Dodaj do ulubionych

Ręce opadają !

19.03.17, 22:42
Też tak macie? Ktoś prosi Was o zaproponowanie wózka dla pierwszego dziecka. Dwoicie się , produkujecie proponując najlepszy, wygodny wózek....po czym ktoś kupuje najgorszy szajs:
wózek używany 3 w 1 + fotelik używany nie wiadomo jak długo ...no i kupno auta bardzo drogiego auta rodzinnego .... Bezpieczeństwo dziecka przede wszystkim
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Ręce opadają ! 20.03.17, 08:07
      Tak, miałam tak i to nie raz... Kilka razy miałam też okazję powiedzieć "a nie mówiłam" gdy po kilku miesiącach ta sama osoba przyszla o pomoc w wyborze spacerówki bo "tamten się nie sprawdził" ... Fotelik z 50 zeta w nowym samochodzie za 70 tyś też dziwił tylko mnie ...
    • kasiamamaani Re: Ręce opadają ! 20.03.17, 12:17
      Tak, mnie tez nie zrozumiano, kiedy powiedzialam, ze najsensowniejsza opcja na poczatek, to zainwestowac w dobry fotelik, kupic np Klippan Kiss (ktory wystarczy na 4 lata), kupno uzywanej gondoli za 300-400zl np Roan Marita i potem dopiero, po kilku miesiacach kupno sensownej spacerowki, takiej, ktora bedzie pasowala do stylu zycia rodzicow i do gabarytow potomka... Ludziom sie wydaje, ze sa w stanie wszystko przewidziec i ze istnieje jeden uniwersalny zestaw 3w1, ktory sprawdzi sie w kazdym przypadku... Osobiscie nie znam ani jednej osoy, ktora do konca wozkowania uzywalaby wozka kupionego jeszcze w ciazy...
    • ela.dzi Re: Ręce opadają ! 20.03.17, 22:04
      A mi się udało przekonać już kolejne znajome mamy do sensownego, używanego wózka zamiast nowego chińskiego badziewia i do fotelika z dobrymi wynikami w testach zderzeniowych. Po czasie usłyszałam podziękowania i jak fajnie było na mnie trafić w okresie poszukiwań.
      • blueaha Re: Ręce opadają ! 20.03.17, 23:04
        Ja raczej tez mam pozytywne doświadczenia - wszystkie wybrane przeze mnie wózki spełniły oczekiwania rodziców i ich pociech. A podziękowania za te przysługę zdarza mi sie słyszeć do dziś
        • annulka79 Re: Ręce opadają ! 21.03.17, 07:48
          Większość mojej pomocy przy zakupie też kończy się posłuchaniem rady i zadowoleniem, ale czasem się zdarza ktoś kto i tak zrobi swoje tongue_out Dziękowanie jest fajne a jeszcze lepsze coś w stylu "to masz ciotka pojeździj sobie" big_grin
    • martuska1982 Re: Ręce opadają ! 21.03.17, 20:38
      koala0405 napisała:

> Też tak macie? Ktoś prosi Was o zaproponowanie wózka dla pierwszego dziecka. Dw
      > oicie się , produkujecie proponując najlepszy, wygodny wózek....po czym ktoś ku
      > puje najgorszy szajs:
      > wózek używany 3 w 1 + fotelik używany nie wiadomo jak długo ...no i kupno auta
      > bardzo drogiego auta rodzinnego .... Bezpieczeństwo dziecka przede wszystkim

jesli chodzi o osoby pytajace mnie przez bloga czy fb na fejsie to nie mam tak lub nie wiem (bo czesto nie wiem co ostatecznie pytajaca kupuje), natomiast jesli chodzi o osoby z mojego otoczenia (rodzina, kolezanka siostry, kolezanki kolezanki, kumpela z dziecinstwa etc.) to jeszcze nikt nie kupil wozka zgodnie z radami o które mnie prosił. Co wiecej jedna kumpela mimo porad kupiła tandete 3w1 tutka, po pół roku pytała mnie skruszona co teraz kupic bo spacerówka w tutku jest tragiczna i tandetna i ona chce cos lepszego. Udzieliłam porad najlepiej jak umiałam, a jej mąz pojechał do sklepu i bez jej wiedzy i udziału kupił chicco liteway. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka