rena.k
04.12.13, 02:57
Jak już pisałam syn już korzystał z Tomatisa, jest jakiś efekt, pozytywny mam na myśli. Po lekturze forum sprawdziłam, ośrodek do którego jeździliśmy nie ma certyfikatu od Tomatisa. Terapia wyglądała w ten sposób, że syn miał puszczane płytki, więc raczej nie był to program specjalnie dla niego układamy. Od razu rodzą się pytania, czy jesli program byłby układany dla niego, to czy efekty nie byłyby większe? Chcemy terapię kontynuować, ale jak każdy chcielibyśmy aby miała jak najlepszy efekt. Czy ktoś się orientuje jakie ośrodki na śląsku prowadzą terapię w ten sposób, że jest ustawiana "pod dziecko". Ostatnio dojeżdżaliśmy na terapię 60km w jedną stronę, więc dojazd nie stanowi problemu. Może ktoś orientuje się jak to jest z tym Tomatisem z urządzeniem wypożyczanym do domu. Znalazłam na stonie Tomatisa konsultantkę z małopolskiego, która wypożycza urządzenia do domu. Spoko rozwiązanie, jeśli chodzi o dojazdy, ale czy przez to terapia jest taka sama, czy ten sprzęt nie jest gorszy, czy jest indywidualnie układany program i jak to sprawdzić?