Dodaj do ulubionych

Moda - modą...

16.09.14, 13:28
To byly czasy... mialam duzo szczescia, moja mama z potrzeby chwili nauczyla sie szyc, a poniewaz miala zaciecie artystyczne, moje ciuchy byly nietuzinkowe... sukieneczki z ktorych wyrastalam przechodzily na moja kuzynke, ktorej rodzice, oboje lekarze, mogli sobie pozwolic na kupno gdyby bylo co kupic, ale to wszystko bylo byle jakie i bezbarwne.
Gusty ksztaltuja w nas rodzice... czy wyrzucam ciuchy, ktore nosilam kilka lat temu? na ogol nie! lubie swoje ciuchy, kupuje bo mi sie podobaja...
W ubieglym roku kupilam dwie identyczne tuniki, na wypadek kiedy pierwsza zostanie znoszona, bo nosze ja z upodobaniem i nie moge nawet powiedziec, ze byla tania - bo kosztowala 80€... do tego sie spieszylam, zeby zalapac sie na kupno drugiej - bo to krotkie serie sa.
Juz cztery razy zdarzylo mi sie kupic podwojnie buty... bo... byly ladne i wygodne.
W ogole z butami mialam zawsze problem: wchodzilam do sklepu z zamiarem kupna, rozgladalam sie i nie widzac zadnych ladnych fasonow wychodzilam stwierdzajac, ze moge jeszcze poczekac, moze w kolejnym sezonie bedzie cos ladniejszego.
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Moda - modą... 16.09.14, 19:17
      Kocham buty,zawsze miałam i mam ich sporo.
      Mam to po mamiebig_grin
      Muszę ,po prostu muszę kupić kiedy mi się coś podoba.
      Mogę sobie odmówić ciucha ,ale butów nigdybig_grin
      Ostatnio dokupiłam do szafy taki wiszący schowek na buty.(mój ma więcej kieszeni)
      • darima_ka Link. 16.09.14, 19:18
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60219595/
        coś takiego.
    • al-szamanka Re: Moda - modą... 16.09.14, 19:52
      Zawsze, kiedy okazuje się, że buty, które aktualnie nosze są bardzo wygodne, żałuję, że nie kupiłam czterech par.
      • m.maska Re: Moda - modą... 16.09.14, 20:27
        No wiec ja wlasnie tak robie, kiedy stwierdzam, ze to jest wlasnie "to"... kupuje szybko druga pare smile
        Ale chodzi o ciuchy, o spodenki a raczej szorty... mam, mam takie sprzed dwudziestu lat i nosze i za nic na swiecie ich nie oddam - bo drugich takich nie dostane big_grin
        • al-szamanka Re: Moda - modą... 16.09.14, 20:43
          m.maska napisała:

> No wiec ja wlasnie tak robie, kiedy stwierdzam, ze to jest wlasnie "to"... kupu
          > je szybko druga pare smile
          > Ale chodzi o ciuchy, o spodenki a raczej szorty... mam, mam takie sprzed dwudzi
          > estu lat i nosze i za nic na swiecie ich nie oddam - bo drugich takich nie dost
          > ane
          big_grin

Też mam takie, sztuk nawet trzy.
          Jedne z nich już pokazywałam na zdjęciu z oazy Amtoudi

https://i61.tinypic.com/w1sj88.jpg
          • m.maska Re: Moda - modą... 16.09.14, 21:01
            al-szamanka napisała:

> Też mam takie, sztuk nawet trzy.
            > Jedne z nich już pokazywałam na zdjęciu z oazy Amtoudi
            >
            > https://i61.tinypic.com/w1sj88.jpg

Cos jak "W pustyni i w puszczy" - uprowadzili na oslach... wink
            Mnie sie zdarzylo, dla towarzystwa kilka razy wsiasc na konia, bo juniorowi sie zachcial,o zebym z nim po lasach jezdzila... kiepsko bylo, strasznie wysoko a kiedy junior wywinal kozla, kon schylil leb a on zjechal mu po karku jak po zjezdzalni - to mi sie zupelnie odechcialo... na osle wysoko nie jest to mozna... a jak po tej jezdzie Dein Hintern?
            • al-szamanka Re: Moda - modą... 16.09.14, 21:40
              m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
              >
              > > Też mam takie, sztuk nawet trzy.
              > > Jedne z nich już pokazywałam na zdjęciu z oazy Amtoudi
              > >
              > > https://i61.tinypic.com/w1sj88.jpg
              >
              > Cos jak "W pustyni i w puszczy" - uprowadzili na oslach... wink
              > Mnie sie zdarzylo, dla towarzystwa kilka razy wsiasc na konia, bo juniorowi sie
              > zachcial,o zebym z nim po lasach jezdzila... kiepsko bylo, strasznie wysoko a
              > kiedy junior wywinal kozla, kon schylil leb a on zjechal mu po karku jak po zje
              > zdzalni - to mi sie zupelnie odechcialo... na osle wysoko nie jest to mozna...
              > a jak po tej jezdzie Dein Hintern?

Przez trzy dni bardzo mocno wiedzialam, że go posiadam big_grin
              • darima_ka Re: Moda - modą... 17.09.14, 19:03
                Niczym po długiej jeździe na rowerzebig_grin
            • darima_ka Re: Moda - modą... 17.09.14, 19:03
              Też kilka razy na koniu siedziałam,ale niezbyt dobrze się czułambig_grin
              Swego czasu jako opiekunka jeździłam z dziećmi na wycieczki m/n do stadnin.
              Dla nich taka przejażdżka to była frajda,dla mnie średniobig_grin
              • m.maska Re: Moda - modą... 17.09.14, 20:34
                Nooooo... to sie rozumiemy smile
      • darima_ka Re: Moda - modą... 17.09.14, 18:58
        Prawdę mówiąc,to wygodnych butów jeszcze nie miałam,albo może jedne sandałkibig_grin
        Ja kupuję nie dlatego ze są wygodne,tylko że są ładne,wiele razy kupowałam za małe.
        Zawsze miałam nadzieję ,ze się "rozejdą"
        Potem katorgabig_grin
        • m.maska Re: Moda - modą... 17.09.14, 20:36
          A wiiiiidzisz... gdybys miala w koncu wyggodne buty, to zapewne pobieglabys szybko kupic kolejna pare.
          Ja mam kilka wygodnych i wszystkie je teraz biore na wycieczke smile 6 dni a ja naliczylam 6 par butow smile
    • tamara025 Re: Moda - modą... 16.02.23, 11:02
      Dziewczyny, sprawdźcie sobie koniecznie tę stronę pl.bohemaclothing.com/, ich buty są wegańskie i są baardzo wygodne
      • a74-7 Re: Moda - modą... 16.02.23, 11:57
        "ich buty są wegańskie "
        Pewnie ktos je zjadl razem ze strona ...sad
        Teraz pozostaje tylko dzem......
        • m.maska Re: Moda - modą... 16.02.23, 16:34
          big_grinbig_grinbig_grin no tak pewnie Spurek zjadla.
      • al-szamanka Re: Moda - modą... 16.02.23, 21:48
        tamara025 napisała:

> Dziewczyny, sprawdźcie sobie koniecznie tę stronę pl.bohemaclothing.com/, ich buty są wegańskie i są baardzo wygodne

Ale slyszalam, ze zawiazywane sa nie na sznurowki tylko na tasiemce... bo teraz robactwo w modzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka