Dodaj do ulubionych

13.11.2012.....po deszczu

13.11.12, 09:27
Padało całą noc, a teraz już słonce nieśmiało spoza rąbków chmur wygląda....
Trzeba coś zrobić z tym dniem big_grin
Obserwuj wątek
      • m.maska Re: 13.11.2012.....po deszczu 13.11.12, 13:45
        Witajcie... u mnie nie bylo deszczu, ale ciezka mglista zawiesina wisi do tej pory.
        Wlasnie rozmawialam z Basia, ktora pytala mnie czy u mnie swieci Slonce, bo u niej owszem... spojrzalam w niebo, zamglone i... zobaczylam przeswiecajacy jasny krazek, niewielki zreszta, ktory nijak Slonca nie przypomina, po prostu cos sie snuje za ta mgla okraglego i mozna w to spokojnie patrzec - nie grozi nawet zmruzeniem oczu... 20km... u niej swieci a u mnie? buuuuuuuuuuu..... juz prawie 14 a tu wciaz mgla...i to ma byc pogodowa sprawiedliwosc?

A Wam zycze... dnia fajnego, albo jakos tak, byle "pochmurnie nie bylo....
        • m.maska Re: 13.11.2012.....po deszczu 13.11.12, 14:38
          Basiu smile teraz i u mnie sie "rozswietlilo" czy to znaczy, ze wiatr jest wschodni smile ? nieeee.... polnocny - w takim razie to nie to samo Slonce teraz u mnie, ktore "bylo" u Ciebie big_grin
          • al-szamanka Re: 13.11.2012.....po deszczu 13.11.12, 15:29
            A ja przyjechałam, bo musiałam się nieco po mieście pokręcić, ale za trochę znowu wyjść muszę - na kolacje, do mojej ulubionej knajpki. Eeech, ponoć właściciel chce ja sprzedać, sprawdzę dzisiaj czy te plotki to prawda. Nigdzie w Salzburgu nie gotują tak świeżo
    • 777.czarek Re: 13.11.2012.....po deszczu 13.11.12, 15:56
      AL nie tylko z tym dniem ale i następnymi !! smile aby do wiosny bo ja już...te motyle na ostach widzę i ryby wyskakujące z wody a ja na stołeczku z kijem na dole a Janeczka z różańcem na górze odmawiająca koronkę do miłosierdzia Bożego i podkładająca do ogniska smile każdy robi co lubi smile tolerancja musi być.
      • izydor88 Re: 13.11.2012.....po deszczu 13.11.12, 18:18
        Tak,każdy ma swoją ścieżkę...
        Mnie dzisiaj w drodze do pracy napadł malutki czarny kociak - z piskiem,jakby właśnie na mnie czekał.
        - O nie synu - powiedziałam - to,że pachnę kotami wcale nie znaczy,że jestem kocią matką na miasto i okolicę.
        I wstyd przyznać - uciekłam nie oglądając się.
        - Mama, przystanek jedzie - krzyknął brzdąc ludzki.
        - Autobus,a nie przystanek - powiedziała mama.
        Tak mnie to rozśmieszyło,że zapomniałam o kociaku.Wracałam - na wszelki wypadek - inną drogą...
        • al-szamanka Re: 13.11.2012.....po deszczu 13.11.12, 21:47
          Kociak kociakiem, mnie goniło dzisiaj Tiramisu. Właścicielka mojej ulubionej knajpki uznała, że wystarczająco zostawiam u nich pieniedzy i postanowiła się odwdzięczyć. Nie wypuściła mnie dopóki nie przyjęłam sporego pakuneczku...teraz leży w lodowce, a przecież wiadomo, że nawet tego nie ruszę, bo z mascarpone robione sad
          • 777.czarek Re: 13.11.2012.....po deszczu 13.11.12, 22:23
            Zawsze bardzo mi szkoda bezdomnych zwierząt. Co innego te dziko żyjące bo one od małego takie. Ale taki kiciuś albo piesek porzucony to przykro patrzeć. Był w domu miał wygody i wyrzucony. To okrutne i haniebne i świadczy jak najgorzej o nas. Kiedyś na rybach napadła mnie wataha bezpańskich psów. Było ciężko. W obronie jednego zabiłem /tak mi się wydaje/ inne pokaleczyłem metalowym prętem /podpórką do wędki/. Ale ja do tych psów nie mam żadnych pretensji. Pewnie kiedyś miały swojego pana a a później porzucone. Szanujmy zwierzęta jakimikolwiek one nie są smile
    • al-szamanka 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 08:44
      Mgły się rozchodzą i będzie pięknie.
      W przerwach robienia makowca zaglądam ostroznie na balkon, bo tam buszuje 5 sikorek wśród wystawionych im, pokruszonych włoskich orzechów.
      Cudne są, nie mogę się im napatrzyć

Dobrego dnia smile
      • georg1960 Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 10:18
        Makowiec, makowe ciastka, makowki i co tam jeszcze.... ale bym sie zadelektowac mogl, no... a tu dzien wolny i mgielna szarzyzna za oknem. Niech wszystkim swieci slonce!
        • 777.czarek Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:12
          Ono zawsze świeci tylko my nie zawsze je widzimy smile ale Pani Masce ono zawsze świeci zwłaszcza jak pochyla się nad mapą swoich przyszłych wojaży smile miłego dnia.
          • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:25
            Czarek, ja czasami bardzo dlugo palcem po mapie wojazuje.... nad Loare to ja planowalam jechac w 2007 na cale 2 tygodnie, ale wtedy zamienilysmy Loare na Barcelone wlasnie smile
          • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:39
            A tak w ogole to Georg wpuscil mi kilka dni bakcyla pt Mainau i teraz on we mnie siedzi... kto wie jak sie rozwinie do wiosny....
        • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:22
          georg1960 napisał:

> Makowiec, makowe ciastka, makowki i co tam jeszcze.... ale bym sie zadelektowac
          > mogl, no... a tu dzien wolny i mgielna szarzyzna za oknem. Niech wszystkim swi
          > eci slonce!

Witaj smile no ja tez amatorka makowca jestem.... Kolega Maz smieje sie, ze dlatego tak dobrze sypiam smile

Wolny dzien i brak Slonca? a zlozyles podanie o przydzial na promienie sloneczne dzisiaj? tam u Ciebie tak wielki zbiornik wodny jest, ze nic dziwnego ze mgielnie jest smile
      • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:20
        Dzien Dobry Wam.... sikorki - o przeciez, cale sasiedzctwo bylo zaaferowane, kiedy ta "nasza" parka najpierw wysiadywala a potem zywila swoich 7 dzieci... a jakie byly pracowite w zywieniu tych maluchow?
        • al-szamanka Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:24
          No, ciasto już się chłodzi, pięknie polukrowane. Upiekłam je na dzisiejsze zebranie, a teraz wiruję w pospiechu jak bączek, bo z innymi sprawami jestem nieco opóźnionasad
          Tak to jest gdy się innym chce dogodzić, a o sobie się nie myśli....co za paskudny charakter mam!!!
          • 777.czarek Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:35
            Masko i chyba nie żałowałaś tej zamiany smile zresztą, Ty i tak zdążysz wszystko zobaczyć smile o sikorkach widziałem kiedyś film. Są bardzo ładne i skrzeczące /pełno mam ich za oknem/ ale bywają bardzo brutalne. Nawet kanibalizmu się dopuszczają. Hipcie też niby roślinożerne ale z głodu padliną też się pożywiają. Taka natura.
            • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 11:49
              Czarek... zawsze zaluje, ze za krotko... a wszedzie mozna znalezc cos ciekawego, interesujacego, pieknego...
              Wlasnie teraz leca moi znajomi z Frankfurtu na Madere - bo tak im te Madere zachwalilam... tylko, ze ja nie wiem, jaka ona jest w listopadzie, moze byc deszczowa bardzo. Ja tam bylam w czerwcu smile i to byl upalny(w Europie) czerwiec 2006... Ty to na pewno pamietasz, bo to byl czerwiec Mistrzostw Swiata w pilce noznej, ktore odbywaly sie wtedy w Niemczech i przed tym szalenstwem chcialam uciec...a kiedy tam wyladowalam to akurat byl mecz Niemcy-Portugalia - trafilam z deszczu pod rynne i to na malym terytorium, na ktorym masa byla niemieckich turystow a gospodarze Portugalczycy....konflikt ineresow trwal jeden meczowy wieczor smile
              • 777.czarek Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 12:06
                Pamiętam tamte mistrzostwa i wiele wcześniejszych. Lubię piłkę nożną a zwłaszcza ligę angielską /jest bardzo widowiskowa/ ale mistrzostwa to co innego.To że kibice z poszczególnych klubów się nie cierpią to normalka ale bywają takie nienawiści że szok. Np kibice Barcelony i Realu. Niedawno była Chrześnica to opowiadała. Wcześniej była poza tym ale jak tam zamieszkała, jak nasiąkła Katalonią, to widzę że też Ją wzięło. I nie dziwota. Teść bardzo długo woził La Portę prezesa klubu smile teraz bawi wnuka a Ona do pracy bo tam o pracę nie lekko. Ale cały półwysep jest bardzo piękny - Madera Tenerife czy Majorka. Ciepłe południe i wszystko inne niż u nas. Tylko Ich historia podobnie burzliwa jak nasza.
                • georg1960 Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 17:44
                  Przydalaby sie Madera na te mgielne dni. Bywnalem w maju i bylo niesamowicie. Wszystkie klimaty na raz i wszystkie mozliwe krajobrazy z wszystka flora. Od ksiezycowego do dzungli i to w ciagu paru minut marszu.
                  A teraz mi sie marzy Sardynia, ale wpierw helle Hefe wink
                  • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 18:20
                    No tak... a poniewaz piwa nie pije, to musialam poszukac w necie, co to takiego jest helle Hefe big_grinbig_grinbig_grinbig_grin... juz wiem.... big_grin
                  • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 18:28
                    a Madera.... przydalby sie taki "odlot" na te szare listopadowe dni smile
          • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 12:02
            AL, wlasnie przegladam fotki z Chambord... czy Ty mi mozesz wyjasnic, dlaczego grozilas salamandrze?

https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-1bh-97d0.jpg
            • al-szamanka Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 17:50
              No co Ty, gdzież ja bym mogła pogrozić jakiemukolwiek zwierzaczkowi.
              Raczej podnosiłam rękę, aby włosy poprawić, bo w tej wilgotnej aurze wykręcały się w różne, nieprzewidywalne strony smile
              • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 18:21
                Wyraznie widac... moze jej nie grozilas, ale na pewno probowalas cos tlumaczyc albo moze upominalas... big_grin bo niby co ma oznaczac ten palec?
                • al-szamanka Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 18:37
                  Grzecznie odpowiadam, że nie wiem. To już drugi raz na zdjęciach z naszej wyprawy pokazuje palec - moje dobre wychowanie zaszwankowało?
                  • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 18:47
                    No nie wiem... bo salamandra ma taki wyraz pyszczka, jakby chciala "pyskowac" - moze jej sie nalezalo..."przywolanie do porzadku"...
                    • al-szamanka Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 22:35
                      Teraz, jak o tym wspomniałaś, to rzeczywiscie odebrałam wyraz jej mordki, jako złośliwo-kpiarski. Chyba chciałam wybić jej ironizowanie z główki
                      • al-szamanka Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 22:38
                        Na zakończenie dnia pragnę oznajmić, że mój makowiec został na zebraniu pożarty!!!
                        Tak, pożarty, inny wyraz mi tu nie pasujewink

Dobranoc smile
                        • m.maska Re: 14.11.2012.....dzień się uśmiecha 14.11.12, 22:50
                          Dobranoc AL smile
    • al-szamanka 15.11.2012.....ufff 15.11.12, 11:07
      Uff, bo właśnie skończyłam pisać protokół z wczorajszego zebrania.
      Jak ja tego nie lubię!!!!!!!!!!!!!
      Teraz mogę się nareszcie zająć sobą, bo potem to już nici z tego.....nocny dyżur

Spokojnego dnia smile
      • m.maska Re: 15.11.2012.....ufff 15.11.12, 12:32
        Hej... szaro, buro, dobrze, ze przynajmniej do domu niedaleko smile
        No ja dzisiaj musze tylko zrobic zakupy na weekend i moge oddac sie obowiazkom, czasami tez musze popracowac, bo nikt tego za mnie nie zrobi... a jutro mam umowione spotkania, tak wiec, nie moge juz dalej "zywic lenia" big_grin
        • al-szamanka Re: 15.11.2012.....ufff 15.11.12, 14:29
          Co my mamy z tym lenistwem?wink
          Sama myśl, że we wtorek wieczorem ruszam na dwutygodniowy urlop, jeszcze bardziej moje lenistwo pogłębia.
          • izydor88 Re: 15.11.2012.....ufff 15.11.12, 16:32
            Od fryzjera wracam.Już nie robię się na "skrzydło wrony" - z wiekiem przybieram barwy kryjące.
            Powody wizyty u fryzjera były dwa :
            1.siwizna
            2.jutrzejszy wyjazd na dokształt - fajne słowo AL,kupuję wink
            Dokształt odbędzie się w Poznaniu i mam nadzieję,że jutro ta gęsta mgła wreszcie opadnie...
            • al-szamanka 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 10:57
              izydor88 napisała:

> Powody wizyty u fryzjera były dwa :
              > 1.siwizna
              > 2.jutrzejszy wyjazd na dokształt - fajne słowo AL,kupuję wink
              > Dokształt odbędzie się w Poznaniu i mam nadzieję,że jutro ta gęsta mgła wreszci
              > e opadnie...

Mgły opadły, przynajmniej u mnie i dopiero przed kwadransem. A tak zimno było jak diabli, chociaż jeszcze bez przymrozku. W ogóle dziwię się, że na balkonie kwitną jeszcze moje "klomby"
              Klaro, nie wiem skąd ten wyraz doksztalt, w języku niemiecki takie słowo nie istnieje wink, ale tez mi się kiedyś spodobało dlatego z lubością go używam.
              Przyjemnego więc dokształtu Ci życzę big_grinbig_grinbig_grin

A ja sama czekam na moment, gdy ponocnodyżurne zmęczenie na łopatki mnie rzuci.

Dobrego dnia smile
              • m.maska Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 12:09
                a ja wiem, skad.... "dokształt" jest slowem, ktore wprowadzila C-K smile
                • al-szamanka Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 20:31
                  m.maska napisała:

> a ja wiem, skad.... "dokształt" jest slowem, ktore wprowadzila C-K smile

Na 100% jestem pewna, że nie od niej wzięłam to słowo. Używam go już od dziesiątków lat
              • m.maska Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 12:24
                Dzien Dobry Wam...

...dziwnie tak, ale w tych dniach nieustannie brzmi mi w uszach ta piosenka Starego Dobrego Malzenstwa "Koncert"... kiedys zrobilam videoclip z ta piosenka, ale poniewaz muzyka "haczyla", wyrzucilam go. Chcialam tutaj wkleic videoclip na te piosenke, ale nigdzie jej nie znalazlam - wyglada na to, ze sama musze go zrobic... a tymczasem, wkleje, chociaz slowa tylko smile

W kołnierz wtulam twarz,
                chowam się przed miastem
                - jego cienie żłobią w mojej twarzy wąwóz.
                Trzeszczy, jak ułamek szkła
                mój codzienny niepokój:
                jak wydostać się z cienia?
                Może wtedy

Gdyby koncert grać - ten na trąbki i skrzypce
                Tak, by dźwięki ułożyły się w wiersz?
                Gdyby łyżką światła rozweselić to wszystko
                Żeby we mnie zaśpiewało coś też ...

Rośnie we mnie mgła,
                jak ze studzien stu.
                Nie wiem, ilu trzeba ksiąg, by ją rozwiać ...
                Jedno wiem, że muszę biec
                póki sił mi wystarczy,
                póki tylko ta nuta
                - mam jaw sobie!

Będę koncert grać - ten na trąbki i skrzypce
                Tak, by dźwięki ułożyły się w wiersz.
                Będę łyżką światła rozweselać to wszystko
                żeby w tobie zaśpiewało coś też.
                • m.maska Koncert - SDM 16.11.12, 14:33
                  zrobilam ten videoclip... bo chodzi za mna ta piosenka - moze jest niedopracowany - ale jest...

• al-szamanka Re: Koncert - SDM 16.11.12, 18:57
                    m.maska napisała:

> zrobilam ten videoclip... bo chodzi za mna ta piosenka - moze jest niedopracowa
                    > ny - ale jest...

Maseczko, zbyt skromna jesteś. Nie zauważyłam, aby był niedopracowany smile
                    Bardzo jesienny....
                    • m.maska Re: Koncert - SDM 16.11.12, 20:03
                      Bo jest niedopracowany, ale mialam malo czasu a chcialam zeby byl, bo nie znalazlam nigdzie tej piosenki do odsluchania smile
                  • zuza_anna Re: Koncert - SDM 17.11.12, 08:39
                    Videoklip, ja zawsze świetny! smile
                • 1zorro-bis Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 16:36
                  big_grin
                  www.youtube.com/watch?v=qa3KvvJhmbk&feature=youtu.be
                  • m.maska Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 16:57
                    Zorrku, korzystajac z "zaprzyjaznionego" laptopa, powiem Ci krotko i na temat: obejrzalam ten filmik, nie zauwazylam w nim awanturujacego sie Macierewicza, co sugeruje tytul... wrecz przeciwnie, zauwazylam, awanturujacego sie mlodego czlowieka i kilku innych a Macierewicz wyciagnal go z tego tlumu, ktory gotow byl go zlinczowac....
                    Zarzuty tego mlodego "gniewnego" moglyby sie odnosic do kazdej partii opozycyjnej... pamietam zachowanie przedstawicieli roznych partii opozycyjnych w stosunku do parttii rzadzacej... zawsze to samo....i Polska tu nie jest wyjatkiem...

Ale zapewne umiesciles ten filmik w jakims celu, tez masz jakies zdanie na ten temat i zapewne nieco wiecej niz usmiech tylko... chetnie je poznam...
                    • al-szamanka Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 19:05
                      Ale zauważ, Maseczko, że Macierewicz go wyciągał, kiedy zwolennicy PiSu dobrze go już wyklepali. Filmik pokazuje jakich kulturalnych i nieagresywnych wyborców ma p.Macierewiczwink
                      • m.maska Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 19:09
                        AL, nikt sie nie rzuca od razu do wyciagania z opresji kogos, kogo inni atakuja, bo po raz nie jest Duchem Swietym i nie wie jak sie to potoczy... po dwa - dobrze pamietam jak sie zachowywala PO, kiedy partia rzadzaca byl PiS - oni wszyscy sa jednacy i tu nie ma lepszym czy gorszych, jesli chodzi o walke o stolki i wladze...
                        • al-szamanka Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 19:31
                          Że jednacy są, to wszyscy wiemy. Zawsze mam wrażenie, że do polityki idzie kompletne dno
                          • m.maska Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 19:50
                            Pewnie sie nawet za bardzo nie mylisz... najczesciej zbieraja niezle diety tylko za to, ze siedza sobie w lawach poselskich...
                            • m.maska Re: 16.11.2012..... mgły opadły 16.11.12, 19:51
                              a rodzina dodatkowo profituje z tego, ze taaaaaaakie "nazwisko" siedzi w Sejmie i wszyscy sa zadowoleni....
                              • zuza_anna Re: 17.11.2012..... mgły opadły 17.11.12, 08:41
                                Dzień dobry Wszystkim! Pozdrawiam i życzę udanej soboty smile
                                W końcu u mnie słońce wyszło, bo przez mgły mało co było widać.
                                • al-szamanka Re: 17.11.2012..... mgły opadły 17.11.12, 10:23
                                  No jesteś, Zuzanko big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Tez miłego dnia życzę.....i uciekam - weekend mam pracujący
                                • m.maska Re: 17.11.2012..... mgły opadły 17.11.12, 11:42
                                  Dzien Dobry.... cos mi sie wydaje, ze dzisiaj przy kompie nie posiedze...z roznych powodow wink
                                  • al-szamanka Re: 17.11.2012..... mgły opadły 17.11.12, 21:28
                                    Rano pisałam, że mgły opadły...żebyście wiedzieli jakie są teraz. Istne mleko
                                    • m.maska Re: 17.11.2012..... mgły opadły 17.11.12, 21:32
                                      jest juz ciemno to i tak nie widac.... smile
    • m.maska 18.11.2012 - i gleboka noc... 18.11.12, 03:24
      Hm... niektorzy tak juz maja, ze co jakis czas musza najesc sie szaleju i wtedy ogarnia ich wielka potrzeba, zeby pojsc w "jakies miejsce" ktore maja w glebokim powazaniu i uwazaja za Podwyrko i narobic tam brudu... i znajduja tam sobie podobnych... tylko nawet nie zastanawiaja sie nad tym, jak postrzegaja to inni... nie, nie Kalejdoskop bo nam to akurat zwisa i powiewa, ale inne fora GW, ktore spogladaja na idiotow i zastanawiaja sie zapewne jak dlugo mozna na prochach funkcjonowac...
      • m.maska Dobranoc Kalejdoskop.... ☆ 18.11.12, 03:26
        https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-16p-0704.gifhttps://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-16r-ad71.gif
        • al-szamanka 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 05:31
          Hmm, na razie ciemno i zimno.
          Spieszę się do pracy, ale to ostatni raz przed urlopem. Jeszcze tylko 2 dni dokształtu smile

Dobrego dnia smile
          • 1zorro-bis Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 08:38
            smirk
            • art.usa Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 09:11
              Tylko ten co własną drogą idzie,
              nie może przez nikogo być wyprzedzony.
          • art.usa Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 09:15
            al-szamanka napisała:

> Hmm, na razie ciemno i zimno.
            > Spieszę się do pracy, ale to ostatni raz przed urlopem. Jeszcze tylko 2 dni dok
            > ształtu smile
            >
            > Dobrego dnia smile

Na wzajem.

Zwierzęta są przyjemnymi przyjaciółmi,
            nie stawiają pytań i nie krytykują.
            • izydor88 Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 10:23
              Otaczasz się miłymi zwierzątkami Artusie smile
              Bo moje koty stawiają pytania i krytykują - siedzi taki/taka na moich kolanach,a ja muszę wstać.
              To pytające spojrzenie i groźny pomruk - jak możesz mi to zrobić?
              • krecik.9 Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 12:00
                Na kotach nie znam się bo nigdy nie miałem, ale słyszałem, że potrafią być.....no dość oporne i wredne jeśli chce się je do czegoś przymuszać. Stąd pewnie te spojrzenia i pomruki smile gdyby tak było, a pewnie jest ,no to są przeciwieństwem psa. Miłej niedzieli smile
                • m.maska Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 13:05
                  Hihi...ale to prawda, koty maja taki wyrzut w spojrzeniu, ze czlowiek nie ma sumienia ich ruszyc smile

Dzien Dobry...ja poprosze o troche Slonca smile
                  • krecik.9 Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 13:54
                    Niestety Masko ale ze słoneczkiem to teraz będzie coraz cieniej. I mało go będzie i mało 'grzejne' jeśli już smile ale za półtora miesiąca będzie już na barani skok a więc i myśli zupełnie inne niż dzisiaj, bardziej pozytywne znaczy się optymistyczne. Czas na obiadek, kto też temu smacznego smile
                    • m.maska Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 14:29
                      Noooo to rzeczywiscie pocieszajace jest... poltora miesiaca jeszcze... a bedzie coraz bardziej ponuro w miedzyczasie sad
                      Eeeh i tak nie powinnam narzekac, bo jak wiesc niesie, Polska zawieszona mgla, to u mnie az tak zle nie jest... tyle ze co nie jest, jeszcze byc moze...
                      • zuza_anna Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 16:00
                        Ja nie narzekam na pogodę, u mnie cały dzień słońce grzało. Aż miło na sercu się robiło,
                        i humor od razu lepszy. Witam i dobry wieczoru życzę. smile
                        • al-szamanka Re: 18.11.2012,,,jeszcze trochę i będzie dzień 18.11.12, 19:44
                          Ciężki dzień miałam w pracy. Biedny Mandy dwie godziny dochodził do siebie po ciężkim ataku, a jak już w końcu zaczął mówić, to od razu sobie zakląłsmile
    • al-szamanka 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 06:59
      Ja na ten doksztalt muszę, Klara zapewne ze swego już powróciłasmile
      Jeszcze jutro i jadę na 2 tygodnie urlopu, czas najwyższy.

Słonecznego dnia smile
      • zuza_anna Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 10:34
        dzień dobry Wszystkim! AL, do Polski jedziesz, czy w inne strony? Niezapomnianego tygodnia
        życzę. Pozdrawiam smile
        • m.maska Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 11:45
          Dzien Dobry Kalejdoskop smile
          do mnie zawitalo slonce, mogloby zostac na dluzej - nie widze zadnych przeciwskazan... powitalam je godnie, umylam okno, zeby moglo bez problemow wejsc i zostac smile
          • m.maska Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 11:46
            sie przynajmniej przy wchodzeniu nie pobrudzi big_grin
            • al-szamanka Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 19:08
              Ale wyścig z czasem
              Wróciłam z dokształtu, wskoczyłam w samochód i pojechałam do warsztatów - przez dwa tygodnie mojego urlopu będą go tam trzymać i powolutku naprawiać drobiazgi. Do domu przybiegłam już na piechotę. Ciuchy na urlop już przygotowane, tylko je wrzucić jutro do walizki.
              Ciekawa jestem czy czegoś nie zapomniałam. Paszport w każdym bądź razie leży na wierzchu, bilet też...ufffff
              • krecik.9 Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 20:46
                Udanego wypoczynku AL smile i jakby gdzieś coś to nie zapominaj że jesteś medium wink
                • m.maska Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 20:51
                  Wiesz co Czarek, lepiej nie byc takim "odbiornikiem"..... smile
                • al-szamanka Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 21:39
                  krecik.9 napisał(a):

> Udanego wypoczynku AL smile i jakby gdzieś coś to nie zapominaj że jesteś medium
                  > wink

Eeeeech, żebym tak jeszcze numery totka potrafiła przewidzieć wink
                  • krecik.9 Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 21:51
                    Masko na pewno nie piorunochronem, nie to miałem na myśli big_grin AL tego to nawet Kaszpirowski nie potrafi więc spoko wink a w dzisiejszej Polsce dobra praca to też jak wygrana w totolotka. I do tego żadnego jasnowidztwa nie potrzeba, wystarczy być znajomym królika wink
                    • krecik.9 Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 23:07
                      Dobranoc dzieciaki wink
                      • m.maska Re: 19.11.2012.....dokształt cdn. 19.11.12, 23:55
                        Dobranoc Czarek smile
                        • al-szamanka 20.11.2012.....jadę wieczorem 20.11.12, 07:04
                          big_grin Tak, to już dzisiaj.
                          Nawet ja muszę mieć nieco urlopu. 2 tygodnie, dziesięć pracnych dni, do końca czerwca pozostanie mi jeszcze 30 do wykorzystania - nie mam pojęcia, kiedy zdołam to zrobić, bo w grafikach już ciasno.
                          Tym jednak będę się martwic dopiero po powrocie

Dobrego dnia smile
                          • zuza_anna Re: 20.11.2012.....jadę wieczorem 20.11.12, 10:13
                            Dzień dobry Wszystkim! AL, baw się dobrze, odpoczywaj i nabieraj sił witalnych. Dobrego
                            dnia. Pozdrawiam smile
                            • m.maska Re: 20.11.2012.....jadę wieczorem 20.11.12, 14:47
                              Dzien Dobry Wam... pozna godzina sie zrobila smile jak ten czas leci... smile
                          • m.maska Re: 20.11.2012.....jadę wieczorem 20.11.12, 14:51
                            AL... to ja Ci zycze, spokojnej drogi i dobrego wypoczynku a z tym urlopem, to chyba wiesz - wmontuj tam gdzies kilka dni na jakas wycieczke podczas ktorej bedzie troche wiecej czasu smile ale wiecej czasu nie bedzie oznaczac, ze bedziemy sie lenic, tylko tyle, ze program bedzie mozna upakowac "ciasniej" wink
                            • al-szamanka Re: 20.11.2012.....jadę wieczorem 20.11.12, 18:00
                              Na razie muszę ten urlop przeleniuchować, potem będę myśleć o następnym.
                              Na razie jestem rozgorączkowana, bo ciągle jeszcze drobiazgi pakuje - a dopiero co przyszłam z dokształtu
                              • al-szamanka Re: 20.11.2012.....jadę wieczorem 20.11.12, 18:42
                                Jeszcze ostatnie szlify, trochę makijażu, szaliczek, włosy poprawię ....i jazda.
                                Do napisania smile
                                • m.maska Re: 20.11.2012.....jadę wieczorem 20.11.12, 19:49
                                  Do napisania AL smile spokojnej drogi smile
                                  • zuza_anna Re: 21.11.2012... Nowy dzień... 21.11.12, 09:13
                                    Dzień dobry Wszystkim! Mgły nie opadają, pogoda okropna. AL, pewnie dojechała i odsypia
                                    podróż. Ciepłego dnia. Pozdrawiam smile
                                    • m.maska Re: 21.11.2012... Nowy dzień... 21.11.12, 11:23
                                      Hej Zuza smile Mama mi opowiadala o tych okropnych mglach... AL? chyba wlsnie dojezdza do celu.
                                      U mnie znowu zrobilo sie zimno...
                                      A na forum po raz kolejny zmienia mi sie cos przed oczami - musze sie temu przyjrzec o co tu znowu chodzi smile

Byle bylo tak, zeby nam sie chcialo smile
                                      • al-szamanka Re: 21.11.2012... Nowy dzień... 21.11.12, 18:54
                                        Pierwszy dzień urlopu. Zmęczona jestem nie tylko nocną podróżą, ale i gadaniem bez końca - gardło wręcz boli. No ale mamy tyle do opowiadania; moja Mama i jasmile

Za oknem chłód i mgła - gwiazd tej nocy widać nie będzie, ale co mi tam, na spoglądanie w niebo nie mam teraz czasu
                                        • al-szamanka Re: 21.11.2012... Nowy dzień... 21.11.12, 19:54
                                          Teraz jestem po obiadokolacji; ziemniaki z oliwą z oliwek i świeżym majerankiem, plasterki pomidora, a na deser kawałek chałwy.
                                          Hihi,jak widać, moje wyżywienie tutaj niczym się nie różni od tego tam big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                          • m.maska Re: 21.11.2012... Nowy dzień... 21.11.12, 19:56
                                            No tak, ale ja wciaz pamietam, ze zapach tej pasty z oliwek przypominal mi...hm... powiedzmy, ze "zapach" farby olejnej... a Tobie to smakowalo smile i dobrze, ze wtedy to na swiezym powietrzu konsumowalas big_grin
                                          • al-szamanka Re: 21.11.2012... Nowy dzień... 21.11.12, 19:58
                                            A teraz powolutku będę się już przygotowywać do wczesnego pójścia spać. Moja Mama chodzi do łóżka wraz z kurami i dwiema poduszkami nadziewanymi wiśniowymi pestkami wink
                                            • m.maska Re: 21.11.2012... Nowy dzień... 21.11.12, 20:05
                                              No i wlasnie, tez mam taka poduszke, lezy mi tu na oczach i jakos nie moge sie pozbierac, zeby ja podgrzac... wink
    • m.maska 22.11..... 22.11.12, 11:30
      zabawna ta data...
      A w ogole to Dzien Dobry...
      Nie chce sie Wam pisac? no to nie - ja mam tyle jeszcze do napisania, ze tylko czasu mi brak... teraz zapewne powinnam napisac, ze skoro tu Was nie ma, to bardzo dobrze, bo to znaczy, ze real Was pochlonal - tylko po co tlumaczyc oczywistosci smile nie ma Was, to Was nie ma i tyle - obojetnie z jakiego powodu... ile mozna w koncu plesc, tylko po to zeby plesc?

A jednak Wszystkim Milego Dnia...tym, ktorzy zajeci, tym ktorzy wyjechani, tym ktorzy tylko czytaja...Basiu wink i tym ktorzy tylko zagladaja i nigdy sie nie wpisali... smile
        • krecik.17 Re: 22.11..... 22.11.12, 15:19
          U mnie mgły nie opadły za to ręce mi opadają smile ale nie poddaję się, nie załamuję. Miłego popołudnia.- Już siedemnasty jakby co smile
          • zuza_anna Re: 22.11..... 22.11.12, 16:23
            Dopiero co odpaliłam kompa, Witam i życzę miłego wieczoru, AL wypoczynku u boku Mamy smile
          • zuza_anna Re: 22.11..... 22.11.12, 16:25
            Czarek, co oni z Tobą robią, że ciągle musisz zmieniać nick'i, nie możesz coś z tym zrobić,
            napisać do gazety.pl?
            • krecik.17 Re: 22.11..... 22.11.12, 17:29
              Zapytaj Maski Ona wie wszystko smile przypomnij sobie Zuza co było na TVN24 ,tu jest to samo w stosunku także tylko do niektórych. Dwudziestego /czyli przedwczoraj/ po interwencjach dostałem informację na pocztę że nick 777.czarek odblokowany - odblokowany a i owszem /profil też/ ale komentarzy zamieszczać nie mogę. Gdy napisałem o co biega, wczoraj wieczór znów mi go zablokowali. Więc znów napisałem i tak wkoło Wojtek. Wiem że to patologia Zuza wiem o tym ale nie ja jestem nią dotknięty smile na szczęście. Miłego popołudnia smile
              Ps. Lepiej o tym na ten temat nie pisać ,rozumiesz. Wielki Brat oczy i uszy ma dookoła głowy smile
              • m.maska Re: 22.11..... 22.11.12, 17:43
                Nie Czarek i tu sie jednak mylisz... moje wnioski sa zgola inne: z blokowaniem jest krotki proces i to jest ladnie dopracowane, tylko w druga strone to juz nie bardzo chce dzialac i to jest niedopracowane... zepsuc mozna latwo i szybko, naprawic juz jest duzo trudniej... wiem cos o tym.
                • m.maska Re: 22.11..... 22.11.12, 17:46
                  Wystarczy tylko przyjrzec sie co jest z tymi powiadomieniami... co kilka dni dostaje znowu powiadomienia na poczte o postach na watkach, ktore juz kilkakrotnie odhaczylam, poniewaz tych powiadomien nie chce - a tu kilka dni spokoju i powtorka z rozrywki...to sa luki w systemie - ale ja nawet o tym pisac nie chce...bo wlasnie za to, ze pisalam o tych lukach dostalam bana - tak wiec zwisa mi to i powiewa - niech sie inni szarpia...
                • krecik.17 Re: 22.11..... 22.11.12, 17:52
                  Masko naprawdę mam wszystko poukładane jak trzeba i mam kogoś dla kogo to bułka z masłem. Nie wiem ,chyba musiałabyś mieć dokładnie to samo co ja to może wtedy. Sam już nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka