sweet_joan
10.12.18, 12:21
Dzień dobry!
Im dłużej się zastanawiam, tym większy mętlik.
Potrzebuję wózka dla wiosennego noworodka. Gondola nie musi być duża, będzie używana wiosną i latem. Chciałabym wózek w miarę kompaktowy, łatwy w składaniu. Mieszkam na 3 piętrze bez windy 😞 Myślę o zabieraniu gondoli na górę i pozostawianiu stelaża na dole. Dlatego fajnie by było, gdyby potem spacerówka składała się ze stelażem. Tak myślę.
Po wstępnym rekonesansie waham się między dość różnymi wózkami, mianowicie BJ City Elite i Mamas&Papas Sola 2 mtx. Obawiam się, czy amortyzacja obu wózków będzie wystarczająca dla malucha w gondoli. Ktoś ma porównanie?
Trójkołowcem dotąd nie jeździłam, w sklepie Elite prowadził się znakomicie, ale w wersji spacerowej. Nie wiem jak się nim wjeżdża np. do autobusu, ale w sumie nie jeżdżę autobusami na co dzień. Podoba mi się jego składanie, buda, waga wydaje się przyzwoita. Może wystarczyć do końca (nie musi). Minusem może się wydawać brak możliwości zamontowania spacerówki przodem do rodzica, chociaż nie musi. Starsza od razu jeździła przodem do świata i była zadowolona. Przy starszej córce miałam City Mini, ale czterokołowe i dopiero gdy miała ponad rok. Nie wiem czy półroczniak nie utonie w Elicie. Pocieszam się tym, że do spacerówki przesiądziemy się na jesień, dojdzie śpiworek, może nie będzie źle.
M&P nie widziałam na żywo, nie wiem, jak się spisuje podczas jazdy. Składanie nie wydaje się skomplikowane, ale po złożeniu chyba zajmuje więcej miejsca i czytałam, że gondola ciężka. Na plus na pewno też buda oraz siedzisko spacerówki, dla malucha wydaje się być fajne.
Poradzicie coś? Może jakieś inne fajne wózki mi umknęły?
Kupować będę używany, budżet zakładam do tysiąca za gondolę i spacerówkę. Wiem, ciężko.
W ostateczności myślę o jakimś typowym czołgu w wersji głębokiej i szukaniu spacerówki po pół roku (Baby Design?).
Mieszkam w mieście, ale zależy mi na dobrych właściwościach jezdnych. Chodniki często pozostawiają wiele do życzenia. Widziałam na osiedlu Cybexa Balios M i BJ City Mini z gondolą, ale w moim odczuciu tymi wózkami za bardzo telepie, jak dla noworodka.
Pozdrawiam