reptar Re: pastorka i ten kapelusz ?? 10.02.05, 20:06 No tak! Totet mnie uświadomił na gg, a ja teraz załapałem, że pastor i msza to nie ta sama parafia (chyba?). Odpowiedz Link
ol-ga vabank 10.02.05, 20:13 1.deszcz 2.gabinet 3.junkers 4.koperczaki 5.kazus 6.koziołek 7.misteria 8.paternoster 9.szyba 10.śmierć koperczaki i paternoster ściągnięte od poprzedników :) Odpowiedz Link
ol-ga Re: Ol-ga : dyskwalifikacja - 3 błędy 10.02.05, 20:29 dodatkowo pomydlilam alfabet :( mialam co innego zamiast kperczaków Odpowiedz Link
reptar Re: Reptar wyłożył odpowiedzi , o co chodzi? 10.02.05, 20:28 Szczerze mówiąc mam mętlik. Niektóre odpowiedzi wcale nie wydają się pewne. Koziołek, śmierć, drapacz czy gabinet? Odpowiedz Link
maku7 Re: pierwsze litery nr 1 i 2 są te same. 10.02.05, 20:20 jury jest niekonsekwentne, miało nie podpowiadać... Odpowiedz Link
zbista vabank 10.02.05, 20:27 1.DESZCZ 2.DRAPACZ 3.JUNKERS 4.KOPERCZAKI 5.KUBAN 6.KOZIOLKI 7.PASTERKA 8.PATERNOSTER 9.SZYBA 10.ŚMIERĆ Odpowiedz Link
reptar Re: koziołek czy koziołki ,a regulamin 10.02.05, 20:33 A regulamin milczy. Wolno pytać o takie rzeczy! To nie ma żadnego związku ze zgłoszonymi vabankami (może nie mieć, prawda?). Odpowiedz Link
maku7 Re: co do koziołkow patrz Olga 10.02.05, 20:36 no przecież wszystko jasne, gdzie są wszyscy? czyżby już wszyscy uczestnicy dzisiejszego turnieju zostali zdyskwalifikowani??:)) Odpowiedz Link
maku7 Re: banici do boju! 10.02.05, 20:40 jak sobie jury życzy: 1.deszcz 2.drapacz 3.junkers 4.koperczaki 5.kuban 6.koziołek 7.pasterka 8.paternoster 9.szkło 10.śmierć Odpowiedz Link
eso73 Re: tutaj dziś II runda VABANK !! 10.02.05, 20:39 Vabank: 1) deszcz 2) drapacz 3) junkers 4) koperczaki 5) kuban 6) koziołek 7) pasterka 8) paternoster 9) szyba 10) śmierć Odpowiedz Link
reptar Czy wszystkie odpowiedzi już padły? 10.02.05, 20:45 Moje pytanie w wersji koncertowej: Czy wszystkie prawidłowe odpowiedzi pojawiły się już przynajmniej po 1 razie w dotychczas zgłoszonych vabankach? Odpowiedz Link
eso73 Vabank 10.02.05, 20:48 1) deszcz 2) drapacz 3) junkers 4) koperczaki 5) kuban 6) naleśnik 7) pasterka 8) paternoster 9) szyba 10) śmierć Odpowiedz Link
reptar Regulamin... 10.02.05, 20:51 ...pozwala zgłosić powtórnie zavabankować, ale tylko pod innym nickiem. Odpowiedz Link
maku7 a zatem protestuję... 10.02.05, 21:01 przeciwko odrzuceniu powtórnego vabanku kolegi eso. Odpowiedz Link
totet Re: protesty są mozliwe zgodnie z pkt 9. 10.02.05, 21:09 grać nie mogę i oczywiście nie zamierzam, ale czy jury dopuszcza głos w dyskusji tych, którzy awansowali? Odpowiedz Link
eso73 Rezygnuję z protestu. 10.02.05, 21:18 I tak był to jeden z nielicznych dni, kiedy udało mi się tak wcześnie (o 20.00) wrócić z pracy. Włączyłem się więc do zabawy, bo w innych mogłem tylko obejrzeć wyniki. Przepraszam za zakłócenie spokoju. Pozdrawiam. Staszek Odpowiedz Link
maku7 ale ja nie rezygnuję 10.02.05, 21:21 Staszku, każdego czwartku wracaj wcześniej z pracy!:) Odpowiedz Link
eso73 Re: protesty są mozliwe zgodnie z pkt 9. 10.02.05, 21:09 Punkt 9 regulaminu nic nie mówi o protestach. Odpowiedz Link
juryvabank Re: protesty są mozliwe zgodnie z pkt 9. 10.02.05, 21:13 eso73 napisał: > Punkt 9 regulaminu nic nie mówi o protestach. Jury: Jury przed ta runda w swoich uwagach do II rundy napisało - przeczytajcie choć raz regulamin! Regulamin podano w temacie : Rusza turneij Vabak 29.01.2005r Odpowiedz Link
totet Re: Vabank 10.02.05, 21:49 Regulamin regulaminem, ale ostateczny głos ma jury. Obserwuję tylko dzisiaj zabawę i wydaje mi się, że należy zaliczyć prawidłową odpowiedź eso, która przecież w końcu padła. Dlaczego? Można było zasugerować się hasłem "banici do boju" (też zrozumiałem to w ten sposób), a co więcej, maku zdyskwalifikowany ostatecznie nie został, co jeszcze bardziej utwierdzało w przekonaniu, że to po prostu precedens w kontekście dzisiejszej sytuacji. Odpowiedz Link
juryvabank Re:do Toteta 10.02.05, 22:00 totet napisał: > Regulamin regulaminem, ale ostateczny głos ma jury. Obserwuję tylko dzisiaj > zabawę i wydaje mi się, że należy zaliczyć prawidłową odpowiedź eso, która > przecież w końcu padła. Dlaczego? Można było zasugerować się hasłem "banici do > boju" (też zrozumiałem to w ten sposób), a co więcej, maku zdyskwalifikowany > ostatecznie nie został, co jeszcze bardziej utwierdzało w przekonaniu, że to po > prostu precedens w kontekście dzisiejszej sytuacji. JURY wyjasnia: Eso73 złamał ewidentnie regulamin ( prosże nie robić precedensu - regulamin czy anarchia). Maku7 został zdyskwalifikowany w tej rundzie i nie może jako Maku7 grac drugiego Vabanaka. Banici do boju, ale zgodnie z regulaminem! Reptar sam wyjaśnił , mozna albo pod innym nickiem. Już w roboczej wersji regulaminu jury zwróciło uwage, że granie na kilku nickach jest dozowolone. Jury nie jest w stanie to sprawdzić, kto pod jakimi nickami gra i nawet o to nie zabiega. Siła techniczna internetu jest przeogromna i jury jest tego świadome, jak i siły "komórki", gadu gadu, emaili itd. W każdych zawodach jest regulamin. Nie da sie wszystkich zadowolić. Ale grajmy albo zgodnie z regulaminem, albo probojmy po danej rundzie cos zmienic, by było lepiej. Z szacunkiem Jury Vabank Odpowiedz Link
totet Re: do Toteta 10.02.05, 22:11 Nie do końca połapałem się w kazusie maku, ale przyglądając się wpisom bliżej teraz domniemuję, że po prostu drugi wpis maku z 20.40 nie został uznany jako vabank (coś w rodzaju szczególnej podpowiedzi?). W drugim złoszeniu eso niby słowo vabank się pojawiło, ale znów nie do końca właściwie pod względem formalnym - w poście, a nie jego tytule... Odpowiedz Link
totet Re: do Toteta 10.02.05, 22:16 Ok, w pierwszym wpisie eso "vabank" w treści tytułu i treści, w drugim w tytule. Mnogość postów powoduje oczopląs... Sorry. Odpowiedz Link
juryvabank Re: do Toteta 10.02.05, 22:22 totet napisał: > Ok, w pierwszym wpisie eso "vabank" w treści tytułu i treści, w drugim w tytule > . > Mnogość postów powoduje oczopląs... Sorry. JURY wyjasnia: o 20.39 Eso73 Vabank wpisał źle, bo do ramki. Narusza to pkt 4d - czyli mówiąc wprost - nie było Vabanka!!! Jury ogłosi zaraz Eso73 zwycięzcą II rundy, ale przez 30 minut dozwolone są protesty . Potem będzie ostateczny werdykt Jury. To na razie tyle JV Odpowiedz Link
juryvabank Jury ogłasza. 10.02.05, 22:23 Eso73 podał prawidłowe odpowiedzi na zestaw nr 2 Vabanka. Do godz. 22.53 jury przyjmuje protesty. o godz. 23.00 jury poda ostateczny werdykt. Jury Vabank Odpowiedz Link
juryvabank Uwaga jury 10.02.05, 22:08 Samo wykluczenie Eso73 nic nie mówi o poprawności zestawu. To co podał Eso73 jako Vabank 2 nie było po prostu oceniane! Odpowiedz Link
juryvabank Eso73 udzielił 10 dobrych odpowiedzi. 10.02.05, 22:26 Do 22.53 jury oczekuje na ewentualne protesty. Odpowiedz Link
juryvabank Werdykt ostateczny jury ! 10.02.05, 22:55 Komunikat Jury Vabank z dnia 10 lutego 2005r 1. Zwycięzcą II rundy został gracz o nicku Eso73. 2. Eso73 uzyskał status finalisty turnieju Vabank. 3. W III rundzie grac Vabankiem nie mogą Totet i Eso73. Wyjaśnienie do decyzji jury. W trakcie rundy Eso73 został wykluczony z turnieju za powtórzenie zagrania Vabank. Totet zwrócił uwagę, że Eso73 rzeczywiście zagrał 2 razy Vabank, ale chyba nie było to zgodne z regulaminem. Okazało się, że jeden Vabank był umieszczony w ramce, zaś drugi umieszczony został wspólnie z rozwiązaniami. Punkt 4d jasno mówi, że Vabank i rozwiązania mają być podane oddzielnie. Jury przyjęło, że pierwszy Vabank nie był zgodny z pkt 4d , zatem trudno mówić, że był de facto Vabankiem. W związku z powyższym Jury , zgodnie z pkt 10 regulaminu , wycofuje dyskwalifikacje i wykluczenie. Jury oceniło poprawność rozwiązań i stwierdziło, że zawiera ono 10 prawidłowych odpowiedzi – zgodnie z pkt 5a , Eso73 został zwycięzcą rundy. Zgodnie z pkt 9 regulaminu jury ogłasza zakończenie II rundy turnieju Vabank. Jury Vabank PS. Gratulacje dla ESO73 i podziekowania dla wszystkich graczy. Odpowiedz Link