magbob 21.05.03, 15:02 Czy ktos moglby mi pomoc w nastepujacym zdaniu: C'est moi qui (etre)........ le plus grand. Nie wiem czy uzyc suis, est czy jeszcze cos innego. Z gory dzieki za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicior99 Re: pomocy:) 21.05.03, 15:29 a jak sa qrviki po francusku? Kujawianko, pewnie jestes niewtajemniczona skoro siedzisz we francji... Odpowiedz Link
agnieszkaefka Re: ja też pomocy:) 22.05.03, 12:09 jak w tym naszy pięknym języku powiedzieć: reakcje łańcuchowa? caténaire..., czy nie? nie moge tego nigdzie znalezc ... Odpowiedz Link
agnieszkaefka Re: ja też pomocy:) 22.05.03, 13:41 en chaîne??? oj, chyba się nabijasz... )))) Odpowiedz Link
narwal au secours !......... Pin-pon! Pin-pon! 22.05.03, 19:29 si c'est une réaction en chaîne nous allons éliminer le maillon faible; Odpowiedz Link
marseille30 Re: ja też pomocy:) 23.05.03, 13:01 J'ai choppé une angine blanche et je suis clouée au lit depuis trois jours... Ma "chain" c'etait du franglais...et encore...Bref,pas d'excuse pour mon ortographe! Bis, Alex Odpowiedz Link