Dodaj do ulubionych

OJF-deuxieme etape

27.12.03, 00:40
"Mes felicitations, tu es en deuxieme etape!" mais quoi maintenant?
Est-ce qqn peut m'aider? J'ai peur que j'avais simplement de la chance, que
j'ai passe cet test par hasard et que la deuxieme etape sera trop difficile...
Czy ktoś rok, dwa, piętnaście temu mial moze okazje zmierzyc sie z 2 etapem i
moglby zdradzic czego sie tam spodziewac? Bylabym bardzo wdzieczna...
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: OJF-deuxieme etape 27.12.03, 17:27
      oo wink) ja mialam w zeszlym roku nawet i w tym tez bede miala niestety w
      waraszwce sie im nie spodobalam :> niewazne. szczerze mowiac to poziom
      trudnosci az tak bardzo nie odbiega od pierwszego. wiec spodziewaj sie tekstu
      ze sluchu i pytan do niego-dosyc szczegolwe nie pamietam czy mozna cytowac ale
      mozna za to notowac w trakcie i chyba nawet pytania przeczytac. w zeszlym roku
      byl klasyczny dla wszlekiego rodzaju konkursow wielki meaulnes .. w tym roku
      pewnie pagnola wezma uncertain no. przygotuj sie z idiomow dwa lata temu byly na temat
      czesci ciala w zeszlym na temat zwierzat (w stylu poser un lapin a qn). nie mam
      pomyslu co moze byc w tym roku- moze dotyczace twarzy...w kazdym razie to nie
      sa jakies bardzo skomplikowane idiomy... jesli chodzi o gramatyke to trza
      uwazac polecenia sa po francusku i ostatnio bylo jakies takie dziwne termin mi
      i moim znajomym zupelnie obcy trzeba bylo zgadywac... jest jakies tam
      slownictwo pewnie znow cos na temat unii bedzie wink. i napisanie dluzszego
      tekstu w zelszym roku to bylo 14-zdaniowe opowiadanko. w tym roku-skoro
      opowiadanie bylo na pierwszym etapie to moga cos innego dac, jakis list moze.
      no a co do ustnego drugiego to jesli przejdziesz to licz sie z harowka wrecz
      smiertelna. bogu dzieki ze cale ferie na to sa... komisja rozna bywa moja
      kumplea wyszla z placzem bo pytali ja o ronze dziwne zwiazki frazeologiczne...
      ja tez prawie podrapalam jednego profesora ktory wyptywal mnie o jedna rzecz
      przez 20 minut.. a potem wyszedl padalec. smile radze robic duzo roznorodnych
      cwiczen, glownie to z czym masz naturalnie problemy. sa takie fajne ksiazki tam
      sa stare olimpiady jeszcze stzra formula troche prostsze ale sa ciekawe rzeczy.
      jak masz jeszcze jakies pytania to sie nie krepuj smile)))) i powodzenia smile)
      • e-meg Re: OJF-deuxieme etape 27.12.03, 21:20
        uratowalas mniesmile) dzieki niesamowitesmile
        w szkole powiedziano mi tylko, ze przeszlam dalej, ale 1 etap to byl pikuś w
        porownaniu z tym, co czeka w poznaniu, i ze nie ma szans zebym cos tam
        napisala...i to wszystko...yeah...nie ma to, jak wiara w uczniasmile))
        teraz wiem na co sie powinnam nastawic i to AZ tak kosmicznie nie brzmi...tylko
        troche...:>
        ale kto/co to jest meaulnes i pagnol? jakos tak obco to brzmi dla mniewink
        jeszcze raz przeogromne dzieki i powodzenia 17 styczniasmile
        • klymenystra Re: OJF-deuxieme etape 27.12.03, 22:14
          wielki meaulnes to taka powiesc jezu skleroza autora nie pamietam a pagnol to
          pisarz. nardzo przystepny smile powodzenia rowniez smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka