Dodaj do ulubionych

Nowy senator

07.02.11, 15:19
Super. Wybory uzupełniające wygrał Stokłosa. Poszukiwany listem gończym, potem oskarżony....zanim nie zostanie skazany, jest niewinny, ale na niegotyle tam gromów rzucano smile
Ciekawe jak motywują ten wybbór - jeszcze nie miałam czasu sprawdzić smile
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Nowy senator 07.02.11, 15:23
      a z jakiej partii?
      • m.maska Re: Nowy senator 07.02.11, 15:52
        to nie do wiary, czy to ten sam, ktory przyczynil sie do skazenia srodowiska?
        Ja nie wiem z jakiej on partii, pewnie z partii "mamony"
    • zuza_anna Re: Nowy senator 07.02.11, 15:52
      Jak to z jakiej partii, z PO, Zorrku, z PO... czytaj... wink
      • m.maska Re: Nowy senator 07.02.11, 15:54
        Czyli jednak... swiat staje na glowie.

Pecunia non olet
      • maja-z-podworka Re: Nowy senator 07.02.11, 16:04
        Zuziu - Stokłosa jest kandydatem niezależnym. Zawsze taki był, od wyborów w 1989 roku (wtedy był jedynym niezależnym w senacie, reszta był z Solidarności)
        Teraz miejsce się zwolniło po pośle z PO, a Stokłosa nie miał poparcia żadnej partii.
        Tak, to jest ten od skażenia środowiska. Niemcy go wydali i dzięki temu mógł startować....Nic dodać nic ująć. Uzysjał 40 % głosów.
        • m.maska Re: Nowy senator 07.02.11, 16:16
          Wiesz Maju, to jest skandal - ja mam lekkiego hoppla na punkcie srodowiska chyba, a kiedy slysze o takiej niefrasobliwosci to mi sie w glowie nie miesci, ze ten facet sobie spokojnie chodzi na wolnosci...
          Niemcy maja na cos takiego jedno okreslenie: "Nach uns nur Sinflut" - tlum. "a po nas tylko potop"
          Co po nas zostanie? ile ran ta ziemia jeszcze na siebie zdola przyjac?
          • maja-z-podworka Re: Nowy senator 07.02.11, 16:21
            Maseczko, skażenie środowiska to tylko jeden z wielu zarzutów. Ten człowiek po prostu uznał, że stoi ponad prawem obowiązującym zwykłych ludzi.
            40% głosów, przy frekwencji wynoszącej niewiele ponad 6%. Śmutne, że tak niewielu ludziom chciało się pójść na te wybory. jestem przekonana, że gdyby frekwencja była wyższa, nie wygrałby. A teraz - będą reprezentowani przez kogoś takiego. No cóż, kto nie protestuje, ten się zgadza, jak to ostatnio stwierdził Zorrek smile
        • zuza_anna Re: Nowy senator 07.02.11, 16:25
          to prawda, Maju, jest kandydatem niezależnym smile Nikodem Dyzma smile
          • maja-z-podworka Re: Nowy senator 07.02.11, 16:30
            Ależ on niczego nie udaje, Zuziu!!!!!!!!
            No i Dyzma był w jakimś stopniu niesiony przez wydarzenia, często w sposób dla siebie nieoczekiwany....A on wie co robi.
            • m.maska Re: Nowy senator 07.02.11, 16:34
              Nie jestem za bardzo oblatana w polityce, ale rozumiem, ze facet teraz dostanie immunitet i... zaden sad go nie tknie.
              • zuza_anna Re: Nowy senator 07.02.11, 16:42
                Ja ostatnio też nie, polityka zaczyna mnie denerwować...
              • maja-z-podworka Re: Nowy senator 07.02.11, 16:44
                Immunitet mu mogą uchylić i pewnie to zrobią.
      • 1zorro-bis Re: Nowy senator 07.02.11, 16:40
        no to niezle....z PO...cool
        Czyli - wszyscy "po tych samych pieniadzach"...
        • maja-z-podworka Re: Nowy senator 07.02.11, 16:43
          NIE JEST Z PO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie jestem szczególną fanką PO, to był raczej wybór "przeciwko"....ale bez przesady. Co im trzeba zarzucić, to trzeba, ale tego nie można smile

Żadna partia go nie popiera.
          • m.maska Re: Nowy senator 07.02.11, 16:48
            Pewnie go "przyjaciele" poparli... skdas sie ten wybor wzial
            • maja-z-podworka Re: Nowy senator 07.02.11, 16:54
              Raczej pracownicy. Nie pamiętam dokładnie, ale on jest tam chyba jedynym, lub jednym z niewielu pracodawców. Nie chcą stracić pracy.
              • m.maska Re: Nowy senator 07.02.11, 16:58
                Kilka lat temu widzialam w tv jak obszedl sie z dziennikarzami, to przypominalo panstwo w panstwie.
                • maja-z-podworka Re: Nowy senator 07.02.11, 17:11
                  No, to teraz będzie ustanawiał prawo smile
          • zuza_anna Re: Nowy senator 07.02.11, 16:55
            NIE JEST Z PO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrze, że cisza obowiązuje od 22 do 5 rano wink
            Maju spokojnie już wiemy, że nie jest z PO.smile
    • m.maska Re: Nowy senator 14.03.11, 15:55
      A tutaj c.d. - jaki fajny obywatel...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9249811,Stoklosa_stawil_sie_na_procesie_i_zapowiedzial_swoja.html
      • 1zorro-bis Re: Nowy senator 14.03.11, 16:27
        to chyba tylko w Polsce i we wloszech mozliwe....cool
        • czarek_777 Re: Nowy senator 14.03.11, 16:43
          Właśnie o 'take Polske' walczyliśmy/li. Wiadomo kto o jaką i wiadomo kto wygrał przy pomocy wiadomo jakich mediów. Masz jeszcze wątpliwości co do układu który rządzi Polską od Magdalenki ? precz z polityką co smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka