Dodaj do ulubionych

Kibole.....

28.02.11, 11:11
wczoraj ogladalem w ARD 15 minutowy film o polskich kibolach....Okazuje sie, ze jestesmy na pierwszym miejscu w Europie !!! SUKCES! Pobilismy juz nawet najgorszych i najbrutalniejszych kiboli - Anglikow! Polska Policja jest bezradna í zapowiadaja, ze jesli nie dostana extra-srodkow i pomocy nie beda w stanie zapewnic spokoju i bezpieczenstaw na Euro 2012.....Dla mnie BOMBA!
Niemcy zaoferowali pomoc....
To jest dla mnie PRZERAZAJACE co sie w tym kraju przez 20 lat porobilo....:cool.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Kibole..... 28.02.11, 11:22
      Wierzyc mi się nie chce. Gdzie się podziały tradycje dobrego, polskiego wychowania, cmok w rękę, szacunek dla starszych? Ci ludzie musieli być przez kogoś wychowywani, od kogoś to przecież mają.
    • m.maska Re: Kibole..... 28.02.11, 11:23
      To dotyczy nie tylko kiboli, to dotyczy przede wszystkim bezpieczenstwa na ulicy, kradziezy samochodow - statystyki mowia same za siebie.
      Kiedy o tym slysze, zaluje ze odeszla komuna - wtedy bandzior bal sie policjantow...
      Z wolnosci trzeba umiec korzystac.
      • 1zorro-bis Re: Kibole..... 28.02.11, 11:30
        to poczytajcie.....
        wyborcza.pl/1,75248,9174638,Prywatny_stadion___jak_Poznan_ceni_nadkibola.html
        cool
        • al-szamanka Re: Kibole..... 28.02.11, 11:39
          Nasuwają się wnioski....MAFIA, GANGSTERSTWO !!!
          • 1zorro-bis Re: Kibole..... 28.02.11, 11:55
            ja to Euro 2012 chce widziec...big_grin
            • m.maska Re: Kibole..... 28.02.11, 12:11
              Ja to tego nawet widziec nie chce... ale po tym co wlasnie przeczytalam w innym miejscu na gw...juz nic mnie nie zdziwi... bleeeeeee i fuuuuuuuuuu to malo...
              W mlodosci sa kibolami, na stare lata...hmmm...
              A juz myslalam, ze nic mnie nie zdziwi, nie zaskoczy, nie zobrzydzi... lepiej pozno ale odkryc prawdziwe oblicza niektorych ludzi.
              W klubie zostawiam blizsze info....
              • zuza_anna Re: Kibole..... 28.02.11, 12:36
                Piłką nożną się nie interesuję, ewentualnie mistrzostwa świata oglądam, jeśli grają Polacy.
                Za młodych lat byłam trzy razy na meczu, raz w Łodzi, dwa razy we Wrocku, nigdy
                więcej nie poszłam, i nigdy więcej nie pójdę, bo niemiło wspominam. To nie kibice, to
                banda wandali, ale nie wszyscy!
                • m.maska Re: Kibole..... 28.02.11, 13:06
                  Jasne, ze nie wszyscy...nigdy nie bylam na zadnym meczu...i nie ogladam.
                  Faktem jest, ze bylam na Maderze w 2006 podczas Mistrzostw Swiata kiedy grala Portugalia z Niemcami - portugalska wyspa, niemieccy turysci - i nic, wspolnie ogladali mecz w foyer hotelowym...bylo smiesznie, raz krzyczeli jedni, raz drudzy ale nikt z nikim sie nie bil, nikt nikomu nie ublizal...to ten specyficzny ludek, ktory robi takie rzeczy. Pamietam, ze kilka lat temu, kiedy bylam we W-wiu byl taki wypadek ze przyjechali "kibice" skads tam, tylko po to zeby sie tluc - jedna ofiara smiertelna byla zanim w ogole doszlo do meczu i z daleka od stadionu...skoro umawiaja sie na "pojedynki" przed meczem, to znaczy, ze nie emocje zwiazane z jego przebiegiem graja tu role - tylko sa to zwykle regularne bandy...pod plaszczykiem "pilki noznej".
                  • 1zorro-bis Re: Kibole..... 28.02.11, 13:33
                    wczoraj w tym reportazu pokazywali filmy z ukrytej kamery jak sie kibole w liczbie 200-250 osob spotykaly na lakach pod miastem i tlukli sie do neprzytomnosci...Ludziom chyba wojny brak?
                    • m.maska Re: Kibole..... 28.02.11, 13:51
                      to niech sie zaciagna do Legii Cudzoziemskiej, przynajmniej mieliby cos z tego...
                    • maja-z-podworka Re: Kibole..... 28.02.11, 19:39
                      Wydaje mi się Zorro, że problem jest jednak międzynarodowy.
                      Bardzo mozliwe, że u nas jest szczególnie widoczny - władze nie potrafią być wystarczająco stanowcze (powinniśmy się uczyć od Anglików). Rozumiem, że najbardziej boli to, co nas samych dotyczy, ale przypominam sobie, że przed jakąś wielką imprezą piłkarską (MŚ?) parę lat temu wiele pisało się o przewidywanych kłopotach z polskimi kibicami, mobilizowano wielkie siły, prasa (chyba właśnie niemiecka) robiła nam czarny PR...a tymczasem Polacy zachowywali się przyzwoicie a rozrabiali Niemcy.
                      Jeśli wpisze się w Google słowo "kibice" i dowolny kraj, to "wyskoczą Ci liczne linki do relacji z awantur na stadionach. Nie wiem z czego to wynika, że właśnie piłka nożna budzi takie emocje....
                      A męty społeczne są wszędzie i tyle mogą na ile im się pozwala. U nas chyba nadal po prostu nie docenia się tego problemu.
                      • m.maska Re: Kibole..... 28.02.11, 19:56
                        Majeczko, problem jest w tym - ze to co rozegralo sie we W-wiu kilka lat temu, to niby mialo cos wspolnego z pilka ale to bylo przed meczem - wg mnie to sa zwykle bojowki, ktore po prostu szukaja okazji - jada przez caly kraj, bodajze byla to wtedy grupa z Gdanska i nie gra roli kto gra, czy kto wygra - chodzi o okazje do rozroby...no i o to zeby byla odpowiednia ilosc przeciwnikow - tego nie znajda ani podczas skokow narciarskich ani podczas gry w tenisa...
                        • maja-z-podworka Re: Kibole..... 28.02.11, 19:59
                          Skoki czy tenis rzeczywiście nie, ale dlacego nie siatkówka, koszykówka czy na przyklad hokej, który też jest grą dość brutalną i popularną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka