rafcz 23.10.11, 11:13 Wyniki dostępne na stronie Ariady... Na obszerniejszą relację - niestety - trzeba poczekać... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafcz Re: A w Sosnowcu... 23.10.11, 11:32 Mała korekta - Krzysiek jest przed Robertem (19-20), decydował lepszy wynik w pierwszej rundzie. Odpowiedz Link
ab-in Re: A w Sosnowcu... 23.10.11, 12:25 A czy będą dostępne zadanka w formie elektronicznej? ;) Odpowiedz Link
tonieja1 Zestawy zadań I SMS 24.10.11, 12:42 Zainteresowani zestawami mogą również pisać na adres: gosiawolc@interia.pl Odpowiedz Link
tonieja1 Relacja 26.10.11, 17:59 Na relację z I Szaradziarskich Mistrzostw Sosnowca zapraszamy na stronę klubową www.ariada.pl Odpowiedz Link
jw1969 Podziękowania 27.10.11, 08:54 Relacja, zgodnie z zapowiedzią, obszerna i bogato ilustrowana. Pozwole sobie zatem dorzucić jedynie parę słów. Przybyłych, oprócz banerów, witały takze pyszne wypieki autorstwa ARIAdzian: Jadwigi Cęcek i Jana Metza. Ta dawka kalorii na początku powoliła na uruchomienie szarych komórek podczas turnieju. Dawka zadań była spora: 16-stronicowy zestaw (I runda) nie zdarza się często, do tego 12 stron 2 rundy. Autorzy zadań: Małgorzata Wołc, Stanisław Osyda, Wojciech Grzanka (który zestaw opracował), Krzysztof Pawłowski, Anna Cisowska, Andrzej Pacierpnik, Leszek Trąbski postarali się jednak, by nie były one nadmiernie czasochłonne, nie było zadań "nie do ruszenia", o wynikach decydowała przede wszystkim szybkość kojarzenia i pisania. Łamigłówki różnorodne i pomysłowe, gorąco polecam samodzielne zmierzenie się z zestawami. Bardzo sympatyczna była również część poturniejowa, poświęcona jubileuszowi ARIAdy. Z żalem opuszcałem gościnny Sosnowiec, tym bardziej, że spotkanie szaradzistów trwało nadal i spora część uczestników pozostała na miejscu do niedzieli. Gratuluję jublieuszu, dziękuję za przemiłą atmosferę! Warto przyjechać za rok do Sosnowca. Odpowiedz Link
uhuhu Re: Podziękowania 27.10.11, 22:49 Taak, było fajowo, z pompą i z wielkim zaangażowaniem klubowiczów "ARIAdy", którego trudno nie docenić. Bardzo też się cieszę, że mogłem znowu rozwiązać kilka znakomitych zadań Staszka Osydy, za którymi mocno się stęskniłem. Zestawy bardzo starannie opracowane, zadań co niemiara, cudowna szarlotka - czegóż więcej takiemu łasuchowi jak ja trzeba? ;) Gratuluję raz jeszcze okrągłego jubileuszu! Odpowiedz Link