Dodaj do ulubionych

Forumowicze pomóżcie, proszę

03.01.13, 15:08
www.gazetawroclawska.pl/artykul/731799,pozar-w-udaninie-siedmioletni-chlopiec-nie-zyje,id,t.html

Chcę Was prosić, byście odłożyli na bok antypatie i wszelkie negatywne uczucia, czy różnice jakie nas dzielą i jeśli jesteście w stanie to pomóżcie jednej z nas, kobiecie, która pożarze straciła cały dobytek, mieszkanie i męża. Została sama z autystycznym 4 letnim synkiem. Pokażmy, że nie jesteśmy obojętni, że nawet jeśli wiele może nas różnić tu na forum, to gdy jest taka potrzeba potrafimy solidarnie wspomóc kogoś spośród nas, kto stracił wszystko co miał, w tym również to co człowiekowi najbliższe, tą najbliższą osobę dającą wsparcie tak dla nas cenne i zapewniająca rodzinie środki do życia... Nie wiem, czy odwiedzała nasze forum, ale niech nie będzie dla nas kimś obcym, poprzez swego syna jest przecież kimś spośród nas, choć od 4 dni daleko bardziej dotknięta i skrzywdzona przez los niż my.
Proszę Was, by jeżeli tylko stać Was na taki gest i macie taką możliwość, byście wysłali jej czy to paczkę z odzieżą dla niej (rozm. 40-42) czy dla syna, czy jakieś środki niezbędne do codziennego funkcjonowania (środki higieny osobistej itp), bądź nawet niewielki datek pieniężny, który da im szansę stanąć na nogi po tej tragedii.
Paczki można przesyłać na adres :
Anna Kwas
Udanin 104
55-340 Udanin

ewentualną pomoc pieniężną (nawet niewielką) można przesyłać na konto podane na oficjalnej stronie Gminy Udanin - www.udanin.pl/
Myślę, że tam też można zasięgnąć języka odnośnie najpilniejszych potrzeb tej osieroconej rodziny. Wierzę, że pomożemy Jej uwierzyć, że nie zostali na świecie sami...
Obserwuj wątek
    • backwoodsman Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 15:45
      przez moje niedopatrzenie wkradł się pewien błąd w adresie. Prawidłowy adres na jaki można wysyłać przesyłki z pomocą widnieje również na stronie Gminy Udanin www.udanin.pl/
      czyli: Anna Kwas
      Udanin 38/1
      55-340 Udanin

serdecznie przepraszam za tą nieścisłość
      • halogen75 Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 16:04
        Cześć,
        backwoodsman,
        na moją pomoc możesz liczyć. Potrwa to troszeczkę ale postaram się w jak najszybszym czasie uzbierać rzeczy najbardziej potrzebne na pierwszy rzut. Ponieważ dość często angażuję się w tego typu akcje, postaram się zebrać grupę ludzi, która wspomoże matkę razem ze mną. Jeśli nie zrobię to sama. I może żebyśmy się zbytnio nie pokrywali i nie słali tego samego ja deklaruję się, że wyślę środki czystości, higieniczne, rozejrzę się też za ubraniami dla chłopca.
        Jeśli chodzi o ubrania dla mamy, nie mój rozmiar ale zaraz popytam. Dam znać wieczorkiem.
        • halogen75 Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 16:07
          backwoodsman, czy paczka żywnościowa też by się przydała?
          • backwoodsman Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 16:24
            halogen po pierwsze wielkie, ogromne dziękuję. Nie znam jej bezpośrednio, ale jestem w kontakcie z jej znajomą, także mamą autystyka. Spróbuję się czegoś dowiedzieć odnośnie żywności. Napewno jeśli, to sądzę że coś, co ma pewien dłuższy okres trwałości. Nie potrafilem przejść obojętnie, tym bardziej, że to przecież nasze środowisko...
          • aga_sama Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 16:28
            Halogen
            nie wiadomo, czy paczka żywnościowa się przyda. Ania i Nikodem są jeszcze w szpitalu. Wyjdą w sobotę. Na pogrzeb :(
            To, co się przyda na pewno to pieniądze, na stronie gminy udanin jest podany nr konta:
            www.udanin.pl/
            Gmina szykuje mieszkanie socjalne, z tego co zrozumiałam ma być gotowe do zamieszkania.
            www.tvn24.pl/wiadomosci-wroclaw,44/nie-zyje-7-latek-ranny-w-pozarze-udanin-pomaga-rodzinie,297843.html
            Przydadzą się również zabawki, także te edukacyjne, rozwojowe, terapeutyczne, ubranka na 104/110. Ale to chyba potem.
            Można też pomóc Ani i Nikodemowi poprzez subkonto w fundacji Zdążyć z Pomocą
            pomagamnikodemowi.pl/index0.php
            • tijgertje Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 17:20
              Aga, chorobsko mnie rozlozylo i juz nie dam rady teraz szukac, pakuje sie znowu do lozka. Czy mialabys okazje dopytac o numery konta dla przelewow z zagranicy? Bylabm wdzieczna.
              • aga_sama Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 17:25
                Aniu, zadzwonię jutro do ośrodka pomocy społecznej w Udaninie i spróbuję się dowiedzieć...
                • tijgertje Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 17:32
                  Dzieki.
    • madix1 Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 17:38
      Dzięki za informację.
      • halogen75 Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 18:34
        Dobrze. Rozumiem.
        Zatem powoli będę organizować paczkę dla mamy i dziecka w zakresie potrzeb pielęgnacyjnych i higienicznych.
        Jeśli będzie informacja na później o potrzebach żywieniowych (być może mały jest na diecie) pomyślimy wówczas o zorganizowaniu takiej paczki. Poczekamy.
        Pieniążki pójdą w różnym czasie z różnych miejsc w Polsce, jeśli chodzi o mnie po 10 grudnia. Niewielkie sumy ale grosz do grosza.
        Zabawki, gry, pomoce, myślę, że wspólnymi siłami da się tutaj coś zorganizować.
        Ubranka w podanym rozmiarze już zbieram, puściłam info ludziom, którzy zawsze w takiej sytuacji są gotowi pomóc. Sama też sporo rzeczy w tym rozmiarze znajdę.
        Straszna tragedia, po prostu straszna....
        • udanin Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 19:03
          czy ktos moze mi powiedziec na jaki adres mozna przeslac paczke dzl poszkodowanych w pozarze z udanina 38/1?
          • halogen75 Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 19:36
            Z tego co widać tu jest podany adres:

Paczki można przesyłać na adres :
            Anna Kwas
            Udanin 104
            55-340 Udanin
          • backwoodsman Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 23:53
            adres widnieje na stronie Gminy Udanin www.udanin.pl/ i jest to ulica jaką wymieniłaś. Jestem przekonany, że listonosz trafi bezbłędnie.
            Wstępnie dostałem adres Udanin 104, ale już po zamieszczeniu tego apelu proszono mnie o sprostowanie, co uczyniłem. Nie ma tu możliwości edycji więc mogłem to tylko skorygować podając póżniej prawidłowy adres

Anna Kwas
            Udanin 38/1
            55-340 Udanin
    • roggalique Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 03.01.13, 23:19
      Podbijam wątek bez zbędnych słów.

:(

r.
    • tijgertje [b]Prosba o kontakt[/b] 04.01.13, 13:45
      Osoby chetne do pomocy dla Ani i Nikodema proszone sa o kontakt na maila:
      aaniola@gmail.com
      Grupa ludzi z okolicy zbiera roznosci, ktore sie moga przydac i chodzi o to, zeby ustalic co kto wysyla, zeby nie dostali 10 kolder itp.
    • tijgertje Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 04.01.13, 15:57
      tutaj znajdziecie wiecej szczegolow:
      www.facebook.com/MagdalenaIJejZycie
      Potrzebne jest w zasadzie wszystko, ale uzgadniajcie, co kto wysyla.
      Dla mamy potrzebne sa ubrania w rozmiarze 40-42 i buty 38/39
      dla synka ubrania 110/116 i buty 26/27.
      Prosze, miejcie na uwadze, ze rzeczy, ktore mialy wyladowac na smietniku sa kiepskim podarunkiem, nawet jesli ktos stracil wszystko.
    • tijgertje Re: Forumowicze pomóżcie, proszę 05.01.13, 13:47
      Na gorze przyszpililam watek organizacyjny pomocy dla Ani i Nikodema.
      Wyjasnienie odnoscnie adresu przesylania paczek: 38/1 to adres spalonego mieszkania, ten trzeba podawac w przelewach na konto.
      Udanin 104 to adres tesciow Ani i do nich mozna wysylac paczki. Tak, ze wszystko sie zgadza:)
    • tijgertje Up, up, up! 07.01.13, 10:00
      Na gorze jest watek, zajrzyjcie prosze! Kazda pomoc jest na wage zlota!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka