genepi
22.01.20, 16:38
Hity i kity to zawsze był mój ulubiony wątek na forum, więc nie odpuszczę szansy na podsumowanie roku 2019 i okazji do poczytania o waszych rekomendacjach.
Hity idą pierwsze:
- Nineczka Majóweczka naturalny krem na noc www.naturalnabogini.pl/kosmetyki-naturalne/do-twarzy/kremy/krem-przeciwzmarszczkowy-premium-214.html
Poznałam Ninę i jej męża na targach eko, zachwyciła mnie jej cera, krem ma moc, odżywia, regeneruje, ujędrnia, miód na skórę.
- Ministerstwo Dobrego Mydła i ich serum www.ministerstwodobregomydla.pl/product-pol-61-ROZA-MALINA.html - oleiste, pachnące, przyjemne w używaniu. W grudniu wprowadzili też krem - konfiturę www.ministerstwodobregomydla.pl/product-pol-84-KONFITURA-ROZA-MALINA.html. Idealna pod makijaż, szybko sie wchłania i nie zostawia tłustości na twarzy.
- Biochemia Urody toniki z kwasami, jest kilka do wyboru, fajna alternatywa dla o wiele droższego Pixie www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html
- Nacomi serum rozjaśniające, bardzo dobry produkt w bardzo dobrej cenie (dostępny w Hebe)
www.srokao.pl/2019/12/nacomi-glow-serum-cos-w-sam-raz-dla.html?fbclid=IwAR0DXjveABqYiHlBbmaBEQEXMMU4QoMgZEMiIvzJ6xkaJDt0QBdNM6stK88
- Puder brązujący Bronze Goddess www.sephora.pl/Makijaz/Cera/Pudry-brazujace/Bronze-Goddess-Puder-brazujacy/P1388033 dla naturalnie bladych ludzi wersja 01 Light. Daje delikatne rozświetlenie i zbrązowienie, przez cały dzień ładnie się utlenia, nie robi smug.
- Tusz do rzęs Catrice Eyeconista Lash Millionizer catrice.eu/pl/oczy/maskary-do-rzes.html tani a dobry
- Rozświetlacz Fridge fridge.pl/glow-beauty idealny towarzysz całych letnich dni, od rana do wieczora piękny naturalny glow.
Kity:
- Tusz L'oreal Bambi Eye - po dwóch godzinach się kruszy i osypuje, może i nawet daje wydłużenie ale co mi z tego skoro mam go pod oczami a nie na rzęsach
- Annabelle Minerals - nie umiem w podkłady mineralne, próbowałam tak i siak, na mokro, na sucho, na bazę, bez bazy, jednym pędzlem, drugim, trzecim. U mnie Annabelle nie spełnia żadnej obietnicy za to wysusza jak żaden z kosmetyków kolorowych.
- Kosmetyki polskiej marki Miya. Mam słabość do kosmetyków naturalnych krajowej produkcji. Miyi daję szansę raz za razem i zawsze żałuję. Peeling do ciała wysechł na kamień po tygodniu w pudełeczku, kremy zapychają, produkty oczyszczające mażą i nie oczyszczają, rozświetlacz do twarzy splywa na kości żuchwy. Teraz wypuścili szminki i pewnie też kupię...
Do czytania
Nadal wolę w sieci czytać niż słuchać lub oglądać, nie dla mnie więc blogerki przerzucają się na youtube. I poczytuję:
- www.srokao.pl
- blingsis.com/pl/
- doktorania.pl
- pantabletka.pl
- piggypeg.pl
A teraz czekam na wasz przegląd szafek w łazience :-)