wisa46 19.10.06, 15:08 ... madam , otom Adam ... (anonim) A może ktoś zna autora ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wisa46 Re: w te i we w te 22.10.06, 12:21 Maciej Słomczyński(Joe Alex), podaje takie oto tłumaczenie (madam im Adam): ... madam a jam Adam ... Oprócz tego palindromu jest jeszcze ... Anna pana panna ... (James Joyce - Ulisses) Odpowiedz Link
wisa46 Re: w te i we w te 23.10.06, 13:03 Cóż,dochodziłem od tyłu,a wystarczyło kliknąć na OPINIE u Profesora (www.palindromy.pl) i zagadka zostałaby rozwiązana. Chociaż ... A tak przy okazji dwa piękne palindromy z art. prof.J.Paszka : ... mas port - duch, cud trop sam ... i ... ja do Boga nago bodaj ... ,które są tłu - maczeniem *aksioma samoiska* rosyjskiego poety A. Wozniesienskiego. ... tam(oj) skała, dodał, aksjomat ... I jeszcze dorzucę taki piętrusek : ... nawijaj Iwan ... ... jej o wsi swojej ... Odpowiedz Link
wisa46 Re: w te i we w te 24.10.06, 13:10 Kontunuując pewne wyjasnienie i spostrzeżenie : Na ... madam otom Adam ... natrafiłem w książce S.Woodsa - Palindrom. Wyd. Amber.Jest tam mottem. A spostrzeżenie - to to ,że mój palindrom ... masz cele - zdążaj, a żądze lecz sam ... zainspirowany został cytowanym wcześniej ... mas port duch, cud trop sam ... Palindrom na ... dziś prof. Palindrom - Morawskiego, i do tego homonim ! ...ona rada rano, o, narada rano! ... Kończąc dorzucę swój homonim - palindrom: ... o,chciała ich, co? ... ... och, ciała ich, co? ... I taki żarcik: ... i co? i co? o cioci ... ... i co? i co? o ci, o ci ... ... i co? idioci ! ... Jeszcze sięgnę po ducha: ... o,duch -cudo ... ... o,duch ci, ich cudo ... ... o,duch ciała - ich cudo ... Odpowiedz Link
wisa46 Re: w te i we w te 24.10.06, 13:15 Jeszcze się gnę : umknęło mi: ... madame , chcica - cichcem - Adam ... Odpowiedz Link
zakaz_konkurencji Re: w te i we w te 30.10.06, 19:27 Co neci chcice nababa? neci chcice noc. Odpowiedz Link
wisa46 Re: w te i we w te 31.10.06, 21:32 świetne !! ... co nęci chcicę nababa ? Baba nęci, chcicę - noc ... To jeszcze taki drobiażdżek : ... daj i im żmii jad ... ... da gad ... ... da i boa - na obiad ... Odpowiedz Link
wisa46 Re: w te i we w te 03.11.06, 13:54 Jeszcze coś takiego: ... ma władzę car - pracę zdał Wam ... Odpowiedz Link
jejku.jej Pył/Łyp 30.10.06, 21:38 Oto ciekawy tomik wierszy o palindromowym tytule. Żeby było ciekawiej, wiersze są zlinkowane! Kto się zorientuje, na jakiej zasadzie? free.art.pl/mlb/pyllyp.html#gora Odpowiedz Link
adeptka Re: Pył/Łyp 31.10.06, 14:48 Powiało na forum Wielką Sztuką. Podziękowanie dla jejku.jej :-) Odpowiedz Link
exxe Re: Pył/Łyp 07.11.06, 20:36 jejku.jej napisał: > Oto ciekawy tomik wierszy o palindromowym tytule. Gdyby jejku.jej wyrzucił literę k ze swojego nicka, to też miałby palindromowy nick. A wiersze są zlinkowane parami wyrazów jednakowych lub bliskoznacznych np.:kolory: srebrny, różowy, części ciała: nos, twarz, albo np.: telewizji - pstryknąć, depeszę - telegraf, pęd - mknących. Ale może chodzi o coś innego? Odpowiedz Link
uhuhu Palindrom o współczesnym luddyście :D 02.11.06, 13:04 LAPTOPY BYDŁA TĘPIŁ I PĘTAŁ: DYBY, POT, PAL! ---------- ♣ As ♥ Odpowiedz Link
wisa46 Re: Palindrom o współczesnym luddyście :D 02.11.06, 22:01 matoł dybał,a ... bydło tam Odpowiedz Link
wisa46 Re: w te i we w te 30.12.06, 18:08 palindrom sylabowy(podwójny): za rząd zarząd zarządza zarząd za rząd zarządza i to wszystko za sprawą rzeki - Rządzy. Rządza(20/6)- karuzelowo. Odpowiedz Link