jestem z Warmii i Mazur i szukam dobrego lekarza z W-wy lub Gdańska. Czy da się zaobserwować że dziecko ma grzyba? pasożyty sprawdzaliśmy wiele razy nigdy w badaniu nie wyszły
        • nefret_ete Re: doktor Tomaszewska autyzm 22.06.12, 13:28
          janse że tak. U nas głowne objawy: brak kontaktu na imię , brak kontaktu wzrokowego, agresja i autoagresja, wirowanie, ogromna wyniórczość pokarmowa, ciągła histeria, podniesiony głos, brak rozwoju mowy, stereotypie, brak koncentracji, ogromna nadpobudliwość, płaczliwość, zaparcia.
          90% z tych objawów minęła po tygodniu rozpoczęcia kuracji lekami. Dieta konieczna min 3 mce. inaczej grzyb wróci.
          • ray-ban Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.02.13, 22:28
            jakbym czytała o swoim dziecku, nefrete jaka dieta? bezcukrowa i bezmleczna?jestem tutaj nowa mimo że dziecko ma już 3,5 roku stąd takie pytanie. Jakieleki podawałaś, na receptę czy homeo?
            • marychna31 Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.02.13, 22:32
              homeopatia i dieta bezcukrowa się wykluczaja bo "leki" homeopatyczne to woda z cukrem.
            • nefret_ete Re: doktor Tomaszewska autyzm 20.02.13, 22:35
              Tak dieta bezcukrowa i bezmleczna. Grzyba usunęliśmy fluconazolem
              • kaja7 Re: doktor Tomaszewska autyzm 21.02.13, 18:41

tak sie zastnawiam jakie to badania w usa robia i takie dobre. mieszkam u usa i moj syn jest obecnie diagnozowany i nic mam nie robial zadnych badan oprocz psychologicznych.
                • marektatojakuba Re: doktor Tomaszewska autyzm 21.02.13, 23:02
                  badania zasobności kieszeni...
                  • halogen75 Re: doktor Tomaszewska autyzm 22.02.13, 15:17
                    Tak. Korzystałam z usług pani Tomaszewskiej przez 8 miesięcy. W tej chwili już nie korzystam.
                    Po pierwsze masz złe dane. Ja robiłam badania rok temu i wtedy już kosztowały od 2,5 do 3000 zł, nie mniej w fazie wstępnej też nam podawali sumy takie jak podałaś. Nie wiem czy przypadek, czy też dziwne zrządzenie losu ale jakoś tak mi wpadło w oko, że ceny wciąż są podawane niższe niż są w rzeczywistości. Nam przed samym wysłaniem badań nagle zmieniono cenę na wyższą o 400 zł tłumacząc się wyższym kursem dolara na obecnym etapie.
                    Ja korzystałam z wizyt w Warszawie. Ktoś słusznie zauważył, że lekarz przyjmuje również w Tychach. Z tego co wiem, z Tychach jest za wizytę niższa cena, nie ma też musu płatności za dodatkowe "bonusy" pakowane i rozliczone już kiedy w Warszawie wychodzisz z gabinetu i płacisz za wszystko przy "ladzie" z pielęgniarkami (paniami od obsługi???). Masz wówczas dołożone do pakietu różne leki i specyfiki, za które bezwarunkowo płacisz, nie mając pojęcia co to w ogóle jest. Cena wizyty miała być 200 zł, zapłaciliśmy bagatela 700 zł plus mnóstwo recept jeszcze niewykupionych plus koszty podróży. Wizyta krótka, niewiele się dowiesz, mnóstwo tematów nieznanych i świeżych wrzucanych na szybko. Wizyta 15, góra 20 minut. Badanie biopolem czy jak to się tam nazywa. Pani jeździ nad głową dziecka różdżką i ocenia w ten sposób niedobory, grzybicę, diety, alergie, oczywiście musisz to potwierdzić późniejszymi badaniami. Leków dostajesz stos, większość nieznanych i niedostępnych w Polsce. Koszt leków sprowadzanych i wykupionych- kolejne 700 zł. To starcza na powiedzmy 2-miesięczną kurację. Kiedy starasz się przetłumaczyć sobie zagraniczne etykiety przepisanych leków, zaczynasz mieć niezłą jazdę w mózgu, co właściwie przepisano Twojemu dziecku i dlaczego? Niewiele specyfików ma jakiś realny sens w podawaniu. Owszem, są leki przeciwgrzybiczne, są leki na zwiększenie koncentracji, są leki na pokrycie niedoborów więc powiedzmy podawanie takich leków ma jakąś logikę. Ale my na przykład otrzymaliśmy lek zagraniczny, na etykiecie którego wyczytaliśmy, że jest to lek przeciwbólowy na stawy dla starszych i niedołężnych fizycznie ludzi. Nam przepisano go niejako na poszerzone sploty w mózgu (wówczas podejrzewano wodogłowie u syna) i nie bardzo mi się to nakładało.
                    Nie podobało mi się też wieczne dodawanie nam różnych leków przed samym wyjściem mimo naszego sprzeciwu. Jak mogę coś podawać kiedy nie mam wyników badań w ręku?
                    Badania metaboliczne bardzo konkretne i szczegółowe ale jeśli sama nie znasz dobrze języka angielskiego bądź nie znajdziesz kogoś kto Ci te wyniki szczegółowo zinterpretuje, a ciężko jest kogoś takiego znaleźć, nie dowiadujesz się za wiele. Sama pani Tomaszewska też nie bardzo Ci wytłumaczy i przetłumaczy każdy wpis. Zawsze szybko, taśmowo, wychodzisz bardziej zielona niż przed wizytą;)
                    W Tychach nie wiem. Słyszałam, że bardziej skupia się na wszystkim, bo przyjmuje w domu bez całej tej plejady różnego innego personelu, bez półki z lekami, bez pań obsługujących. Jak jest naprawdę? Nie wiem, nie wypowiem się, nie korzystałam z wizyt w Tychach.
                    • prawdziwykoliber Re: doktor Tomaszewska autyzm 09.02.14, 20:19
                      przeklejam z innego forum na ktorym pisze dlatego moze sie wydawac wyrwane z kontekstu..

jestem obecnie wsciekła na dr. T
                      podałam dzis rano cerebrum compositum
                      i oczywiscie juz mam efekt w postaci papkowatej kupy ::)

powiedzcie mi (choc odpowiedzi sie domyslam) czy cerebrum w zastrzykach (ktore mozna tez brac doustnie) zawiera laktoze???
                      domyslam sie ze nie
                      wiem ze dr sprzedaje cerebrum w swoim gabinecie po 10 zł ampułka
                      jak mozna byc tak paskudnym człowoiekiem by nie zaproponowac dziecku o ktorym sie wie ze jest na diecie bezmlecznej, bezcukrowej...takej opcji ???
                      (juz pomine ten enzywit z laktoza)
                      normalne zaraz zrobie skan z zaleceniami.gdzie jak byk pani T powieliła to co juz robimy czyli diete..a nastepnie przepisała nam cerebrum heela w tabletkach ZAWIERAJACYCH LAKTOZE

zdecydoiwanie odradzam wizyty u dr. TOMASZEWSKIEJ
                      bo to kobieta pozbawiona DOBREJ WOLI

nie stac nas na badania (czytaj nie mozna nas naciagnac na badania i drogie suplementy) to POTRASKTOWAŁA nas po łepkach
                      250 zł wyrzucone w błoto :-X :-\

zdecydowanie leczenie DAN u tej pani jest dla ludzi bogatych bo biednych traktuje jak smieci

oto skan na dopwod niekompetencji tej pani
                      http://images62.fotosik.pl/640/d4f428a3e6efa66cm.jpg

dziecko zrobiło juz 3 papkoata kupe >:(

i tak jak poprzedfniczka napisała..traktowanie tasmowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka