kozak_donski 09.01.11, 15:41 Nie wiem czy czasem nie powtórka (o nią łatwo w tej materii), lecz jeśli nie, to podsuwam słowa do metamorfozy: DALEKA PÓŁNOC. Jeśli ktoś ma ochotę, to może wykorzystać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kouba Re: Metamorfozę? 09.01.11, 21:29 Dobra to ja przebijam: ZAPAŚNIK- WRESTLER. Polski i angielski tytuł filmu z M. Rourke. Kombinowałem, ale nic z mi z tego nie wyszło. Może komuś chcę się nad tym pogłowić. Odpowiedz Link
reptar Re: Metamorfozę? 10.01.11, 08:36 kozak_donski napisał: > Nie wiem czy czasem nie powtórka (o nią łatwo w tej materii), lecz jeśli nie, to podsuwam > słowa do metamorfozy: DALEKA PÓŁNOC. Jeśli ktoś ma ochotę, to może wykorzystać. Hm, jak tu wykorzystać, skoro o krok od północy pasują właściwie tylko płótno i czółno? A nie mogłaby ta północ być jakaś inna, taka zawierająca T lub Z? Odpowiedz Link
jw1969 Z licencją 11.01.11, 22:07 Prawie się udało... DALEKA-KAPELA-PAKULA-KUPAŁA-KOPUŁA-PŁUCKO-PUŁNOC Alan Pakula - amerykański reżyser filmowy Odpowiedz Link
jw1969 Zapaśnik 11.01.11, 22:41 zapaśnik-panikarz-zapranie-przewina-zerwanie-Sewerian-rewerans-Water Ser-wrestler www.waterser.com/lateng/page.php?nid=7&pid=1 Może jednak jest cos takiego jak SERWERAT, REWERSAT, SERRWETA, RESERWAT albo WERSALER, SERRWALE? Odpowiedz Link
salwek48 Re: Metamorfozę? 16.01.11, 16:08 pisałem już do Ciebie na okoliczność opinii o mojej twórczości...czekam na odzew...A co do metamorfozy, to plama...nie bawi mnie taka łamigłówka...dalej strugam zadania literackie... Odpowiedz Link
wacek2008 Re: Metamorfozę? 17.01.11, 21:46 to ja też coś podsunę,sam tez nie lubię układać tego typu zadań ale może ktos bedzie miał ochotę się nad tym pogłowić. PAWEŁ - SPŁAWIK-...-KUKIZ Odpowiedz Link