Dodaj do ulubionych

Polityka regionalna

16.01.13, 21:02
Już za niedługo wybory samorządowe,czy macie już swojego kandydata ?czym się on wyróżnił aby oddać ponownie na niego głos?Jak oceniacie pracę burmistrza ,rady miasta i powiatu ?
Obserwuj wątek
    • strefas Re: Polityka regionalna 16.01.13, 21:19
      Tutaj możecie opiniować naszych polityków od burmistrza do radnego.
      www.nasz-polityk.pl/miasto.php?mid=631
    • bulczanka Re: Polityka regionalna 16.01.13, 22:11
      Myślałem że jest ok aż do momentu kiedy się dowiedziałem że wszystkie szpitale w TG pozbywają się kuchni i oddają je prywaciarzom. W takich nieco mniejszych Piekarach szpitale się kuchni nie pozbywają. To wina zadłużenia, złego gospodarowania samorządu?
      Nie wiem bo się nie znam ale trochę to przykre. O samym burmistrzu też krążą różne opinie. Trudno go więc ocenić nie znając prawdy. Przypuszczam jednak że gdyby nie kasa z UE dzięki której to miasto pięknieje ludzie by go raczej sympatią nie darzyli.

Nie wiem na kogo oddam głos. Nie znam tych ludzi więc pewnie postawię po prostu na znajomą, ulepszoną photoshopem na plakacie wyborczym buzię. Przydało by się więcej kandydatów z rocznika 1980-85. Świeża krew, inna mentalność (niekomunistyczna) i inne spojrzenie na politykę lokalną.
      • strefas Re: Polityka regionalna 16.01.13, 23:13
        A tam..;)ludzie z rocznika 75 też raczej komunistycznej przeszłości nie mają,bo jak komuna się kończyła mieli 15 -16 lat.Kuchnia to mały pikuś ,ale największe szpitale w TG maja poważne długi ,to jest problem radnych powiatowych,bo szpitale przeszły po starostwo powiatowe,jak były pod zarządami miasta nie było tak źle ja dziś (może się wypowie toś bardziej kompetentny,niż ja?)
        • strefas Re: Polityka regionalna 17.01.13, 00:03
          A tu ciekawy artykuł na temat zadłużenia szpitala nr 3.
          "Na koniec klub IO zadaje trzy pytania zarządowi i popierającym ich radnych:
          1.Dlaczego i czy celowo szpital powiatowy został doprowadzony na skraj bankructwa w ciągu 20 miesięcy rządów koalicji PO-PS (w tym czasie dług szpitala wzrósł z 300 tys. do blisko 6 mln zł)?
          2.Kto w tym czasie (partyjnie i osobowo) sprawował nadzór nad szpitalną spółką i czy dalej rada nadzorcza będzie składała się wyłącznie z partyjnych notabli a nie fachowców?
          3. Jaki PO i PS mają plan ratowania szpitala i jakie działania w tej sprawie podejmuje reprezentant PO w Sejmie? Kiedy plan ten zostanie przedstawiony pracownikom szpitala, mieszkańcom i radnym powiatowym?"

Trzeba przyznać,że 300tyś zł jest dużym długiem ,ale 6 mil to już przesada
          Pełny artykuł
          • wdch_po Re: Polityka regionalna 17.01.13, 07:17

ja bym to zaliczył do kategorii cudów Tuska
            prawie 6 mil długu! z 300tys
            toż to cud!
            • bulczanka Re: Polityka regionalna 17.01.13, 14:40
              A ja bym to podpiął pod Lucynę E. Coś nie gra w starostwie. No chyba że artykuły np. na naszemiasto.pl kłamią.
              • strefas Re: Polityka regionalna 17.01.13, 16:56
                Tak z całą pewnością coś nie gra,ale czy to wina tylko p. E ? Raczej powiedziałbym zarządem nadzorczym,więcej na Szmaterloku można się dowiedzieć,podobno dyrektor tego szpitala groził redaktorom tego bloga ,żeby się nie wpierd..... bo ich załatwi.
                blog.szmaterlok.pl/wpis/47/szpital-na-froncie
                Co ciekawe dyrektor tego szpitala czuł się na tyle ważny ,że nie musi odpowiadać na pytania regionalnego dziennikarzyny,że biedak musiał rozmawiać tylko z byłym posłem i szefem NFZ.Szkoda ,ze takie "gwiazdy" nie zabierają publicznie głosu.
                gwarek.tv/po-gwarki/wpis/430/pogwarki---odc.-8
                • bulczanka Re: Polityka regionalna 17.01.13, 17:13
                  Tak więc w naszym mieście różowo nie jest. Salony ratusza i starostwa kryją pewnie wiele tajemnic.
                  • strefas Re: Polityka regionalna 17.01.13, 18:26
                    Mało tego robi się taki sam chlew jak w polityce krajowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka