Dodaj do ulubionych

Afera solna

29.02.12, 21:53
Nie, nie bede krytykowac, zeby nie bylo, ze krytykanctwo... bede chwalic - jak fajnie i milo, ze kilku bonzow moglo sobie zarobic kae... cudnie jest, wspaniale, slicznie - tylko Zorro!!!!!! nie krytykuj... to nic, ze zabraklo soli do posypywania ulic, w koncu zostala zjedzona - wspaniale zyje sie w kraju, powinno sie tych panow nagrodzic za inwencje... co za pomyslowosc - wszystko mozna wykorzystac, nic sie nie zmarnuje - nawet produkt uboczny...

wiadomosci.onet.pl/raporty/afera-solna/raport-specjalny.html
Obserwuj wątek
    • m.maska [...] 29.02.12, 21:54
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • m.maska Re: Afera solna 29.02.12, 21:55
      ja juz niczego nie bede krytykowac, ja juz tylko bede chwalic... i bede sie zachwycac... 20 lat transformacji i takie osiagniecie...
      • m.maska Re: Afera solna 29.02.12, 21:56
        i kto komu to zrobil? Polak Polakowi - w imie czego? w imie kasy...radosnie jest, wesolo i milo...i wspaniale - duza kara ich nie spotka, bo to dobry kraj...
    • m.maska Re: Afera solna 01.03.12, 20:08
      Wlasnie przeczytalam, ze sprawcom grozi 5 lat wiezienia.... czy to nie jest aby za duzo?... przeciez naprawde takich przedsiebiorcow powinno sie wyroznic za inicjatywe.
    • al-szamanka Re: Afera solna 01.03.12, 20:55
      Jestem przerażona tą aferą. Podejrzewam, że to szczyt góry lodowej, a konsekwencją działalności tych przestępców może okazać się niewyobrażalne cierpienie tysięcy ludzi. Wg naukowców amerykańskich już dzisiaj każdy z nas przyjmuje w pożywieniu 600 razy większą dawkę dioksyn niż jest to dopuszczalne....a tu dodatkowo piękny zastrzyk we wszechobecnej, zatrutej soli.
      Za takie barbarzyństwo, za takie morderstwo narodu na raty powinno być dożywocie. 5 lat!!!! Ręce opadają. Przecież to tylko zachęta dla innych bandziorów!!!
      • zuza_anna Re: Afera solna 07.03.12, 16:49
        Sanepid: Sól techniczna, która trafiła do mięsa nie jest groźna dla zdrowia.
        Ale jak słyszałam w telewizji, że niektóre Państwa, mogą zrezygnować z naszych wyrobów, dzięki temu, możemy sporo stracić na aferze solnej.
        • zuza_anna Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 16:53
          Kolejna afera spożywcza. Wielkopolska!

Kolejni cwaniacy kombinują, jakby tu oszukać i dobrze zarobić.
          Dobrze, że to jednostki.
          • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:01
            No toz mowie... a Kluczyk z ta autostrada i cenami? najbogatszy Polak 8,9mld - nie moglby cos zrobic dla swoich rodakow? chociaz dla Polakow wprowadzic winiety...
            Mnie to zastanawia, ze te bandziory nawet nie zastanawiaja sie, ze przeciez sami to tez jedli... oni, ich bliscy ale widac milosc do kasy jest wieksza - no i pracownicy - jak to mozliwe, ze tyle lat to trwalo... a przychodzila zima i drogowcy byli zaskoczenie i brakowalo soli do sypania - bosmy ja zjedli...brrrrr
          • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:03
            A widzialas, jak sie zachowywali wobec dziennikarzy? natychmiast mi sie przypomnial Stoklosa... w krajach rozwijajacych sie zawsze sie znajdzie miejsca dla takich kombinatorow, ktorzy szybako chca sie oblowic, bez wzgledu na konsekwencje...
            Co z tymi jajkami? ide poczytac...
            • zuza_anna Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:06
              Widziałam! Oglądałam Uwagę, prawie nie pobili dziennikarzy.
              • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:11
                Ja nie wiem dlaczego w ogole dochodzi do czegos takiego - czyzby kary byly zbyt niskie, ze te bandziorow nie odstraszaja? bo jak widac troska o wlasne zdrowie i zdrowie bliskich nie jest dla nich wazna....
                • zuza_anna Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:21
                  Widocznie im na własnych i bliskich zdrowiu nie zależy. Kasa jest ważniejsza!
          • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:05
            zuza_anna napisała:

> Kolejna afera spożywcza. Wielkopolska!
            >
            > Kolejni cwaniacy kombinują, jakby tu oszukać i dobrze zarobić.
            > Dobrze, że to jednostki.
            >

Jednostki - ale konsekwencje ponosi ogol... pecunia non olet....
            • zuza_anna Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:09
              " Policja aresztowała już szefa firmy w Wielkopolsce - mieszkańca Kalisza "

o kurcze i to cwaniak z mojego miasta.
              • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:12
                A co to ma do rzeczy skad? bandzior i tyle...
              • zuza_anna Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:15
                Ja tam gotowizny nie kupuję, ale nie wiadomo do czego ten susz jajeczny dodawali, kto
                wie czy nie do makaronów, a ja tak makaron lubię!
                • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:21
                  ciastka, makarony, jakies herbatniki....
                  • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:22
                    Moze sie okazac, ze jakies dzieciece pozywki - pieknie....jesli tak jak pisza, ten susz jest rakotworczy - to jest to swiadomy morderca - i ile dostanie?...
                    • zuza_anna Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:30
                      A ile mogą dać parę lat?, jeszcze za dobre zachowanie wcześnie wyjdzie!
                      • m.maska Re: Jak nie afera solna, to jajeczna... 07.03.12, 17:58
                        O to wlasnie chodzi, ze na takich nie ma silnych - ile jeszcze jest takich afer?

Nie tak dawno czytalam artykul na temat falszowanych wynikow doswiadczen w roznych laboratoriach na swiecie, nie w Polsce... i dlaczego tak sie dzieje - otoz dzieje sie tak za zgoda wspolpracownikow danego docenta czy profesora...bo dotacje - nie bedzie wynikow nie bedzie dotacji, nie bedzie dotacji, straca prace, tak wiec wszyscy to kryja - w wypadku tych afer jest podobnie, ci ktorzy wiedza o takich machlojkach nie ujawniaja ich, bo to wiaze sie z utrata pracy i tak sie to kreci
        • m.maska Re: Afera solna 07.03.12, 16:55
          Nie wiem, ja wczoraj ogladalam Superwizjer i tam slyszalam zgola cos zupelnie innego... tam sa dioksyny... mam to chwalic, ze kilku bandytow chcialo sie wzbogacic? mam chwalic, zeby nie urazic jakichs wrazliwych, dla ktorych WSZYSTKO co polskie to wspaniale? no ok... fajnie, ze ich wypuscili, za poreczeniem majatkowym... tutaj tez byl taki jeden, wprawdzie ten to tylko banki ponaciagal na miliardy, zwolniono go i szukano lat kilka, w koncu odnaleziono chyba w Paragwaju, ale juz biedak pieniazkow nie mial - wsadzili go na 5 latek a teraz pewnie siedzi sobie gdzies na Kajmanach....
          • zuza_anna Re: Afera solna 07.03.12, 17:03
            Taki cwaniak jest cwaniakiem do czasu, bo i tak wcześniej czy później wyda się, że kombinował i oszukiwał. Od razu powinni ich wsadzić do więzienia,
            i karmić ich tą solą. Żartuję wink
            • m.maska Re: Afera solna 07.03.12, 17:09
              Powinni i zrobili to ale juz wypuscili, ale oni maja swietnych adwokatow i wyjdzie w koncu na to, ze to oni zostali oszukani a nie oni oszukiwali a potem wyjada w nieznanym kierunku gdzies tam... gdzie juz sobie wymoscili gniazdka... a poza tym, to oni najczesciej sa bardzo biedni i nic nie maja - tylko rozwiedzione zony sa bardzo bogate....
    • zuza_anna [...] 07.03.12, 16:47
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • m.maska Re: Afera solna 07.03.12, 17:20
      Najsluszniej napisal Mr.Sajgon - gdzie indziej moze byc nawet gorzej - tylko dlaczego tak musi byc w moim kraju?

Uwazam podobnie... ciekawe jak to bywalo z dziecmi?
      Przychodzi berbec ze szkoly i ma uwage w dzienniczku, ze bil sie z kolegami i grozi mu usuniecie ze szkoly to tak na przyklad... czy dla rodzicow bedzie to pociecha, ze inni tez sie bili i maja takie same uwagi? bedzie ich to interesowac?

Dlaczego mam sie interesowac tym, ze w Bulgarii w Rumunii czy na Wegrzech jest gorzej? o to niech sie martwia Bulgarzy, Rumuni i Wegrzy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka