Dodaj do ulubionych

Łukasz Szumowski...

12.04.20, 01:49
Dziennikarz Die Tagespost: Jestem pod coraz większym wrażeniem polskiego ministra zdrowia Ł. Szumowskiego

Stefan Meetschen, redaktor niemieckiego katolickiego die Tagespost, wyraził w mediach społecznościowych swój podziw dla polskiego ministra zdrowia Łukasza Szumowskiego

- Jestem pod coraz większym wrażeniem polskiego ministra zdrowia Łukasza Szumowskiego. Nie tylko dlatego, że jako lekarz ma oczywiste kompetencje do sprawowania tego urzędu. Również dlatego, że po ukończeniu studiów pracował przez pewien czas u Matki Teresy z Kalkuty. Teraz Szumowski udowadnia, że ​​ma także niezbędną wrażliwość. Na dzisiejszej konferencji prasowej bardzo ostrożnie namawiał wierzących w Polsce do pozostawania w domu i nie przychodzenia do kościoła. Wrogości wobec religii lub mentalności inwigilatora Szumowskiemu z pewnością nie będzie się dało przypisać. W swojej wypowiedzi bardzo podkreślał znaczenie Wielkanocy i życzył nam wszystkim nadziei.

Nie chodzi o to, by idealizować Szumowskiego, ale być może jest on kimś w rodzaju katolickiego Bernarda Rieux. W powieści Camusa stoją na przeciwko siebie ateistyczny "doktor od dżumy" Rieux i fanatyczny jezuita Paneloux. Przez kilka dni zastanawiałem się, czy udałoby się dokonać udanej syntezy tych dwóch figur. Szumowski nie jest postacią fikcyjną, ale nosi cechy takiej właśnie udanej syntezy. Walczy ze złem, robi wszystko, aby ratować życie i czyni to z ducha miłości bliźniego. Myślę, że dla takiego chrześcijańskiego humanizmu, dla takiej kultury współczucia jest na naszej planecie przyszłość.

W tym duchu życzę wszystkim facebookowym znajomym nadziei na nadchodzący czas. Bądźmy razem - bądźmy dla siebie!

- pisze Stefan Meetschen

tłum. Marian Panic

https://s12.directupload.net/images/user/200412/6v5nfh4q.jpg
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Łukasz Szumowski... 12.04.20, 21:25
      " Szumowski walczy ze złem, robi wszystko, aby ratować życie i czyni to z ducha miłości bliźniego. Myślę, że dla takiego chrześcijańskiego humanizmu, dla takiej kultury współczucia jest na naszej planecie przyszłość"

I to powiedział Niemiec. Normalny. Zawsze mówię, że w każdym bez wyjątku narodzie są ludzie porządni i szumowiny.
      Ten Niemiec wiedziałby dobrze jak ocenić lekarza, dla którego pacjenci, to bydło w poczekalni.
    • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 17.04.20, 20:13
      Ten Niemiec wiedziałby dobrze jak ocenić lekarza, dla którego pacjenci, to bydło w poczekalni.
      pewnie "dr Bydloszeski" .
    • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 17.04.20, 20:19
      chociaz ksywa "Pierdolniety Bucenty ze szczotka wiadomo gdzie .." bylo by wlasciwsze....
      • al-szamanka Re: Łukasz Szumowski... 17.04.20, 21:14
        a74-7 napisał:

> chociaz ksywa "Pierdolniety Bucenty ze szczotka wiadomo gdzie .." bylo by wlasc
        > iwsze....

big_grinbig_grinbig_grin ... ze szczotką wiadomo gdzie... pod nochalem!
        • al-szamanka Re: Łukasz Szumowski... 17.04.20, 21:20
          Rozumiem, że mówisz o czymś w tym stylu tylko glacatym

https://1.bp.blogspot.com/-1e89NHMD1TU/UDDDlE39KWI/AAAAAAAAA5k/Ih4XTZifHzQ/s1600/sopa-de-ganso.jpg
    • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 17.04.20, 21:47
      https://media1.giphy.com/media/kkDLn3rC7dAc0/source.gif
      • al-szamanka Re: Łukasz Szumowski... 18.04.20, 05:19
        No ale ten łypaczo-szczotkarz jest przynajmniej zabawny big_grin i na wrednego nie wygląda.
    • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 18.04.20, 09:48
      Bo ten' lypacz' jest wyjatkowo inteligentny i edukowany, to nie "zakuwacz ".
      • m.maska Re: Łukasz Szumowski... 18.04.20, 14:04
        Ale pomyslcie jak pracowite sa pszczolki, caly dzien pracuja i staraja sie wyprodukowac miodek a taki np. komar - cholera, lata wylacznie po to zeby sie nazrec i najchetniej kazdy by takiego trzepnal gazeta zeby sie opedzic, bo nawet dloni nas to szkoda, trzeba ja potem umyc, jak sie to trzepnie.
        • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 18.04.20, 15:15
          " a taki np. komar - cholera, lata wylacznie po to zeby sie nazrec,"
          i napsuc ludziom krwi ,wcisnac fake njus i zika virus przy okazji wink

" i najchetniej kazdy by takiego trzepnal gazeta zeby sie opedzic, bo nawet dloni nas to szkoda, trzeba ja potem umyc, jak sie to trzepnie."
          trzeba myc i dlugo dezynfekowac po czyms takim .
          • al-szamanka Re: Łukasz Szumowski... 18.04.20, 19:33
            a74-7 napisał:

> trzeba myc i dlugo dezynfekowac po czyms takim .

Gdyby nie to, że skóra, to jeszcze radziłabym dobrze wyparzyć.
        • rena-ta49 Re: Łukasz Szumowski... 19.04.20, 08:30
          m.maska napisała:

> Ale pomyslcie jak pracowite sa pszczolki, caly dzien pracuja i staraja sie wypr
          > odukowac miodek a taki np. komar - cholera, lata wylacznie po to zeby sie nazre
          > c i najchetniej kazdy by takiego trzepnal gazeta zeby sie opedzic, bo nawet dlo
          > ni nas to szkoda, trzeba ja potem umyc, jak sie to trzepnie.
          >

Jeszcze gorsze są kleszcze,przyssie się to ,krew pije i zaraża człowieka paskudztwemsmilesmile
          • m.maska Re: Łukasz Szumowski... 19.04.20, 21:12
            A taki kleszcz np. to moze wywolac nawet zapalenie opon mozgowych...
            • rena-ta49 Re: Łukasz Szumowski... 20.04.20, 08:12
              m.maska napisała:

> A taki kleszcz np. to moze wywolac nawet zapalenie opon mozgowych...
              >

Gorzej ,taki w porę nie usunięty kleszcz niszczy cały organizmsmilesmile
    • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 19.04.20, 11:50
      https://scontent.fwaw3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/93478334_1147205695632052_9131617538113798144_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=110474&_nc_ohc=fICKuDGaykUAX-uBjYY&_nc_ht=scontent.fwaw3-2.fna&_nc_tp=7&oh=a337d1384077a3edfd4cdd7fd171468f&oe=5EC04BB9

O virusie wspominalam juz pod koniec lutego( watek luty),szukalismy juz wtedy masek we wszystkich dostepnych farmacjach i sklepach L.
      I co ? I nie bylo .Ni chu chu.

Teraz wiem ,ze to wina Pana Ministra Szumowskiego.
      Coz ,bez memikow goopolkow z jedynego o/tForczego zyli bysmy w ciemnosciach.....
      ach, te (fer)menty.....
      • m.maska Re: Łukasz Szumowski... 19.04.20, 21:14
        Tutaj w Germanii tez nie ma... kiedys powiedzialabym, ze to wina Kaczynskiego, ale ten mem uswiadomil mi, ze to Szumowski ponosi odpowiedzialnosc.
        • al-szamanka Re: Łukasz Szumowski... 19.04.20, 21:56
          m.maska napisała:

> Tutaj w Germanii tez nie ma... kiedys powiedzialabym, ze to wina Kaczynskiego,
          > ale ten mem uswiadomil mi, ze to Szumowski ponosi odpowiedzialnosc.
          >

W Austrii też niesamowite braki, to na pewno Szumowski nie załatwił im na czas. Pewnie na rozkaz Kaczyńskiego.
          • rena-ta49 Re: Łukasz Szumowski... 20.04.20, 08:19
            al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
            >
            > > Tutaj w Germanii tez nie ma... kiedys powiedzialabym, ze to wina Kaczynsk
            > iego,
            > > ale ten mem uswiadomil mi, ze to Szumowski ponosi odpowiedzialnosc.
            > >
            >
            >
            > W Austrii też niesamowite braki, to na pewno Szumowski nie załatwił im na czas.
            > Pewnie na rozkaz Kaczyńskiego.
            >

Ewidentnie widać ,że na Szumowskiego jest zlecenie ruskich onuc!!
      • rena-ta49 Re: Łukasz Szumowski... 20.04.20, 08:18
        Ale w Polsce nie ma nakazu ,że mają to być maseczki.Może być szalik,chustka,bandana,wszystko co może zakryć nos i usta.Gorzej jest z jednorazowymi rękawicami. Tych naprawdę brakuje ,ale można dezynfekowac ręce ,można w sklepie zamiast rękawic użyć woreczków foliowych.Tylko lewactwo ma wydumane problemy!!
        • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 20.04.20, 11:21
          znajac zycie ,caly staff szpitali i przychodni ma zapas w domach dla calej rodziny ,spokojna rozczochrana.
          stad braki w tych instytucjach.
          Polski lekarz potrafi przepisac antybiotyk dla dziecka kolezanki zony mieszkajacej w UK,na wszelki wypadek . Tak, tak, widzialam ,slyszalam , nie wyssalam z palca.Kiedys nawet pisalam o tym.
          • al-szamanka Re: Łukasz Szumowski... 20.04.20, 12:50
            a74-7 napisał:

> znajac zycie ,caly staff szpitali i przychodni ma zapas w domach dla calej rodz
            > iny
            ,spokojna rozczochrana.
            > stad braki w tych instytucjach.
            > Polski lekarz potrafi przepisac antybiotyk dla dziecka kolezanki zony mieszkaja
            > cej w UK,na wszelki wypadek . Tak, tak, widzialam ,slyszalam , nie wyssalam z
            > palca.Kiedys nawet pisalam o tym.

Taaa, to jest ta mentalność kasty lekarskiej - narzekać, protestować o byle drobnostkę, kraść, bo mają to we krwi, czego dowiódł już nam pewien znachor, przywłaszczając cudzą własność... a tacy sami jak on nawet okiem nie mrugnęli, bo co tam przyzwoitość. Z kim przestajesz takim się stajesz.. albo już jesteś.
    • a74-7 Re: Łukasz Szumowski... 09.05.20, 12:06
      Szumowski z najwiekszym zaufaniem smile

Ewa Błaszczyk chwali ministra Szumowskiego: Konkretny, odpowiedzialny, szczery. Jest kimś na miarę prof. Religi

Minister zdrowia Łukasz Szumowski / autor: Fratria wPolityce.pl

„Konkretny, odpowiedzialny, szczery, potrafi skupić się na rozmówcy” - komplementowała ministra Łukasza Szumowskiego aktorka Ewa Błaszczyk, założycielka Fundacji „Akogo?” i kliniki „Budzik” w rozmowie z tygodnikiem

SONDAŻ. Szumowski liderem rankingu zaufania, prezydent tuż za nim z niewielką stratą. Największy spadek zanotował Gowin
      Jakubowska: Siła złego na jednego, czyli kto i dlaczego atakuje ministra zdrowia. Wszelkie chwyty będą wykorzystane z całą bezwzględnością
      Zaskoczył mnie swoją wiedzą o neutralnych komórkach macierzystych, którymi chcemy leczyć pacjentów. Spokojnie używał argumentów, mówił:
      To mamy, tego nie mamy, to będzie trudne, a to możemy połączyć z takim programem.
      Wierzę, że kiedy minie najgorsze, znów się spotkamy i wspólnie obudzimy jeszcze wielu ludzi
      — mówiła Błaszczyk. Podkreśliła, że niezmiennie uważa Szumowskiego za człowieka godnego zaufania, dlatego, jak twierdzi, przypomina jej wybitnego kardiochirurga prof. Zbigniewa Religę.
      Zawsze uważnie mnie słuchał, wiedziałam, że jak powie, że coś zrobi, to tak będzie, mogłam mu zaufać. Wydał mi się skromnym, mądrym człowiekiem, bez ogromnego ego. Kimś na miarę profesora Religi
      — stwierdziła aktorka.

Jaka potwarz dla "wychowankow"Religi.
      • rena-ta49 Re: Łukasz Szumowski... 09.05.20, 20:32
        Odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Gdyby ta epidemia wybuchła za PO,
        to ludzie by na trawnikach leżeli,bo Arłukowicz sprzedał szpitale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka