Dodaj do ulubionych

Poniedzialek! 7 Listopada!

07.11.11, 06:57
dziendoberek Spiochy! Wstawac!big_grinbig_grinbig_grin
Obserwuj wątek
    • sakral Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 07:53
      czytanie w kościele:
      Mdr 1,1 - 7,Psalm 139,Ewangelia Łk.17,1-6

kartka z kalendarz (cytat dnia)

kursy walut:
      € - 4,3464
      $ - 3,1885
      Fr- 3,5574
      • 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 08:10
        cool
        www.youtube.com/watch?v=SojklY5pNQQ
    • zuza_anna Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 08:27
      Dzień dobry Wszystkim! Spokojnego tygodnia życzę. Pozdrawiam smile

JULO!...
      • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 09:13
        Fajnie jest mieć niekiedy na popołudnie do pracy, można dłużej w łożu poleżeć. Hmm, poleżałam...zbudził mnie pan z odkurzaczem liści - maszynę te uważam za profanacje pięknej jesieni.
        A teraz za kawę się biorę, bo bez niej to ze mną źle smile

Spokojnego dnia smile
      • sakral Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 09:23
        dzisiaj świętują:

- święty Willibrord ---------(biskup)
        - błogosławiona Łucja-
        • sakral Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 11:21
          piosenka
          ( słowo + obraz)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/388049_2245132647506_1223828565_32236220_1951374195_n.jpg
          • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 11:57
            Saaaaaaaaaaakral...to jest strrrrrrrrrraszne - po raz pierwszy ogladalam te Lady Gaga....az poltorej minuty - przez pierwsza minuty chyba jeszcze nie spiewala... I Ty to ogladasz= shock
          • 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:11
            bo Ty sie Maseczko nie znasz....cool
            Dzisiaj sie liczy DUZO ciala, MALO ciuchow, DUZO ruchu odpowiednia czescia.big_grin
            A piosenka? A kto by tam tego sluchal!big_grinbig_grinbig_grin
            To tak jak we wspolczesnym malarstwie....big_grinbig_grinbig_grin
    • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:01
      Witajcie...poludnie...po wczorajszym pieknym dniu, dzisiaj zrobilo sie poznojesiennie, ale moze jeszcze powroci kawalek slonecznej jesieni i bedziemy mogli pojsc na wrzosowiska... smile
      Nie wiem o co chodzi, ale wyglada na to, ze im bardziej mi sie nie chce pracowac, tym wiecej na mnie spada - stopniowo staje sie posrednikiem...to nie tak mialo byc....
      • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:28
        mea culpa, Maseczko, dobrze wiem, że to ja Tobie takie wyjście doradziłam, ale nie będzie źle, pośrednicy zawsze najlepiej zarabiają big_grinbig_grinbig_grin
    • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:46
      Juz pisałam, że pan odkurzał rano liście, ułożył je w zgrabne kupki, co za bezmyślność, tym bardziej, że zapowiadali silny halniak. Po jego pracy nie ma już śladu, wiatr wszystko wywiał. Jednocześnie podniosła się temperatura, w tej chwili jest 24°C...odczuwam to jako prawdziwy upał...
      • 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 12:59
        cholera....cool
        A u mnie pogoda sie wczoraj skonczyla. Dzisiaj to jest prawdziwy Listopad. 10° C, ponuro i szaro....cool
        • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 13:35
          Ale ta moja pogoda niesamowicie przytłacza, nawet do pracy nie chce mi się iść, chociaż mam nadzieję, że Klienci też będą dzisiaj "spowolnieni"
          Pa, do wieczora smile
          • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 13:50
            pa AL... smile
            • 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 14:14
              CIAO!big_grin
        • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 13:49
          1zorro-bis napisał:

> cholera....cool
          > A u mnie pogoda sie wczoraj skonczyla. Dzisiaj to jest prawdziwy Listopad. 10°
          > C, ponuro i szaro....cool

U mnie, jak juz pisalam, wczoraj bylo pieknie - dowody na fotkach w galerii... a dzisiaj Zorro, u mnie tez koniec.. nawet wiem w ktorym momencie nastapila zmiana.
          W nocy Ksiezyc swiecil tak jasno, ze przycmiewal wszystkie gwiazdy, widoczny byl tylko Jowisz...mialam nadzieje, ze kiedy Jowisz i Ksiezyc zbliza sie do siebie, bede mogla cyknac fotke i w pewnym momencie tak okolo 3 nad ranem wszystko zasnulo sie dokladnie i nie bylo widac ani Ksiezyca ani Jowisza - tylko ciemna noc...dzien sie obudzil ale zasnute i bure jest nadal....
    • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 17:38
      Otiweram poczte... sama jestem sobie winna... mialam kiedys a nawet mam pewien adres mailowy na gmx-ie... ktory zawsze podawalam kiedy cos zamawialam... zamawialam w jednym miejscu, reklamy dostawalam z 20 innych i tak codziennie, wykasowywalam te Newsletter-y... wypisywalam sie, za chwile przychodzily z innych miejsc, pokrewnych, dochodzilo do tego ze jesli przez jakis czas tam nie zagladalam... bylo ich nawet ponad 800 nieotwartych... przestalam korzystac z tej poczty - ciekawe kiedy sie przepelni i zatka...
      Zamawiajac w krjau ksiazki podawalam adres na gazete, jedna ksiegarnia, druga, dolaczyl do tego jeszcze samoistnie jakies inne, zamowilam cos w jednej czy drugiej niemieckiej ksiegarni a do tego katalog i w ten sposob otwieram poczte i kazdego ranka mam nieprzecietny balagan... jeden adres sluzbowy chronilam od zawsze od wszelkich reklam i tam jest spokojnie i czysto a tutaj, nie dosyc, ze gazeta od siebie co chwile cos wrzuca to jeszcze przychodzi ten caly balagan... firma kosmetyczna przysyla mi codziennie nowe propozycje... mam zawrot glowy - jak wykasowac wszystko, zeby jednoczesnie nie wykasowac tego co istotne? setki maili... niekiedy klikam na kasowanie calej strony i tylko przelatuje wzrokiem adresy czy nie ma czego istotnego....za kazdym razem kiedy uda mi sie wyczysci skrzynke na yahoo - potrzeba 2-3 tygodni, zeby sterczalo tam 200-300 nieprzeczytanych wiadomosci a oprocz tego drguie tyle w spamie - te przynajmniej ustawilam na krotkie przetrwanie.... sek w tym, ze niekiedy wazne wiadomosci, wlasnie dlatego, ze maja zalacznik wpadaja do spamu - tak wiec nawet spamu nie moge kasowac bez kontroli...a kiedys mi to wszystko przychodzilo w formie papierowej...chociaz na pewno nie w takiej ilosci...
      • 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 17:40
        trzeba otwierac codziennie....big_grin
        • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 17:55
          Otwierac to otwieram, tylko mi sie sprzatac nie chce....
          • 1zorro-bis Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 19:05
            kielnia umyta, kuweta tez, kafelki na jutro ulozone.big_grin
            Teraz zasluzona kolacja i....wino!big_grinbig_grinbig_grin
            • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 19:26
              Smacznego.... cos mi mowi, ze chyba sie odezwiemy po podpowiedzi do Twojej lepszej polowy... planujemy wlasnie wiosna wypad na poludnie, nad Arno do Ufici...ale ja w kazdym razie samolotem - za dluga przyjemnosc takiej jazdy....
              • sakral Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 21:19
                zmiany w partii Jarosława Kaczyńskiego

https://remekdabrowski.blox.pl/resource/wielkibrat.jpg
                • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 21:22
                  big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin.................Noooooooo!
                  • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 21:43
                    Jestem....ale coś mnie łamie, może jakieś przeziębienie chce mnie dopaść, a może to dlatego, bo ochłodziło się... z 24°C na zaledwie 9
                    Jowisz z Księżycem ścigają się w blasku smile
                    • m.maska Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 22:08
                      Aha... a u mnie ciemna pochmurna noc, niestety...wiem jak te dwie "latarki" na niebie swieca, kiedy sa widoczne...smile
                      No i skonczylo sie u Ciebie lato...
                      • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 22:20
                        Nie tak do końca, ma być piękna pogoda i ciepło podczas dnia, tylko o porankach ma mrozić
                        • al-szamanka Re: Poniedzialek! 7 Listopada! 07.11.11, 22:47
                          Dobranoc smile
                          • sakral wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 00:00

kartka z kalendarza

w Kościele:
                            bł.Elżbieta od Trójcy Przenajświętszej dziewica

(chyba zacznę pić,już nic nie rozumiem)
                            • sakral Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 00:12

Novi Singers Fr.Chopin
                              piękne.
                              • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 00:24
                                rzeczywiscie piekne...dawno tego nie slyszalam... smile
                            • m.maska [...] 08.11.11, 02:13
                              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                            • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 02:24
                              A Ksiezyc z Jowiszem ganiaja sie po niebie.... przycmily wszystkie inne "obiekty swiecace"... smile

http://i40.tinypic.com/5knepl.jpg

i teraz juz tylko czekac jak posypia sie meteory....mam nadzieje, ze nikt dowcipny nie sprawi, ze wlacza nieswiecaca latarnie, ktora jednak mimo wszystko odbiera ciemnosci jej ciemnosc... wink
                              • 1zorro-bis Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 07:16
                                dziendoberek! Wstawac, wstawac a nie po nocy "markowac"!big_grinbig_grinbig_grin
                                • sakral Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 08:35
                                  jutro wiecznie wczorajsi na ulicach z słowami faszysty Romana Dmowskiego
                                  na ustach i kamieniem w dłoni

kilka słów z Jerzey Giedroyc (notka) - Kultura (Paryż)

kilka cytatów za Księciem:
                                  -rok 2000 -

"u nas toczy się zbędna wojna o Konkordat,który jest zupełnie niepotrzebny,
                                  a nawet szkodliwy."

i dalej :

"już w 1938 r.Polska dążyła do wypowiedzenia
                                  obowiązującego Konkordatu z Watykanem.
                                  Gdyby nie wybuch wojny,doszłoby do tego
                                  zapewne 1940 roku"
                                  • sakral Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 08:53

Kultura - archiwum

warto wsłuchać się w głos Pana Jerzego.

--------------------------------------------
                                    co Koleżeństwo sądzi o założeniu
                                    wątku (strony) archiwum
                                    Kalejdoskopu z materiałami
                                    źródłowymi (malarstwo,muzyka itp.)

na tym wątku:
                                    tylko bank informacji
                                    (bez naszej dyskusji)
                                    • 1zorro-bis Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:03
                                      jestem ZA.big_grin
                                      Ale ja tutaj nie rzadze...cool
                                      • zuza_anna Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:16
                                        Jestem ZA!
                                        Dzień dobry Wszystkim! Słonecznego dnia. Pozdrawiam smile
                                      • al-szamanka Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:50
                                        Ale ja tutaj nie rzadze

Pozwól, Zorro, że Tobie zaprzeczę. Tu NIKT nie rządzi i wszyscy są równych prawach

A tak w ogóle to jestem za
                                        • sakral Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 09:54

już trzy głosy za
                                          w nagrodę muzyczka

Chuck Mangione
                                          • al-szamanka Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 10:00
                                            U mnie się nie otwiera, ale wsadziłam tytuł na YouTube i odsłuchuję bez obrazu - hmm, uwielbiam trąbkę i saksofon, wiec mi dogodziłeś, Sakral
                                            I trochę mnie ta muzyka trzeźwi, bo fatalną noc, prawie bez snu, miałam sad
                                            • izydor88 Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 10:06
                                              Super muzyczka,więc i ja jestem za.
                                              • zuza_anna Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 10:12
                                                Cześć Wam! Muzyczka fajna. smile
                                        • 1zorro-bis Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 12:52
                                          nieprawda....cool
                                          al-szamanka napisała:

> Ale ja tutaj nie rzadze
                                          >
                                          > Pozwól, Zorro, że Tobie zaprzeczę. Tu NIKT nie rządzi i wszyscy są równy
                                          > ch prawach
                                          >
                                          > A tak w ogóle to jestem za
                                          • al-szamanka Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 12:53
                                            no, no, no.....smile
                                            • 1zorro-bis Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 13:16
                                              no!big_grin
                                              • al-szamanka Re: Kultury paryska i 9 listopada 08.11.11, 15:19
                                                Do jutra się żegnam - nocny dyżur czeka
                              • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 15:22
                                A ja sie wlasnie witam... dzien dobry Panstwu...widze, ze sie poetycznie bardzo zrobilo... tylko nie kazcie mi czytac Kafki...bo z poezji mozecie zechciec przejsc na literature i co wtedy?.... smile
                                • 1zorro-bis Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 19:18
                                  zmeczylo mnie to dzisiaj "gotowanie kury w rosole"....big_grinbig_grinbig_grin
                                  Teraz ide zrobic...."swinine po chinsku"...big_grinbig_grinbig_grin
                                  No i wino oczywiscie tez!cool
                                  • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 19:28
                                    Caly dzien gotowac kuraka...i co? skruszal chociaz?....

Smacznego Wam i prosit...

p.s.wieprzowiny nie ruszam od lat....
                                • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:00
                                  A poniewaz mam chwile oddechu... to podejme probe "ogladania tv"... oczywiscie, ze nie bede siedziec i wlepiac sie w ekran, ale sluchac bede, od czasu do czasu spogladajac na ekran... w niedziele nagralam na dvd film pt. Iluminati(po polsku: Diably i demony) - to druga proba obejrzenia filmowej wersji ksiazki Dana Browna... pierwsza proba nie powiodla sie, po przeczytaniu a raczej przemeczeniu Kodu Leonarda da Vinci, dokonalam nadludzkiej proby obejrzenia filmu...tzn. ogladalam go takze katem oka...
                                  Jest jeszcze jeden film - ktory nagralam wczoraj, film ktory juz widzialam, ale...moge sobie przypomniec - Wizje Fletschera...nie znam polskiego tytulu...
                                  Jutro rozpoczyna sie tutaj serial pt. Borgiowie... troche jestem ciekawa, na ile film bedzie interesujacy... przed laty czytalam ksiazke M.Bellonci pt. Lukrecja Borgia...oczywiscie nie tylko o Lukrecji tam bylo...wymeczona i wyeksploatowana, stoi tutaj na polce, przywieziona z kraju.
                                  Sakral smile ja podejmuje probe ogladania tv... bylam juz dosyc dlugo na odwyku... smile
                                  • izydor88 Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:36
                                    Oglądać TV nie dam rady,ale "Dynastię Tudorów" na DVD chętnie.Niezmiennie fascynuje mnie ten Henryk VIII,który spłodził najwspanialszą królową Anglii,a świrował na punkcie męskiego potomka...
                                    A potem była królowa Wiktoria i Elżbieta II.A z facetów - sikający na czerwono Jerzy III i ten jąkający się Jerzy VI...
                                    Faceci naprawdę są przereklamowani...
                                    • maja-z-podworka Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:50
                                      Dobry wieczór smile
                                      Dziś tylko pozdrowienia smile Idę spaaaać!
                                      • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:01
                                        Hej Majeczko... spij dobrze.... smile
                                    • sakral [...] 08.11.11, 20:59
                                      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                                      • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:05
                                        i od razu Umiesc tego linka, na watku muzycznym... smile sam potrafisz... big_grin
                                  • sakral Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:47
                                    telewizja,samolot i dwa włosy

PS.
                                    kol.Masko
                                    a moje dzisiejsze wpisy ?????????
                                    nie jesteś już dobrą i
                                    grzeczną dziewczynką.

rzucę Ciebie dla innej
                                    albo się puszczę
                                    (jeszcze nie wiem z kim)
                                    • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:56
                                      Wlasnie ogladam "tajemnice trzeciej rzeszy"... mialam ogladac to co bylo nagrane...
                                      No wlasnie Klaro - z reguly nie ogladam na biezaco, bo nic mnie tak nie wkurza, jak reklamy, ktore mi wpadaja co 15-25 minut... Ta dokumentacja ktora ogladam jest na ZDF-ie, czyli drugim panstwowym...od godziny 20 - zadnych reklam - mozna wiec....

Kol. Sakral... chcial Kolega miec watek... ja bardzo prosze, Kolega jest rozgarnietym nauta i potrafi to sam... potrafi kolega wytluszczac, potrafi wklejac linki przez url... czego nie mozna powiedziec o Naszym Nieocenionym Kafelkarzu... on ma dusze artysty, nie zajmuje sie tak przyziemnymi rzeczami, jak url czy img... Jemu trzeba pomoc... wink
                                      • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 20:57
                                        p.s. a kiedy juz watki urosna, linki zostana umieszczone w otwarciu... Kalejdoskopu...
                                      • izydor88 Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:13
                                        Irl?Umg?Ja to chyba zupełnie nie mam duszy...
                                        Ale "Śniadanie u Tiffany'ego" oglądam tak mniej więcej,co trzy miesiące...
                                        • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:18
                                          tez lubie ten film.... ale nie mam, wiec ogladam, jesli przypadkowo trafie... smile
                                          Ha... ale lubie Fantazje Disneya i mam - obie edycje... smile ha i mam na dvd Belfegor - upior Luwru - pamietam jak sie czekalo na kolejne odcinki, a teraz kiedy to ogladalam, widac jak zmienil sie styl "napiecia" w filmach smile
                                        • sakral Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:28
                                          Klaro

boskie
                                          Novi Singers
                                          • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 08.11.11, 21:45
                                            Kol. Sakral, kiedy umieszczasz na watki muzyki linki, umieszczaj w tytule, co to takiego wink
                                            • sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 00:00
                                              kartka z kalendarza

dzisiejszy numer Polityki

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/379779_10150361762888946_255100403945_8487263_1829649072_n.jpg

• 1zorro-bis Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 06:42
                                                Ave Sakral! Ave Spiochy! Ave Pilsudski!big_grinbig_grinbig_grin
                                                • sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 07:04
                                                  Niech będzie pochwalony

kursy walut
                                                  € - 4,3619
                                                  $ - 3,1681
                                                  Fr -3,5117

muzyka
                                                  Jan Sebastian Bach obój i skrzypce BMV 1060, Allegro

Oto słowo
                                                  z księgi proroka Ezechiela
                                                  Ez 47,1 - 2.8 - 9,12

• sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 07:12

I Miesięcznica Tragedii Wyborczej - 09.11.2011

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/318638_2529549316978_1200828127_33011752_51093138_n.jpg
                                                  • 1zorro-bis Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 07:49
                                                    SLICZNE!!!big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • 1zorro-bis Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 07:48
                                                    na wieki wiekow....big_grinbig_grinbig_grin
                                                    sakral napisał:

> Niech będzie pochwalony
                                                    >
                                                    > kursy walut
                                                    > € - 4,3619
                                                    > $ - 3,1681
                                                    > Fr -3,5117
                                                    >
                                                    > muzyka
                                                    > Jan Sebastian Bach obój i sk
                                                    > rzypce BMV 1060, Allegro

>
                                                    > Oto słowo
                                                    > z księgi proroka Ezechiela
                                                    > Ez 47,1 - 2.8 - 9,12
                                                    >
                                                  • izydor88 Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 08:12
                                                    Witajcie świątobliwi Młodziankowie.
                                                    Zachęcona przykładem pędzę do kiosku po Politykę i przy okazji jeszcze do pracy.Hej!
                                                  • zuza_anna Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 08:27
                                                    Dzień dobry Wszystkim! Miłego dnia. Pozdrawiam smile
                                                  • sakral Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 08:49
                                                    z ostatniego numeru Polityki
                                                    Mleczko

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/78/a7/78a709d1-c150-46d7-876f-639aa11c3cee_665x665
                                                  • sakral środa - 9 listopada 09.11.11, 09:36

Ostrzeżenie

w pierwszą środę każdego tygodnia w Kalejdoskopie
                                                    felieton Stanisława Tyma, i nowy rysunek Andrzeja Mleczki

smilesmilesmilesmilesmilesmilesadsadsadsadsadsadsadsmilesmilesmilesmile

Stanisław Tym- film -Rejs salonowiec -ca.2 minuty

z cyklu:
                                                    pies czyli kot

Stanisław Tym felieton Kabaczek (warto przeczytać)

• m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 11:54
                                                    hihi.... Sakral - to jest "boskie"... sorry - zrzynam z Ciebie, ale rownie trawnego okreslenia nie znalazlam smile
                                                  • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 11:56
                                                    spotkalam Ci ja kiedys osobnika wychowywanego ponoc przez 7 kobiet - stanowczo jestem przeciw... moze jesli tylko dwie, to nie bedzie az tak zle... smile
                                              • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 11:58
                                                Dzien Dobry Panstwu... Marszalek nie spoglada zyczliwym okiem....

onego czasu, za panowania Marszalka, krazyl po kraju taki wierszyk:

Co to za zwierze
                                                siedzie na Maderze
                                                banany chrupie
                                                i ma wszystko w .....
                                                • al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 12:58
                                                  No to jestem, po nocnym dyżurze musiałam jeszcze w centrum diagnostycznym Klienta omówić, potem zakupy, a teraz nareszcie porządna dawka kawy smile

Wszystkim spokojnego dnia życzę smile

Maseczko, widziałaś się z mężczyzną, którego wychowywało siedem kobiet ???!!!
                                                  Rzeczywiście siedem??? Mogę sobie tylko wyobrazić co przeżyłaś. I jak się zachowywał? Przecież taki facet, pomimo że nigdy się do tego nie przyzna - z zasady nie przyznaje się do niczego - ma kobiety za nic, ale często się zdarza, że podziwia dobrze zbudowanych mężczyzn. No, no, no....i nic do tej pory nie mówiłaś, a przecież wiesz, jak bardzo lubię eis śmiać big_grin
                                                  • al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 13:46
                                                    Kawę wypiłam, a teraz czas najwyższy na odsypianie nocki, dobranoc, do wieczora smile
                                              • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 15:42
                                                Nie ogladam ostatnio tv...i moze nawet przegapilabym i ten film, gdyby nie to, ze jego reklama byla w czasopismie, ktore prenumeruje pm.history - i juz myslalam, ze przegapilam poczatek - zapowiadaja sie niezle maratony... dzisiaj odcinek pierwszy pt. Die Borgias - Sex. Macht. Mord. Amen. (Macht - wladza)...rowniutkie 3 godziny - wiadomo, ze nie wysiedze tyle przed tym pudlem - licze, ze co najmniej 45 minut do godziny nawet, bedzie w tym reklam - przeciez jesli puszczaja hit, wtedy sprzedaja miejsca reklamowe najdrozej - nagram to sobie, wtedy mozna to co zbedne wywalic i ogladac tylko film...
                                                • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 15:45
                                                  zapowiada sie calkiem ciekawie....

www.prosieben.de/tv/die-borgias/video/clip/231636-die-borgias-trailer-2-1.2949556/
                                                • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 17:36
                                                  Zrobilam sobie wycieczke po programie...teraz juz wiem...czesci beda cztery...te kolejne juz o godzine krotsze...tylko to potem jeszcze trzeba obejrzec - nagrac nie wystarczy... smile
                                              • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 18:15
                                                Wlasnie spojrzalam na swoja wizytowke i stwierdzilam, ze jeszcze 98 postow i bede miala 20 000... a teraz to juz tylko 97.... smile
                                        • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 09.11.11, 20:06
                                          izydor88 napisała:

> Irl?Umg?Ja to chyba zupełnie nie mam duszy...
                                          > Ale "Śniadanie u Tiffany'ego" oglądam tak mniej więcej,co trzy miesiące...

> Irl?Umg?....hihihi...url i img... masz jak piszesz nad tym oknem smile
                                          ale to dluga historia.... kiedys do tego dojdziemy... smile
                                          Na poczatek - jak klikniesz B wtedy wyskocza Ci dwa oznaczniki i jesli pomiedzy kwadratowe nawiasy cos wpiszesz - wyjdzie Ci wytluszczony druk.... jesli klikniesz na i bedzie podobnie, tylko wtedy bedziesz pisac kursywa... u - bedziesz pisac z podkresleniem....to tak na poczatek.... smile
                                          • izydor88 Re: wtorek - 8 Listopada 10.11.11, 08:22
                                            klaraklaraklara
                                            • izydor88 Re: wtorek - 8 Listopada 10.11.11, 08:23
                                              Radość o poranku!
                                              • zuza_anna Re: wtorek - 8 Listopada 10.11.11, 08:40
                                                Ucz się Klaro,
                                                na wstawianie zdjęć IMG, na filmiki URL, B, pogrubienie wink
                                            • al-szamanka Re: wtorek - 8 Listopada 10.11.11, 08:40
                                              Zdolna bestia
                                              • m.maska Re: wtorek - 8 Listopada 10.11.11, 11:03
                                                Wow...jak jej szybko poszlo.... kiss
    • al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 21:28
      Wczesnym rankiem przyglądałam się poczynaniom bardzo sprytnego gawrona. Znosił na taras orzechy i segregował je podrzucając dziobem. Te, które wydawały pusty dźwięk odsuwał na bok, pełne, jeden po drugim, zabierał i wznosząc się dosyć wysoko spuszczał na asfalt. A jakie przy tym ruchy wykonywał, jakie zabawne miny dzioba stroił....pękałam ze śmiechu big_grin
      • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 21:36
        Takie przedstawienie mam tutaj tez u siebie...kiedys obserwowalam dwa takie, ktore bawily sie dzdzownica wyciagnieta z kompostownika u sasiada...zreszta co chwile cos z tego kompostownika wyciagaja, moznaby z daleka pomyslec, ze to jakies nici, ktore ciagna - dopiero Junior przez lornetke wypatrzyl na czym tak naprawde polegala ta zabawa.
        Nieustannie w ogrodzie znajdujemy puste skorupki po orzechach - a sasiadka opowiadala mi, ze wciaz sie zastanawiala co spada po dachu(mieszka na gorze i slyszala ten rumor), dopoki nie znalazla tych skorupek, pustych juz zreszta - nie wiedziala co to takiego. Okazalo sie, ze przynosza one orzechy z drzewa u sasiadow a tutaj je sobie "rozbijaja"...
        Bardzo sa zabawne te ptaszyska.
        • al-szamanka Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 22:42
          Ojejku, ocknęłam się w dziwnej pozycji i nie wiedziałam przez chwile gdzie jestem....po nocnych dyżurach jestem kompletnie zakręcona i półtrzeźwa. Biegnę przeto do łoża, byle tylko ze snu się nie wybić.
          Dobranoc smile
          • m.maska Re: środa - 9 listopada 09.11.11, 22:57
            A ja ogladam Borgiow... hmm...i zagladam w przerwie...

Dobranoc AL...ja potem jeszcze zajrze...
            • zuza_anna Re: Czwartek 10 listopada 10.11.11, 08:34
              Jak ten czas leci...
              Dzień dobry Wszystkim! Zorrku, przeniosłam Twoje dzieła, do mojego wątku, żeby
              się nie pogubiły. Chyba nie masz nic przeciw? wink big_grin Cudownego dnia. Pozdrawiam smile
              • m.maska Re: Czwartek 10 listopada 10.11.11, 11:04
                I bardzo dobrze Zuza... kazdy musi pilnowac swojego watku - cos mi sie wydaje, ze AL mocno zaniedbala swoj pod szpilka - a obiecala przynajmniej ostatni rozdzial napisac.... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka