Dodaj do ulubionych

JP2, moje wspomnienia

01.05.11, 14:23
Mój pierwszy kontakt z Nim miał miejsce w Alei Żwirki i Wigury przy Banacha w 1979 r - tuż obok kliniki gdzie później zmarł mój syn - dałem Mu Paweł - po Papieżu. Gdy Wojtyła zostawał Papieżem On wtedy się rodził. Fabryka /Waryński/ wysłała ludzi do tzw zabezpieczenia przejazdu. Byłem wtedy młody i głupi i przyznaję, nie bardzo kumałem o co biega a wybór Polaka na Papieża traktowałem wtedy jaki taki ewenement. Zmieniło to się gdy pierwszy raz zobaczyłem Go na żywo, diametralnie się zmieniło. Człowiek w białej szacie, pozdrawiający wszystkich na trasie, z przepięknym uśmiechem i dobrocią na twarzy. Nie będę nikogo przekonywał do Niego ale ja po prostu ja zakochałem się wtedy w Nim smile chodziłem na wszystkie Jego msze w W-wie - wiele godzin stałem ,często na deszczu, nogi bolały jak diabli, nigdy nie pożałowałem spotkań z Nim przeciwnie smile On zawsze pozostanie w mojej pamięci jako wybitny człowiek i namiestnik Chrystusa ale dla mnie jako Polaka wielki Polak - bardzo wielki - ogromny, po prostu gigant smile Abba Ojcze - mój ukochany JP2 smile kiedyś się spotkamy mam nadzieję.
Obserwuj wątek
    • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 14:34
      Krótko po wyborze Polaka na Papieża Polska zapłonęła, wszyscy to pamiętamy. Sierpień 80 i walka, nie tam o jakieś grosze o podwyżki płac ale o naszą godność, o nasze poszanowanie jako człowieka, o zniesienie cenzury itd. Gdy w sierpniu 80 wybuchły strajki wszędzie zawrzało, w całym kraju w Wawie także i u mnie w fabryce też. Motywem przewodnim i siłą która dodawała nam ducha walki był polski kościół i JP2 ale głównie JP2 . Gdy w stanie wojennym rozprowadzałem zdjęcie JP2 sprzedałem ich ponad dwa tysiące smile nawet czerwoni je brali big_grin cdn.
      • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 14:49
        Gdy wybuchł stan wojenny było gorzej. Każdy się bał, zamykał się w sobie, nie chciał mówić co odczuwa itd. To była trauma i zabicie nas jako społeczeństwa - strach przed władza !!! ja szybko otrząsnąłem się bo mam taką naturę że nie czuję lęku przeciwnie - stawiam czoła wezwaniom. Zacząłem gadać do kolegów z maszyn że pier...ć komuna nas nie pokona itd. Po paru dniach pod maszynę przyszedł do mnie majster /czerwony oczywiście/ i mówi - ty Czarek nie podskakuj bo za malutki jesteś. Ja pytam się o co biega. Buntujesz ludzi mówi uważaj bo możesz coś ci się złego przytrafić tak mniej więcej gadał. Strasznie się zabulgotałem wtenczas /bo ja z Wawy Woli/ i powiedziałem - spierd..j mi parówo spod maszyny bo ja Warszawiak smile ja nie kapuję mendo a Wawka to moja Wawka, spadaj czereśniaku. Zasapał się wtedy trochę posapał i powiedział - jeszcze tego pożałujesz smile a ja, sram na was czerwoniaki z zadupia Wawy powiedziałem mu wtedy - wal się frajerze smile Myślałem że wypieprzą mnie z roboty jako warchoła ale nie - nie mieli nikogo dać na maszynę bo robiłem najbardziej ciężką pracę smile a ja lubię robotę big_grin cdn kochani.
    • m.maska Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 17:42
      No widzisz Czarek... inspirujesz tez innych... big_grin
      • 1zorro-bis Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 18:04
        no wiesz Czarek......handlowac zdjeciami Papieza???!!cool
      • m.maska Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 18:11
        Tylko Czarek...bez tych dosadnych slow... bo wkroczy cenzura!!!!! jak za starych dobrych czasow... my tutaj cenzurujemy niecenzuralne slownictwo.
        • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 18:31
          Słowa rzeczywiście bardzo niecenzuralne i chyba przyznasz Czarku, że zupełnie nie pasują do tematu o Twoim idolu.
          Papież moim idolem nigdy nie był i nie będzie, nie dokonał niczego, co wzbudziłoby mój podziw.

Ale był taki ksiądz, przyjaciel mojego Dziadka, to był człowiek. Chodził w łatanej sutannie, cały, wolny czas poświęcał ciężkiej pracy w polu, na prywatnych budowach. Wszystko co zarobił rozdawał biednym. Podejrzewam, że miał najpotężniejsze ze wszystkich powołań, powołanie bycia dobrym, a to zdarza się nieprawdopodobnie rzadko.
          • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 18:51
            AL oczywiście ,każdy ma takiego idola jakiego chce. Moim idolem był kiedyś Lech Wałęsa - dopóki nie dowiedziałem się ,że był esbecką wtyczką w związku Solidarność - grabarzem tego związku i naszą szansą na demokrację a jednocześnie reanimatorem przyszłych rządów postkomunistów PO 89 roku. Życie płata figle smile JP2 jest ponad czasowy. Jest, był tak wielki....że nawet to Ciebie przerasta - nas wszystkich smile pzdr
            • 1zorro-bis Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 18:53
              i Ty Czarku katoliku tak bluznisz.....cool
              "Niech rzuci kamieniem we mnie pirwszy ten, kto jest bez winy...."big_grin
            • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 19:01
              Widzisz, Czarku, nie czuję aby mnie przerastał, aby przerastał kogokolwiek. Był człowiekiem, jak Ty i ja
          • 1zorro-bis Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 18:52
            ....albo Ojciec Kolbe....cool
            • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 19:37
              ...nooo, do Kolbe też bym miała duże ale
              • 1zorro-bis Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 20:51
                za co? Ze dal sie zabic?cool
                • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 21:00
                  sama nie wiem, nigdy nie darzyłam go specjalną sympatią
              • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 21:02
                Tekst linka
                Dla mnie On był bardzo wielki AL ,bardzo wielki. Może za wielki bo ja za głupi ? tak sądzisz ? w takim razie miliony ludzi ogłupił JP2 big_grin
                A to poniżej to tak dla zasady. Założyłem się kiedyś z bratową że nasz Papież miał kiedyś czarną oprychówkę. Przegrała paczkę smile
    • m.maska Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 21:10
      Byl wielkim czlowiekiem, mial charyzme - inaczej nie moglby ponosic tlumow - ale Swiety?... teraz to juz kazdy Swiety... Matka Teresa tez... no powiedzmy, ze takich swietych jak Matka Teresa znalazloby sie jeszcze wielu, tylko nie kazdy robi sobie reklame...
      • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 21:27
        Maseczko On był wielki nie zaprzeczaj smile z Janeczką bardzo Go szanujemy i modlimy się do Niego smile prosimy Go też o wstawiennictwo o lepszy świat, o taki jak On chciał żeby był - JP2 smileTekst linka
        • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 21:34
          o taki jak On chciał żeby był
          Jakos nie postarał się, aby nie ukrywać i karać molestujących dzieci księży.
          Prawdziwie sprawiedliwego człowieka poznaje się po sprawiedliwych czynach, a nie po hucznych imprezach, pomnikach i teatralnych przemowach.
          • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 21:55
            Kto jest bez grzechu pierwszy niech rzuci kamień. Ja nie jestem Al, jestem grzesznikiem. Ty jesteś święta ? ale patetyczne co smile pzdr ps. Jakimi wartościami żyjesz że zapytam ? pa.
            • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 01.05.11, 22:09
              Nie jestem święta, ale od beatyfikowanego ma się prawo wymagać, aby był sprawiedliwym, bez fałszu i pozerstwa....o papieżu powiedzieć tego nie mogę, dla mnie był po prostu efekciarzem. Nie można głaskać przed kamerami główki dziecka i podpisać papier o ukrywaniu przestępstw księży na innych dzieciach. Dla mnie to zbrodnia, dusze w takich dzieciach zostały zamordowane, a papież nie uważał za stosowne, aby im pomoc.

Jakimi wartościami żyjesz że zapytam
              Moją zasadą jest;...nie rób bliźniemu, co Tobie niemiłe. Wegetarianką jestem, gdyż nie zniosłabym myśli, że jakiekolwiek życie cierpi z mojego powodu. Potrafisz to pojąć, Czarek?
              • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 02.05.11, 06:48
                AL potrafię i uwierz, że mam dla Ciebie za to, i nie tylko za bardzo duży szacunek. Próbujesz oceniać JP2 za coś czego On nie popełnił. To tak samo jak ja winiłbym np Tuska za wzrost cen i kryzys w Polsce, też mógłby temu zapobiec a nie chce bo olewa nasze państwo, bo służy obcym nie Polsce. Dzięki naszemu Papieżowi /i Reaganowi/ upadła komuna i tylko dzięki Niemu a nie dzięki Bolkowi esbeckiemu agentowi. JP2 jak każdy z nas był ułomnym człowiekiem ale na spotkania z Nim ,na całym świecie przychodziły miliony ludzi. To o czymś świadczy. Miłego dnia Kalejdoskop i dzień dobry smile
                • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 02.05.11, 10:04
                  Próbujesz oceniać JP2 za coś czego On nie popełnił.
                  No przepraszam, jak to nie popełnił, przecież jego podpis tam jest, jego zgoda.
                  A jeśli uważasz, że jest niewinny, bo to nie on gwałcił dzieci, to może ruszę temat z innej strony. Chociażby mały przykład z kryminalistyki: ten co kryje sprawcę jest także winny przestępstwa. Abyś zrozumiał: jeżeli syn sąsiada zabije Twoją Żonę, a ojciec wiedząc o czynie zapewnia mu fałszywe alibi, to co, jest niewiniątkiem?
                  Uważam, że każdy z nas powinien tak organizować swoje życie, aby spełniać jak najwięcej dobrych uczynków. Im więcej władzy ktoś posiada, im wyższą pozycje zajmuje, ma ku temu więcej możliwości. Niewykorzystanie możliwości, zaniechanie, jest moim zdaniem przestępstwem wobec ludzkości. Papież jako głowa kościoła miał tych możliwości niezliczenie dużo. Co zrobił!!! ZANIECHAŁ!!!
                  Jedyne, co zrobil to to, że był Polakiem. No ale to nie jest argumentem na wielkość.
                  • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 02.05.11, 10:29
                    AL masz rację, że przywódca zawsze ponosi największą odpowiedzialność za swoją 'owczarnię'. Też brzydzi mnie pedofilia, cholernie mnie brzydzi i wieszałbym za to !!!! może gdyby zniesiono celibat uniknięto by wiele tego typu nieszczęść. Zapewniam Ciebie AL że nie wszystko co jest w kościele powszechnym podoba mi się a także niektóre zapisy w biblii, też mi się nie podobają a wręcz mnie zohydzają - np mówiące o kazirodztwie, jakby to było coś normalnego. Miłego dnia AL.
                    • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 02.05.11, 10:44
                      No widzisz, Czarek, dlatego nigdy nie nazwę papieża wielkim.....a błogosławionym czy świętym tym bardziej nie.
                      A tak a propos, papież, tak nielubianeg przez Ciebie L.Wałęsę, uważał za porządnego człowieka, a papież jest nieomylny. Hmm...nie zgadzasz się z wielkim błogosławionym, zastanów się, może grzeszysz? big_grin

nie wszystko co jest w kościele powszechnym podoba mi się a także niektóre zapisy w biblii, też mi się nie podobają a wręcz mnie zohydzają

Wychodzę z założenia, że przynajmniej księga, która powstała niby pod inspiracją ducha świętego powinna być w każdym calu idealna, niestety nie jest, a nawet zohydza. Dlatego dla mnie pozostaje biblia tylko księgą opisującą prymitywne wyobrażenia Boga przez nieokrzesane, koczownicze plemię pasterzy
                      • czarek_777 Re: JP2, moje wspomnienia 02.05.11, 10:56
                        Pewnie umknęło to Twojej uwadze AL ale JP2, gdy Wałęsa /by zapobiec lustracji/ obalił rząd Olszewskiego i wzmocnił postkomunę przestał przyjmować Go na audiencjach - teraz to już zresztą nie ważne ale dzięki temu 'zabiegowi' Bolka w Polsce demokracja jest dzisiaj fikcją - państwo się rozpada . Niemcy szybko z tym się uporali my nie. Dlaczego ? wiadomo. Ja JP2 szanuję AL ale za całokształt. Za Jego wkład obalenie komuny głównie.
                        • al-szamanka Re: JP2, moje wspomnienia 02.05.11, 11:14
                          ...ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat, prawda, Czarku? wink smile
              • 1zorro-bis Re: JP2, moje wspomnienia 02.05.11, 06:50
                za ciezkie to dla Czarka.....cool
                • 1zorro-bis A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 06:52
                  "maczali" swoje palce....big_grinbig_grinbig_grin
                  wyborcza.pl/1,75248,9527730,Awaria_pociagu_z_poslami_PiS__Zapalily_sie_hamulce.html
                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 06:58
                    I co z tego wynika Zorro smile
                    • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 07:10
                      Tekst linka

Czy jeśli ja dziś na balkonie wywieszę biało czerwoną to nazwiesz mnie nacjonalistą Zorro faszystą czy patriotą big_grin u mnie od wczoraj już łopocze. W ciemnogrodzie smile
                      • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 07:15
                        a wywieszaj sobie co chcesz i kiedy chcesz! Z tego co wiem to Swieto Panstwowe jest w Polsce dopiero jutro.....cool
                    • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 07:13
                      Palez Bozy, Czarek! Palec Bozy!.....big_grinbig_grinbig_grin
                      • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 07:26
                        Dziś u nas /u nas smile/ jest święto flagi. Tam pewnie nie piszą o tym - piszą co pod Pałacem big_grin
                        • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 07:28
                          a kogo to obchodzi? Jak sie w Polsce namnozylo tych Swiat jak kotow na wiosne to normalny czlowiek rachube juz stracil....big_grin
                          1 Maja - Swieto
                          2 Maja - Swieto
                          3 Maja - Swieto
                          ....pracujecie w Polsce od czasu do czasu?big_grinbig_grinbig_grin
                          • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 07:41
                            Zorro tak - przyjedź to zobaczysz. Ty chyba już się wynarodowiłeś ,że tak piszesz o naszej biało czerwonej. Mojej biało czerwonej cool
                            • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 07:53
                              Dla Ciebie Zorro smile
                              Tekst linka
                              • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 08:31
                                wszystko jest dobre, ale co za duzo to niezdrowo....big_grin
                                Swieto Flagi? To chyba tylko w Polsce....cool
                                • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 09:22
                                  Strasznie grymaśny jesteś smile Tobie nic nie pasuje, święto biało czerwonej nie, że ludzie stoją pod Pałacem też nie i że w Polsce jest opozycja wobec rządzących też Ci nie pasuje, rozwiązał byś ją a jej polityków pozamykał w lochach smile to co Tobie pasuje Zorro - chciałbyś powrotu ura ura ura big_grin big_grin
                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 10:43
                                    Julenka zbudziła się w środku nocy. Wytarła piąstkami oczka i spojrzała na tykający zegar ,dochodziła trzecia, dniało. Zrobię Mamusi niespodziankę pomyślała, wezmę koszyczek i pójdę nazbierać grzybków na śniadanie. Cichuteńko wstała, ubrała się ciepło i zrobiła jak pomyślała smile las był tuż obok. Julenka zanurzyła się w nim i przestraszyła, pomruków lasu jakie dochodziły do Jej uszu gdy już w nim była. Pomyślała, może to wilki jakie albo co sad jednak gdy zaczęła znajdywać pierwsze grzybki, kłaść je do koszyczka niepokój minął smile po niespełna godzinie ,z pełnym koszyczkiem grzybów Julenka wróciła do domu ,koszyczek z grzybami pozostawiła na progu i cichuteńko, by nie zbudzić Mamuni wślizgnęła się do swojego łóżeczka big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                                    • al-szamanka Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 10:50
                                      A Mamusia natychmiast obudziła się z palpitacją serca, bo nie znosi zapachu grzybów big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                      • al-szamanka Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 11:10
                                        A tak w ogóle, to podziwiała Julenke za odwagę i piękny pomysł big_grin
                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 11:20
                                    Czarek....chyba nadmiar "malpek" wczoraj na tej majowce Ci zaszkodzila...big_grin
                                    Albo ich jakosc....cool
                                    Mnie - tak dla Twokjej informacji - kolo d.....lata, czy jest jakies Swieto Flagi w Polsce czy go nie ma. Ja sie tylko dziwie, bo zeby swietowac flage? Nigdzie indziej o tym nie slyszalem.
                                    Co do opozycji - nie mam nic przeciwko opozycji bo w kazdym demokratycznym kraju musi byc. Czy Ty slyszales, zebym kiedykolwiek krytykowal opozycje jaka jest rowniez SLD?
                                    Ale, sorry....PIS to nie jest opozycja. To banda oszolomow, ktora gdyby miala mozliwosc doprowadzila by do wojny domowej i zerwaniem stosunkow z Rosja, Niemcami, Szwedami i pewnie jeszcze z Czechami i Slowakami....big_grin
                                    • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 12:11
                                      Zorro proponuję wizytę u lekarza, poważnie mówię big_grin Ty kwestionujesz podstawy demokracji więc za czym Ty jesteś ? dla mnie PO - choć uważam ją za antypolską partię ma prawo istnieć - skoro ma swój elektorat. Ale won od innych partii które są do nich w opozycji, won mówię !!! albo krew się poleje - w obronie demokracji smile AL przepraszam, kuzyn dzwonił. Jaki przypadek, dzwonił z terenu gdzie ja pisałem o Julence smile to leśne tereny pod Płockiem gdzie wychował się Ojciec a ja jeździłem tam na wakacje. Julenka to byłem ja big_grin bardzo kochałem Ciocię i Babcię i raz tak zrobiłem - bladym świtem poszedłem do lasu na grzyby i przyniosłem pełen koszyk ale o ile pamiętam ,połowa z tego to były muchomory big_grin dostałem straszną awanturę smile ty smyku mówiła Babcia Czaruś jak mogłeś mówiła Ciocia smile i przytulały mnie pytając czy nic mi się nie stało. Na śniadanie były moje grzybki z jajecznicą na boczku big_grin już więcej tak nie zrobiłem a na grzyby chodziłem już z Ciocią smile także po kolki z Nią chodziłem po szyszki do palenia i po pokrzywy do parowy dla świń smile
                                      • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 12:35
                                        oj Czarek, Czarek.....cool
                                        Tych "malpek" stanowczo za duzo wczoraj bylo.....big_grin
                                        Czlowieku, jak Ty bys przeczytal jaki Ty belkot piszesz, to bys na pewno te "malpki" - dla zdrowia i umyslu - odstawil.....big_grinbig_grinbig_grin
                                        • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 12:39
                                          Oooo i tu sie Zorro myilsz... w Turcji tez sie bardzo czci flage - nie wiem czy maja swieto flagi, ale gdzie sie nie obejrzysz, wszedzie flagi narodowe sie widzi i mowi sie tez o tym, ze baaardzo, to jest wazne.
                                          • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 12:42
                                            ja nie o tym mowie, tylko o "Swiecie Flagi"!cool
                                            W UK i USA tez masz tych flag w cholere naokolo....cool
                                        • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 12:43
                                          Zorro ! gdy brak argumentów to bleblasz smile zero treści maksimum badziewia i to jakiego big_grin taka Twoja gadka - o d...e Maryni gadasz zamiast mówić o konkretach smile naprawdę żal mi Ciebie i współczuję Ci - czytając Twój nieprawdopodobny bełkot smile ucz się demokracji Zorro ucz - tylko nie bierz przykładu z Białorusi big_grin big_grin
                                          • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 12:49
                                            Czaaaaaaaaarek... no tak niestety jest, ze my tu od 30 lat w tej demokracji zyjemy, mieszkamy, pracujemy i sie sprawdzamy... ja proponuje, zebys to o czym piszesz nazywal moze inaczej niz demokracja... moze "Demokracja po polsku"... moze jeszcze jakos inaczej. Tylko prosze Cie nie porownuj tego z demokracja Europy Zachodniej - bo to nie ma z tym nic wspolnego.
                                          • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 13:06
                                            .......................................................piwo.............................................................big_grinbig_grinbig_grin
                                            Tylko nie za duzo Czarus, tylko nie za duzo! cool
                                            • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 13:14
                                              Spoko Zorro smile dziś nic ,ani grama. Chęci nie ma smile też nie pij, zalecam spacer a później przytulaski do żoneczki - ani grama pamiętaj, żonkę w mankiecik i proś o pogłaskanie po obciętych kudełkach big_grin big_grin
                                              • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 14:04
                                                Maseczko ja Ciebie bardzo przepraszam ale jajeczka to ja albo na miękko albo na twardo big_grin co mi po złotych z brylantami. Jak to ugryźć bo ja na wartościach się nie znam. Ja prosty człowiek, ja leming smile big_grin
                                              • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 14:27
                                                widze, ze Ciebie dzisiaj KAC meczy....big_grinbig_grinbig_grin
                                                • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 14:39
                                                  Zorro !! Ty mój największy koszmarze big_grin big_grin ja siedzę sobie dzisiaj, herbatkę za herbatką popijam /z cytrynką/ i klikam i czytam, czytam i klikam - także Twoje wypocinki o totalitaryzmie w Polsce za którym tęskno Ci też czytam. big_grin nie pij Zorro, weź delbetę pod pachę i będzie dobrze, mówię Ci big_grin big_grin
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 14:49
                                                    czy Wam to naprawde sprawia przyjemnosc? Widze, ze Zuza juz odpuscila... kozly jedne...
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 14:55
                                                    To niech przestanie mnie trykać - koziołek jeden big_grin Ty masz wpływ na Niego Masko ,Ciebie bardziej posłucha niż własnej żonki - koziołek big_grin big_grin
                                                  • zuza_anna Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:16
                                                    Zuza nie odpuściła, Maseczko. Dopiero kompa włączyłam i czytam te kacowskie wypociny,
                                                    Czarka. Chyba, herbatka, też mu szkodzi wink big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:21
                                                    jemu to juz nawet woda szkodzi.....Swiecona...big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 15:37
                                                    Czarus................
                                                    ...............................................................piwo...............................................................big_grin
                                                    ........na kaca najlepsze. Tylko bez przesady!cool
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:13
                                                    akuuurat, na zadnego z Was nie mam wplywu... kazdy tak samo uparty i po przeciwnej stronie...
                                                    Zaraz wychodze - a jak wroce, to wiem, ze i tak nic sie nie zmieni...
                                                  • zuza_anna Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:18
                                                    A mówią, że kobitki są kłótliwe, a tu odwrotnie wink Dajcie na wstrzymanie, Panowie big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:23
                                                    ja sie z nim nie kloce....big_grin
                                                    Ja po prostu "puszczam" linka i on sie zjawia jak kometa.....big_grinbig_grinbig_grin Z czystego nieba.cool
                                                  • zuza_anna Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:27
                                                    A Ty za nim...
                                                    czepiacie się siebie, jak rzepy i trudno Was od siebie oderwać big_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:34
                                                    Zuza....
                                                    Czy to moja wina, ze facet leci jak cma do swiatla?big_grin
                                                  • zuza_anna Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 16:41
                                                    gdybyś zgasił światło, ćma by Ciebie nie przyleciała.wink big_grin
                                                    ktoś musi odpuścić, tylko kto?
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 17:05
                                                    Zuza wiesz co ? ja będę tego drobnego pijaczka który udaje polaczka ignorował smile gość udaje demokratę a jest wrogiem demokracji, pluje na nią big_grin i jest wiecznie nachlany winem big_grin alkoholik, bo wciąż gada o gorzałce ? na to wygląda. Współczuję gościowi, bo ja litościwy ale pomóc nie pomogę. Może w klubie AA Mu pomogą ? może ale niekoniecznie. Jeśli degenerat to nie ma ratunku smile a wygląda że zdegenerował się big_grin
                                                  • zuza_anna Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 17:33
                                                    Herbata z prądem, najwyrażniej Ci szkodzi, Czarek. Chyba o sobie piszesz, nie o Zorrku.
                                                    O czteropakach, i małpkach, to ty piszesz. Nie pisz bzdur, bo czytać się Ciebie nie da!!!
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 17:43
                                                    No to nie będziesz więcej czytać - moich bzdur smile cieplutko pozdrawiam i zdrówka życzę.
                                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 17:50
                                                    czytac musze....cool
                                                    Taki ze mnie masochista....big_grin
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 19:38
                                                    A ja Ci Czarek napisalam... Ty chcesz nam wmowic TWOJE spojrzenie na demokracje... tylko, ze my zyjemy w demokracji od lat 30-tu i nie mamy z tym zadnych problemow...natomiast z demokracja w Twoim wydaniu, mamy problem WSZYSCY, wlacznie z Zuza i Majka, ktore mieszkaja w kraju - to moze jednak cos jest nie bardzo z Twoim widzeniem demokracji?
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 20:06
                                                    A ja Masko nie wyznaję zasady - że 'jeśli wejdę między wrony to mam krakać jak i ony'. Mam swoje zdanie, nie mówię że Ty, Zuza czy Zorro bredzicie i macie nierówno pod sufitem bo to co mówicie jest niezgodne z moimi poglądami. Tolerancja kłania się Masko. Ja nigdy nie miałem zamiaru nikogo przekonywać do swoich poglądów, jest mi to obce, nawracać kogoś na siłę. Wręcz brzydzi mnie to podobnie jak Wasze szydzenie z ludzi pod pałacem, też mnie to brzydzi. Każdy niech wierzy w co chce ale ja też mam prawo do własnego zdania i artykułowania go publicznie. Widzę że tu mi nie wolno tego robić, bo bredzę, głupoty gadam itd smile więc przepraszam i pozdrawiam. Bawcie się dobrze. Z szacunkiem dla każdego z Was i dla Waszych poglądów. Czarek.
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 20:17
                                                    Czarek, to co sie dzieje pod Palacem to jest zwykle warcholstwo, ja z tego nie szydze, ale nie zgadzam sie z tym... to jest mylnie pojmowana wolnosc i demokracja - bo jesli wolno, to znaczy wolno wszystko - nie, i powtorze to po raz tysieczny, Twoja wolnosc tez ma granice, tak jak moja i kazdego innego - wolnosc tylko tak daleko jak nie zakloca wolnosci nnych... pisalam Ci o demokracji i wolnosci w wydaniu tutejszym.... ale na to oczywiscie nie reagujesz bo to nie pasuje do Twojego konceptu... wiec przypomne: wiele lat temu, jeszcze pod innym adresem, moja sasiadka Amerykanka zrobila sobie impreze, dla siebie samej, i to nawet nie bylo po 22 - bylo glosno, za glosno jak na moj gust, hifi na pelen gwizdek, u mnie slychac bylo tylko gluche dudnienie... wezwalismy policje i skonczyla sie jej wolnosc... W Polsce, moja Mama od lat uzera sie z halasliwymi sasiadami... bezskutecznie i taka jest roznica - wiec nie masz czego podziwiac u Niemcow - bo wlasnie na tym polega wspolzycie miedzy ludzmi tutaj - ŻYJ, ale DAJ ŻYĆ INNYM
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 20:33
                                                    Do bólu będę Tobie powtarzał ,do bólu. To czego nie akceptujesz, nie znosisz, nie lubisz, znaczy że tego ma nie być !!!! czy Ty rozumiesz co mówisz Masko !! mnie też wiele rzeczy się nie podoba, np stoliki na połowie Rynku mi się nie podobają a stoją tam dzień w dzień, mam je porozwalać, bo to mój Rynek, podobnie jak dla Ciebie chodnik przed Pałacem ? nasikać mam na nie a biesiadujących skopać, jak zrobiło ludzkie bydło pod Pałacem w pamiętną noc ? tyle lat mieszkasz w Niemczech Masko tyle lat. I co ? smile
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 20:49
                                                    I respektuje innych... i NIGDY nie mialam problemow, spotykam ludzi z bardzo roznych srodowisk, taki moj los... ale jedno ich laczy - wzglad na innych, jesli tego im brak, zaczynaja sie problemy. Niestety TY reprezentujesz typowy przyklad Polaka... masz tu szerokie grono kolegow, ktorzy moga miec inne zapatrywania, ale sama istota, jest taka sama... ja wiem lepiej, ja wiem najlepiej, mnie tu nikt nie bedzie nic... moje to moge co chce... ja tu bede rzadzil, ja bede decydowal co i jak... zapewniam Cie, nie jestes sam - do demokracji Polacy, bo nie Polska - ale Narod ma jeszcze bardzo daleka droge i jesli ktos twierdzi, ze to kwestia dwoch pokolen, to ja twierdze, ze to jest bzdura - bo jesli starsze pokolenie wpaja mlodszemu takie nawyki, to jeszcze bardzo dlugo bedzie to trwalo.
                                                    Sa wyjatki, ale to rzeczywiscie wyjatki... nie zawsze to sie manifestuje, ale bywa tez, ze nagle pojawia sie temat i wyplywa to w calej swojej okazalosci..
                                                    Niektorzy mnie teraz obszczekaja - a za dwa miesiace podejma temat, po to tylko zeby pisac wlasnie to co ja tutaj twierdze...

Niech sobie szczekaja - tylko wciaz powtarzam - to jest dyskusja jak ze slepym o kolorach albo z gluchym o muzyce - bo jesli ktos pobyl sobie gdzies tam na zachodzie 2 tygodnie na urlopie, albo popracowal nawet dwa lata jako Gastarbeiter to nadal nie ma pojecia o tym jak sie tutaj zyje. I tak jak ja, nie wiem jak sie zyje w Austrii, tak AL nie wie jak sie zyje tutaj... i mimo, ze bylam kilka razy w Hiszpanii, nie mam pojecia jak tam sie zyje, to samo dotyczy Portugalii, Malty, Turcji, Francji i jeszcze kilku miejsc - moge pisac tylko o tym co znam z autopsji - niestety na forum czesto spotykalam sie z takim madralami, ktorzy mi pisali, jak sie tutaj zyje - mimo, ze nosa przez granice nie wystawili.
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 21:01
                                                    Co kraj to obyczaj Masko ale demokracja jedno ma imię i tego nie zmienisz. Jest w niej swoboda wypowiedzi i wolność do zgromadzeń, wkleiłem Ci to, kwestionujesz to ? jeśli kwestionujesz, prawo do gromadzenia się ludzi, gdziekolwiek - jutro zakażesz wszystkiego. Wyślesz oddziały ZOMO - bo Ty będziesz chciała tam przejść, w spokoju i z godnością osobistą - reszta won smile tak pojmujesz demokrację Masko i ja tak to widzę. To moje zdanie. Tylko ja ja i tylko ja smile
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 21:16
                                                    Wolnosc zgromadzen???????????????????????????????? o czym Ty tu smedzisz? dlaczego Twoj idol zakazal parady wolnosci? jakim prawem? jaka demokracja? to byla demokracja w stylu Kaczynskich... nie zeby mi na tym zalezalo, niech sobie maszeruja, RAZ i tylko RAZ w roku, tego dnia ja moge zostac w domu - ale nie co miesiac - bo ja tez mam jakies prawa i nie mam ochoty ogladac "ich milosci" z ktora obnosza sie wtedy po ulicach.. heteroseksualni nie obnosza sie i nie rozbieraja jak oni - ale skoro demokracja - to DLACZEGO TWOJ IDOL KACZYNSKI odmowil im tej wolnosci????????????? prosze - czekam na odpowiedz.
                                                    I to raz jeden w roku - ale Ty uwazasz, ze mozna tak co miesiac i to juz od roku, a wiec moze kolejny rok i nastepny i jeszcze rok - Wiesz co Czarek? mnie to tak naprawde zwisa, ani ja tam mieszkam, ani ja to nawet ogladam - mnie to zwyczajnie smieszy, ze dorosli ludzie nie maja za grosz rozsadku, rozumu, wstydu - osmieszaja kraj na Europe i Swiat i to sie nazywa w ich mniemaniu patriotyzm.
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 21:34
                                                    Odpowiem Ci Masko bo ja nie jestem do nikogo uprzedzony. Lech Kaczyński jako Prezydent Warszawy nie miał prawa zakazywać tzw parady wolności. Nie miał prawa ,złamał je wtedy. Mam wymieniać ,ile razy i jak łamie prawo PO !!! to przepaść Masko, przepaść. Wymieniać różnic nie będę bo i po co. Każdy widzi co chce widzieć. Pozdrawiam.
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 21:44
                                                    Aaaaa no widzisz, bo jest wolnosc zgromadzen, pod warunkiem, ze takie zgromadzenie sie zglosi i dostanie zezwolenie, a jesli zezwolenia nie bylo - parady nie bylo... ale przeciez tez mogli zrobic to na dziko, bez zezwolenia, bez zgloszenia - tylko geje to frajerzy i chcieli sie trzymac demokratycznej litery prawa... a to co sie dzieje pod Palacem, to jest bezprawie, bezhołowie i warcholstwo - bez zadnego zewolenia.
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 21:55
                                                    Nie Masko, nie zgodzę się z Tobą. Jeśli Ci pod pałacem dla Ciebie to warchoły to dla mnie geje są zboczeńcami. Taka gradacja. Jest też i druga - że jedni drudzy mają takie same prawa. Jeśli kwestionujesz to to za czym jesteś ? ps. Widziałem w Niemczech marsze neonazistów, chronione przez policję. To dozwolone tam ?
                                                  • m.maska Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 22:13
                                                    Czarek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesli maja zezwolenie, zezwolenie, zezwolenie.... to moga i maja prawo i ochrone... ale nie 12 razy w roku - bo takiego zezwolenia nie dostana - to jest warcholstwo i tak sie ten kraj jawi poza granicami... To Kaczynski, nie chce, zeby Polska byla na kolanach? to niech powstrzyma to...bo przyklada reke do osmieszania tego jakze przez niego "umilowanego kraju".
                                                    Gdyby mieli zezwolenie - nie dzialoby sie to co sie dzieje - a wnioskuje z tego, ze te zgromadzenia sa b e z p r a w n e - w Niemczech? najpierw by ich rozgonili, a gdyby to nie pomoglo, to kazdy by dostal taka kare do zaplacenia ze szybko by im sie odechcialo... bo tylko jak sie ludzi trzepnie po kieszeni wtedy zaczynaja rozumiec...
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 22:25
                                                    Miłego wieczoru Masko smile a demokracji z głowy mi nie wybijesz big_grin nikt i nigdy. Taaa, w Niemczech to pałują spokojnie stojących na chodniku ludzi, już to widzę big_grin big_grin taki rząd od razu by tam upadł a u nas kapusie dostają ordery orła białego big_grin ps. Nie odniosłaś się do mojego poprzedniego postu. Że w Niemczech legalnie demonstrują neonaziści. Bo demokracja cool
                                                  • al-szamanka Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 22:34
                                                    Neonaziści muszą mieć także zezwolenie. K żda demonstracja na zachodzie musi mieć zezwolenie inaczej jest niezgodna z prawem i policja ma prawo ja rozegnać na cztery wiatry i wszyscy tutaj z takim postępowaniem die zgadzają, bo jest demokracja. Czy ci przed pałacem mają zezwolenie!!!?????
                                                  • al-szamanka ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 22:37
                                                    ...czy ci przed pałacem mają zezwolenie???? Jeżeli nie, to wg prawa demokracji popełniają przestępstwo...tak to jest widziane na zachodzie
                                                  • czarek_777 Re: ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 22:47
                                                    AL wiem że prośba o zezwolenie leży na biurku HGW. A poza tym. Czy Ci co palili znicze pod ambasadą Japonii mieli zezwolenie o to ? nie, więc rozgonić trza było i spałować ? AL trochę wyobraźni trzeba i taktu. Tego antypolska PO nie ma. Chamstwo chamstwo chamstwo jak mówił Lepper vel Komorowski big_grin
                                                  • m.maska Re: ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 22:59
                                                    Czarek, czy Ty w ogole nie widzisz roznicy? pod ambasada Japonii palono znicze spontanicznie, jeden, dwa, trzy cztery dni - bez rozrob, bez awantur, z czystego wspolczucia serc - ale nie robiono tego co miesiac... naprawde to tak trudno zrozumiec? ja moge nawet wlaczyc odkurzacz o drugiej w nocy, bo mi sie np. cos rozsypalo i musze to pilnie odkurzyc... ale nie moge tego robic codziennie - bo mi sasiedzi policje zwala na chate... u nas sa takie przepisy w tej naszej demokracji, ze po godzienie 22 nie wolno sie kapac - bo woda powoduje halas... i moze zaklocic sen sasiadow... w kazdym domu wisi regulamin. Chodzi tylko i wylacznie o jedno, zeby wszystkim lepiej sie zylo - mnie nie wolno tego samego czego nie wolno moim sasiadom - jasny gwint - czy to takie trudne? ŻYJ i DAJ ŻYĆ INNYM...a to co Ty tutaj demonstrujesz, to nie jest demokracja, tylko prawo dżungli, prawo silniejszego, ktory ma silniejsze lokcie i nerwy.
                                                  • czarek_777 Re: ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 23:12
                                                    Masko nie widzę różnicy i ja nie rozróżniam - czyje palenie zniczy jest ważniejsze ,rozumiesz ? to tak jakbym rozróżnił kolor skóry. Że Ci lepsi a Ci gorsi. Nie Masko nigdy, jedne prawo ma być dla wszystkich. Niech tysiąc lat przychodzą pod pałac bo wolno Im, bo tak zezwala demokracja. Podaj mi jeden powód czemu tam ludzie nie mają się gromadzić, jeden powód mi podaj. Bo chodnik przed pałacem to strefa zero smile to może Starówka też - tylko dla wyznawców PO ma być dostępna big_grin nigdy.
                                                  • m.maska Re: ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 23:43
                                                    No ja Cie przepraszam, gdyby to robili co miesiac NIELEGALNIE pod palacem kultury to tez uwazalabym, ze to bezprawie... bo to jest NIELEGALNE ZGROMADZENIE - raz w roku, w rocznice OK - dlaczego do diabla nie ida na ich groby? tam jest miejsce na palenie zniczy....

Wiesz dlaczego zakazano, zakazano parady rownosci(w demokratycznych Niemczech)...? i to raz w roku... ZAKAZANO - bo pozostawal brud i balagan... i nie mow mi, ze pozostalosci po zniczach to taki drobiazg, usunac ten brud ze swieczek...
                                                    I nie wyjezdzaj mi znowu z Japonia - bo chyba sam widzisz, ze to nie wytrzymuje zadnego porownania... Japonczycy nie mieli grobow... do diaska - czy Ty nie rozumiesz? ze jesli ktos umiera nawet w szpitalu i potem kazdy chcialby postawic pod szpitalem swieczke, no bo tam umarl - to co byloby pod takim szpitalem? to po jaka cholere ten symboliczny grob na Powazkach? komu to potrzebne, skoro oni chca grobowca przed palacem - a w koncu w imie czego? i nie snuj mi tutaj bajek, ze tam ludzie swoj smutek przynosza - bo to co widzialam to jest wylacznie wscieklosc... to nie jest dla nich miejsce zadumy - oni tam ida pod plaszczykiem zaloby wyrazic swoje niezadowolenie z rzadu - to sa tchorze, ktorzy wykorzystuja smierc tylu ludzi, po to zeby w ten sposob zademonstrowac poparcie...przepraszam dla kogo? dla zmarlego? tzn. czego oni chca? zmartwychwstania? to do kosciola blagac o cud...zaloby? miejsce na zalobe jest na cmentarzu... wiec pytam Cie? dlaczego tam sa? czego chca? zyciu ich nie przywroca, jesli chca za nimi plakac, niech to robia na cmentarzu - ale tam to oni nie ida... ale dlaczego nie? bo tam nie beda mogli rozrabiac... wiec nie snuj mi tu bajek - to jest warcholstwo i nic poza tym.
                                                  • m.maska Re: ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 22:50
                                                    to jest demokracja w pojeciu Czarka i tych spod Palacu i nie ma co z taka demokracja dyskutowac... Oni wiedza lepiej... jak to dobrze, ze tutaj jest inna demokracja.
                                                  • czarek_777 Re: ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 22:57
                                                    Masko nie ma innej demokracji smile jest jedna. Tobie nie podobają się ludzie spod Pałacu, Ty nie podobasz się Im smile jakie inne rozwiązanie ? tylko wzajemna akceptacja i tolerancja. Ty przechodzisz obok Nich obojętnie /jak w Londynie/ Oni też na Ciebie nie zwracają uwagi. I gitara big_grin big_grin
                                                  • m.maska Re: ODPOWIEDZ CZAREK 02.05.11, 23:49
                                                    Czarek pokaz mi drugie tak idiotyczne miejsce na ziemi, jak to pod Palacem... pokaz mi gdzie dzieje sie cos podobnego - Ty mi nie porownuj Londynu - bo w Londynie bylby krotki proces, we Francji najpierw by poprosil o rezejscie sie a gdyby jedna z druga gebe rozdarla, bylaby krotka zabawa i slono by ja to kosztowalo... w Niemczech tez najpierw prosze a potem... nie...nie paluja - ale kary sa takie, ze jednemu czy drugiemu szybko by sie odechcialo...
                                                    Zrozum - z tego co piszesz, wynika jedno, nie masz zielonego pojecia czym jest demokracja w Niemczech - wiesz np. jaka jest demokracja? jesli jeden kierowca drugiemu kierowcy pokaze srodkowy palec - to taka zabawa kosztuje ok. 150€ - jesli zrobi cos takiego wobec policjanta - moze kosztowac dwa razy tyle.... Jak widze - prozny trud - Ty tego nie zrozumiesz i ja odpuszczam - nie bede Ci tlumaczyl...
                                                    Tylko wyjasnij mi - dlaczego oni tam stercza? bo jesli to w ramach zaloby to wynocha na cmentarz....
                                                  • m.maska poprawka 03.05.11, 10:19
                                                    alez mi tutaj wpadlo literowek... w takim razie poprawka!!!!

Czarek pokaz mi drugie tak idiotyczne miejsce na ziemi, jak to przed Palacem... pokaz mi gdzie dzieje sie cos podobnego - Ty mi nie porownuj Londynu - bo w Londynie bylby krotki proces, we Francji najpierw by poprosili o rozejscie sie, a gdyby jedna z druga gebe rozdarla, bylaby krotka zabawa i slono by ja to kosztowalo... w Niemczech tez najpierw proszą a potem... nie...nie paluja - ale kary sa takie, ze jednemu czy drugiemu szybko by sie odechcialo...
                                                    Zrozum - z tego co piszesz, wynika jedno, nie masz zielonego pojecia czym jest demokracja w Niemczech - wiesz np. jaka jest demokracja? jesli jeden kierowca drugiemu kierowcy pokaze srodkowy palec - to taka zabawa kosztuje ok. 150€ - jesli zrobi cos takiego wobec policjanta - moze kosztowac dwa razy tyle.... Jak widze - prozny trud - Ty tego nie zrozumiesz i ja odpuszczam - nie bede Ci tlumaczyla...
                                                    Tylko wyjasnij mi - dlaczego oni tam stercza? bo jesli to w ramach zaloby to wynocha na cmentarz....
                                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 17:40
                                                    Czarus...takie "chamienie" to Twoja specjalnosc? Masz to od urodzenia czy nabyte? Wiesz co, wyluzuj, facet, bo ja tez potrafeie byc nieprzyjemny....cool
                                                  • 1zorro-bis Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 17:38
                                                    Cma....big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Swiatlo jak zgasnie to jest.....koniec.big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • czarek_777 Re: A tutaj Tusk i Putin na 100 %........ 02.05.11, 23:55
                                                    Dobranoc smile kto niedowiarek, niech linka nie otwiera smile

Tekst linka
                                                  • 1zorro-bis LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 06:39
                                                    wszelka dyskusja na tematy polityczne i religjne z BETONEM o "nicku" "Czarek" nie ma przeciez najmniejszego sensu!big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Koncz Wasc, wstydu oszczedz.....cool
                                                  • zuza_anna Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 07:28
                                                    On żyje w innym świecie, w świecie Jarka i Rydza, dlatego żadne argumenty do niego nie dotrą! Klapki na oczach mu ciążą.
                                                    PS.A tych z pod Pałacu, przegoniłabym na zbity pysk!
                                                  • czarek_777 Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 08:18
                                                    Proponuję Zuza, by przeciwnikom obecnego rządu w ogóle zakazać wychodzenia na ulicę, albo nakazać Im noszenie na rękawie opaski z napisem Polak smile sory, ale jaka Ty zabawna jesteś w tej swojej bezsilnej złości a Zorro jaki impregnowany na jakiekolwiek argumenty smile przecież gdy Ja /ale to Ja/ powiem Mu że np na słońcu panują temperatury dodatnie On temu zaprzeczy big_grin nazwie mnie oszołomem i powie że bredzę - Ty też Zuza big_grin tym się różnimy kochani, że ja na fakty nie jestem impregnowany Wy tak. I to jak - jak dawny szeleszczący ortalion smile miłego dnia. Zorro !! dziś święto Konstytucji 3 maja smile aleś Ty się tam wynarodowił smile
                                                  • zuza_anna Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 08:46
                                                    Ty masz rację, a ja mam święty spokój! Szkoda dla Ciebie nerwów, Czarek!
                                                    Miłego dnia!
                                                  • czarek_777 Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 09:15
                                                    Zuza po co się kłócić ? uszanujmy swoje poglądy i pozostańmy przy nich jeśli nie można inaczej. Ja Ciebie bardzo szanuję i Twoje poglądy także i również życzę Tobie miłego dnia smile do diabła z polityką oki ? smile nie kłóćmy się już.
                                                  • 1zorro-bis Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 10:06
                                                    a nie mowilem Zuza?cool
                                                    ............................................................piwo.......................................................big_grinbig_grinbig_grin.
                                                  • czarek_777 Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 10:26
                                                    Niby co Zorro - że wewnątrz słońca /gwieździe gdybyś nie wiedział smile/temperatura jest minusowa big_grin pewnie byłeś i mierzyłeś smile a ja twierdzę że jest plusowa. Dalej, udowadniaj że jestem w błędzie, że bredzę big_grin i że rak to ptak jeśli ja powiem inaczej big_grin jaki Ty pocieszny jesteś - taki bezradny, zapłakany dzidziuś tupiący z bezsilności nóżkami i rzucający zabawkami bo ktoś śmie myśleć inaczej niż Ty - masz tu batonika i nie płacz już big_grin smile
                                                  • m.maska Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 10:34
                                                    Czarek!!!!
                                                    Brak Ci argumentow i zmieniasz temat - probujesz obrazac w takiej czy innej formie i wychodzisz jeszcze bardziej na oszoloma...
                                                    ZBIEGOWISKA SA ZABRONIONE - bo to jest zbiegowisko, nic wiecej....
                                                    I odpowiedz mi w koncu?

... dlaczego oni tam stercza? bo jesli to w ramach zaloby to wynocha na cmentarz....
                                                  • czarek_777 Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 10:44
                                                    Masko !! znaczy się że dziś pod Grobem Nieznanego Żołnierza też będzie zbiegowisko ! ? to rozpędzić tę hołotę i na pysk ich, jak powiedziała Zuza. Gdzie podziała się Twoja tolerancja ? dzielisz ludzi na lepszych i gorszych, nie widzisz tego ? podobnie jak Władysław Bydłoszewski. Podzielił Polaków na bydło i nie bydło. Dla mnie za te słowa ten człowiekiem stracił jakikolwiek szacunek. Szkoda gadać ale nietolerancja aż kipi z Was.
                                                  • m.maska Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 10:48
                                                    Czarek!!! Czy Ty naprawde nie widzisz roznicy? to nie bedzie zbiegowisko, to jest za zezwoleniem, to jest RAZ W ROKU, RAZ JEDEN, TYLKO RAZ - ROZUMIESZ???? czy to moze za trudne? dlaczego nie odpowiadasz mi na pytanie?

Czego oni tam chca? z zaloba to na cmentarz...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • 1zorro-bis Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 10:52
                                                    halo!!! Czy jast tutaj psychiatra? Moze byc dyzurny....cool
                                                  • 1zorro-bis Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 10:41
                                                    ..........................................................piwo.............................................................tongue_out
                                                    Czarus, tylko nie za duzo bo to nie zdrowo! big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Prosit! cool
                                                  • czarek_777 Re: LUDZIE !!!!!! 03.05.11, 12:18
                                                    Dziad swoje baba swoje smile /tylko bez obrazy bo to powiedzenie potoczne a ja Ciebie szanuję/Masko !! czy trzeba zezwolenia aby stać na chodniku, w miejscu publicznym ? smile czy w Niemczech trzeba mieć przepustkę, by stanąć przed jakimś obiektem i stać ? tam pałują za to, rzucają na glebę big_grin np w Stanach /widziałem na Discovery/ stoją grupki pod Białym Domem i wykrzykują anty prezydenckie teksty. Podchodzi policja i pyta się o co biega, po uzyskaniu informacji salut i odchodzą ,w pobliże. Pilnować by nikt Ich nie napadł smile i to jest demokracja. Ty chcesz mieć patent na to gdzie komu wolno stać i ile stać ? nie doczekanie Twoje smile powtórzę Tobie - przestrzeń publiczna jest dla wszystkich i bez wyjątku !! nie masz prawa decydować gdzie kto i ile ma stać. Bo złamała być prawo smile
    • dzikus0099 Re: JP2, moje wspomnienia 03.05.11, 18:56
      Hej brachu!!!-a ja ci zazdroszcze ,ze go poznales .............a ja mam rej.auta JP...i to mi go zawsze przypomina,a to co inni o nim pisza-to sie nie przejmuj-oni sa malej wiary!
      • 1zorro-bis Re: JP2, moje wspomnienia 03.05.11, 19:05
        .............................................................piwo.............................................................big_grin
        Allachu akbar!big_grin
        • zuza_anna Re: JP2, moje wspomnienia 03.05.11, 19:07
          A ja, nigdy nie zapomnę kiedy umarł, bo mam urodziny w tym dniu.
      • m.maska Re: JP2, moje wspomnienia 03.05.11, 19:06
        Czesc Dzikus, a ja mam rejestracje MP i to tez nie jest bez znaczenia big_grin
        • dzikus0099 Re: JP2, moje wspomnienia 03.05.11, 19:15
          A czy moze to znaczy-MaloPowazna?
          • m.maska Re: JP2, moje wspomnienia 03.05.11, 19:31
            teeeeeeeeeeż....wink
            • 1zorro-bis Re: JP2, moje wspomnienia 04.05.11, 06:30
              Motor Power?cool
    • byklk Re: JP2, moje wspomnienia 12.09.11, 22:54
      Wspomnienia to nie jedyne co pozostało po tym Wielkim Polaku,po Janie Pawle II,
      zapraszam na stronę www.jp2love.pl . Nie jest to zwykła strona o Papieżu. zobacz sam !
      • sakral Re: JP2, moje wspomnienia 13.09.11, 11:26
        trzeba czytać co napisał Błogosławiony Jan Paweł II

ale w sprawie anielskiej Nasz Wielki Papież zrobił wielki krok do przodu.
        powiedział:

"każdy głos w sprawie anielskiej jest ważny"

i to jest bardzo istotne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka