Dodaj do ulubionych

Je ne comprends pas ce que vous souhaitez.

22.03.05, 09:33
Niestety nie znam (jeszcze) francuskiego i nie moge sobie poradzic ze zdaniem
zawartym w tytule. Bede bardzo wdzieczna za przetlumaczenie. Z gory dziekuje!!
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: Je ne comprends pas ce que vous souhaitez. 22.03.05, 11:08
      Dosc pompatycznie powiedziane: nie wiem, czego Pan(i) sobie zyczy.
      • koralka Re: Je ne comprends pas ce que vous souhaitez. 22.03.05, 19:24
        Raczej: Nie rozumie, czego Pan(i) sobie zyczy.
        • felinecaline Re: Je ne comprends pas ce que vous souhaitez. 22.03.05, 20:41
          Nie rozumieM czego Pan(i) sobie zyczy - istotnie, przeklamal mi sie czasownik.
          • koralka felinecaline 23.03.05, 08:41
            rozumiem = poszlem , to slownictwo typowo wiesniackie
            rozumie = poszedlem
            Co z Twoja ortografia?!
            • felinecaline Re: felinecaline 23.03.05, 09:24
              krytykujesz Arabow a o swojej polszczyznie masz takie pojecie, ze gdzies
              dzwoni. Rozumiem, poszedlem to wersja slownikowa, zalecana. Rozumie, umie,
              poszlem to wersja "prymitywna", co nie przeszkadza prymitywom zyc nawet w
              srodowisku wielkomiejskim ze stolycom wloncznie. Posluchaj czasami Pana
              Profesora Miodka (lub Bralczyka) jesli regulamin Twojego HLMu dopuszcza
              zainstalowanie sobie anteny satelitarnej. jesli nie, to Twoja Société d'HLM
              POWINNA ci zezwolic w ramach ustawy o nieskrepowanym dostepie do kultury i
              informacji, zreszta Polonia emituje tez we Francji w systemie kablowym.
              • koralka Re: felinecaline 24.03.05, 10:24
                Przyznaje sie, ze sie pomylilam, faktycznie pisze sie rozumiem. Pardon
                Co do telewizji, to nie oglagam, dodam ze nie posiadam w ogole tv z wyboru,
                bo od razu rzucisz sie na mnie, jaka to jestem biedna itp.
                Co do arabstwa zdania nie zmieniam, zniszcza Francje!
                O ile sami durni Francuzi glosujac non podczas przyszlego referendum tego nie
                zrobia!
                • felinecaline Re: felinecaline 24.03.05, 18:51
                  Mylisz sie, Karolko. Nie jestem "percepteur des Impôts i jest mi dokladnie
                  obojetny stan Twojego konta bankowego i fakt czy i ile odprowadzasz podatku od
                  dochodow.W ogole bylabys mi obojetna jako "jakas tam Pani Karolka Xinska
                  mieszkajaca gdzies en France profonde" gdybys nie pisywala na forum.
                  Mam jedna dobra i szczera rade: zanim napiszesz cokolwiek sprobuj najpierw sie
                  czegos sama nauczyc, do tego tv czasem sie przydaje, pod warunkiem, ze nie
                  oglada sie w niej tylko "soap oper" i Big Brothera. Sa swietne kanaly
                  tematyczne, ktore zapewne pomoglyby Ci poszerzyc troche Twoje widzenie swiata.
                  Moze nawet sprowokowac czasami do zmiany pogladow i nabrania szacunku do ludzi,
                  ktorymi dotad z braku znajomosci sie pogardzalo nazywajac np "arabstwem".
                  Wyrazajac sie tak o nich sama znizasz sie do poziomu ktory moznaby nazwac
                  zawzietym, ograniczonym i zadufanym w sobie "polactwem" (na przyklad a juz
                  nacjonalizmem na pewno).
                  • koralka Re: felinecaline 25.03.05, 12:49
                    Otworz oczy czytajac czasem...
                    nie jestem zadna Karolka tylko Koralka. na pewno nie xinska...
                  • koralka Re: felinecaline 25.03.05, 12:56
                    Moze tez zastanowisz sie nad poszerzeniem Twojego widzenia swiata, gdyz tylko
                    jak ktos ma inne poglady niz Ty, az trzesiesz sie z nienawisci!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka