kluba11 06.11.02, 22:00 tez wiem co to jest ale jak "ladnie przetlumaczyc" Naruszyl kaucje ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wodnik74 Re: jump bail 07.11.02, 09:17 po prostu "nie stawić się na rozprawie" lub "nie stawić się w sądzie". Chyba ze można tego używać w kontekście "pozasądowym" - to wtedy nie wiem )))) Ale chyba nie... Ktoś wie? Odpowiedz Link
kluba11 Re: jump bail 11.11.02, 08:29 kluba11 napisała: > tez wiem co to jest ale jak "ladnie przetlumaczyc" Naruszyl kaucje ?A czy mozna powiedziec : naruszyl zasady zwolnienia za kaucja ? Odpowiedz Link
kluba11 Re: jump bail 12.11.02, 03:52 awalk napisał: > nie stawic sie w sadzie po zwolnieniu za kaucja dobrze, to jest wyjasnienie w sprawie nie stawienia sie w sadzie ale samo wyrazenie jeszcze tlumaczy, ze osoba ktora zlozyla kaucje juz pieniedzy nie zobaczy bo ktos drapnal, czyli naruszyl zasady kaucji. Nie stawil sie w sadzie, wyjechal do innego kraju, do innego stanu itd. To wszystko jest dlugie. Czy jest krotkie i konkretne wyrazenie? Odpowiedz Link