al-szamanka Re: tu urlopuję 19.05.21, 21:56 A przez to okno kazdego poranka wyglądam na świat. Szkoda tylko, że chłodno i bluszcz dopiero wypuszcza maluśkie listeczki. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 19.05.21, 21:58 Za to szopka w ogrodzie zarosła innym bluszczem dokumentnie i wygląda jak domek elfów Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 19.05.21, 22:06 Kącik konwaliowy Kwiatki na mojej jabłonce Pięknie się rozrastają krzewinki hyzopu, które sadziłam w zeszlym roku Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 19.05.21, 22:10 A to jeszcze niedokończone dzieło mojego brata. Własny pomysł - trzy w jednym: grill, piec chlebowy i mała wędzarnia. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 19.05.21, 22:11 A dzień pożegnał się takim zachodem słońca Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: tu urlopuję 20.05.21, 18:17 al-szamanka napisała: > A to jeszcze niedokończone dzieło mojego brata. Własny pomysł - trzy w jednym: > grill, piec chlebowy i mała wędzarnia. > > > Najbardziej zazdroszczę tej własnej wędzarni.Wspaniała sprawa,takie świeżo uwędzone wedliny wiśniowym drzewem i jałowcem. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: tu urlopuję 20.05.21, 18:21 Widze ,że konwalie też jeszcze nie kwitną, u mnie też pojedyncze zakwitają. Bez i konwalie- moje ulubione zapachy wiosny. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: tu urlopuję 20.05.21, 18:23 al-szamanka napisała: > A przez to okno kazdego poranka wyglądam na świat. > Szkoda tylko, że chłodno i bluszcz dopiero wypuszcza maluśkie listeczki. > > > > Chętnie bym sie przeniosła do takiego bajkowego domku porośniętego bluszczem Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: tu urlopuję 20.05.21, 18:24 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > A przez to okno kazdego poranka wyglądam na świat. > > Szkoda tylko, że chłodno i bluszcz dopiero wypuszcza maluśkie listeczki. > > > > > > > > > > Chętnie bym sie przeniosła do takiego bajkowego domku porośniętego bluszczem: > ) Sorry ,winoroślą nie bluszczem. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 20.05.21, 21:29 rena-ta49 napisała: > rena-ta49 napisała: > > > al-szamanka napisała: > > > > > A przez to okno kazdego poranka wyglądam na świat. > > > Szkoda tylko, że chłodno i bluszcz dopiero wypuszcza maluśkie liste > czki. > > > > > > > > > > > > > > > > Chętnie bym sie przeniosła do takiego bajkowego domku porośniętego bluszc > zem: > > ) > Sorry ,winoroślą nie bluszczem. To nie winorośl, to bluszcz pięcioklap - najlepiej prezentuje się na jesień gdy liście lśnią czerwono i żółto. Odpowiedz Link
a74-7 Re: tu urlopuję 20.05.21, 09:50 Al, slicznie urlopujesz ! Fajna chalupka, zieleń wokół domu ,kontakt z przyroda juz od progu , dzikie wino zaglada do okienka ,poletko konwalii i do tego wlasna jablon ! Rozpusc wlosy na wietrze i enjoy !! Do projektu brata sie nie odniose bo sie nie znam , ale niech mi ktos powie ,ze w Polsce zle sie dzieje - to go wysmieje Moi znajomi nawet winiarnie sobie zalozyli kilka lat temu( wlasne poletko winogron ,robia wlasne winko , otworzyli sklepik, to ponoc dosc modne) No i zachody slonca lepsze niz widzialam w Grecji Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 20.05.21, 21:31 a74-7 napisał: > Al, slicznie urlopujesz ! > Fajna chalupka, > zieleń wokół domu ,kontakt z przyroda juz od progu , dzikie wino zaglada do ok > ienka ,poletko konwalii i do tego wlasna jablon ! Rozpusc wlosy na wietrze i en > joy !! Jest też śliwa, morela, dwie grusze, wiśnia i pigwa Odpowiedz Link
a74-7 Re: tu urlopuję 21.05.21, 14:59 Od przybytku - glowa nie boli Prawdziwy sad tam masz Odpowiedz Link
m.maska Re: tu urlopuję 20.05.21, 13:14 Ty przenioslas sie z miasta na wies, ja odwortnie - wies mam caly rok a "urlopuje" w miescie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: tu urlopuję 21.05.21, 15:05 "ja odwortnie - wies mam caly rok a "urlopuje" w miescie." Dla zmiany "dekoracji", jak ja to nazywam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 21.05.21, 20:48 To dostałam dzisiaj na obiad. Wspaniałe, podsmażane na złoto kopytka i świetne podgrzybki A pod oknem zaczynają rozkwitać orliki Odpowiedz Link
a74-7 Re: tu urlopuję 21.05.21, 21:30 Wyglada yummy !Choc za kopytkami i kluchami nie przepadam Podgrzybki juz o tej porze ? Czy mrozone ? Piekne zdjecie z delikatnymi orlikami Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 21.05.21, 21:44 a74-7 napisał: > Wyglada yummy !Choc za kopytkami i kluchami nie przepadam Ale te kopytka robił mój brat, wiec są palce lizać, bo on mistrz gotowania. Jestem pewna, że byłabyś nimi zachwycona. > Podgrzybki juz o tej porze ? Czy mrozone ? Mrożone... ale tak wypieszczone (mój brat), że godne 20 gwiazdek! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: tu urlopuję 22.05.21, 08:44 Przypomniałaś mi ,że tez mam zamrożone podgrzybki i podsunęłaś pomysł na obiad Odpowiedz Link
a74-7 Re: tu urlopuję 22.05.21, 12:53 Tez mam mala porcje zamrozona , ale te na talerzu Al przypominaja mi mlode maslaki w sosie , w domu mama dodawala koperek .Paluszki lizac Pochwalic brata ,ze dopieszcza siostre I jeszcze jedno przewrotne pytanko ;D I ty to wszystko zjesz ??? Ha,ha,ha,ha... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 22.05.21, 21:27 a74-7 napisał: > Tez mam mala porcje zamrozona , > ale te na talerzu Al przypominaja mi mlode maslaki w sosie , w domu mama dod > awala koperek .Paluszki lizac > Pochwalic brata ,ze dopieszcza siostre > I jeszcze jedno przewrotne pytanko ;D > I ty to wszystko zjesz ??? > Ha,ha,ha,ha... Hihi, nawet nie wiesz ile ja potrafię zjeść, Maseczka świadek Jak już dosiędę do stołu, to mogę bez końca, a gdy po wszystkim, to biorę moje masło orzechowe i wiosłuję dalej Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: tu urlopuję 23.05.21, 09:41 a74-7 napisał: > Tez mam mala porcje zamrozona , > ale te na talerzu Al przypominaja mi mlode maslaki w sosie , w domu mama dod > awala koperek .Paluszki lizac > Pochwalic brata ,ze dopieszcza siostre > I jeszcze jedno przewrotne pytanko ;D > I ty to wszystko zjesz ??? > Ha,ha,ha,ha... Przez te cholerną pandemię siostry długo nie widział,to się nie dziw ,że dopieszcza Odpowiedz Link
al-szamanka Re: tu urlopuję 24.05.21, 19:09 Noooo, wróciłam wczoraj z mojego urlopu, ale te 900km dało mi tak w kość, że padłam i dopiero dzisiaj doszłam jako tako do siebie. Jako że dzisiaj święto i w Austrii i w Niemczech, to wydawało mi się, że będzie wyjątkowo spokojnie na trasie. Gdzieeeeeee tam, stada camperów pędziły na południe, masa samochodów z przyczepami campingowymi, do tego 400km ulewnego deszczu spoza którego świata nie było widać i co rusz roboty drogowe. Dwa siusiania, jedno tankowanie, a tak cały czas za kierownicą. Gdy prowadzę nigdy nie jem, tylko piję, ale i to robię jadąc. Po 9-ciu godzinach byłam na miejscu. Spalam jak niemowlę, ale dzisiaj potrzebowałam wielu godzin, aby się pozbierać. Odpowiedz Link
a74-7 Re: tu urlopuję 24.05.21, 20:01 Heh, wszystko co dobre ,szybko sie konczy .Fajnie, ze szczesliwie dojechalas Odpowiedz Link