10.02.06, 10:37
Drogie mamy ze Szczecina. Czy możecie mi powiedzieć, gdzie diagnozowałyście
swoje dzieci? Do którego lekarza się udać? Polecano mi dr Gorzkowską, ale od
roku zbieram się na odwagę, i jeszcze młodego nie zarejestrowałam... Jestem
mamą Michała, lat 9 i pół.
Obserwuj wątek
    • iwpal Re: Szczecin 10.02.06, 15:57
      "od roku zbieram się na odwagę" Czytam i ciarki mnie przechodza! Na co czekasz?
      Az bedzie miał 10 i pól i jeszcze większe problemy?
      • dorotakatarzyna Re: Szczecin 10.02.06, 19:45
        To nie jest odpowiedź na moje pytanie...
        A ja nie twierdzę, że on ma ZA. Już mamy duże problemy, ale nikt mi nie umie
        pomóc. Pani psycholog najpierw powiedziała "a właściwie co pani od niego chce?
        taki inteligentny chłopak", po czym zasugerowała wizytę u psychiatry. A ja po
        prostu nie wiem, czy to ma sens, czy też nie zlekceważy naszych problemów...
        • n_nadia Re: Szczecin 10.02.06, 21:07
          Znam Panią dr Gorzkowską prywatnie. Powiem Ci, że nie masz się czego bać, bo jest ona na pewno otwartą i bardzo pomocną osobą. Myślę, że warto się do niej udać, bo na pewno będzie starała się pomóc i nie pozostawi Twoich pytań bez odpowiedzi.
          • lenkao Re: Szczecin 25.06.06, 19:57
            Ja rowniez chodze ze swoja corka do p.dr Gorzkowskiej.Naprawde polecam.
            • dorotakatarzyna Re: Szczecin- do lenki 25.06.06, 21:24
              A nie wiesz, czy pani doktor już przyjmuje prywatnie? Bo jak rejestrowałam
              Michała 4 miesiące temu, to mówiła ze właśnie zmienia gabinet. A do państwowej
              wizyty został jeszcze miesiąc...
              • willena Re: Szczecin 26.06.06, 14:29
                Witaj Doroto!
                Dr Gorzkowska przyjmuje prywatnie na Langiewicza 15/2, gdzieś vis a vis
                Politechniki. Ja postanowiłam jeszcze raz spróbować (tym razem wezmę ze sobą
                opinię wychowawczyni o córce) i umówiłyśmy się na wizytę na początek lipca.
                POzdrawiam :)
                • lenkao Do Willeny 27.06.06, 14:42

Napisz mi ,prosze,czy Twoje dziecko jest juz zdiagnozowane i czy chodzilas
                  jeszcze z nim do innych specjalistow w Sz-nie,ktorych mozesz polecic,poza dr.
                  Gorzkowska??

Bardzo zalezy mi na tej odpowiedzi,bo stoje w martwym punkcie,a czas
                  nieublaganie leci...

Pozdrawiam.
                  • willena Re: Do Willeny 27.06.06, 21:43
                    Witaj!
                    Ja również na razie stoję w martwym punkcie :) a moja córka już rozpoczęła naukę
                    w szkole (I klasa). Problemy nie zmalały, ale sie raczej nasiliły, bo w szkole
                    to już wymaga się odpowiednich zachowań. Niestety, dotychczasowe nasze wizyty u
                    psychologa, neurologa, psychiatry nic nie wniosły, wszędzie nasz problem był
                    bagatelizowany, a mnie chyba traktowano jako matkę- histeryczkę, która się
                    czepia. Powiem Ci, że u dr Gorzkowskiej już kiedyś byłyśmy i nic u córki nie
                    stwierdziła, zaczęłam więc szukać pomocy poza Szczecinem, ale niestety okazało
                    się że z tym jest bardzo ciężko. Wszystkie polecane ośrodki diagnostyczne są
                    bardzo daleko od nas (Warszawa, Wrocław, Opole) poza tym to duzy koszt (kilka
                    wizyt + dojazdy), na który może być mnie nie stać :( Tylko dlatego zdecydowałam
                    się jeszcze raz zaryzykować wizytę u dr Gorzkowskiej, choć nie robię sobie
                    wielkich nadziei (jak za pierwszym razem). Kontaktowałam się również z Ośrodkiem
                    dla dzieci autystycznych na Zygmunta Starego, ale oni mają terminy dopiero na
                    wrzesień i konsultują diagnozę również właśnie z Gorzkowską tak więc koło się
                    zamyka - ale właśnie pani z tego ośrodka poradziła mi żebym spróbowała jeszcze
                    raz u Gorzkowskiej tylko że prywatnie. Więc idziemy (4 lipca). Aha jutro idę z
                    córką na badania diagnostyczne do Ośrodka dla dzieci niepełnosprawnych na Boh.
                    Warszawy. Jesteśmy umówione z psychiatrą, neurologiem i psychologiem (jak
                    zdążymy). To badania bezpłatne w ramach ubezpieczenia w każdą ostatnią środę
                    m-ca. Trzeba się tylko wcześniej umówić. Jeżeli specjaliści będą godni polecenia
                    to dam Ci znać. No i jeszcze nawiązałam kontakt z panią, która jest terapeutką
                    SI, być może mała będzie uczęszczała na terapię, ale gabinet będzie działał
                    prawdopodobnie od sierpnia.
                    POzdrawiam serdecznie :)
                    • lenkao Re: Do Willeny 28.06.06, 08:55
                      O jaaaa,gdzie znalazlas specjaliste od SI??? Ja szukalam,szukalam i nic!!!
                      Tu jest w zachodniopomorskim jakas puszcza chyba...

Mala tez ma skierowanie do "Osrodka Tecza",ale wahalam sie tam jechac,bo
                      myslalam,ze to tylko dla dzieci niepelnosprawnych ruchowo.
                      Ale skoro piszesz,ze tam diagnozuja,to jutro do nich na pewno zajade :)
                      Oczywiscie,jesli mowimy o tym samym osrodku,bo na Bohaterow znam tylko jeden.

Mam prosbe,mozesz sie odezwac na mojej gg ??
                      Chcialabym pogadac chwilke na privie :) Moj nr,to 1948537.
                      Pozdrawiam.
                      Bede wieczorem,bo zaraz do psychologa lece z mala .Pa
                      • iwpal Re: Do Willeny 27.07.06, 18:53
                        Terapeuci SI w Szczecinie są, w liczbie 5 sztuk - tegoroczny, zimowy wypust,
                        moge podac namiary na priva, bo jestem z nimi w kontakcie. Kto chętny prosze
                        dać znać.
              • lenkao Re: Szczecin- do lenki 27.06.06, 14:32
                Tak jak napisala Willena,pani dr przyjmuje na Langiewicza.Wczesniej tez
                przyjmowala prywatnie,ale w okolicach Traugutta .Poza tym mozna sie zapisac do
                niej do przychodni na Staromlynska na NFZ,tylko terminy sa odlegle...
                ja mam termin na 2 lipca do przychodni,bo rejestrowalam sie w maccu,zanim
                zdecydowalam,ze pojdziemy do niej prywatnie ,a teraz musze odwolac,ale jezeli
                byc chciala sie wcisnac na moje miejsce,moze da rade to jakos zalatwic...
                • lenkao Re: Szczecin- do lenki 27.06.06, 14:34
                  Na 3 lipca,przepraszam :)
    • willena Re: Do Lenki 28.06.06, 21:48
      Napisałam na priv, zajrzyj na skrzynkę gazetową :)
    • dorotakatarzyna byliśmy u dr Gorzkowskiej... 27.07.06, 16:47
      Jestem trochę rozczarowana...
      Michał nawet nie wszedł do gabinetu, zaparł się w drzwiach. Ja nie zdążyłam
      opowiedzieć nawet połowy naszych kłopotów, powiedziałam tylko o niemowlęctwie i
      problemach w szkole. Na tej podstawie pani doktor stwierdziła, że wszystko to
      moja wina, błąd popełniłam od razu po narodzinach karmiąc go na żądanie :(
      Poleciła mi książkę "Mały tyran" i wizytę za miesiąc. Nie wiem czy jest sens iść
      na następną... Tak się tylko chciałam pożalić...
      • julia30bb Re: do dorotykatarzyny 29.07.06, 19:51
        napisałam na priv.
        • sylvia2005 Re: do willeny 05.08.06, 00:30
          napisałam na priv, proszę o odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka