777.czarek 22.10.12, 18:00 ŻÓŁTY JESIENNY LIŚĆ - wyk Janusz LaskowskiBywa piękna, przeurocza i cacana że tak powiem jesień jesień jesień ach to ty wszystkiego dobrego. Uroczej jesieni i kopa w..;ę Cz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
777.czarek Re: Jesień. 22.10.12, 18:57 Brak odzewu. Obraza obraza obraza pozdro dla Alusi - dla Alusi mówię rybki. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jesień. 22.10.12, 19:34 Pozdro, pozdro....tyle masz nicków, że nie wiadomo, kiedy, który i jaki Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesień. 22.10.12, 19:35 Czesc Czarek, Ty wiesz.... dopoki nie bedziesz rozrabial mozesz pisac... a brak odzewu? czlowieku ja leze z ciezkim przeziebieniem polprzytomna i budze sie od czasu do czasu do zycia... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Jesień. 22.10.12, 19:41 Cześć Czarek, dzięki za pozdrowienia, odwzajemniam. A Naszej chorej, życzę szybkiego powrotu do Zdrowia Odpowiedz Link
777.czarek Re: Jesień. 23.10.12, 08:26 Uwielbiam Niemena ale głównie za 'Sen o Warszawie' Masko ! zdrówka i wszystkim zdrówka bo tego nikomu nie można żałować. I krótko. W piątek, w ubiegłym tygodniu nazbieraliśmy z Janeczką ok 10 kg grzybów, marynowaliśmy, dusiliśmy i suszyliśmy - znaczy się Ona to robiła a ja patrzyłem z żywcem w ręku Wczoraj dosłownie tylko kilka znaleźliśmy choć pogoda była cudowna a ściółka równie mokra jak w piątek. Miłego dnia ps. Zuziaczkowi wielkie dzięki za pozdrowionka Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesień. 23.10.12, 11:23 A ja wczoraj tez dostalam nowa porcje grzybow, KM uwielbia chodzic po lesie i zbierac grzyby - tylko ja nie czulam sie na tyle zeby chcialo mi sie je jesc... poszly do zamrazalnika - czekaja na lepszy czas - na pewno dlugo czekac nie beda.... czesc oczywiscie poszla na suszenie... Odpowiedz Link
777.czarek Re: Jesień. 23.10.12, 12:45 Nie wiem ale podobno grzybów mrozić się nie powinno. Może lepiej dowiedz się bo wiesz, zdrowie ma się jedno. Czego każdemu życzę - zdrowia. Masko chyba wyzdrowiałaś Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesień. 23.10.12, 13:34 jeszcze nie do konca wyzdrowialam ale juz idzie ku lepszemu... mysle, ze najpozniej w czwartek bede juz fit.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesień. 23.10.12, 13:38 Czarek, mroze grzyby od kilku juz lat i jest ok... jak zamroze szatany, to sie na pewno otruje ale jesli to sa prawdziwki, to smakuja tak samo jakbym je na swiezo robila Odpowiedz Link
777.czarek Re: Jesień. 23.10.12, 13:49 No to ktoś sprzedał mi kit pamiętam Babcię /ze strony Ojca/ mieli piwnicę pod ziemią w której latem, przed wojną podczas i jakiś czas po trzymali lód w taflach które wyrąbywali z rzeki i przywozili saniami. Mięso grzyby i inne wyroby zachowały się bardzo długo świeże. A o mrożeniu grzybów że to nie teges powiedziała mi pewna babka w lesie. Widać przegięła Odpowiedz Link
m.maska Re: Jesień. 23.10.12, 15:03 A ja slyszalam, ze grzybow, jak sie je juz przyrzadzi nie nalezy odgrzewac - mam to gdzies, jesli juz robie sobie porcje, to przynajmniej na dwa razy wiec nie bede sie z tym bawic dwa dni pod rzad - jeszcze sie jakos nie zatrulam a jesli sie zatruje tzn. ze KM przestal mnie kochac... Odpowiedz Link
777.czarek Re: Jesień. 23.10.12, 15:19 Pewnie że bzdury. Np Janeczka jak dusi zaraz po przybyciu to kilka dni odgrzewamy je i jemy - i żyjemy oczywiście wcześniej trzymamy w lodówce. A w ogóle to człowiek jest bardzo delikatny. Jak patrzę co żrą zwierzęta to szok. Mięso zielone i z robakami i wpieprzają i nic im nie jest - jeszcze kwiczą z radości że się nażarły łeeee Odpowiedz Link