Dodaj do ulubionych

Gry komputerowe

11.11.12, 02:32
Gry komputerowe byly przez cale lata uwazane za hamulce wydajnosci.
Najnowsze badania pokazuja: w rzeczywistosci moga one przyspieszac myslenie i poprawiac zdolnosci koordynacji. Level kolejny level, klik kolejny klik...

Gracie czasami?
Obserwuj wątek
    • zuza_anna Re: Gry komputerowe 11.11.12, 10:41
      Czasami gram jak się nudzę w grę w kości - Farkle, albo układam Pasjansa wink
      • al-szamanka Re: Gry komputerowe 11.11.12, 11:21
        W gry komputerowe nie gram i nie grałam nigdy.
        W czasach studenckich natomiast namiętnie grywałam w brydża.
        A jeszcze wcześniej, w dziecięctwie...w bierki, co potem przydało mi się na zajęciach przysposobienia obronnego, a konkretnie w strzelaniu. Same dziesiątki i ręka nigdy mi nie drgnęła. I to mi pozostało big_grinbig_grinbig_grin
        • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 13:38
          W brydza to ja tez gralam w czasach studenckich, najlepiej nam sie gralo cale noce przed egzaminami... smile

A teraz... gram...od czasu do czasu gram - kiedy mam stress, po odpracowaniu tego co musze, wtedy spokojnie odprezam sie przy takiej grze, ktora kiedy Junior przyniosl do domu w wersji demo a ktora ja potem kupilam. Nazywa sie passage 3 myslec przy niej za bardzo nie trzeba, ale reagowac i kojarzyc trzeba szybko i zapamietywac zobaczone.
          Wiesz AL w ten ostatni dzien naszej wycieczki, to bylo okolo 950km chwilami w wielkiej ulewie i jak tak sie zastanawiam skad zdobylam sie na taki "ciag" koncentracji, to stwierdzam, ze takie gry to dobry trening.
          • al-szamanka Re: Gry komputerowe 11.11.12, 13:51
            Wiesz przecież, że podziwiałam Twoją koncentrację i nieprawdopodobną kondycję - rzadko który facet miałby tyle sił.
            Ale trening grami to nie wszystko, Ty masz taki charakter po prostu, zawsze dążysz do przodusmile
            • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 14:26
              Nie mów hop siup AL bo ja robiłem takie marsze /m.in w wojsku/ że Ci się nie śni ani nie ckni smile kobiety, zawsze wszystko wiedzą lepiej smile i oczywiście tak jest. Że One wszystko wiedzą najlepiej najmądrzej i najdogłębniej smile a my tylko od potakiwania i wywoływania wojenek światowych smile
              • al-szamanka Re: Gry komputerowe 11.11.12, 14:44
                777.czarek napisał(a):

> Nie mów hop siup AL bo ja robiłem takie marsze /m.in w wojsku/ że Ci się nie śn
                > i ani nie ckni smile

Marsz....ale jak padniesz, to nic nie będzie, nikogo nie uszkodzisz.
                Po paru dniach z minimalną dawką snu, dziesiątkami kilometrów w nogach, zmęczeniem, wystarczyła tylko sekundowa drzemka, albo bezwiedne naciśnięcia któregoś z pedałów....i mogłoby być po nas obu.
                Nikomu bym nie zaufała tak, jak Maseczcesmile
                • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 14:57
                  A wiesz że można iść i spać ? ha ha smile pisałem kiedyś. W 71 tym albo drugim był w Polsce Fidel i m.in wizytował nasze wojsko. Z tej racji było strzelanie z rakiet do celu na Bałtyku / 'obserwował Fidel/ no a ja jako jeden z niewielu 'producentów' wodoru w Polsce musiałem tam być i robić swoje. Siedem dni i siedem nocy bez snu tylko za...ol za...ol i jeszcze raz za...ol. Przepraszam za wyrażenie. I przeżyło się AL przeżyło smile
                  • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 15:10
                    No widzisz Czarek, ale nie mozna spac i prowadzic samochodu...big_grin
                • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 14:58
                  Za kierownica ma sie odpowiedzialnosc nie tylko za siebie i pasazera/pasazerow ale tez za innych uzytkownikow drog....
                  Mysmy tego dnia wstaly chyba okolo 6 rano, wyjechalysmy przed 8, i to nie na autostrade tylko na zwykla droge, ludzie jechali do pracy, natychmiast wpadlysmy w potezny ruch, musialysmy przejechac przez duze miasto (Tours) a potem caly dzien... no jeszcze po drodze "przygod" co nie miara, ale o tym w innym miejscu a w koncu po 20 chyba ruszylysmy w droge powrotna 800km z hakiem wsrod ogromnej ulewy, ktora nie pozwala jechac nawet 100km/h, wycieraczki lataja przed oczami, swiatla z przeciwka wala po oczach, odbijaja sie w nawierzchni, duzo czasu nas to kosztowalo zanim dojechalysmy do autostrady, na ktorej bylo juz luzniej...a na miejsce dojechalysmy chyba okolo godziny 6 rano - tak wiec 24 godziny na pelnych obrotach...
    • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 15:09
      To juz cale lata... najpierw byl Game Boy, nie wiem nawet ile tych Game Boyow Junior porozbijal... potem przyszly kolejne urzadzenia, m.in. Nintendo... w tym czasie Junior wisial mi przed telewizorem i gral, denerwowal sie przy tym straszliwie i niejeden "kontroler" zostal rozwalony. Kiedy zwracalam mu uwage, ze tylko w spokoju moze sie skoncentrowac, odpowiedz byla jedna: bo ty mama nie rozumiesz... no to ok....
      W domu pojawila sie nowa gra, "Sonic" pod ktoryms numerem, byl to biegajacy dosyc sympatyczny stworek, ktory mial prezentowac jeża - od czasu do czasu spogladalam na to co dzialo sie na tym ekranie i znowu pokrzykiwania i "nerwy"... bo iles tam zyc stracil, bo jakichs tam krysztalow nie znalazl.
      Kiedy Junior wyjechal na wakacje na 2 tygodnie, ja usiadlam przed telewizorem, przerobilam cala gre, zdobylam maksymalna ilosc punktow, bo tylko w takim przypadku mozna bylo wejsc w jakis tam poziom extra, nie rozwalilam przy tym ani kontrolera ani telewizora, tylko bolaly mnie potem kciuki... pokazalam to Juniorowi po jego powrocie i nigdy wiecej nie siegnelam do tej gry - chociaz musze przyznac ze byla dosyc zabawna - ale Action Games mnie nie interesuja.
      • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 15:17
        Masz rację Masko, nie można spać i prowadzić - czegokolwiek bo także partnerki w tańcu smile miłego popołudnia i do później smile
        • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 15:24
          Tylko Czarek... obiecaj, ze nie pojdziesz na zadyme.... big_grin
          • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 18:04
            Nie poszedłem Masko i póki co nie pójdę - zgadnij dlaczego ? bo przecież wiesz że kiedyś pasjami chodziłem smile jeśli mi wierzysz w to co Ci mówiłem na priv. Nie kłamałem pamiętaj. Cz.
            • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 18:21
              No no, przeciez kiedys przychodzi czas, zeby sie w koncu uspokoic... do niedawna to Ty zadymy na forum robiles, ale i to Ci mam nadzieje przeszlo smile

Ty poczytaj o Orbsach i poszukaj wsrod swoich fotek, jesli robiles z lampa gdzies w naturze fotki, mogles niejedno zlowic smile
              • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 18:49
                No ja to wiesz jaki jestem więc uwaga big_grin Masko ja z lampą zdjęć nie robię ,wolę naturę ale popatrzę co poleciłaś smile dzięki.
                Ps. Twoje zdjęcia są bardzo ładne i bez kadzenia to mówię. Masz wyczucie, wiesz co wziąć w kadr - w obiektyw.
                • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 18:53
                  A to akurat nietrudne, bo jak sie ma wokol siebie same interesujace obiekty, to gdziekolwiek nacisnie sie migawke, to cos ciekawego wychodzi big_grin
                  • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 19:48
                    Tak Ci się tylko wydaje i pewnie mówisz to bezwiednie smile masz wyczucie Masko i wiesz co w kadrze umieścić smile fotografowanie to coś co w sobie się ma i tyle. Ja np na dziś mam przesyt fotografowania i co - nie nadaje się ? smile ech. Aparat leży a Janeczka męczy mnie żeby pojechać nad wodę na pieczone kiełbaski smile chyba Jej ulegnę, jak zawsze zresztą.
                    Ps. Na razie Jej odmawiam bo długo padało i drzewo jest mokre więc gdzie ognisko !!! ale nie dociera i mówi że ja unikam wyjazdu. Kobiety smile dam sobie radę. Z moją kochaną Janeczką smile
                    • m.maska Re: Gry komputerowe 11.11.12, 20:03
                      No Czarek, dzisiaj Ci juz ognisko nie grozi, ciemno sie zrobilo... ale dlaczego nie jutro? big_grin
                      • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 20:19
                        Jutro nie bo chodzi do Ani do wnuczki smile wiesz, Córka i Zięć pracują a Ania jest za mała by Ją wziąć nad wodę. Ola Boga co by to było jakby się przeziębiła smile dlatego tylko sobota bo w niedzielę błogosławiona Janeczka musi do kościółka big_grin no i trudno wiesz że jestem do bólu tolerancyjny, dlatego nieraz jak się wkurzę to Ona chodzi na swoje godzinki a ja zapier..m z czteropakiem rowerkiem na ryby smile
                        • 777.czarek Re: Gry komputerowe 11.11.12, 20:46
                          A tak na marginesie . Najstarszy mieszka przy Hali Mirowskiej .Gdy media podawały to i śmo zadzwoniłem. Krzysiek czy to prawda że kostki wyrywają i tłuką na kawałki jak podaje tvn ? gówno mówi, wyszedłem na fajkę i żywego ducha smile
                          • 777.czarek Re: Gry komputerowe 12.11.12, 10:44
                            Dziś trzeci dzień bez deszczu !!! to już coś. Może jutro wskoczę na rower i pojadę tam gdzie pieczemy, czy już można dym zrobić i czy rzeka nie wylała na błonia ? ale nie sądzę by mi pozwoliła, albo razem jedziemy albo siedź ze mną w chałupie mówi smile ale tylko mówi a ja i tak robię swoje. Jak to chłop małorolny bo tyle ziemi mam co za paznokciami smile miłego dnia.
                            • m.maska Re: Gry komputerowe 12.11.12, 13:04
                              smilesmilesmile
    • karyna2019 Re: Gry komputerowe 19.04.19, 18:23
      Witam. Jeśli lubicie grać w gry zapraszam do wspólnej gry i czerpania z niej nie tylko radości ale także nagród i pieniędzy.

Polecam wam stronę [link] www.bananki.pl/event/

Możecie świetnie się bawić, zbierać bananki oraz wziąć udział w evencie i walczyć o super nagrody !

Jeśli masz ochotę się zarejestrować i sprawdzić jak to działa, koniecznie utwórz konto używając tego odnośnika-> [link] www.bananki.pl/r/00687801/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka