Dodaj do ulubionych

Metamorfozę?

09.01.11, 15:41
Nie wiem czy czasem nie powtórka (o nią łatwo w tej materii), lecz jeśli nie, to podsuwam słowa do metamorfozy: DALEKA PÓŁNOC. Jeśli ktoś ma ochotę, to może wykorzystać.
Obserwuj wątek
    • kouba Re: Metamorfozę? 09.01.11, 21:29
      Dobra to ja przebijam: ZAPAŚNIK- WRESTLER. Polski i angielski tytuł filmu z M. Rourke. Kombinowałem, ale nic z mi z tego nie wyszło. Może komuś chcę się nad tym pogłowić.
    • reptar Re: Metamorfozę? 10.01.11, 08:36
      kozak_donski napisał:

> Nie wiem czy czasem nie powtórka (o nią łatwo w tej materii), lecz jeśli nie, to podsuwam
      > słowa do metamorfozy: DALEKA PÓŁNOC. Jeśli ktoś ma ochotę, to może wykorzystać.

Hm, jak tu wykorzystać, skoro o krok od północy pasują właściwie tylko płótno i czółno? A nie mogłaby ta północ być jakaś inna, taka zawierająca T lub Z?
      • jw1969 Z licencją 11.01.11, 22:07
        Prawie się udało...
        DALEKA-KAPELA-PAKULA-KUPAŁA-KOPUŁA-PŁUCKO-PUŁNOC

Alan Pakula - amerykański reżyser filmowy
        • jw1969 Zapaśnik 11.01.11, 22:41
          zapaśnik-panikarz-zapranie-przewina-zerwanie-Sewerian-rewerans-Water Ser-wrestler

www.waterser.com/lateng/page.php?nid=7&pid=1
          Może jednak jest cos takiego jak SERWERAT, REWERSAT, SERRWETA, RESERWAT albo WERSALER, SERRWALE?
      • glino Re: Metamorfozę? 17.01.11, 21:03
        Z literką T = Kataru,
        z literką Z = Gruzji.
    • salwek48 Re: Metamorfozę? 16.01.11, 16:08
      pisałem już do Ciebie na okoliczność opinii o mojej twórczości...czekam na odzew...A co do metamorfozy, to plama...nie bawi mnie taka łamigłówka...dalej strugam zadania literackie...
    • wacek2008 Re: Metamorfozę? 17.01.11, 21:46
      to ja też coś podsunę,sam tez nie lubię układać tego typu zadań ale może ktos bedzie miał ochotę się nad tym pogłowić.

PAWEŁ - SPŁAWIK-...-KUKIZ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka