1zorro-bis 07.11.11, 06:57 dziendoberek Spiochy! Wstawac! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakral Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 07:53 czytanie w kościele: Mdr 1,1 - 7,Psalm 139,Ewangelia Łk.17,1-6 kartka z kalendarz (cytat dnia) kursy walut: € - 4,3464 $ - 3,1885 Fr- 3,5574 Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 08:10 www.youtube.com/watch?v=SojklY5pNQQ Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 08:27 Dzień dobry Wszystkim! Spokojnego tygodnia życzę. Pozdrawiam JULO!... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 09:13 Fajnie jest mieć niekiedy na popołudnie do pracy, można dłużej w łożu poleżeć. Hmm, poleżałam...zbudził mnie pan z odkurzaczem liści - maszynę te uważam za profanacje pięknej jesieni. A teraz za kawę się biorę, bo bez niej to ze mną źle Spokojnego dnia Odpowiedz Link
sakral Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 09:23 dzisiaj świętują: - święty Willibrord ---------(biskup) - błogosławiona Łucja- Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 11:57 Saaaaaaaaaaakral...to jest strrrrrrrrrraszne - po raz pierwszy ogladalam te Lady Gaga....az poltorej minuty - przez pierwsza minuty chyba jeszcze nie spiewala... I Ty to ogladasz= Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:11 bo Ty sie Maseczko nie znasz.... Dzisiaj sie liczy DUZO ciala, MALO ciuchow, DUZO ruchu odpowiednia czescia. A piosenka? A kto by tam tego sluchal! To tak jak we wspolczesnym malarstwie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:01 Witajcie...poludnie...po wczorajszym pieknym dniu, dzisiaj zrobilo sie poznojesiennie, ale moze jeszcze powroci kawalek slonecznej jesieni i bedziemy mogli pojsc na wrzosowiska... Nie wiem o co chodzi, ale wyglada na to, ze im bardziej mi sie nie chce pracowac, tym wiecej na mnie spada - stopniowo staje sie posrednikiem...to nie tak mialo byc.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:28 mea culpa, Maseczko, dobrze wiem, że to ja Tobie takie wyjście doradziłam, ale nie będzie źle, pośrednicy zawsze najlepiej zarabiają Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:46 Juz pisałam, że pan odkurzał rano liście, ułożył je w zgrabne kupki, co za bezmyślność, tym bardziej, że zapowiadali silny halniak. Po jego pracy nie ma już śladu, wiatr wszystko wywiał. Jednocześnie podniosła się temperatura, w tej chwili jest 24°C...odczuwam to jako prawdziwy upał... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:59 cholera.... A u mnie pogoda sie wczoraj skonczyla. Dzisiaj to jest prawdziwy Listopad. 10° C, ponuro i szaro.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 13:35 Ale ta moja pogoda niesamowicie przytłacza, nawet do pracy nie chce mi się iść, chociaż mam nadzieję, że Klienci też będą dzisiaj "spowolnieni" Pa, do wieczora Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 13:49 1zorro-bis napisał: > cholera.... > A u mnie pogoda sie wczoraj skonczyla. Dzisiaj to jest prawdziwy Listopad. 10° > C, ponuro i szaro.... U mnie, jak juz pisalam, wczoraj bylo pieknie - dowody na fotkach w galerii... a dzisiaj Zorro, u mnie tez koniec.. nawet wiem w ktorym momencie nastapila zmiana. W nocy Ksiezyc swiecil tak jasno, ze przycmiewal wszystkie gwiazdy, widoczny byl tylko Jowisz...mialam nadzieje, ze kiedy Jowisz i Ksiezyc zbliza sie do siebie, bede mogla cyknac fotke i w pewnym momencie tak okolo 3 nad ranem wszystko zasnulo sie dokladnie i nie bylo widac ani Ksiezyca ani Jowisza - tylko ciemna noc...dzien sie obudzil ale zasnute i bure jest nadal.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 17:38 Otiweram poczte... sama jestem sobie winna... mialam kiedys a nawet mam pewien adres mailowy na gmx-ie... ktory zawsze podawalam kiedy cos zamawialam... zamawialam w jednym miejscu, reklamy dostawalam z 20 innych i tak codziennie, wykasowywalam te Newsletter-y... wypisywalam sie, za chwile przychodzily z innych miejsc, pokrewnych, dochodzilo do tego ze jesli przez jakis czas tam nie zagladalam... bylo ich nawet ponad 800 nieotwartych... przestalam korzystac z tej poczty - ciekawe kiedy sie przepelni i zatka... Zamawiajac w krjau ksiazki podawalam adres na gazete, jedna ksiegarnia, druga, dolaczyl do tego jeszcze samoistnie jakies inne, zamowilam cos w jednej czy drugiej niemieckiej ksiegarni a do tego katalog i w ten sposob otwieram poczte i kazdego ranka mam nieprzecietny balagan... jeden adres sluzbowy chronilam od zawsze od wszelkich reklam i tam jest spokojnie i czysto a tutaj, nie dosyc, ze gazeta od siebie co chwile cos wrzuca to jeszcze przychodzi ten caly balagan... firma kosmetyczna przysyla mi codziennie nowe propozycje... mam zawrot glowy - jak wykasowac wszystko, zeby jednoczesnie nie wykasowac tego co istotne? setki maili... niekiedy klikam na kasowanie calej strony i tylko przelatuje wzrokiem adresy czy nie ma czego istotnego....za kazdym razem kiedy uda mi sie wyczysci skrzynke na yahoo - potrzeba 2-3 tygodni, zeby sterczalo tam 200-300 nieprzeczytanych wiadomosci a oprocz tego drguie tyle w spamie - te przynajmniej ustawilam na krotkie przetrwanie.... sek w tym, ze niekiedy wazne wiadomosci, wlasnie dlatego, ze maja zalacznik wpadaja do spamu - tak wiec nawet spamu nie moge kasowac bez kontroli...a kiedys mi to wszystko przychodzilo w formie papierowej...chociaz na pewno nie w takiej ilosci... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 17:40 trzeba otwierac codziennie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 17:55 Otwierac to otwieram, tylko mi sie sprzatac nie chce.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 19:05 kielnia umyta, kuweta tez, kafelki na jutro ulozone. Teraz zasluzona kolacja i....wino! Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 19:26 Smacznego.... cos mi mowi, ze chyba sie odezwiemy po podpowiedzi do Twojej lepszej polowy... planujemy wlasnie wiosna wypad na poludnie, nad Arno do Ufici...ale ja w kazdym razie samolotem - za dluga przyjemnosc takiej jazdy.... Odpowiedz Link
sakral Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 21:19 zmiany w partii Jarosława Kaczyńskiego Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 21:43 Jestem....ale coś mnie łamie, może jakieś przeziębienie chce mnie dopaść, a może to dlatego, bo ochłodziło się... z 24°C na zaledwie 9 Jowisz z Księżycem ścigają się w blasku Odpowiedz Link
m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 22:08 Aha... a u mnie ciemna pochmurna noc, niestety...wiem jak te dwie "latarki" na niebie swieca, kiedy sa widoczne... No i skonczylo sie u Ciebie lato... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 22:20 Nie tak do końca, ma być piękna pogoda i ciepło podczas dnia, tylko o porankach ma mrozić Odpowiedz Link
sakral wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 00:00 kartka z kalendarza w Kościele: bł.Elżbieta od Trójcy Przenajświętszej dziewica (chyba zacznę pić,już nic nie rozumiem) Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 00:24 rzeczywiscie piekne...dawno tego nie slyszalam... Odpowiedz Link
m.maska [...] 08.11.11, 02:13 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 02:24 A Ksiezyc z Jowiszem ganiaja sie po niebie.... przycmily wszystkie inne "obiekty swiecace"... i teraz juz tylko czekac jak posypia sie meteory....mam nadzieje, ze nikt dowcipny nie sprawi, ze wlacza nieswiecaca latarnie, ktora jednak mimo wszystko odbiera ciemnosci jej ciemnosc... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 07:16 dziendoberek! Wstawac, wstawac a nie po nocy "markowac"! Odpowiedz Link
sakral Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 08:35 jutro wiecznie wczorajsi na ulicach z słowami faszysty Romana Dmowskiego na ustach i kamieniem w dłoni kilka słów z Jerzey Giedroyc (notka) - Kultura (Paryż) kilka cytatów za Księciem: -rok 2000 - "u nas toczy się zbędna wojna o Konkordat,który jest zupełnie niepotrzebny, a nawet szkodliwy." i dalej : "już w 1938 r.Polska dążyła do wypowiedzenia obowiązującego Konkordatu z Watykanem. Gdyby nie wybuch wojny,doszłoby do tego zapewne 1940 roku" Odpowiedz Link
sakral Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 08:53 Kultura - archiwum warto wsłuchać się w głos Pana Jerzego. -------------------------------------------- co Koleżeństwo sądzi o założeniu wątku (strony) archiwum Kalejdoskopu z materiałami źródłowymi (malarstwo,muzyka itp.) na tym wątku: tylko bank informacji (bez naszej dyskusji) Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:03 jestem ZA. Ale ja tutaj nie rzadze... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:16 Jestem ZA! Dzień dobry Wszystkim! Słonecznego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:50 Ale ja tutaj nie rzadze Pozwól, Zorro, że Tobie zaprzeczę. Tu NIKT nie rządzi i wszyscy są równych prawach A tak w ogóle to jestem za Odpowiedz Link
sakral Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:54 już trzy głosy za w nagrodę muzyczka Chuck Mangione Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 10:00 U mnie się nie otwiera, ale wsadziłam tytuł na YouTube i odsłuchuję bez obrazu - hmm, uwielbiam trąbkę i saksofon, wiec mi dogodziłeś, Sakral I trochę mnie ta muzyka trzeźwi, bo fatalną noc, prawie bez snu, miałam Odpowiedz Link
izydor88 Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 10:06 Super muzyczka,więc i ja jestem za. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 10:12 Cześć Wam! Muzyczka fajna. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 12:52 nieprawda.... al-szamanka napisała: > Ale ja tutaj nie rzadze > > Pozwól, Zorro, że Tobie zaprzeczę. Tu NIKT nie rządzi i wszyscy są równy > ch prawach > > A tak w ogóle to jestem za Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 15:19 Do jutra się żegnam - nocny dyżur czeka Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 15:22 A ja sie wlasnie witam... dzien dobry Panstwu...widze, ze sie poetycznie bardzo zrobilo... tylko nie kazcie mi czytac Kafki...bo z poezji mozecie zechciec przejsc na literature i co wtedy?.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 19:18 zmeczylo mnie to dzisiaj "gotowanie kury w rosole".... Teraz ide zrobic...."swinine po chinsku"... No i wino oczywiscie tez! Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 19:28 Caly dzien gotowac kuraka...i co? skruszal chociaz?.... Smacznego Wam i prosit... p.s.wieprzowiny nie ruszam od lat.... Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:00 A poniewaz mam chwile oddechu... to podejme probe "ogladania tv"... oczywiscie, ze nie bede siedziec i wlepiac sie w ekran, ale sluchac bede, od czasu do czasu spogladajac na ekran... w niedziele nagralam na dvd film pt. Iluminati(po polsku: Diably i demony) - to druga proba obejrzenia filmowej wersji ksiazki Dana Browna... pierwsza proba nie powiodla sie, po przeczytaniu a raczej przemeczeniu Kodu Leonarda da Vinci, dokonalam nadludzkiej proby obejrzenia filmu...tzn. ogladalam go takze katem oka... Jest jeszcze jeden film - ktory nagralam wczoraj, film ktory juz widzialam, ale...moge sobie przypomniec - Wizje Fletschera...nie znam polskiego tytulu... Jutro rozpoczyna sie tutaj serial pt. Borgiowie... troche jestem ciekawa, na ile film bedzie interesujacy... przed laty czytalam ksiazke M.Bellonci pt. Lukrecja Borgia...oczywiscie nie tylko o Lukrecji tam bylo...wymeczona i wyeksploatowana, stoi tutaj na polce, przywieziona z kraju. Sakral ja podejmuje probe ogladania tv... bylam juz dosyc dlugo na odwyku... Odpowiedz Link
izydor88 Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:36 Oglądać TV nie dam rady,ale "Dynastię Tudorów" na DVD chętnie.Niezmiennie fascynuje mnie ten Henryk VIII,który spłodził najwspanialszą królową Anglii,a świrował na punkcie męskiego potomka... A potem była królowa Wiktoria i Elżbieta II.A z facetów - sikający na czerwono Jerzy III i ten jąkający się Jerzy VI... Faceci naprawdę są przereklamowani... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:50 Dobry wieczór Dziś tylko pozdrowienia Idę spaaaać! Odpowiedz Link
sakral [...] 08.11.11, 20:59 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:05 i od razu Umiesc tego linka, na watku muzycznym... sam potrafisz... Odpowiedz Link
sakral Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:47 telewizja,samolot i dwa włosy PS. kol.Masko a moje dzisiejsze wpisy ????????? nie jesteś już dobrą i grzeczną dziewczynką. rzucę Ciebie dla innej albo się puszczę (jeszcze nie wiem z kim) Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:56 Wlasnie ogladam "tajemnice trzeciej rzeszy"... mialam ogladac to co bylo nagrane... No wlasnie Klaro - z reguly nie ogladam na biezaco, bo nic mnie tak nie wkurza, jak reklamy, ktore mi wpadaja co 15-25 minut... Ta dokumentacja ktora ogladam jest na ZDF-ie, czyli drugim panstwowym...od godziny 20 - zadnych reklam - mozna wiec.... Kol. Sakral... chcial Kolega miec watek... ja bardzo prosze, Kolega jest rozgarnietym nauta i potrafi to sam... potrafi kolega wytluszczac, potrafi wklejac linki przez url... czego nie mozna powiedziec o Naszym Nieocenionym Kafelkarzu... on ma dusze artysty, nie zajmuje sie tak przyziemnymi rzeczami, jak url czy img... Jemu trzeba pomoc... Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:57 p.s. a kiedy juz watki urosna, linki zostana umieszczone w otwarciu... Kalejdoskopu... Odpowiedz Link
izydor88 Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:13 Irl?Umg?Ja to chyba zupełnie nie mam duszy... Ale "Śniadanie u Tiffany'ego" oglądam tak mniej więcej,co trzy miesiące... Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:18 tez lubie ten film.... ale nie mam, wiec ogladam, jesli przypadkowo trafie... Ha... ale lubie Fantazje Disneya i mam - obie edycje... ha i mam na dvd Belfegor - upior Luwru - pamietam jak sie czekalo na kolejne odcinki, a teraz kiedy to ogladalam, widac jak zmienil sie styl "napiecia" w filmach Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:45 Kol. Sakral, kiedy umieszczasz na watki muzyki linki, umieszczaj w tytule, co to takiego Odpowiedz Link
sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 00:00 kartka z kalendarza dzisiejszy numer Polityki Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 06:42 Ave Sakral! Ave Spiochy! Ave Pilsudski! Odpowiedz Link
sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 07:04 Niech będzie pochwalony kursy walut € - 4,3619 $ - 3,1681 Fr -3,5117 muzyka Jan Sebastian Bach obój i skrzypce BMV 1060, Allegro Oto słowo z księgi proroka Ezechiela Ez 47,1 - 2.8 - 9,12 Odpowiedz Link
sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 07:12 I Miesięcznica Tragedii Wyborczej - 09.11.2011 Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 07:48 na wieki wiekow.... sakral napisał: > Niech będzie pochwalony > > kursy walut > € - 4,3619 > $ - 3,1681 > Fr -3,5117 > > muzyka > Jan Sebastian Bach obój i sk > rzypce BMV 1060, Allegro > > Oto słowo > z księgi proroka Ezechiela > Ez 47,1 - 2.8 - 9,12 > Odpowiedz Link
izydor88 Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 08:12 Witajcie świątobliwi Młodziankowie. Zachęcona przykładem pędzę do kiosku po Politykę i przy okazji jeszcze do pracy.Hej! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 08:27 Dzień dobry Wszystkim! Miłego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 09:36 Ostrzeżenie w pierwszą środę każdego tygodnia w Kalejdoskopie felieton Stanisława Tyma, i nowy rysunek Andrzeja Mleczki Stanisław Tym- film -Rejs salonowiec -ca.2 minuty z cyklu: pies czyli kot Stanisław Tym felieton Kabaczek (warto przeczytać) Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 11:54 hihi.... Sakral - to jest "boskie"... sorry - zrzynam z Ciebie, ale rownie trawnego okreslenia nie znalazlam Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 11:56 spotkalam Ci ja kiedys osobnika wychowywanego ponoc przez 7 kobiet - stanowczo jestem przeciw... moze jesli tylko dwie, to nie bedzie az tak zle... Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 11:58 Dzien Dobry Panstwu... Marszalek nie spoglada zyczliwym okiem.... onego czasu, za panowania Marszalka, krazyl po kraju taki wierszyk: Co to za zwierze siedzie na Maderze banany chrupie i ma wszystko w ..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 12:58 No to jestem, po nocnym dyżurze musiałam jeszcze w centrum diagnostycznym Klienta omówić, potem zakupy, a teraz nareszcie porządna dawka kawy Wszystkim spokojnego dnia życzę Maseczko, widziałaś się z mężczyzną, którego wychowywało siedem kobiet ???!!! Rzeczywiście siedem??? Mogę sobie tylko wyobrazić co przeżyłaś. I jak się zachowywał? Przecież taki facet, pomimo że nigdy się do tego nie przyzna - z zasady nie przyznaje się do niczego - ma kobiety za nic, ale często się zdarza, że podziwia dobrze zbudowanych mężczyzn. No, no, no....i nic do tej pory nie mówiłaś, a przecież wiesz, jak bardzo lubię eis śmiać Odpowiedz Link
al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 13:46 Kawę wypiłam, a teraz czas najwyższy na odsypianie nocki, dobranoc, do wieczora Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 15:42 Nie ogladam ostatnio tv...i moze nawet przegapilabym i ten film, gdyby nie to, ze jego reklama byla w czasopismie, ktore prenumeruje pm.history - i juz myslalam, ze przegapilam poczatek - zapowiadaja sie niezle maratony... dzisiaj odcinek pierwszy pt. Die Borgias - Sex. Macht. Mord. Amen. (Macht - wladza)...rowniutkie 3 godziny - wiadomo, ze nie wysiedze tyle przed tym pudlem - licze, ze co najmniej 45 minut do godziny nawet, bedzie w tym reklam - przeciez jesli puszczaja hit, wtedy sprzedaja miejsca reklamowe najdrozej - nagram to sobie, wtedy mozna to co zbedne wywalic i ogladac tylko film... Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 15:45 zapowiada sie calkiem ciekawie.... www.prosieben.de/tv/die-borgias/video/clip/231636-die-borgias-trailer-2-1.2949556/ Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 17:36 Zrobilam sobie wycieczke po programie...teraz juz wiem...czesci beda cztery...te kolejne juz o godzine krotsze...tylko to potem jeszcze trzeba obejrzec - nagrac nie wystarczy... Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 18:15 Wlasnie spojrzalam na swoja wizytowke i stwierdzilam, ze jeszcze 98 postow i bede miala 20 000... a teraz to juz tylko 97.... Odpowiedz Link
m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 09.11.11, 20:06 izydor88 napisała: > Irl?Umg?Ja to chyba zupełnie nie mam duszy... > Ale "Śniadanie u Tiffany'ego" oglądam tak mniej więcej,co trzy miesiące... > Irl?Umg?....hihihi...url i img... masz jak piszesz nad tym oknem ale to dluga historia.... kiedys do tego dojdziemy... Na poczatek - jak klikniesz B wtedy wyskocza Ci dwa oznaczniki i jesli pomiedzy kwadratowe nawiasy cos wpiszesz - wyjdzie Ci wytluszczony druk.... jesli klikniesz na i bedzie podobnie, tylko wtedy bedziesz pisac kursywa... u - bedziesz pisac z podkresleniem....to tak na poczatek.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: wtorek - 8 Listopada 10.11.11, 08:40 Ucz się Klaro, na wstawianie zdjęć IMG, na filmiki URL, B, pogrubienie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 21:28 Wczesnym rankiem przyglądałam się poczynaniom bardzo sprytnego gawrona. Znosił na taras orzechy i segregował je podrzucając dziobem. Te, które wydawały pusty dźwięk odsuwał na bok, pełne, jeden po drugim, zabierał i wznosząc się dosyć wysoko spuszczał na asfalt. A jakie przy tym ruchy wykonywał, jakie zabawne miny dzioba stroił....pękałam ze śmiechu Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 21:36 Takie przedstawienie mam tutaj tez u siebie...kiedys obserwowalam dwa takie, ktore bawily sie dzdzownica wyciagnieta z kompostownika u sasiada...zreszta co chwile cos z tego kompostownika wyciagaja, moznaby z daleka pomyslec, ze to jakies nici, ktore ciagna - dopiero Junior przez lornetke wypatrzyl na czym tak naprawde polegala ta zabawa. Nieustannie w ogrodzie znajdujemy puste skorupki po orzechach - a sasiadka opowiadala mi, ze wciaz sie zastanawiala co spada po dachu(mieszka na gorze i slyszala ten rumor), dopoki nie znalazla tych skorupek, pustych juz zreszta - nie wiedziala co to takiego. Okazalo sie, ze przynosza one orzechy z drzewa u sasiadow a tutaj je sobie "rozbijaja"... Bardzo sa zabawne te ptaszyska. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 22:42 Ojejku, ocknęłam się w dziwnej pozycji i nie wiedziałam przez chwile gdzie jestem....po nocnych dyżurach jestem kompletnie zakręcona i półtrzeźwa. Biegnę przeto do łoża, byle tylko ze snu się nie wybić. Dobranoc Odpowiedz Link
m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 22:57 A ja ogladam Borgiow... hmm...i zagladam w przerwie... Dobranoc AL...ja potem jeszcze zajrze... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Czwartek 10 listopada 10.11.11, 08:34 Jak ten czas leci... Dzień dobry Wszystkim! Zorrku, przeniosłam Twoje dzieła, do mojego wątku, żeby się nie pogubiły. Chyba nie masz nic przeciw? Cudownego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
m.maska Re: Czwartek 10 listopada 10.11.11, 11:04 I bardzo dobrze Zuza... kazdy musi pilnowac swojego watku - cos mi sie wydaje, ze AL mocno zaniedbala swoj pod szpilka - a obiecala przynajmniej ostatni rozdzial napisac.... Odpowiedz Link