Dodaj do ulubionych

Prezes aqua parku

28.12.10, 23:33
Po ostatnich wyborach została mi pewna ulotka wyborcza kandydata na burmistrza. Zawierała krytykę burmistrza Czecha co do podwyżek płac wysoko postawionych miejskich urzędników. Zaisteresował mnie wątek dotyczący prezesa aqua parku. Ku mojemu zdumieniu jest nim człowiek, który przez kilkanaście lat był prezesem Huty Cynku w Miasteczku Śląskim. Przebieg jego prezesowania opisał tygodnik NIE www.nie.com.pl/art3285.htm.
Nie rozumiem jednego, dlaczego burmistrz wybiera takiego człowieka na prezesa? Czy nie ma innych ludzi? To jest śmieszne, że żyjąc 20 lat w demokratycznym kraju, nadal priorytetowe znaczenie mają znajomości, że tak się wyraże z poprzedniego systemu. W ogóle co ma wspólnego przemysł hutniczy do parku rozrywki....
co o tym sądzicie drodzy tarnogórzanie?
Obserwuj wątek
    • pink_alois Re: Prezes aqua parku 28.12.10, 23:41
      Prezes zarabia dobrze, burmistrz powiedział, że fachowcom trzeba płacić.
      Nie zgodzę się co do tego, że żyjemy we demokratycznym kraju.
      • studenter Re: Prezes aqua parku 29.12.10, 15:19
        Dziwne jest to, że ten "fachowiec" niczym się nie popisał, a co więcej raczej pokazał swoją niekompetencję. Wspaniały przykład na to, że niezależnie od wyników swojej pracy i tak dostaniemy podwyżkę - jak w tej reklamie.
        Moim zdaniem w latach 90 zmieniła się tylko nazwa systemu na demokratyczny, ale ludzie i mechanizmy rządzące pozostały z okresu prl-u.
        • pink_alois Re: Prezes aqua parku 29.12.10, 19:50
          Zgadzam się.
          Dlatego też ludzi mniej bulwersują zarobki takich ludzi, którzy zarabiają więcej niż minister finansów czy premier od zarobków tego pana.
          • alfa-1234 Re: Prezes aqua parku 30.12.10, 21:57
            gość zarabia tyle bo ma łeb na karku,jak mu płacą to bierze,umie się ustawić w życiu ,zarobił w hcm zarobi w parku a potem emerytura i wszystkich tych co pisali na forum na jego temat będzie miał głęboko w d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka