24.11.16, 18:12
Już drugi dzień przylatuje do mnie na balkon taki ptaszek:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/e7/e2/04/e7e204cc7e353a79850a605a0e67ca93.jpg

Siada na poręczy balustrady i rozgląda się, łypie oczkami i kręci główką, gdy podchodzę do drzwi... a potem podlatuje do szyby, jakby mi chciał wlecieć do pokoju. Jest śliczny, ale bardzo się boję, że w ten sposób zrobi sobie krzywdę... nie wiem też dlaczego to robi.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: rudzik 24.11.16, 18:18
      Może słonecznika by zjadł? smilesmile
      • al-szamanka Re: rudzik 24.11.16, 18:52
        Nasypałam mu różnego ptasiego jedzonka, ale dziobnął tylko dwa razy... wyraźnie niegłodny.
        A w oczy mi patrzy jakby chciał coś ważnego powiedzieć.
        • rena-ta49 Re: rudzik 25.11.16, 14:54
          al-szamanka napisała:

> Nasypałam mu różnego ptasiego jedzonka, ale dziobnął tylko dwa razy... wyraźnie
          > niegłodny.
          > A w oczy mi patrzy jakby chciał coś ważnego powiedzieć.

ŚliczniaksmilePóki nie ma śniegu pewnie znajduje jeszcze pożywienie.
          Na balkon sanatoryjnego okna przychodziły sikorki.Wszystko co wystawiłam na balkon było podziobane,mimo ,że im podsypywałam słonecznika.
    • a74-7 Re: rudzik 24.11.16, 19:09
      Zaprzyjaznia sie szybko i czesto odwiedza,taka ciekawska naturasmile
      Mielismy dwa w ogrodku, nie baly sie kotowsmile
      • al-szamanka Re: rudzik 24.11.16, 20:44
        a74-7 napisał:

> Zaprzyjaznia sie szybko i czesto odwiedza,taka ciekawska naturasmile
        > Mielismy dwa w ogrodku, nie baly sie kotowsmile

Myślisz, że mnie sobie upodobał?
        A że ciekawski, to prawda. Poobskakiwał mi na balkonie wszystko, nawet pod dywanik wciskał główkę smile
        • leziox Re: rudzik 24.11.16, 22:27
          Taki gość w domu zawsze pożądany.
          Nawet bez zaproszenia.
          smile
          Mała piękność.
          • al-szamanka Re: rudzik 25.11.16, 06:03
            Właśnie zapaliłam światło w pokoju a ten natychmiast był już przy szybie, a teraz obserwuje mnie, siedząc na kwiatku chryzantemy.
            • a74-7 Re: rudzik 25.11.16, 09:43
              Lepsze takie podgladanie, nizby mialy ci drony latac przed oknem ;-Dbig_grin
              • al-szamanka Re: rudzik 25.11.16, 10:25
                a74-7 napisał:

> Lepsze takie podgladanie, nizby mialy ci drony latac przed oknem ;-Dbig_grin

Oczywiscie, ze ni mam nic przeciw takiemu podgladaniu, ale mam stracha ze rozbije sie o szybe sad
    • a74-7 Re: rudzik 25.11.16, 09:59
      Zarowno w L jak i na wsi sa czestymi goscmismile
      To stare zdjecie:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ue/ka/ax5j/cNU4jSILAEkVGuYaVB.jpg
      • al-szamanka Re: rudzik 25.11.16, 21:18
        Zamiast tak latać, mógłby sobie uwić gniazdko na balkonie - dobrze by miał u mnie smile
        • al-szamanka Re: rudzik 26.11.16, 09:35
          Już trzy razy zdążył dzisiaj zapukać w szybę balkonowych drzwi... a poza tym psotnik jest - rozgrzebał zawartość miseczki z jedzeniem. Muszę po nim sprzątać smile
    • a74-7 Re: rudzik 26.11.16, 12:59
      A probowalas jakies owoce? drobno pokrojone jablko,maline,jagode czy kawalek truskawki ?
      Ponoc niektore jedza rodzynki,czy mild zolty sersmileWszystko w niewielkich ilosciach,na probe.
      Rozpieszczaj go! smileDo lux restauracji bedzie wracal, a nawet jadl z rekismile
      Troche czystej wody tez moze bycwink
      • a74-7 Re: rudzik 26.11.16, 13:01
        Moze on przez szybe widzi owoce?
      • al-szamanka Re: rudzik 26.11.16, 14:28
        a74-7 napisał:

> A probowalas jakies owoce? drobno pokrojone jablko,maline,jagode czy kawalek tr
        > uskawki ?
        > Ponoc niektore jedza rodzynki,czy mild zolty sersmileWszystko w niewielkich ilosc
        > iach,na probe.
        > Rozpieszczaj go! smileDo lux restauracji bedzie wracal, a nawet jadl z rekismile
        > Troche czystej wody tez moze bycwink

Ma wszystko, także do wyboru poduszone orzechy laskowe i włoskie. Świeża woda stoi - dwa razy trochę pił smile
    • m.maska Re: rudzik 26.11.16, 14:55
      A ja tu obserwuje wrobelaszki... coddziennie moja mama wysypuje im platki owsiane i kaszke - mozna wg nich zegarek regulowac... dzisiaj przylecialy wczesniej, ochlodzilo sie.... brrrr tylko 4°...
      • al-szamanka Re: rudzik 27.11.16, 19:14
        Dzisiaj zachowywał się bardzo porządnie. Przyleciał dopiero po południu, nie rzucał się na szyby. Za to dokładnie obejrzał balkon, zaglądając do każdej skrzynki z jeszcze kwitnącymi kwiatami, a potem dłuższy czas posilał się siekanymi rodzynkami, kawałeczkami sera i orzeszków smile
        • a74-7 Re: rudzik 27.11.16, 19:59
          No, to pozostal ci trening karmienia z reki ;-D
          • al-szamanka Re: rudzik 27.11.16, 20:33
            Na razie ucieka, gdy otwieram drzwi... poczekam, może rzeczywiście się oswoi
            • al-szamanka Re: rudzik 01.12.16, 21:08
              Jak się okazuje najbardziej lubi siekane rodzynki smile Ale podejrzewam, że sam też coś sobie z ziemi wygrzebuje, bo dobrze wygląda, taka napuszona kuleczka jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka