Dodaj do ulubionych

Bar Kardamon na WP

03.08.11, 01:37
Słyszałam o nowo otwartym barze na miejscu Chińskiego Przysmaku. Czy ktos tam już był ? co tam maja i w jakich cenach ? Proszę o info
Obserwuj wątek
    • najka1985 Re: Bar Kardamon na WP 04.08.11, 00:21
      hejka!byłam tam z mężem i 3 letnią córeczką w niedzielę.zamówiliśmy zestaw rodzinny za 20 zł (frytki,kurczak z rożna,sałatka z oliwkami,pekinką,pomidorem,świeżym ogórkiem,spokojnie się najedzą 3 osoby) i spaghetti za 10 zł(duża porcja).Wszystko świeże , dobrze doprawione,ładnie podane a do tego miła obsługa.Polecam wszystkim!!!Pozdro:)
      • apetizer Re: Bar Kardamon na WP 04.08.11, 17:53
        dużo jest tam miejsca? czy tyle co w przysmaku było? no ciekawe.. będzie sie kiedys iść odważyć.
        • swieciakswieciakswieciak Re: Bar Kardamon na WP 04.08.11, 23:43
          Powiedzcie, w ktorym miejscu to jest dokladnie...
          bo WP jest duze... :)
          • ataga000 Re: Bar Kardamon na WP 05.08.11, 16:32
            Polecam ten bar z czystym sumieniem :) kilka dni temu odwiedziłam go z przyjaciółką, pierwsze wrażenie super, obsługa uśmiechnięta, bardzo ładny wystój. Zamówiłyśmy makaron z sosem warzywno-serowym (sos śmietanowo-serowy z dodatkiem cukini), danie było pyszne, duża porcja i kosztuje tylko 8zł! Po jedzonku nadszedł czas na kawę - kawa latte z dodatkiem kardamonu, również bardzo dobra i również tania (5zł). Za 13 zł najadłyśmy się i spędziłyśmy czas w miłym, ładnym miejscu, naprawdę warto się tam wybrać! Ja odwiedzę Kardamon ponownie na pewno!

PS. Uprzedzając pytania i złośliwe komentarze: nie jestem właścicielem, ani jego koleżanką/rodziną itp. :)
            • maria-1976 Re: Bar Kardamon na WP 09.08.11, 20:31
              Byłam dziś i z czystym sumieniem polecam wszystkim. Zamówiliśmy kurczaka, frytki, surowkę< moja corka sie nią zajadała>, zapiekanki i piwko.Wszystko świeze, smaczne, ładnie podane a obsluga bardzo miła i profesjonalna. Wystrój bardzo nam sie podobał i jestem pewna,że jeszcze nie raz tam wrócę z rodziną. Gratuluję właścicielom i życzę dużo klientów!!!
              • apetizer Re: Bar Kardamon na WP 10.08.11, 11:55
                no ej, jeżeli mam dać 15 zł na kurczaka z rożna wielkości DŁONI to naprawdę interes... :d
                • agata.k39 Re: Bar Kardamon na WP 12.08.11, 11:07
                  Witam! Ja byłam wczoraj z rodzina na kurczaku z rożna i nie był on wielkości ani mojej, ani nawet męża dłoni.... Zjedzonego przez nas kurczaczka (pysznego zresztą) mogę porównać do łapy Shreka ;)
    • agata.k39 Re: Bar Kardamon na WP 12.08.11, 11:05
      Ja byłam wczoraj z rodzina na kurczaku z rożna i nie był on wielkości ani mojej, ani nawet męża dłoni.... Zjedzonego przez nas kurczaczka (pysznego zresztą) mogę porównać do łapy Shreka ;)
      • vi-rq Re: Bar Kardamon na WP 12.08.11, 12:08
        może ktoś napisać w jakich godzinach bar jest czynny?
        • agata.k39 Re: Bar Kardamon na WP 12.08.11, 12:50
          Z tego, co pamiętam w tygodniu od 9 do 21, w weekend od 11 do wieczora. Pozdr
    • sssylunia0 Re: Bar Kardamon na WP 16.08.11, 19:57
      ! polecają kurczaka z rożna - którego lepiej zamówić 2 godziny wcześniej bo o godz.12.00 to można zapomnieć, że wogóle rożno jest odpalone:D mi się wydaje, że powinni przygotowywać od rana skoro specjał itd. trochę tam ciasno.
      • agata.k39 Re: Bar Kardamon na WP 17.08.11, 08:22
        Tak w ogóle... to pisze się osobno!!!!;D My jedliśmy kurczaka o 13, więc raczej rożen odpalają wcześniej.
        • sssylunia0 Re: Bar Kardamon na WP 17.08.11, 11:10
          W takim razie gratuluję szybkiej konsumpcji i spostrzegawczości:) Dziękuję, poprawię się:)
          • studentka00 Re: Bar Kardamon na WP 16.09.11, 21:09
            Odwiedziłam w tym tygodniu. Smaczny makaron penne z sosem serowym i cukinią oraz sałatka grecka. Niedrogo,ładnie, miła obsługa- nowe, przyjemne miejsce w Świeciu;)
            Podobno mają też tani catering, ale osobiście nie pytałam;)
    • pioan33 Re: Bar Kardamon na WP 18.09.11, 07:37
      Czy napisze ktoś lokalizacje tego punktu gastronomicznego?
      • studentka00 Re: Bar Kardamon na WP 18.09.11, 10:14
        Koło Domu Kultury :) W budynku, w którym jest da grasso, tylko, że z prawej strony na dole;)
    • zelki_akuku Re: Bar Kardamon na WP 27.09.11, 12:50
      PYSZNIE !!!!!!!! jedzenie rewelacyjnie zrobione,podanie również,skladniki pierwszej swiezosci ,klimatycznie,ceny normalne,nic dodac nic ujać,polecam szczerze!Odwiedziłam to miejsce po przeczytaniu watku wlasnie na forum Świecia i jestem miło zaskoczona,udany pomysł włascicielek,działaja z ogromna pasja! oto chodzi;-) Trzymam kciuki!!!!
      • sufcik Re: Bar Kardamon na WP 27.09.11, 14:36
        Dziś ja ide :) jutro opisze jak było :D
    • foplka20 Re: Bar Kardamon na WP 11.12.11, 08:54
      Witam!! Byłam ostatnio z mamą na spaghetti, zapiekance z kurczakiem i sałatce greckiej i bardzo nam wszystko smakowało. Dowiedziałyśmy się, co to jest kardamon. Polecam to miejsce, bardzo miła atmosfera i przytulne wnętrze. Dziś chyba zamówimy kurczaka z rożna do domu. Do zobaczenia!!
      • adata1234 Re: Bar Kardamon na WP 15.12.11, 08:38
        Byłam, widziałam i smakowało. Pyszny kurczak z frytkami, za niewielkie pieniądze, a na deser herbata z konfiturą wiśniową. Zupełnie jak u mamy...
        • haniulek123 Re: Bar Kardamon na WP 20.12.11, 08:26
          Święta wcale nie muszą męczyć. Sprawdzone domowe jedzonko, więc wybieram catering wigilijny z „Kardamonu”. Barszczyk, uszka i pierogi z grzybami. Zostanie mi tylko przygotować odświętny stół i gotowe. Przynajmniej więcej czasu spędzę z moimi dziećmi.
          • maur_123 Re: Bar Kardamon na WP 28.12.11, 12:29
            Świąteczne krokiety i uszka pyszne, polecam!
            • mardar123 Re: Bar Kardamon na WP 16.05.12, 13:49
              Słyszałam, że w Kardamonie są pyszne pierogi ze szpinakiem. Jedliśmy tam już zapiekanki z pieca z kurczakiem i makarony, ale pierogów jeszcze nie. Chętnie spróbujemy i zobaczymy czy rzeczywiście są takie dobre. m&d
    • melisamalik Re: Bar Kardamon na WP 16.05.12, 20:53
      A ja próbowałam już dwa razy się tam dostać i za każdym razem było zamknięte! Dodam, że raz było to po południu, a drugim razem ok. 20, więc zostało Da Grasso.
    • q1032 Re: Bar Kardamon na WP 28.05.12, 15:40
      Tak sobie myślę, ze nie ma w Świeciu bardziej klimatycznego miejsca, aby zjeść pyszne pierogi przy dźwiękach nastrojowej muzyki. Tak trzymać!
      • 2oxsi Re: Bar Kardamon na WP 14.06.12, 11:35
        Uwielbiam ICH "lepiochy" czyli pierogi zwłaszcza ze szpinakiem i sosem pieczarkowym!!! REWELACJA!!!! Powodzenia :)
        • co-rel Re: Bar Kardamon na WP 14.06.12, 12:12
          Właścicielu tego żałosnego przybytku… Podbijanie wątku pod coraz to nowymi nickami, naprawdę nie przyniesie oczekiwanego efektu. Zainwestuj w prawdziwą reklamę i porządne warunki w lokalu. To na pewno przysporzy więcej klientów, niż te rzekome zachwyty wyimaginowanych klientów. :)
          • 2oxsi Re: Bar Kardamon na WP 14.06.12, 12:49
            Nie jestem właścicielem, ani przyjacielem... po prostu stałym bywalcem tego smacznego miejsca!! Polecam i pozdrawiam :)
            • drizzt21 Re: Bar Kardamon na WP 14.06.12, 13:04
              Jawnie widać, że to autopromocja. Komentarze pisane w ten sam deseń, ten kto to wypisuje nie sili się nawet na oryginalność :) Najlepszy był ten zwrot - "zupełnie jak u mamy..." :D
              Nie byłem w tym przybytku, wieć nie oceniam, ale ten, kto ten bar tu reklamuje nie ma za grosz pomyślunku.
            • co-rel Re: Bar Kardamon na WP 14.06.12, 13:37
              > Nie jestem właścicielem, ani przyjacielem...
              > po prostu stałym bywalcem tego smacznego miejsca!!

Ludzie są naprawdę nieco mądrzejsi, niż się Tobie wydaje. ;)
              • 2oxsi Re: Bar Kardamon na WP 14.06.12, 14:04
                Jak widać ;) Zwłaszcza, że to Ty używasz różnych nicków pisząc te same bzdury... Szkoda słów!!!
                • thewildchild Re: Bar Kardamon na WP 17.06.12, 13:50
                  można płacić kartą?
    • vip.bad.boy Re: Bar Kardamon na WP 17.06.12, 13:58
      A to jeszcze istnieje ? Nigdy tam nie byłem ?
    • vip.bad.boy Re: Bar Kardamon na WP 17.06.12, 13:58
      A to jeszcze istnieje ? Nigdy tam nie byłem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka