Dodaj do ulubionych

Radiohead - koncert roku

IP: *.chello.pl 26.08.09, 06:40
nieładnie. co za cenzura? yorke powiedział: "Mam nadzieję, że nie oznacza to, że nie znacie kolejnego kawałka, bo jeżeli nie znacie to znak, że mamy przesrane". Chyba, że pani Kasia nie zna angielskiego na tyle, by to przetłumaczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: em. Re: Radiohead - koncert roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 07:20
      A to nie było tak - 'Mam nadzieję, że nie oznacza to, że nie znacie kolejnego kawałka, bo jeśli nie, to się wku...ę'?
      • Gość: kronopio77 Szkoda, że nic nie było widać IP: *.chello.pl 26.08.09, 08:32
        W sektorze II nie było już nic widać... Kto wpadł na pomysł, żeby na równym terenie postawić scenę tak nisko? Muzycy znajdowali się praktycznie na poziomie widzów, więc nawet gdyby wszyscy byli tego samego wzrostu, i tak nie byłoby ich widać... Telebimy (te po bokach sceny) również wisiały za nisko! Trzeba było stać na palcach, żeby je zobaczyć.
    • Gość: Piotr K. Re: Radiohead - koncert roku IP: *.chello.pl 26.08.09, 07:52
      a co z moderatem?
    • Gość: Aha Re: Radiohead - koncert roku IP: *.dalkia.poznan.pl 26.08.09, 08:06
      "nie trzeba się wdzięczyć do fanów, aby pokazać im szacunek i radość z grania" - jest wiele zespołów, które w ten sposób podchodzą do swojego koncertowania - no ale aby się o tym przekonać to trzeba się więcej poruszać po koncertach a nie tylko podniecać się Radiohead w ten sposób.

P.S. Oczywiście koncert był przedni i z tym się zgadzam.
    • Gość: oi Re: Radiohead - koncert roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 08:47
      średnio to jest napisane wszystko.
    • Gość: pkb Re: Radiohead - koncert roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 08:48
      Koncert roku był w Poznaniu, ale zagrany przez Nine Inch Nails.
    • Gość: gość Re: Radiohead - koncert roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 08:58
      występ - kapitalny, ale organizacja pozostawia trochę do życzenia - brak oznakowania wyjść, wszyscy pchali się do jednego, wąskiego, do Al. Niepodległości - nie daj Boże, jakby wybuchła jakaś panika czy coś w tym stylu, to ludzie by się tam stratowali.
    • Gość: misio Re: Radiohead - koncert roku IP: *.ip.netia.com.pl 26.08.09, 09:17
      kocert ok, ale powórt to w-wy pociągiem to była pomyłka roku. PKP wsadziło ludzi jak bydlo do składu w którym brakowało co najmniej dodatkowych 5-6 wagonów...5,5 godziny stania na korytarzu w ścisku z biletem 1 klasy! ! !
    • Gość: Marcin Re: Radiohead - koncert roku IP: *.chello.pl 26.08.09, 09:27
      NO SURPRISES oraz PYRAMID SONG

To były moje dwie faworyzowane piosenki i trochę mi smutno, że ich nie zagrali. Naprawdę bardzo bym się nie zmartwił, gdyby zdecydowali się zastąpić jedną z nich tą nową "These are...".

Trochę jednak irytują mnie te wszystkie ekstazy nad tym koncertem. A już samych siebie przechodzili redaktorzy Trójki w audycji między 0:00 a 2:00, gdzie jeden orgazm poganiał drugi na temat jaki to wspaniały koncert, wspaniała grupa, wspaniałe piosenki, etc. Czasami zastanawiałem się, czy to ja jestem taki płytki, że nie dostrzegam niemal boskiej natury muzyków Radiohead, czy to może tzw. poważni krytycy mają dar wychwytywania wszystkich niuansów, ukrytych znaczeń i wielopoziomowej głębi zespołu z Wielkiej Brytanii.
    • Gość: hm Re: Radiohead - koncert roku IP: *.e-wro.net.pl 26.08.09, 09:37
      Zagrali genialnie! Ale podział na sektory to porażka!!! Nie można było ujednolicić cen biletów? Stałam w drugim na palcach (a jestem bardzo wysoka) i ledwo co widziałam.A nie da rady tak stać przez cały koncert. Ale taniec Thoma widziałam! big_grin
    • Gość: k. Re: Radiohead - koncert roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 09:38
      Ee.. szału nie było
    • Gość: Kefir Re: Radiohead - koncert roku IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 09:50
      Do Marcina: masz całkowitą rację - jesteś płytki wink
    • Gość: dfgfdg Re: Radiohead - koncert roku IP: *.oracle.co.uk 26.08.09, 10:06
      U2 - koncert roku
      Madonna - koncert roku
      Radiohead - koncert roku

zal.pl
    • cozy Re: Radiohead - koncert roku 26.08.09, 10:15
      Scena za nisko, telebimy za nisko, sektory za daleko. Ochroniarze odbierający parasolki, torebki foliowe, gazety! (to pewnie by nie śmiecić, choć sami naprodukowali górę odpadów). Powrót pociągiem jadącym ze Świnoujścia do Łodzi i Warszawy, do którego wejście było już wyczynem a co dopiero 5-cio godzinna podróż na 0.5 m^2. To wszystko sprawiło, że fajny koncert stał się niefajny a Barejowy Miś znów pokazał, że czasy wciąż są na jego miarę.
    • Gość: komentator roku Re: Radiohead - koncert roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:17
      No właśnie, tak jak dfgfdg napisał/a co koncert jakiejś "gwiazdki" to zaraz okrzyknięty koncertem roku... jeszcze przed jego rozpoczęciem. Porażka. uncertain lypa.pl
    • Gość: kolor Re: Radiohead - koncert roku IP: 188.33.114.* 26.08.09, 10:22
      Piękny koncert. Genialny. RADIOHEAD GENIALNIE! A redaktorzy prowadzący wczoraj w Trójce wieczór pokoncertowy to okropni malkontenci. Czepiali się wszystkiego. A to że Thom York powiedział "dziękuję" po polsku a nie po angielsku, później wyrażali niezadowolenie z faktu, że zagrali Creep (bo przecież w "normalnych krajach" tak nie robią i tego nie grają...). Tak jakby zespół robił wszystko z premedytacją, żeby pokazać nam gdzie jest nasze miejsce. Ludzie! To był koncert, to były emocje, nie byli u nas przez całe lata! W przeciwieństwie do trójkowych redaktorów myślę, że chcieli nam tym samym zrekompensować te lata oczekiwania i zwyczajnie zrobić przyjemność. Dorabianie do tego dodatkowych ideologii jest według mnie jakimś nieporozumieniem. B Y Ł O P I Ę K N I E!
    • Gość: mirks Re: Radiohead - koncert roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:26
      " czy to może tzw. poważni krytycy mają dar wychwytywania wszystkich niuansów, ukrytych znaczeń i wielopoziomowej głębi zespołu z Wielkiej Brytanii."

wlasnie zaleta Radiohead jest to, ze ich muzyka posiada wlasnie owa wielopoziomowosc, ktorej brakuje Madonnie czy U2, okreslanym rowniez jako "koncerty roku".
    • Gość: opsir Re: Radiohead - koncert roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:31
      a propos, na ciekawa rzecz zwrocili wczoraj w nocy uwage redaktorzy w Trojce. Do jakiego gatunku zakwalifikowac Radiohead? Ich muzyka daleko wykracza poza 'rock' czy 'elektronike', to jest wlasnie fenomen Radiogłowych.

PS
      Gosciu, ktory stal za mna i przez caly koncert krzyczal "MOTORHEAD" chyba pomylil koncerty wczoraj...
    • Gość: bosz Re: Radiohead - koncert roku IP: *.comarch.com 26.08.09, 10:31
      Komentator roku - jakiej "gwiazdki"? Każdy rodzaj muzyki ma swoje gwiazdy. Pop ma Madonnę, pop rock ma U2, itd. A Radiohead w swojej działce to niezaprzeczalnie gwiazda i to jedna z najjaśniejszych. Bardzo piękny koncert. Wzruszyłam się.
    • Gość: milka1984 Re: Radiohead - koncert roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:34
      OPSIR: hahaha! też słyszałam tego gościa!!! KURIOZUM!
    • wwww Re: Radiohead - koncert roku 26.08.09, 10:38
      relacja 1258 koncertu roku napisana na poziomie przedszkolaka.
    • cozy Re: Radiohead - koncert roku 26.08.09, 10:40
      Opsir, a komu potrzebne jest klasyfikowanie Radiohead? Chyba tylko sprzedawcom, żeby skierować klienta do właściwej półki, albo niedorobionym dziennikarzynom, bo inaczej niż w kategoriach szuflad, etykiet i porównań o muzyce pisać i mówić nie umieją. Radiohead wymyka się klasyfikacjom i jest klasą sam dla siebie.
    • Gość: Gość Re: Radiohead - koncert roku IP: *.4web.pl 26.08.09, 10:44
      KONCERTEM ROKU TO BYŁ KONCERT U2!!!!!!!!!!!
    • cozy Re: Radiohead - koncert roku 26.08.09, 10:46
      Wcale nie, bo Zappa Plays Zappa tongue_out
    • Gość: opsir Re: Radiohead - koncert roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 10:48
      cozy: no wlasnie na to chcialem poniekad zwrocic uwage. "wymyka sie klasyfikacja, jest klasa sam dla siebie" OTOZ TO!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka