Dodaj do ulubionych

HITY I KITY 2019!

22.01.20, 16:38
Hity i kity to zawsze był mój ulubiony wątek na forum, więc nie odpuszczę szansy na podsumowanie roku 2019 i okazji do poczytania o waszych rekomendacjach.

Hity
idą pierwsze:

- Nineczka Majóweczka naturalny krem na noc www.naturalnabogini.pl/kosmetyki-naturalne/do-twarzy/kremy/krem-przeciwzmarszczkowy-premium-214.html
Poznałam Ninę i jej męża na targach eko, zachwyciła mnie jej cera, krem ma moc, odżywia, regeneruje, ujędrnia, miód na skórę.

- Ministerstwo Dobrego Mydła i ich serum www.ministerstwodobregomydla.pl/product-pol-61-ROZA-MALINA.html - oleiste, pachnące, przyjemne w używaniu. W grudniu wprowadzili też krem - konfiturę www.ministerstwodobregomydla.pl/product-pol-84-KONFITURA-ROZA-MALINA.html. Idealna pod makijaż, szybko sie wchłania i nie zostawia tłustości na twarzy.

- Biochemia Urody toniki z kwasami, jest kilka do wyboru, fajna alternatywa dla o wiele droższego Pixie www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html

- Nacomi serum rozjaśniające, bardzo dobry produkt w bardzo dobrej cenie (dostępny w Hebe)
www.srokao.pl/2019/12/nacomi-glow-serum-cos-w-sam-raz-dla.html?fbclid=IwAR0DXjveABqYiHlBbmaBEQEXMMU4QoMgZEMiIvzJ6xkaJDt0QBdNM6stK88
- Puder brązujący Bronze Goddess www.sephora.pl/Makijaz/Cera/Pudry-brazujace/Bronze-Goddess-Puder-brazujacy/P1388033 dla naturalnie bladych ludzi wersja 01 Light. Daje delikatne rozświetlenie i zbrązowienie, przez cały dzień ładnie się utlenia, nie robi smug.

- Tusz do rzęs Catrice Eyeconista Lash Millionizer catrice.eu/pl/oczy/maskary-do-rzes.html tani a dobry

- Rozświetlacz Fridge fridge.pl/glow-beauty idealny towarzysz całych letnich dni, od rana do wieczora piękny naturalny glow.

Kity:
- Tusz L'oreal Bambi Eye - po dwóch godzinach się kruszy i osypuje, może i nawet daje wydłużenie ale co mi z tego skoro mam go pod oczami a nie na rzęsach

- Annabelle Minerals - nie umiem w podkłady mineralne, próbowałam tak i siak, na mokro, na sucho, na bazę, bez bazy, jednym pędzlem, drugim, trzecim. U mnie Annabelle nie spełnia żadnej obietnicy za to wysusza jak żaden z kosmetyków kolorowych.

- Kosmetyki polskiej marki Miya. Mam słabość do kosmetyków naturalnych krajowej produkcji. Miyi daję szansę raz za razem i zawsze żałuję. Peeling do ciała wysechł na kamień po tygodniu w pudełeczku, kremy zapychają, produkty oczyszczające mażą i nie oczyszczają, rozświetlacz do twarzy splywa na kości żuchwy. Teraz wypuścili szminki i pewnie też kupię...

Do czytania

Nadal wolę w sieci czytać niż słuchać lub oglądać, nie dla mnie więc blogerki przerzucają się na youtube. I poczytuję:

- www.srokao.pl
- blingsis.com/pl/
- doktorania.pl
- pantabletka.pl
- piggypeg.pl

A teraz czekam na wasz przegląd szafek w łazience :-)
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: HITY I KITY 2019! 23.01.20, 01:26
      No wreszcie! Ileż można czekać 😉

Hit, taki że hit, że on i długo nic, to hydrolat. Odkryłam hydrolat! Jakże mi genialnie wyrównał nawilżenie skóry. Po nieudanym eksperymencie z werbeną, co to mnie uczuliła, a nikt inny jej nie chciał, pozostałam wierna różanemu z Make Me Bio. Składam hołd Maggiannie 💞

Drugi hit to olejek do demakijażu. Najfajniejsza była Rosadia, ale słabo dostępna jest. Olejek w sumie był już hitem w ubiegłym roku.

Trzeci to krem do rąk Eldena (czerwony) nabyty za 5 zł w markecie Aldi. Śmierdzi i jest tępy, ale lepszego nie miałam. A już na pewno nie za tę cenę.

Czwarty to korektor Essence Camouflage+ Matt. Bardzo dobrze kryje i się nie ściera.

Piąty to kategoria tanie tusze, ja zawsze używam dwóch. No i wyróżniam Miss Sporty Fabulous Lash. Stretch It! jako jeden z tych dwóch. Bardzo ładnie maluje mi dolne rzęsy i uzupełnia kolor na górnych.

Co do kitów, to jest ich mnóstwo i mają jedną wspólną cechę: perfumy w składzie. Szlag mnie trafia, że wszystko musi pachnieć, bo moja skóra na substancje zapachowe reaguje skrajnie źle. Musiałam zrezygnować z antyperspirantow (przerzuciłam się na alun, ale jeszcze nie wiem, jak sprawdzi się w wysokiej temperaturze czy podczas konkretnego wysiłku) i niektórych kremów. Wciórnosci. Rozmaici producenci się chwalą, aj waj, że naturalne, że weganskie, ale żeby zrobić nieperfumowane, to już nie.

Tak że o.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka