barcys1 26.01.13, 11:59 Dziewczyny powiedzcie ile mniej więcej czeka się na miejsce w Prodeste. Chce zrobić diagnozę kliniczną i funkcjonalną. Dzwoniłam teraz ale w sobotę chyba nie pracują. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jol34 Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 26.01.13, 14:22 Ja dzwonilam na poczatku stycznia i zaproponowano mi termin na koniec marca, jedziemy w kwietniu, bo w tym czasie maly ma ferie w szkole. Odpowiedz Link
barcys1 Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 26.01.13, 16:19 Ojejku to bardzo długo. A ja myślałam że tydzień, dwa. Trudno będę dzwonić w poniedziałek i będziemy czekać na wizytę. Odpowiedz Link
malgoska777 Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 27.01.13, 11:53 ja tez gdzies tyle czekalam. Spytaj ich czy mozecie zrobic wywiad przez skype - ja tak zrobilam, zawsze krócej się tam "siedzi":) odnosnie pytania w innym watku - pytalas co zrobic z diagnoza funkcjonalną, terapeuci dziecka na pewno ja zechca, ale jak i czy wykorzystaja w pracy to inna sprawa. Ja jechalam do Opola ponad 300 km, bo chce zeby oni mi prowadzili dziecko - czyli po diagnozie mam konsultacje i cwiczenia do domu. Na razie zbieram grupe wolontariuszy, ktorzy by pomogli, bo sami chyba nie damy rady.Z zajęć poza domem zostawiam SI i fizjoterapię.Żadnych psychologów, pedagogów, TUSów i innych, chyba, że dla mnie konsultacyjnie. A co z tego wyjdzie, zobaczymy. Odpowiedz Link
barcys1 Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 27.01.13, 13:51 Jak często będziecie jeździć na konsultacje? Raz w miesiącu? My mamy teraz systematycznie zajęcia SI - dwa razy w tyg. Jak taki plan terapeutyczny wygląda? Czy jest wykonalne żeby realizować go samemu w domu czy te ćwiczenia są jakieś ciężkie? Myślałam jeszcze o zajęciach z pedagogiem ale u nas nie ma pedagoga specjalnego więc nie wiem czy by nam pomógł czy nie byłaby to strata pieniędzy. Odpowiedz Link
aga.n.f Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 27.01.13, 17:01 Nasz Franio był poczatkowo prowadzony systemem konsultacyjnym. Przyjeżdżaliśmy do Opola raz w miesiącu. Dostajesz zalecenia do domu - jak mówic do dziecka, jak postępowac, tablica aktywności, komunikacja itd. Cwiczenia sa b proste, dasz radę bez problemu. Odpowiedz Link
nefret_ete Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 27.01.13, 19:14 raz na miesiąc jedziesz i dostajesz program terapeutyczny. Terapeutka pokazuje Ci ( na dziecku) jak je wykonać. jeśli masz problem i dzieciak nie wykonuje ćwiczeń, piszesz emaila i zawsze dostaniesz podpowiedź. Ja cenię Prodeste za to, że udzielają mi rad , które działają= bezcenne. Odpowiedz Link
barcys1 Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 27.01.13, 19:23 A czy poza tymi ćwiczeniami które realizujecie w domu wg planu terapeutycznego z Prodeste macie jeszcze jakieś zajęcia poza domem? Jutro będę do nich dzwonić i już nie mogę się doczekać wizyty. Odpowiedz Link
nefret_ete Re: Diagnoza w Prodeste Opole. 27.01.13, 19:44 Ćwiczenia od Prodeste+ SI+ Logopeda.Ćwiczenia z Prodeste zawierają elementy SI i możesz je wykonać sama w domu. Jednak my mamy bardzo dobrą terapeutkę z Si i ona wykonuje z chłopcami ćwiczenia, których my w domu ze względu na brak sprzętu nie wykonamy. Odpowiedz Link