al-szamanka 04.01.19, 08:19 Uhaha, sroga zima ta W nocy napadalo sniegu po kostki. Zdecydowalam, ze zostawie samochod i pojade do pracy autobusem. Nie chcialo mi sie odsniezac… pewnie zimowe lenistwo we mnie sie odezwalo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: styczeń 04.01.19, 08:50 U mnie też zimowo się zrobiło.Śniegu napadło i zrobiło się ślisko. Najbardziej boję się zaliczenia gleby Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń 04.01.19, 13:22 A u mnie bardzo ladnie, slonce swieci nic nie pada - mogloby byc odrobine cieplej bo tylko 1° na plusie, ale nie jest zle. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 04.01.19, 14:46 mnie rowniez bezchmurnie , slonecznie i mozna by powiedziec wiosennie , gdyby nie 7 stopni.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 05.01.19, 09:57 Sypie już trzeci dzień z rzędu i końca nie widać. Jak tak dalej pójdzie, a zapowiadają opady jeszcze przynajmniej przez 10 dni, to będziemy budować tunele w śniegu. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 06.01.19, 21:30 11 stopni na plusie w dzien ,zonkile juz wypuszczaja listki z ziemi, maja jakies 6 cm Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 07.01.19, 08:42 a74-7 napisał: > 11 stopni na plusie w dzien ,zonkile juz wypuszczaja listki z ziemi, maja jakie > s 6 cm No to pięknie się zapowiada. Ja myślałam o śnieżnych tunelach, a tu w pewnym momencie zamiast śniegu polał się z nieba deszcz i tak bez przerwy spłukuje wszystko białe. Jest strasznie ponuro. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 08.01.19, 18:13 Calkiem przyjemny dzionek, sloneczny,ok 10 stopni niektore rosliny juz zwiastuja wiosne jak ta kwitnaca hebe zaliczylismy wiec ze starym lanczyk w syryjskiej knajpce z tradycyjna kuchnia damascenska. Sezon rozpoczety ;-D Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 08.01.19, 18:18 Tu knajpka dla ciekawych syryjskiej kuchni ;-D tinyurl.com/y962lkdq Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 08.01.19, 18:23 a74-7 napisał: > Calkiem przyjemny dzionek, sloneczny,ok 10 stopni > niektore rosliny juz zwiastuja wiosne jak ta kwitnaca hebe > > > zaliczylismy wiec ze starym lanczyk w syryjskiej knajpce z tradycyjna kuchn > ia damascenska. > > > Sezon rozpoczety ;-D Mniam, mniam, a kwitnących kwiatów zazdroszczę. U mnie co prawda na plusie, ale wiatr wyje zaiste potępieńczo. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 08.01.19, 18:28 A napitek co za jeden? herbatka imbirowa może? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 08.01.19, 19:01 A u mnie spora pierzynka śniegu,zazdroszczę tych pięknych kwiatków Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 08.01.19, 19:35 I do ciebie renato kwiatki zawitaja, a do nas sniezek pewnie w kolejnym miesiacu ;-D Al, czarna herbata z dobra garscia swiezej miety w imbryku swiezo zaparzona ,obrzedowo polewana z wysokosci do szklanki dwa razy ...Nie wytrzymalam i powiedzialam magikowi ,ze ja bym zamieszala lyzka w tym ustrojstwie z lepszym efektem...;-D Smaczna ,koniecznie z duza iloscia cukru,wspaniale idzie z ich nie lekkim przeciez jedzeniem..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 08.01.19, 20:53 Oj, miętowa u mnie odpada. Herbatki z mięty nie lubię i co dziwnego mam po niej zgagę. Tylko po niej i po bananach jeżeli nie jedzone na czczo. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 08.01.19, 21:40 Zeby nie miec zgagi po bananach -trzeba je niestety jak dziecku - na papke...inaczej ciezko strawne ponoc. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 09.01.19, 09:25 Na pewno wiosna prędzej czy później zawita,na razie zima ma sie dobrze Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 10.01.19, 13:05 Na działce może być taka pierzynka ze śniegu U mnie wciąż pada śnieg,w niektórych miejscach pod śniegiem jest lód. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 09.01.19, 09:27 a74-7 napisał: > I do ciebie renato kwiatki zawitaja, a do nas sniezek pewnie w kolejnym miesiac > u ;-D > Al, czarna herbata z dobra garscia swiezej miety w imbryku swiezo zaparzona ,o > brzedowo polewana z wysokosci do szklanki dwa razy ...Nie wytrzymalam i powiedz > ialam magikowi ,ze ja bym zamieszala lyzka w tym ustrojstwie z lepszym efektem > ...;-D > Smaczna ,koniecznie z duza iloscia cukru,wspaniale idzie z ich nie lekkim przec > iez jedzeniem..... A ja wszystko gorzkie pijam. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 09.01.19, 14:18 nie lubie bialego cukru, nie znosze slodzikow, ale kawa czy herbata musi byc slodka ,gorzkiej z kolei nie wypije. Pilam w mlodosci, to zdaje sie kwestia" treningu" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 10.01.19, 01:15 a74-7 napisał: > nie lubie bialego cukru, nie znosze slodzikow, ale kawa czy herbata musi byc s > lodka ,gorzkiej z kolei nie wypije. Pilam w mlodosci, to zdaje sie kwestia" tre > ningu" Kawa tylko gorzka, bez cukru i bez mleka. Herbata zielona musi byc jednak leciutko slodka, na pol litra wrzucam jedna tabletke stevii… slodzikow typu cyklamat czy sacharyna nie uznaje. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 10.01.19, 02:19 A tak poza tym, to sniezy, samochody otulone na bialo, gwiazd nie widac... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 10.01.19, 10:52 No i klapa, musiałam wracać po dyżurze autobusem. Za nic w świecie nie mogłam wyjechać z mojego parkingu w pracy, a w mój przed domem nie wjechałabym.... tak zawalony śniegiem. Koleżanka jechała 3km 1,5 godziny. Takiego śniegu i takiego chaosu dawno juz w Salzburgu nie widziałam... a pada nadal, i to jak! Widok z balkonu... A to pod płotem, to żadne niedźwiedzie polarne tylko rowery. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 10.01.19, 13:10 Taka zima tylko na zdjęciach mnie zachwyca. Z domu wychodzę ze strachem ,by znów się nie połamać. Chociaż ja nie w zimie się połamałam,to strach gdzieś się czai Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 11.01.19, 06:09 Ja też tylko na zdjęciach lubię. Śnieg jest zimny, a do tego w takich ilościach... brrr Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 11.01.19, 09:52 al-szamanka napisała: > Ja też tylko na zdjęciach lubię. Śnieg jest zimny, a do tego w takich ilościach > ... brrr > > Oby do wiosny Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 11.01.19, 19:46 Uff, po pracy oczyściłam jako tako mój parking - pół metra śniegu - jutro chyba będę mogła wrócić z pracy samochodem, który tam stoi od przedwczoraj wieczorem. Nie lubię śniegu, a tym bardziej tak strasznych ilości, Austria topi się w białym zimnie. Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń 12.01.19, 00:14 U mnie dzisiaj troche poproszylo i cos tam nawet lezy na trawnikach - wczoraj pojechalam na zakupy i po pol godzinie mialam szybe juz z lekka zasypana - potem pojechalam jeszcze z wizyta - po drodze nawet niezle sypalo, widocznosc kiepska byla - temperatura caly czas oscylowala w okolicy 0° - na szczescie w drodze powrotnej juz nie sypalo wcale a autostrada czysta - nie lubie zimy i mam nadzieje, ze gorzej nie bedzie. Ale kto wie, to dopiero pierwsza dekada stycznia skonczona - jeszcze luty moze nam zafundowac jazde... Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 12.01.19, 11:43 Wczoraj w wieczornych pokazywali jak ladnie sypie w Austrii , malowniczo...Global warming ,ha,ha,ha,ha U nas bylby kompletny paraliz i sanki przez kilka dni Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń 13.01.19, 13:29 U mnie dzisiaj 8° i byloby jeszcze fajniej gdyby slonce przyswiecilo a tak buro i ponuro... Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 12.01.19, 22:20 Dotarla dzis do mnie kartka swiateczna z Polski ,zalaczony oplatek pod postacia maki prawie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń 13.01.19, 13:29 To juz jakis ewenement - bo ostatnio poczta chodzila dosyc przyzwoicie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 13.01.19, 20:20 Wyslana tydzien przed swietami z Warszawy . He,he dobrze, ze nie po kilkunastu latach ,jak to bywalo drzewiej . A pogodowo- buro i ponuro bylo przez caly dzien,temp 11 stopni az do 21 co sie zgadza,7 w nocy. Nie jest zle..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 13.01.19, 21:16 Wczoraj w Obertauern w moim salzburskim landzie. Całe szczęście u mnie było o dwie trzecie śniegu mniej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 15.01.19, 11:15 U mnie aż tak nie jest,ale zima nie odpuszcza. Wczoraj odwilż,dziś znów przymroziło. Ślisko. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 15.01.19, 18:30 rena-ta49 napisała: > U mnie aż tak nie jest,ale zima nie odpuszcza. > Wczoraj odwilż,dziś znów przymroziło. > Ślisko. Od południa śnieżyca,ze momentami nic nie widać. Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń 15.01.19, 18:55 No to nie zazdroszcze... polowa stycznia i jak do tej pory mnie omijalo - oby tak dalej. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń 16.01.19, 22:46 Szykuje sie mrozna noc, jestem w pracy i spogladam z tarasu w czarne, rozgwiezdzone niebo, przed chwila przeleciala spadajaca gwiazda… a moze to tylko zludzenie….. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 16.01.19, 23:22 Dzis miala byc mrozna nocka ( -1) ale meteo przesunelo ja na jutro... Ostatniej nocy spadlo cos tlustego (?)tak przynajmniej wygladalo na chodnikach...Od jutra temperatura ma spadac ...nadchodzi kolejna beast from the east Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 17.01.19, 16:46 Zimno,noooo... Blekitne niebo ,slonce i 4 stopnie.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: styczeń... nagietki 18.01.19, 16:07 Przebiśniegi dopiero wypuszczają zielone, ale za to natknęłam się (wolny dzień, więc pozwoliłam sobie na dłuższą marszrutę) na kwitnące nagietki Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń... do śmiechu 18.01.19, 21:58 juz sie wczulam w pierwsze slowa... Pozostalo mi nagietkowe zloto... Odpowiedz Link
m.maska Re: styczeń 21.01.19, 16:39 Dzis w nocy bylo zasmienie Ksiezyca - wielki i czerwony byl ponoc - przespalam, a bylo tak zimno (-11°), ze na pewno widocznosc byla niesamowita - samochodu nie wstawilam do garazu, trzeba bylo rano skrobac a wlasciwie spryskac - odeszlo... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 22.01.19, 16:47 m.maska napisała: > Dzis w nocy bylo zasmienie Ksiezyca - wielki i czerwony byl ponoc - przespalam, > a bylo tak zimno (-11°), ze na pewno widocznosc byla niesamowita - samochodu n > ie wstawilam do garazu, trzeba bylo rano skrobac a wlasciwie spryskac - odeszlo > ... > U mnie prawie cały dzień utrzymywała się szadź,malowniczo się zrobiło. Mróz nie tylko w nocy ,ale cały dzień.Nic nie wskazuje na ocieplenie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 21.01.19, 16:15 Dlaczego niedźwiedź wyposażony w najlepsze futro świata, na zimę idzie spać, a my golasy, do roboty? (z netu) Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 22.01.19, 16:28 Dwie godziny temu bylo tak : Teraz ciezki snieg z deszczem.... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: styczeń 22.01.19, 16:49 a74-7 napisał: > Dwie godziny temu bylo tak : > > Teraz ciezki snieg z deszczem.... Kocię wie ,że słoneczko to ciepło Dziś słońce pokazało się może na pół godziny. Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 27.01.19, 17:43 27 styczen : Międzynarodowy Dzień Pamięci o Ofiarach Holokaustu . Tydzien temu na jednym z londynskich cmentarzy pochowano szczatki 6ciu ofiar z Oswiecimia .Szesciu z milionow. Ta szostka wciaz pokutuje. "“Because six million of our people were cruelly murdered, and members of family didn’t have an opportunity to bring them to their eternal rest." www.thejc.com/news/uk-news/1200-attend-special-burial-service-for-the-remains-of-unknown-victims-of-the-holocaust-1.478826 Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 29.01.19, 17:12 Baby it's cold outside.... Idina Menzel & Michael Bublé - Baby It's Cold Outside Odpowiedz Link
a74-7 Re: styczeń 31.01.19, 22:46 Ostatnie godziny stycznia... a u naSZ pada snieg ... Salvatore Adamo-Tombe la neige***Pada śnieg * Urok zimy *It's snowing * The charm of winter Odpowiedz Link