aniapiet 25.08.07, 16:28 co to dokładnie jest "Tax Credit", albo "NHS Tax Credit Exemption Certificate"??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: Tax Credit??PILNE! 25.08.07, 20:01 Tax credit, to na moje oko "zobowiązanie podatkowe" albo "należny podatek". To drugie - zwolnienie od podatku z tytułu opłacanych składek na opiekę zdrowotną (National Health Service), jakiś dokument, który do tego uprawnia...? Ale to tak "z rozumu" biorąc i przydałaby się weryfikacja ze strony fachowca w dziedzinie podatków Odpowiedz Link
pulbek Re: Tax Credit??PILNE! 25.08.07, 20:52 Ale chcesz tłumaczenie, czy tylko chcesz zrozumieć co to znaczy? "Tax credit" to w Wielkiej Brytanii zasiłek (a nie żaden podatek). Są dwa: Child Tax Credit (na dzieci) i Work Tax Credit (dla mało zarabiających). A jeżeli dostajesz te zasiłki, to możesz się ubiegać o NHS Tax Credit Exemption Certificate. To jest taka kartka, dzięki której masz darmowe leki na receptę, darmowego dentystę i coś tam jeszcze. A jak to przetłumaczyć to nie wiem. Pulbek. Odpowiedz Link
beata_ Re: Tax Credit??PILNE! 25.08.07, 23:30 Ups! Jednak "rozum", to za mało Dzięki, Pulbek - będę mądrzejsza o pół ciuta Odpowiedz Link
aniapiet Re: Tax Credit??PILNE! 26.08.07, 10:19 Baaaaaaaaardzo dziękuję) chodziło mi właśnie o wytłumaczenie)) Odpowiedz Link