09.08.16, 19:36
IO w Rio trwają i w mnogości dyscyplin i nazwisk zawsze można dostrzec jakąś cieszącą oko ciekawostkę okołoszaradziarską. Oto na przykład Athos Schwantes przebrnął pierwszą rundę w pewnej dyscyplinie. W jakiej? Chyba nie trzeba wiele, by się domyślić ;)
Obserwuj wątek
    • kouba Re: Rio 2016 11.08.16, 10:13
      Wczorajszy komentarz Babiarza z pływania: "...tonie Rumun Glinta...", dopiero po chwili skonstatowałem, że pauza miała być po "to" ;)
    • neop1 Re: Rio 2016 12.08.16, 18:02
      Judo. Najcięższa waga mężczyzn. Walczy Izraelczyk z Egipcjaninem (faworytem). Wygrywa jednak Izraelczyk, podaje rękę pokonanemu Arabowi na do widzenia a ten odwraca się.
      Równocześnie komentarz polskiego sprawozdawcy: Egipcjanin żegna się (???)
      z turniejem (aha!!!). Taki sobie homonim.
    • kouba Re: Rio 2016 14.08.16, 17:13
      Zdaje się, że red. Babiarz lubuje się w gierkach słownych. We właśnie kończącym się kobiecym maratonie można było usłyszeć: "...na 16. miejscu kończy zawody szczęśliwa, nomen omen, Felix z Portugalii..." ("felix" z łac. - szczęśliwy).
    • reptar Re: Rio 2016 15.08.16, 09:12
      Nie oglądam zbyt wiele, ale raz miałem prawdziwy fart: włączyłem telewizor w idealnym momencie, by usłyszeć, jak jeden z komentatorów myli Guam z Guantanamo   ;-)
    • kouba Re: Rio 2016 19.08.16, 17:04
      Robert Korzeniowski podczas komentowania chodu na 50 km o najstarszym uczestniku tegoż: "46-letni Hiszpan Bragado ciągle jest jeszcze na chodzie". ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka