Dodaj do ulubionych

Turnusy 2016 z Non aliis

21.11.15, 11:05
Na stronie non aliis pojawiła się oferta turnusów na 2016 rok. W ofercie są turnusy w Stegnie i turnus w Żarnowskiej k/Łeby. Do turnusów można starać się o dofinansowanie z PFRON

www.nonaliis.pl/oferta
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Turnusy 2016 z Non aliis 21.11.15, 14:27
      Czy ktos w ogóle z osób znanych na tym forum i wypowiadajacych sie tu (nie jednodniowych nicków) był z ta firmą?
      Chwilowo znana jest z tego, że: spamuje wszystkie możliwe fora i grupy na FB (masakrycznie, wystarczy spojrzeć), próby dopytania sie nie dają kompletnie nic.
      • czenio76 Re: Turnusy 2016 z Non aliis 21.11.15, 15:45
        Na FB jest strona www.facebook.com/Nonaliis/?ref=bookmarks gdzie jest dzień po dniu opisany turnus z 2015 roku. Jest też grupa www.facebook.com/groups/Aktywnewakacjedzieckazespektrumautyzmy/?ref=bookmarks
        • madziulec Re: Turnusy 2016 z Non aliis 21.11.15, 16:30
          Och ja rozumiem, że ktos sobie załozył grupe i Pani Cybulska wraz z mężem (partnerem) strasznie dba i marketing.
          Ostatnio znów kolejną moją grupe zaspamowali,a le znów ich wywaliłam :)
          Pytam o osoby z tej grupy :0 Które znam z rzeczywistych wypowiedzi,a nie jakies tam kolejne byty wirtualne
          • czenio76 Re: Turnusy 2016 z Non aliis 19.12.15, 17:35
            Znalazłem komentarz osoby która była na turnusie z tą firmą:
            "Byłam w tym roku z córką - pierwszy taki solidny turnus, tylko dzieci z autyzmem, starannie dobrane zajęcia i rozrywka, wszystko zaplanowane tak, że nie było kiedy się ponudzić (co w przypadku mojej córki było błogosławieństwem). Bardzo dużo sie działo, a gdy dzieci były na zajęciach (czy to grupowych, czy indywidualnych) rodzice również mieli zorganizowany czas, jeśli tylko chcieli. Naprawde fantastycznie go wspominamy i za rok również planujemy tam pojechać Emotikon smile Sporo relacji na stronce mojej córeczki www.facebook.com/JulkaNowakAutyzmIJa"
    • czarny.bolek12 Re: Turnusy 2016 z Non aliis 16.07.16, 12:00
      Witam
      Niestety skorzystałam z oferty pani Marty Cybulskiej i firmy Non Aliis i pojechałam z całą rodziną na turnus rehabilitacyjny do Żarnowskiej 26.06.2016.
      Jeżeli liczycie Państwo na jakość zajęć, to można się rozczarować. Zajęcia indywidualne chyba w porządku, mimo, że na własnoręcznie przygotowanych materiałach typu wycinanki z papieru, papier i kredni, ciecz niutonowska (mąka ziemniaczana z wodą) - ogólnie mało atrakcyjne dla dzieci. Nie spodobało mi się jednak, że panie terapeutki prosiły rodziców o opuszczenie sali już pierwszego dnia mimo, że nie znamy ich ani my, ani nasze dzieci. nikt nam ich zresztą nie przedstawił, podobnie jak i 2 innych pań, które terapeutkami nie były i w ogóle nie wiadomo kim.
      Jedna z nich (rodzice mówili, że to pielęgniarka) siedziała na zajęciach i co jakiś czas wtrącała swoje komentarze, ale kiedy na wycieczce jedno dziecko o mało nie straciło oka, nie udzieliła mu pierwszej pomocy, to inni rodzice zainteresowali się nim i przykleili mu plasterek, bo na szczęście skaleczenie okazało się niegroźne i obok oka.
      Zajęcia grupowe to już tragedia. Arteterapia w grupie 8- osobowej. Moje dziecko jest wysokofunkcjonującym 3-latkiem a byli z nim krzyczący 6-latkowie. Zajęcia odbywały się w małym, ciasnym domku, razem z dziećmi byli rodzice i często zdrowe rodzeństwo. W sumie powyżej 20 osób na ok 12 metrach kwadratowych. po 2 dniach przestałam prowadzać dziecko na zajęcia grupowe, ponieważ miałam poważne obawy, że udział w nich może mu zaszkodzić. Na te zajęcia przychodziło zresztą coraz mniej dzieci, czasem nikt - o czymś to świadczy.
      Ośrodek Łebsko - tragedia. pokój dla 4 osób ok 12 m kwadratowych. Sprzątane tylko na prośbę lokatorów, w ośrodku na stołówkę i do sprzątania zatrudnione 2 panie (wyjechały po pierwszym tygodniu), potem chyba obsługiwał nas właściciel, który kompletnie się nie nadawał - zapominał przynieść noże, widelce. Stołówka szkolna, jedzenie szkolne. Najgorzej mieli rodzice, którzy dopłacili 150 zł za dietę bezmleczną, bezglutenowa i bezcukrową - fatalna jakość za tę cenę.Nie wiem jak można za takie coś inkasować dodatkowe pieniądze. Nie było też możliwości ugotować wody i zrobic sobie kawy poza śniadaniem lub kolacją. Można było zamówić w barze za 4 zł. W ośrodku nie było też pralki, suszarki ani suszarni, a w naszym klimacie i zawilgoconych pokojach nic nie schło (jak na złość cały tydzień było zimno i lało). Najgorzej, że moje dzieci wróciły chore w tym jeden na szkarlatynę - myślę, że złe warunki sanitarne mogły sie do tego przyczynić, więc mój synek teraz nadal nie uczestniczy w zajęciach terapeutycznych na miejscu.
      Plac zabaw na dworze - mały basenik, 2 trampoliny, 2 huśtawki zjeżdżalnia, która się rozwaliła, szczęśliwie nikogo nie uszkadzając.
      Apeluję więc do rodziców zamiast jechać na taki turnus pojedźcie sobie na luksusowy urlop albo zainwestujcie w sprawdzonych terapeutów a miejscu lub kupcie profesjonalny sprzęt do integracji sensorycznej. Chyba , że chcecie wydać pieniądze na trabanta w cenie merdcedesa (jak to określił mój mąż). Nasze wakacje i pieniądze już stracone, ale Wy nie decydujcie się na turnus z tą firmą. pozdrawiam!
      • portenho Re: Turnusy 2016 z Non aliis 22.07.16, 18:18
        bardzo dziękuję Ci za opinię, podpowiem, że (poniewaz maja doplaty z PFRON) ja kiedys podobną hucpę zglosiłam wlasnie PFRONowi i bardzo się ucieszyli. Opisz wszytsko dokladnie i zglos. To jest obywatelska postwa, ktora moze pomoc ukrócic takie naciaganie i zerowanie na nas, rodzicach.

serdecznosci!
      • modesta1234 Re: Turnusy 2016 z Non aliis 01.08.16, 20:19
        Jestem na turnusie rehabilitacyjnym z Panią
        Martą oraz z dwójką moich dzieci i jestem bardzo zadowolona z tego turnusu.Jedzenie ok. Terapie również, zwłaszcza grupowe. Moje dziecko ma okazję uczestniczyć w zajęciach integracyjnych wraz z innymi dziećmi co jest bardzo ważne w życiu wśród normalnego społeczeństwa. A Droga Pani mercedesa w cenie trabanta nawet w punkcie złomu nie kupisz, także niewiem poco takie oszczerstwa. Nie będzie się na takie wczasy grupowe tylko wykupuje się terapie indywidualne, lecz takowe nie będą napewno w takiej cenie.
        • madziulec Re: Turnusy 2016 z Non aliis 02.08.16, 23:07
          I specjalnie przyszłaś tu i załozyłaś nicka by się tym pochwalić???
          Medal z ziemniaka ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka