agjot1979
13.12.12, 11:21
Witajcie, znowu mam problem.
Otóż u mojego syna wykryto alergię na pszenicę i ryż, Młody jest ekstremalnym nie jadkiem, do tej pory żywił sie suchym chlebem, bułkami i płatkami kukurydzianymi. Teraz chleb i bułki odpadają, a ja nie wiem co dalej. Szukam jakiegoś przepisu na chleb bez składników które go uczulają, a który choć trochę będzie przypominał ukochane pieczywko w smaku. Przeryłam internet ale nie znalazłam nic co on mógłby zjeść. Wszędzie jak nie ma pszenicy to jest ryż, albo chleb żytni którego nie ruszy. Może ktoś z was wie gdzie szukać, albo dysponuje jakimś fajnym przepisem.
Mam jeszcze pytanie o zachowanie, młody miewa ataki szału połączone z waleniem głową w twarde przedmioty, robi tak gdy cos mu nie wyjdzie,albo czegoś mu zabronie, lub gdy chce dostać coś zabronionego. Czasami puka lekko jak się bardzo cieszy. Nie wiem jak reagować, jak ignoruję naparza z całych sił i wyje, jak go przytrzymuję to próbuje uderzyć we mnie, najczęściej odkładam w bezpieczne miejsce i czekam aż mu przejdzie, nie wiem dlaczego tak się zachowuje. Podejrzewam że jest nie do wrażliwiony w okolicach głowy. Przyznam że mnie to wykańcza psychicznie bo nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi, jak to wygasić?
Pozdrawiam, Aga