jean.jacques 15.04.10, 21:30 jesli belgowie to bliscy krewni francuzow, to ten link jest na miejscu: www.lesoir.be/culture/medias/2010-04-14/un-dessin-de-la-gazet-van-antwerpen-choque-des-polonais-764405.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jean.jacques Re: the eagel has landed 15.04.10, 22:18 Może kolega rozwinie swoją wypowiedź? Zapowiada się dość ciekawie, ale nie wiadomo co dalej Odpowiedz Link
gat45 Re: the eagel has landed 15.04.10, 22:40 jean.jacques napisał: > Może kolega rozwinie swoją wypowiedź? Zapowiada się dość ciekawie, ale nie wiad > omo co dalej Koleżanka Fedorczyk4 na swój zwięzły sposób chciała wyrazić swój podziw dla tego objawu subtelnego poczucia humoru. Odpowiedz Link
jean.jacques Re: the eagel has landed 15.04.10, 23:11 a ja uwazam, ze ten rysunek jest genialny. idealnie wyraza to, co trudno opisac slowami. jest wiecej wart niz serie anonimowych zdjec z miejsca katastrofy i niekonczace sie medialne masturbowanie okraszone lzami, niewazne czy szczerymi czy nie. Odpowiedz Link
gat45 Re: the eagel has landed 15.04.10, 23:15 jean.jacques napisał: > a ja uwazam, ze ten rysunek jest genialny. idealnie wyraza to, co trudno opisac > slowami. jest wiecej wart niz serie anonimowych zdjec z miejsca katastrofy i n > iekonczace sie medialne masturbowanie okraszone lzami, niewazne czy szczerymi c > zy nie. A ja bym do niego - rysunku - nie miała pretensji, gdyby nie napis. To "wylądowanie" mnie razi. Ale oczywiście to kwestia smaku i upodobań. Odpowiedz Link
jean.jacques Re: the eagel has landed 16.04.10, 01:10 > A ja bym do niego - rysunku - nie miała pretensji, gdyby nie napis. > To "wylądowanie" mnie razi. Ale oczywiście to kwestia smaku i > upodobań. A co jest nie tak z "lądowaniem"? Dlaczego Cię razi? Odpowiedz Link
felinecaline Re: the eagel has landed 15.04.10, 23:42 Przyznaje Ci racje w 100% Mocno ironiczny i przez to moze byc zle odebrany, ale jakze trafny skrot myslowy przelozony na obraz. Odpowiedz Link
marguyu Re: the eagel has landed 15.04.10, 22:24 Des Polonais ont été choqués par un dessin de presse publié lundi dans le journal flamand Gazet van Antwerpen, à la suite du crash de l’avion dans lequel le président polonais Lech Kaczynski, sa femme et plus de 90 passagers ont perdu la vie samedi dernier à Smolensk, dans l’ouest de la Russie. Flamand, flamand! czyli germanska czesc Belgii. Francuskie wplywy to Walonia. Odpowiedz Link
zielka Re: the eagel has landed 17.04.10, 15:28 Nie do konca rozumiem: czyzby wydarzenia w Smolensku przykryly inna katastrofe lotnicza, tym razem niemieckiego samolotu na terytorium Polski? Bo czarny orzel kojarzy mi sie z symbolika narodowa Niemiec, czy nie? Odpowiedz Link
jean.jacques Re: the eagel has landed 17.04.10, 16:42 zaraz po feralnym zderzeniu temu ptaku zapalily sie piora. po ugaszeniu pozaru po bialym orle zostal juz tylko czarny szkielet. jestes niedomyslna, ziel Odpowiedz Link
tomek854 Re: the eagel has landed 19.04.10, 17:04 Mi się bardziej podobał ten z Holandii na którym polski orzeł ma spalone prawe skrzydło... Odpowiedz Link