28.10.16, 11:48
Drogie Mamy :) Po jakim czasie stosowania tego preparatu zauważyłyście efekty ?
Jakiego rodzaju one były ?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Eye Q.... 28.10.16, 11:58
      Młody ma ADHD, i dostaje EyeQ właśnie ze względu na koncentracje. Efekty były widoczne dać szybko, ale musi brac cały czas 6 kapsułek, zejście na 2 dziennie sie nie udaje, koncentracja w ciagu kilku dni bardzo wyraźnie spada. Młody jest bardziej pobudzony, więcej sie stymuluje ( kręci przedmiotami i wydaje dziwaczne dźwięki), trudno sie koncentruje na codziennych czynnościach, np w drodze do kuchni zapomina, po co szedł. EyeQ jest tylko środkiem pomocniczym, główna robotę odwalą niestety Concerta, EyeQ pozwala utrzymać jej nieco niższa dawkę.
      • finka9 Re: Eye Q.... 28.10.16, 12:46
        Dość szybko ? To znaczy ?
        • tijgertje Re: Eye Q.... 28.10.16, 13:46
          Nie pamietam dokładnie 2-3 tygodnie na pewno, prawdopodobnie szybciej. Zmniejszenie dawki albo odstawienie widać w ciagu 3-5 dni.
          • finka9 Re: Eye Q.... 28.10.16, 14:14
            Dziękuje za odpowiedz. Podaję ten preparat od dwóch tygodni i mam wrażenie ,że dzieje się jakaś magia. Mąż mówi ,że to niemożliwe ,że tak wcześnie .
            • jagoda280486 Re: Eye Q.... 28.10.16, 14:19
              Moj syn bierze w płynie pierwsze efekty było widać po około 3 tygodniach w tabletkach też brał ale nie było żadnego efektu
            • patir23 Re: Eye Q.... 28.10.16, 21:29
              Jakie widzisz efekty?
    • stokrotka_beauty Re: Eye Q.... 28.10.16, 17:14
      Tu masz o eye q forum.gazeta.pl/forum/w,10034,162381269,162381269,suplementy_diety.html
      Sama ten wątek zakładałam. U nas sprawdza się rewelacyjnie!
    • barcys1 Re: Eye Q.... 28.10.16, 17:48
      Ja tez zastanawiam sie nad Eye Q. Tylko jakoś ciężko mi to poprostu pójść i kupić bo szczerze to nie wierze ze mogą być po tym jakieś efekty :/
      • stysia1987 Re: Eye Q.... 28.10.16, 19:12
        Od jakiego wieku mozna stosowac? Czy lekarZ pomaga to dobrac?
        • finka9 Re: Eye Q.... 28.10.16, 19:59
          A ja mam jeszcze pytanie - czy jesli dziecko jest chore i przyjmuje inne leki (np. Neosine) to zrobić przerwę w podawaniu Eye Q ?
          • marektatojakuba Re: Eye Q.... 28.10.16, 21:21
            Nie za bardzo są powody aby przerywać.
            • patir23 Re: Eye Q.... 28.10.16, 21:28
              A czy podajecie to bezpośrednio na łyżeczce . Bo ja dawałam do picia ale nie wiem czy tsk mozna. Bo nie chcial brac . No i 3 razy dziennie na początku?
              • finka9 Re: Eye Q.... 28.10.16, 22:09
                Ja 3 razy. Na początku na łyżeczce ,ale miał odruch wymiotny. Teraz w strzykawce po pół mililitra na jeden łyk i jakos idzie.;)
              • holina Re: Eye Q.... 28.10.16, 22:15
                My podajemy w syropie od około 2 tyg. Nie wiem jak w szkole to wpłynęło na koncentrację / uwagę / skupienie, ponieważ nie miałam okazji ostatnio rozmawiać z Panią, natomiast od tygodnia synek więcej opowiada co robili na lekcjach, wie co jest zadane, pamięta zadania, które trzeba powtórzyć, więc przypuszczam, że może być to efektem tego syropu Eye Q. W domu też jak by bardziej skupiony na tym co robi. Szału nie ma, ale może jeszcze za wcześnie na jakieś super efekty ( o ile takie w ogóle będą )
                My podajemy mała łyżeczkę, 3 razy na dobę.
                Po 12 tyg przejdziemy na 2 łyżeczki, takie są zalecenia w ulotce.
                • finka9 Re: Eye Q.... 28.10.16, 22:21
                  U nas podobnie. Synek ma co prawda dopiero 6 lat ,ale do tej pory jak pytałam co tam w szkole był to zlepek jakis urywanych zdań , haseł z których niewiele można było się dowiedzieć. Wczoraj natomiast powiedział - Szymon był niegrzeczny i pani kazała stać mu w kącie. Albo ,że chłopcy nie dali mu zagrać w piłkarzyki ,bo powiedzieli ,że jest za mały.
                  • patir23 Re: Eye Q.... 28.10.16, 22:37
                    My mamy w syropie waniliowy. Tyle że mój ma 2.5 roku . Niestety nic nie mówi. Takie zdanie jak powyżej chciałabym kiedyś w przyszłości usłyszeć... czekam na cud az przemowi.
                    • tijgertje Re: Eye Q.... 29.10.16, 10:07
                      Mój prawie nie mówił do 4 lat. A potem w tydzien nadrobił z nawiązka, znacznie wyprzedzając rówieśników ( średnio o 2-3 lata). Jakbym na własne oczy nie widziała, nie uwierzyłabym, ze dziecko moze sie tak rozglądać z dnia na dzień. Z półsłówek od razu na rozbudowane opowieści ze zdań złożonych, zawierających mnóstwo trudnych słów. Tyle tylko, ze jest to wyjątek i jesli dziecko nie mówi, lepiej na takie cuda nie czekać, tylko pracować przede wszystkim nad komunikacja. Jak dziecko czuje potrzebę komunikowania sie z otoczeniem, a nie ma żadnych fizycznych przeszkód, zeby zaczęło mowić, to w pewnym momencie alternatywne metody sa niewystarczające i mowa okazuje sie dla dziecka duzo łatwiejszym narzędziem do porozumiewania z otoczeniem. Poszukaj kumatego logopedy, ktory nie tylko bedzie pracować nad rozwojem mowy, ale przede wszystkim nad rozwojem komunikacji. Tu odradzam metodę krakowska, skupia sie wyłącznie na pierwszym elemencie i choc faktycznie jest skuteczna w uczeniu mowy, wg mnie dla dzieci z autyzmem, mających przede wszystkim upośledzona komunikacje w ogóle sie nie nadaje, w dodatku opiera sie na metodach pracy wykorzystujących przymus, na co wszystko sie we mnie burzy. Jak dziecko chce, to nic go nie powstrzyma ;) Mojego urwisa szczerze nieraz mam ochotę zakneblować , czasem z mężem wspominamy czasy, gdy to takie małe, słodkie siedziało i nie nawijało w nieskonczonosc :D
                      • patir23 Re: Eye Q.... 29.10.16, 11:15
                        Moj tylko mówi mama i reszte to jakies dzwieki, sylaby i głoski... Logopede bedziemy miec juz w przyszłym tygodniu. Strasznie fajnie ze tak Ci sie dziecko rozgadało.
                        • finka9 Re: Eye Q.... 29.10.16, 17:08
                          My od listopada mamy prywatnego logopedę z polecenia. Babka ponoć jest świetna i ma spore doświadczenie z takimi dziećmi.
                          • finka9 Re: Eye Q.... 29.10.16, 20:14
                            Tu jest sporo cennych informacji. ;) eyeq.pl/najczestsze-pytania/
                            • stysia1987 Re: Eye Q.... 29.10.16, 21:31
                              Dziewczyny, same zadecydowalyscie o podaniu tego specyfiku? Moja cora tran bierze. Sa jakies skutki uboczne? Powinnam skonsultować to z lekarzem? Nie jest na zadnej diecie, nigdy nie interesowalam sie zadnymi suplementami itp tyljo terapia
                              • patir23 Re: Eye Q.... 30.10.16, 12:30
                                My sami. Tran odstawiłam i przeszłam na eye . Ponoć to lepsze od teamu.
                                • aguska10 Re: Eye Q.... 31.10.16, 22:17
                                  A ja nie zauwazylam zadnych efektow:(
                                  • patir23 Re: Eye Q.... 01.11.16, 08:10
                                    Ile już podajesz. Ja czytałam gdzieś ze jakieś dziecko sie po tym rozgadalo....ale to chyba cud.
                                    • stokrotka_beauty Re: Eye Q.... 01.11.16, 09:32
                                      patir23 napisała:

> Ile już podajesz. Ja czytałam gdzieś ze jakieś dziecko sie po tym rozgadalo....
                                      > ale to chyba cud.
                                      Nie wiem, czy to pytanie było do mnie, ale odpowiem:-). Młody bierze od miesiąca i popraw było widać już po dwóch dniach stosowania. Lepiej się koncentruje, trochę mniej zawiesza i odpowiada na pytania. Z mową nigdy nie było u nas problemów, bo jak to aspik, gada od 13 mż zdaniami.
                              • stokrotka_beauty Re: Eye Q.... 01.11.16, 09:28
                                stysia1987 napisał(a):

> Dziewczyny, same zadecydowalyscie o podaniu tego specyfiku? Moja cora tran bie
                                > rze. Sa jakies skutki uboczne? Powinnam skonsultować to z lekarzem? Nie jest
                                > na zadnej diecie, nigdy nie interesowalam sie zadnymi suplementami itp tyljo te
                                > rapia
                                Neurolog nam poleciła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka