Dodaj do ulubionych

Wózek w teren i do miasta

08.09.18, 05:20
Dzień dobry.
Kupuję pierwszy raz wózek, więc postanowiłam poprosić tutaj o rady.
Wózek ma być i do jazdy w terenie i po mieście.
Ze względu na to pierwsze zakładam, że musi mieć pompowane koła. Z kolei to, że chcę nim jeździć po mieście i sklepach, wymusza dobrą skrętność.
Poza tym dzidziuś jesienny, więc gondola musi być w miarę obszerna i koła dobre do jazdy po śniegu.
Waga ma znaczenie tylko w kontekście wkładania do bagażnika. Nie będę nosić wózka po schodach.
Ważne, by wózek się łatwo składał, do w miarę małych rozmiarów, tak żeby łatwo mi się go pakowało (średniej wielkości bagażnik).
Dodatkowym atutem będzie duży koszyk na zakupy.
Wózek ma słuźyć na cały okres wózkowania. Mogę dokupić później lekką spacerówkę, ale ten tak czy inaczej ma służyć w teren do 3 r.ż.
Co jeszcze? Nie podobają mi się modne teraz wózki Quinny, Emmaljungla, Cybex itp. Poszukuję wózka, który będzie wyglądał klasycznie i przytulnie. Odpadają więc także plastikowe gondole Adamexów.
Ideałem pod względem wyglądu jest dla mnie X-Lander X-Move. Nie ma jednak wielu opinii o tym wózku w wersji z 2018. A na żywo moje wątpliwości budzi amortyzacja (wydaje się twarda, podobno nie próbują w nim dziecka).
Oprócz X-Landera wizualnie podchodzi mi też Baby Design Huski i Lupo (jakość wykonania budzi natomiast moje wątpliwości), Espiro Next Manhattan (mało opinii), Jedo Koda (czy amortyzacja z kolei nie zabkiękka na spacerówkę?).
Cena około 2000 zł za 2w1 z założeniem, że pojeździmy dłużej spacerówką.
Dodatki jak w Huskim nie mają znaczenia.
Pomożecie? ☺
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Wózek w teren i do miasta 08.09.18, 09:52
      Emmaljunga nie wygląda klasycznie?
      • lavedette Re: Wózek w teren i do miasta 08.09.18, 12:45
        Ze stelażem krzyżakowym zbyt retro, pozostałe zbyt kanciaste.
        • caalinka Re: Wózek w teren i do miasta 08.09.18, 13:56
          Britax bo big. Używany - coś koło tej kwoty znajdziesz
          • lavedette Re: Wózek w teren i do miasta 08.09.18, 17:26
            Całkiem fajna spacerówka. Dziękuję, przemyślę.
    • gochalodz Jane Muum 08.09.18, 21:29
      Jane Muum
      www.mulan.pl/Jane-MUUM-lekki-wozek-spacerowy-z-obracanym-siedziskiem-S52-Brown-p98439
      lekki, duży kosz, nie jest bardzo szeroki, siedzisko całkiem spore, materiał dobrej jakości, gondola micro składana kompaktowo
      www.mulan.pl/Jane-gondola-MICRO-fragment-p41-p47508
      tutaj opinia, co prawda starszej wersji
      domowa.tv/jane-muum-reverse-spacerowka-uniwersalna/
      teraz buda jest większa.
      • lavedette Re: Jane Muum 10.09.18, 09:09
        Cena mi się podoba smile
        • gochalodz Re: Jane Muum 11.09.18, 12:44
          Zobacz go w sklepie. Ceny zestawów nawet do 3 tys zł dochodzą.
          dino.sklep.pl/nowy/wOzki-jane-c-153.html
          www.jane.es/en/products/pushchairs/muum.html
    • annulka79 Re: Wózek w teren i do miasta 09.09.18, 18:19
      Może Concord Wanderer albo Camino (na choć na pierwszy rzut oka to to samo ale mogę się mylić), a takim miejsko-wiejskim i wygodnym dla 3 latka jest p. Britax b-motiom plus.
      • lavedette Re: Wózek w teren i do miasta 10.09.18, 09:08
        Obie spacerówki na później warte rozważenia. Dziękuję.
    • gorligorligor Re: Wózek w teren i do miasta 22.09.18, 00:29
      Jak przytulne, to może teutonia? Np.beyou czy cosmo ?
      Pozdrawiam!
    • adelapadela Re: Wózek w teren i do miasta 23.09.18, 21:17
      Co do emmaljungi to przejżyj ich wszystkie modele wink my mamy nxt90 i jest na prawdę łady i nie podobny do tych wszystkich "mydelniczek" a jest na prawdę dobrym wózkiem.
      Weź pod uwagę jakoś produktu smile
      • gochalodz Re: Wózek w teren i do miasta 26.09.18, 11:06
        Jane nie są mydelniczką i nie kosztują 5tys zł.
        • adelapadela Re: Wózek w teren i do miasta 09.10.18, 17:41
          Jasne! Wiadomo, że każdy kupuje taki jak jemu pasuje cenowo
          Mi np zależało na dużych kołach które emmaljunga ma i spełniają zadanie w 100 %
          • gorligorligor Re: Wózek w teren i do miasta 08.11.18, 06:04
            Nxt90 jest mega przereklamowany. Wiem, bo wymacałam to to, przegadalam 40 minut ze sprzedawcą. Mialam dość czasu by stwierdzić, że wózek dobry jakościowo, ale w życiu nie dalabym 5 kola za niego. Wzrost ceny to chyba marketing. Kosz? Bardzo średnich rozmiarów. Amortyzacja? Nie zauważyłam amortyzatorów a sprzedawca mówił, że ich zwyczajnie nie ma. Firma poszła w design i odchudzenie wagi także coś kosztem czegoś. Dużo przyjemniejszy jest emma super viking, jeśli już.
    • thea19 Re: Wózek w teren i do miasta 20.11.18, 00:08
      pokaz to cudo!
    • annulka79 Re: Wózek w teren i do miasta 20.11.18, 09:25
      Typowy czołg, ciężki okrutnie i wielki, produkowany pod kilkoma nazwami i markami... Widzę, że nieudolna reklama tych firm w natarciu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka