1zorro-bis 06.03.12, 07:18 dzien dobry. Czy bedzie dobry to sie okarze... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakral 6 -Marca..... wtorek 06.03.12, 08:11 kartka z kalendarza oto słowo Izajasz 1,10.16-20; Psalm 50; Ewangelia,Mateusz 23,1-12 kursy EUR -4,1345 brak snu to nie żaden problem.Problem zaczyna się,gdy nie masz pojęcia,po co się budzisz dzień dobry Odpowiedz Link
sakral Re: 6 -Marca..... wtorek 06.03.12, 08:17 Zorro dzień dobry oczywiście tekst co robić z tym pięknie rozpoczętym dniem nie dotyczy Ciebie ----------------------------------------------------- ----------------------------------------------------- KSW 16 - walka żuli Odpowiedz Link
sakral 7 marca,środa 07.03.12, 01:26 kartka z kalendarza słowo Jeremiasz 18,18-20;Psalm 31;Ewangelia,Mateusz 20,17-28 waluta EUR - 4,1570 słownik liturgiczny bielizna kielichowa,biret dzisiaj na literę B (link) dobre,ale nie specjalnie to piłem w czasie,jak nie było czegoś lepszego dla profanów co do whisky wlewają colę czy inny świństwo Watykan nie da rozgrzeszenia tak myślę,bo to ciężki grzech mówię Wam,barbarzyńcy i samo dziadostwo najlepiej to nie pić alkoholu, ale pogadać trochę można Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 08:49 Dzień dobry Wszystkim! Noc była okropna, jestem kompletnie nie wyspana. Kawa nie pomaga, nic nie pomaga. Jak przetrwać dzień? Miłego dnia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
izydor88 Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 09:31 Zuziu,Sakralu - znam te stany,więc nie będę Was pocieszać. Bo najważniejsze,żeby nam się chciało chcieć. Ale Wy macie realne problemy,a te zawsze są łatwiejsze do pokonania. Odpowiedz Link
sakral Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 09:48 Klaro ależ mnie nie trzeba pocieszać jestem radosny i podśpiewuję sobie właśnie tą pioseneczkę : Eurythmics Sweet Dreams a czytam teraz to Windows 8 (link) jak pamiętam to od dziecka nie byłem tak szczęśliwym człowiekiem i ja już tak mam od swego czasu i roku pamiętnego Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 10:00 Klaro, 19 marzec zbliża się, chyba dlatego ta bezsenność. Wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 10:37 Zuzanko, 19 marca Przez ostatnie 9 dni przespałam nieprawdopodobną ilość godzin....i ciągle jeszcze mi mało. Najgorsze, że kompletnie nie mam apetytu.....Klaro, może coś poradzisz. Dobrego dnia Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 10:45 Apetyt, żebym ja go nie miała Cześć AL Ty jedz AL, bo nie będziesz miała sił Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 11:32 Witam sie cieplo ze wszystkim, czesc Zuzanno Mowiac optymistycznie, jutro ma byc lepiej, a to jest tylko za ca. 12,5 godziny ) tralala, tralala ) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 11:37 A Ty co taki rozśpiewany od samego rana? Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 11:46 Wiosna AL, wiosna. Jeszcze troszke i kukle utopie w sadzawce ) tralala, tralala ) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 11:54 No to i ja się rozśpiewam tralala, tralala....lala Odpowiedz Link
izydor88 Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 12:00 Świat jest taki niesprawiedliwy,Zuza musi poskramiać apetyt,AL odwrotnie...Nie mam gotowych recept,mogę tylko trzymać za Was kciuki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 12:04 izydor88 napisała: > Świat jest taki niesprawiedliwy,Zuza musi poskramiać apetyt,AL odwrotnie...Nie > mam gotowych recept,mogę tylko trzymać za Was kciuki A jakieś tabletki na apetyt??? Udało mi się wsunąć suchą bułkę - leży mi na żołądku jak kamień Odpowiedz Link
izydor88 Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 12:19 A ja jestem cała zapłakana,ale ze śmiechu NL kupił nową płytę Leonarda Cohena i wczoraj słuchał.Zostawił mi dzisiaj karteczkę,żeby Peter przetłumaczył mu tekst utworu "Going Home". No to dzielnie zabraliśmy się do pracy: He's a lazy bastard - on być leniwy bakart,bąkart... I dalej: Idź do domu bez moja ciężar Idź do domu za firanka Idź do domu bez kąpielówki On tylko ma pozwolić zrobić natykmaść(natychmiast) I tu postanowiliśmy jednak posłuchać tej piosenki. - Peter - zapytałam,myślisz,że Cohen tym swoim niskim zmysłowym głosem mówi o chodzeniu do domu bez kąpielówek? Więc podeszliśmy do tego bardziej mistycznie,ale dobry humor pozostał Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 12:25 Skąd wiesz, może Cohen rzeczywiscie ma jakiś ponadczasowy stosunek do kąpielówek Odpowiedz Link
izydor88 Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 12:52 AL,ja też w dzieciństwie byłam strasznym niejadkiem.Miałam takie marzenie - żeby pozwolili mi nie jeść...Ale nie pozwolili,bo byłam taką chudziutką anemiczką o ksywie komarzyca. Teraz już niestety nikt by mnie tak nie nazwał ,ale wszelkie kłopoty,w tym i zdrowotne - powodują jadłowstręt i spadek wagi (to akurat nie jest złe) Tabletki na apetyt?Kulturyści coś tam biorą,można zapytać Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 12:43 izydor88 napisała: > Świat jest taki niesprawiedliwy,Zuza musi poskramiać apetyt,AL odwrotnie...Nie > mam gotowych recept,mogę tylko trzymać za Was kciuki Wiele lat temu, bylam w szpitalu... w palarni, bo wtedy takie byly, spotkalam kobiete, szczuplutka i wiotka - byla wyzsza ode mnie... rozmawialysmy... powiedzialam jej wtedy, ze tez chcialabym byc tak szczupla - odparla, a ja bym chetnie przytyla chociaz pol kilograma... ta szczuplosc byla wynikiem bardzo powaznej choroby... nie jakiegos odchudzania sie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 - Marca..... 06.03.12, 14:44 mr.sajgon napisał: > Witam sie cieplo ze wszystkim, czesc Zuzanno > > Mowiac optymistycznie, jutro ma byc lepiej, a to jest tylko za ca. 12,5 godzin > y ) > > tralala, tralala ) A skoro juz tacy jestscie rozspiewani.... to ok - niech nam i w tytule gra... Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 12:48 zuza_anna napisała: > Klaro, 19 marzec zbliża się, chyba dlatego ta bezsenność. Wiesz o co chodzi. > Zuza Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 12:41 Do wieczora Nareszcie dzisiaj do pracy, ciekawa jestem jak przetrwam te 6 godzin Paaaa....... Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 12:47 Witajcie.... AL do pracy, a ja "juz" przy pracy... Mozecie sobie "bąkać" o wiosnie... u mnie jakos buro i ponuro, ale, ale.... i noca przymrozki do tego... Odpowiedz Link
m.maska ☼ ♪ Maledetta Primavera ♫ ☼ 06.03.12, 14:55 Wyszlo Slonce.... pachnie wiosna...nie jest taka znowu przekleta, jakby mozna sadzic po tytule.... Maledetta primavera - Loretta Goggi Odpowiedz Link
sakral Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 21:06 za dziecka czytałem różne pisma miesięczne i kwartalne Twórczość,Dialog,Kuźnica,Odra Literatura na Swiecie,i też Znak (link) bardzo dobre katolickie pismo,i dalej na wysokim poziomie a oto fragment rozmowy z przechodniami do numeru grudniowego numeru Znaku Czy homoseksualista może trafić do Nieba? Najciekawsze wypowiedzi krakowian a ja życzę Koleżeństwu spokojnego wieczoru dobranoc Sakral Odpowiedz Link
sakral Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 21:11 a co teraz ? czy kol.Sakral jest gejem na to pytanie odpowie nam w przyszłości kolega kot Albin a teraz już naprawdę życzę Wam dobrej nocy Odpowiedz Link
m.maska Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 21:14 Witaj Sakral... a co tak wczesnie? Wiesz Sakralu, jesli chcesz to badz sobie gejem, badz sobie podlotkiem dandysem, byle bys byl soba.... Dobrej Nocy... snij kolorowo... Jest marzec - lada moment zostanie poczety Albin Odpowiedz Link
izydor88 Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 21:31 Kol.Sakral,nie myśl sobie,że to domena katolików i biskupa Michalika.Dzisiaj odbyłam długą rozmowę z pewnym anglikańskim gejem. W sprawie Leonarda Cohena,który jest Żydem.Zdaniem tego geja,który twierdzi,że ma osobiste połączenie z Panem Bogiem - Holocaust był wyrazem gniewu Boga wobec Żydów,a Niemcy tylko narzędziem.Bo do Boga jest tylko jedna droga przez Jezusa Chrystusa.Z Bogiem nie ma żartów - już raz spowodował zniszczenie Sodomy i Gomory,ale nie przez gejów,tego ponoć w Biblii nie ma. No i jeszcze - buddyści i islamiści też nie mają szans na zbawienie...Gej rasista i fanatyk religijny,nic mnie już nie zdziwi... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 21:38 A kto w takim razie ma szanse na zbawienie, przecież wszyscy jesteśmy straszliwymi grzesznikami. Odpowiedz Link
sakral Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 21:42 a jednak zajrzałem jeszcze raz na stronę Kalejdoskopu do tematu warto wrócić,ale to inna bajka i czas zapomniałem a teraz sobie przypomniałem Agnieszka Osiecka (link) a teraz idźcie spać bo rzucę klątwę ale moje klątwy raczej nie działają czego żywym przykładem jest Józef Michalik PS. i tak tu z ciekawości jeszcze kuknę chcę jeszcze raz przekartkować dzienniki Stefana Kisielewskiego Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 21:56 sakral napisał: > Agnieszka Osiecka Z p.Osiecka jechałam autobusem na lotnisko w Wiedniu. Poczęstowałam ja bananem, jak się potem okazało, miała miejsce w samolocie obok mojej Mamy. Plotkowały sobie cały czas, bardzo milo, normalnie i po przyjacielsku. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 6 -Marca..... 06.03.12, 22:10 Ale klątwy nie rzucaj, Sakralu....zwykle są to niemiłe wyrazy, a do tego nie może się obejść bez plucia przez lewe ramię, co jest niehigieniczne Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 6 -Marca..... 07.03.12, 01:06 al-szamanka napisała: > Ale klątwy nie rzucaj, Sakralu....zwykle są to niemiłe wyrazy, a do tego nie mo > że się obejść bez plucia przez lewe ramię, co jest niehigieniczne Dobrze ze Chinczycy tego nie czytaja ) Miłych snow AL I wracaj do zdrowia Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 marca,środa 07.03.12, 01:42 Sakralu... czy juz sie wyspales? czy moze jednak spac nie mozesz?.... Odpowiedz Link
sakral Re: 7 marca,środa 07.03.12, 01:52 robię kolację Kochkäse mit Kümmel za dziecka Babcia to robiła dobre było,i smród (?) na całe mieszkanie Odpowiedz Link
sakral Re: 7 marca,środa 07.03.12, 02:35 za całokształt abp Michalik honorowym obywatelem (link) Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 marca,środa 07.03.12, 02:39 no widzisz? inni sie na nim poznali, a Ty klatwy chcesz rzucac, eeh Sakral... Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 marca,środa 07.03.12, 02:31 sakral napisał: > > robię kolację > > Kochkäse mit Kümmel > > > > za dziecka > Babcia to robiła > dobre było,i smród (?) na całe mieszkanie > To chyba wszystkie babcie to mialy.... moja tez...aromat nie powiem, byl niezgorszy... kminek mial za zadanie chyba go nieco wyciszyc - ale ten kupny nie jest taki jak babciny Odpowiedz Link
sakral Re: 7 marca,środa 07.03.12, 02:37 Masko te same słowa i gesty ..............za całokształt .................... to jest pyszne,jak za tamtego ustroju Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7 marca.......środa 07.03.12, 08:17 Cześć Mogłam dłużej dzisiaj pospać, ale wstałam o siódmej, bo kosy prawdziwej wariacji dostały. Mam wrażenie, że znowu przymierzają się do budowy nowego gniazdka na moim cisie ...a ja znowu będę się martwic, że małe coś porwie, jak to rok temu się wydarzyło. Odpowiedz Link
sakral Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 09:54 V symfonia Beethovena (info) powstawała bardzo,bardzo długo na przestrzeni lat 1804 - 1808 a teraz muzyka utwór w wykonaniu.......... (link) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 10:12 > a teraz muzyka > utwór w wykonaniu.......... dobre Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 10:24 Najbardziej podobało mi się, że ta pani, do taktu pupnego utworu, przewracała nuty Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 10:41 sakral napisał: > w dzisiejszej Polityce > > To tam też wyciągają średnią??? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 11:34 Czas na mnie, mam dzisiaj bardzo długi nocny dyżur, bo poprzedzony zebraniem - uwielbiam zebrania Do jutra Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 12:06 A tak w ogole to Dobrego Poludnia... U mnie noc byla ksiezycowa a przy tym tak zimno-lodowata, ze wydawalo mi sie juz, ze powraca zima... Spogladam na prognozy pogody na poludniu i... ma byc cieplo, tylko te noce wlasnie w okolicy zera wlasnie - nad morzem... a gdzie spacery boso po plazy? hmm... Jeszcze nie tak dawno, plany byly na kilka miesiecy do przodu.... czas biegnie nieublaganie....to juz za tydzien wlasnie z malenkim jednodniowym hakiem.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 16:06 na taka operacje plastyczna, na razie sie nie pisze.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 18:04 i chyba troche za duze jak na to zeby bylo precyzyjne... Odpowiedz Link
sakral Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 16:10 obok jest ważna rozmowa kol.Maski z kol.Zorrkiem trzeba poczekać,aż to wszystko się uspokoi i wyciszy część przeczytałem i przez delikatność nie będę się odnosił do niektórych wpisów mnie nauczono mówić i myśleć w języku polskim a moja mądrość polegała na tym,że umiałem połączyć to co dobre z jednej i z drugiej strony jak ktoś myśli inaczej to nie jest patriotą (też w sensie lokalnym) tylko nacjonalistą a Kalejdoskopu szkoda stworzyła go kol.Maska i ja zrobię wszystko był żył na 100 lat i więcej Odpowiedz Link
m.maska Re: 7 - Marca, środa... 07.03.12, 16:50 co do Kalejdoskopu - to tworzymy go wszyscy razem.... i niech tak pozostanie... kazdy jest inny, kazdy ma inne spojrzenie, kazdy ma swoje wyobrazenie, i to chyba dobrze, bo gdybysmy mowili jednym glosem to po co dyskusje?... Odpowiedz Link