nel-a 12.10.08, 19:45 czy może któraś z was ćwiczyła???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joanna182-0 Re: 6 Weidera... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 12:56 My zawsze pod koniec aerobiku ćwiczymy różne partie mięśni. Ostatnio właśnie ćwiczyływśmy 6 weidera. Moge powiedziec tylko tyle, że przez kolejne 2 dni mięśnie mnie bolały i ledwo dotrfałam do końca zajęć, bo stwierdziła, że ktoch już ćwiczymy więc weśmie nam od razu więce powtórzeń Odpowiedz Link Zgłoś
nel-a Re: 6 Weidera... 17.10.08, 15:35 ja juz mam za soba 10 dzien!przez pierwsze dwa dni rowniez ledwo chodzilam brzuch mnie strasznie bolal nie moglam sie smiac a teraz jest ok.troche czuje ale jest ok.! wlasnie wczoraj kolezanka mi powiedziala ze to nic nie pomaga i troche sie zniechecilam ale chyba sprobuje dotrwac do 42 dnia! jak myslicje to naprawde pomaga czy poprostu przereklamowzne.....?????! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: 6 Weidera... IP: 88.220.50.* 22.10.08, 14:47 6 Weidera robię trzy razy w roku. Własnie rozpoczęłam jesienną serię (jestem w 11 dniu). Uważam, ze ćwiczenia dają efekty. Jednak ... nie ma co liczyć na "kaloryfer" na brzuchu jeżeli ma się nadwagę! Te ćwiczenia wzmacniają mięśnie brzucha przez co utzymuje się ładna postawa całego ciała, tylko trochę spalają tłuszcz. Ja osobiście w momencie kiedy rozpoczynam ćwiczenia dodatkowo 3 razy w rygodniu biegam 30 minut i staram się codziennie kręcic hula hop 15 minut. Dodatkowo "maszczę się" specyfikami na spalanie tkanki tłuszczowej. Wtedy jest faktycznie efekt (szczupła talia i likwidacja oponki). Oczywiście ćwiczenia są bolesne i w końcowej fazie nie ma mowy żebym zmieściła sie w 30 minutach. Musze robić dłuższe przerwy miedzy seriami. Ale na to ma chyba wpływ również mój wiek. Osobom młodszym jest łatwiej. Polecam. Po zakończeniu pozostaje ogromna satysfakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
weroniczka03 Re: 6 Weidera... 01.12.08, 19:42 Hejka, ja dopiero dzisiaj zaliczylam 2 dzień, ale czuje jak mój brzuszek się napina :). Czytałam dużo na ten temat i jest to podstawowy zestaw dla kulturystów :). Na pewno stematycznośc przyniesie wymarzone skutki. Oprócz tego chodze na aerobik i taniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra Re: 6 Weidera... 12.12.08, 22:41 ja jestem dokładnie w połowie - 21 dzień, czyli 14 powtórzeń. Czuje mięśnie, gdy dotykam brzucha, nigdy chyba aż tak bardzo nie były rozwiniete!!! Niestety nie widać ich, bo mam nadmair skóry na brzuchu po ciąży - znienawidzoną fałdę, przez którą zaczęłam ćwiczyć. Myślicie, że zniknie w końcu? Ja też po drugim dniu miałam zakwasy - leciuteńkie, ale były. Mnie boli kark i szyja podczas ćwiczeń, czuje jak bardzo sie napina, boje sie , że zwiekszy mi sie obwód szyi;-) ale za to ładnie zniknął mi tłuszczyk na podbródku :) Szyja sie wysmukliła. Mam za to problem z 6 krokiem, nie umiem wytzrymac 3 sekund trzymając nogi wyprostowane nad ziemią - no wiecie o co chodzi. Jak Wy to robicie, że dajecie rade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: 6 Weidera... IP: *.uni.opole.pl 23.11.09, 22:04 Z mojego (trener od 3 lat) doświadczenia wynika, że lepiej od 6 weidera może wspomóc brzuch i wyrobić mięśnie ćwiczenie na takim urządzeniu. Jest to bardziej wydajne i szybciej można wyrobić sobie mięśnie brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś