mika27easy 12.11.07, 15:23 kto zna dobry sposób nauczenia 6 latka głoskować. pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: głoskowanie 12.11.07, 18:45 Apage! Gloskowanie to wymysł polskiej zerowki, utrudniajacy dziecku późniejszą nauke pisania. Nie umie gloskować - to i lepiej. Nie bedzie mial kłopotów, gdzie wstawić "y", nie bedzie czytał "po literce". Wszyscy reedukatorzy, u ktorych bylam z dzieckiem załamywali ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
mika27easy Re: głoskowanie 13.11.07, 10:30 tez tak myślę, ja chodziłam do zerówki i nie przypominam sobie czegoś takiego, zerówka to była zabawa a teraz nauka i to dużo jej, ale byłam wczoraj na wywiadówce u syna i Pani każe ćwiczyć w domu głoskownie bo stoi z program i nie może wprowadzać dalszych liter. nie wiem co robić, bo Michał nie słychy głosek i chyba nie wie o co mi chodzi. Zal mi go bo jest bardzo ambitny i chce być lepszy od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mika27easy Re: głoskowanie 13.11.07, 10:34 przepraszam za "każe" powinno być karze słownik mi przestawił i nawet nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: głoskowanie 13.11.07, 11:22 Ucz go czytać - nie gloskować. ostateczni efektem ma byc nauczenie dziecka czytania, a metoda powinna być obojętna. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: głoskowanie 13.11.07, 14:33 > Ucz go czytać - nie gloskować. ostateczni efektem ma byc nauczenie > dziecka czytania, a metoda powinna być obojętna. Popieram I dziwię się, że nadal każą biednym dzieciom głoskować... O nauce czytania pisałam tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1014&w=70665236&a=70674693 Moja córa nauczyła się czytać bez tego nieszczęsnego głoskowania. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
mika27easy Re: głoskowanie 15.11.07, 10:08 to głoskowanie to bezsens skoro dziecko nie zna liter i nie słyszy ich dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamadwojki Re: głoskowanie IP: 149.148.228.* 27.11.07, 21:27 > Moja córa nauczyła się czytać bez tego nieszczęsnego głoskowania. Moje dziecko tez! I to w wieku 4lat i do dzisiaj ma watpliwosci przetransponowujac to na gloski (a czyta na poziomie drugoklasisty) Pozdrowienia bezstresowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: każe -jest ok! IP: *.lanet.net.pl 01.12.07, 13:16 pani każe od kazać -kazanie Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kosk Re: głoskowanie 01.12.07, 16:44 Polecam link trudności w nauce w zerówce (9)kawa_inka1 19.11.07, 22:17 Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_barszcz Re: głoskowanie 05.12.07, 14:47 Mnie dziwi to co piszecie bo w szkole u mojego syna nie ma czegoś takiego jak głoskowanie. Dzieci dopiero uczą się literek.a wyrazy dzielą na sylaby nie na głoski.Moim zdaniem głoskowanie dziecko bedzie umiało jak bedzie umiało czytać.a z resztą po co to głoskowanie?niech się uczą sylabować, bo nikt nie chce chyba zeby dziecko czytało poprzez składanie literek w całość.Mój syn co prawda umie czytać i nie składa sylabami tylko mówi po literce i tak składa w całość ale mam nadzieję ze z czasem dojdzie do wprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Głoskowanie-sylabowanie i co dalej...??? 18.12.07, 22:53 no właśnie mam ten sam problem Córka w pięciolatkach(połączonych z 6latkami) nauczyła sie pięknie "sylabowac" i ślicznie załapała w ten sposób czytanie wyrazów Po wakacjach zmieniła sie pani-zmienił sie i tok -nie ma sylab jest głoskowanie Przestawiła sie bez problemu ale mam wrazenie ze teraz nie czyta tylko duka-składając każdy wyraz po literce Ona płacze-bo część dzieci już ładnie czyta a ona sie cofa-ja mam doła bo nie umiem jej pomóc EHHHHHHHH Powiedzcie czy da sie z tego literowania wpaść znów w tok czytania Odpowiedz Link Zgłoś