Dodaj do ulubionych

ceny mieszkań

28.05.07, 11:22
Ile może kosztować w Zawierciu mieszkanie M 3 w Centrum 47 lub 48 m2??
Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • krzy76siek Re: ceny mieszkań 28.05.07, 12:17
      Gdzieś pomiędzy 700 - 900 zł m2. W wolnej chwili jeszcze sprawdzę w
      ogłoszeniach " na mieście"
    • krzy76siek Re: ceny mieszkań 28.05.07, 13:22
      Sprawdziłem koło mojego bloku na ogłoszeniach i klapa. Są domy ,działki ale M3
      prawie zero ,są chętni ale do kupienia. Ta cena którą podałem też chyba jest
      trochę zaniżona ,bo z tego co rozmawiałem ze znajomym trzeba liczyć ok.1000zł m2

SPRAWDŻ POD TYMI NR - TO SĄ NUMERY DO AGENCJI NIERUCHOMOŚCI
      32 6705895
      509 027494
      P O Z D R A W I A M I ZAPRASZAM DO ZAWIERCIA !
      • kulkamikulka Re: ceny mieszkań 28.05.07, 13:57
        Jak tylko uda mi się kupić mieszkanko to raczej na pewno wyląduje w Zawierciu.
        Adekwatnie mieszkanko 47m2 w Dąbrowie Górniczej kosztuje ok. 120000. Szok. Mam
        więc cichą nadzieję że w Zawierciu będzie taniej a do Dąbrowy wcale nie jest
        daleko. Dzięki za info.
    • le_szek Re: ceny mieszkań 28.05.07, 14:04
      Bank dla wyceny mieszkania (przy pożyczce hipotecznej) przyjmuje 1300 zł/m2.

Czyli około 60-65 tysięcy.
      • pawex8 Re: ceny mieszkań 28.05.07, 19:44
        znajomy właśnie sprzedał 48m2 za 70 tys- w Zawierciu koło dworca, chętnych nie
        brakowało
        • majeczkaa Re: ceny mieszkań 29.05.07, 01:09
          Moja znajoma chciała sprzedac swoje zadbane M-3, III p. [ok. 49 m2, blok ma ok.
          14 lat] i mówiła mi że nikt jej nie chciał dać więcej za mieszkanie jak 45 tyś.
          A i o to było bardzo ciężko.
          W efekcie nie sprzedała jeszcze i nie wiem czy nadal chce go opchnąć, ale wiem
          że mocno narzekała na rynek nieruchomości w Z-ciu...
          • pawex8 Re: ceny mieszkań 29.05.07, 08:48
            to dziwne...zwłaszcza że jest dużo chętnych na wynajęcie lub zakup małych
            mieszkań a nieruchomości chyba wszędzie poszły w górę.
            • majeczkaa Re: ceny mieszkań 29.05.07, 23:08
              No dziwne i nie sądzę, aby mnie kłamała, bo mnie nic na tym nie zalezy.

Owszem jacyś tam chętni na mieszkanie byli, ale NIKT nie chciał zapłacić
              wartości rynkowej mieszkania [jest tego warte], a dużo poniżej wartości.

Ta sytuacja miała miejsce ok 1,5 roku temu.
              • pawex8 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 07:42
                Myślę że nie ma co porównywać cen które były 1,5 roku temu do tego co jest
                obecnie:)
              • sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 07:43
                Nie wiem jak mozesz Majeczka porównywać sytuację sprzed 1,5 roku z obecną !!!!!
                Moze nie śledzisz tego co sie dzieje na bieżąco w tym temacie. uważam że takie
                wypowiedzi wiecej szkodzą niz pomagają więc nie wprowadzaj ludzi w błąd z łaski
                swojej.
                • majeczkaa Re: ceny mieszkań 30.05.07, 18:24
                  Być może sytuacja zmieniła się diametralnie (w co wątpię, bo to miasto to wciąż
                  żadna atrakcja) na rynku nieruchomości w Z-ciu-nie przeczę, a podałam tylko
                  sytuację, która wcale NIE musi być odnośnikiem. ;)) A więc sylwio nie musisz
                  wylewać na mnie swojej frustracji i szukać okazji do rewanżu. Zatem nie
                  powtarzaj za Pawłem jak papuga, bo i bez tego rozumiem, a co za tym idzie i ty
                  śmiecisz wątek. ;))

Tak więc ile w końcu kosztuje mieszkanie ok. 50 m2 w Zawierciu?
                  • sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 21:12
                    nikogo nie małpuje czy tez papuguję ani nie jestem sfrustrowana, osłabiają mnie
                    komentarze ludzi którym sie wydaje ze wszystko wiedzą a nawet nie doczytują
                    czyjegos postu ani nie sprawdzą szczegółów a już starają się wyżyć
                    po "frustrującym" dniu
                    Sytuacja jest taka, że cena w Z-ciu jest od min. 1200 za metr kw. wzwyż. O
                    dziwo wieżowce w Centrum i tamtejsze stare bloki są bardzo atrakcyjne dla
                    kupujących (osobiście nie wiem czemu ale to tylko MOJA opinia) Nie buduje się
                    tu nowych mieszkań dlatego stare mają taką cenę.
                    Pozdrawiam i życzę znalezienia fajnego lokum w dobrym otoczeniu i z dobrymi
                    sąsiadami.
                    • le_szek Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:14
                      > Sytuacja jest taka, że cena w Z-ciu jest od min. 1200 za metr kw. wzwyż. O
                      > dziwo wieżowce w Centrum i tamtejsze stare bloki są bardzo atrakcyjne dla
                      > kupujących (osobiście nie wiem czemu ale to tylko MOJA opinia)

Lepsza okolica niż blokowiska na Żabkach czy Blanowskiej. Blisko dworca poza tym
                      i do lasu niedaleko.
                    • pawex8 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:21
                      o tak dobry sąsiad to podstawa :) ...
                      chyba mniejsze mieszkania lepiej się sprzedają i cena za m2 jest wyższa... ja
                      bym obstawial kolo 1300-1400zl/m2 a skarbowy ma pewnie wyższe stawki od których
                      trzeba zapłacić podatek :-) może jest tu ktoś ze skarbowego? ;-)))))))
                      • sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:41
                        Tez chcieli nam dać domiar z US bo mieszkanie było na ówczas (2 lata temu)
                        nieprzyzwoicie tanie, ale apelowaliśmy i jest OK. Ostatnio znajomy kupił w
                        okolicy szkoły nr 5 mieszkanie 47 m za 60 tys., w strusienkim bloku, bez
                        balkonu w opłakanym stanie. Tak wiec nie jest ciekawie.
                        • sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:42
                          Miało być starusieńkim bloku. PRZEPRASZAM cenzure z góry :-)

sylwka25 napisała:

> Tez chcieli nam dać domiar z US bo mieszkanie było na ówczas (2 lata temu)
                          > nieprzyzwoicie tanie, ale apelowaliśmy i jest OK. Ostatnio znajomy kupił w
                          > okolicy szkoły nr 5 mieszkanie 47 m za 60 tys., w strusienkim bloku, bez
                          > balkonu w opłakanym stanie. Tak wiec nie jest ciekawie.
                        • kulkamikulka Re: ceny mieszkań 31.05.07, 09:56
                          Właśnie wczoraj oglądałam jedno w bloku przy Paderewskiego naprzeciwko apteki.
                          Stan niezły ale cena zwaliła mnie z nóg. 75 000zł. I przy przelotowej
                          ulicy. "Cisza i spokój". Już sama nie wiem co robić.
                          • le_szek Re: ceny mieszkań 31.05.07, 12:07
                            Moja babcie mieszkała kiedyś w bloku naprzeciwko 'Naszego domu' - czyli jakieś
                            100 m wcześniej. Kilka razy tam nocowałem, w nocy przy otwartym oknie był niezły
                            hałas od samochodów (a było to 10 lat temu, wolę nie myśleć, jak głośno jest
                            teraz). A w ciągu dnia to już w ogóle porażka.
                          • pawex8 Re: ceny mieszkań 31.05.07, 13:12
                            myślę, że za kilka mies. będzie jeszcze drożej :) pewnie do 70 tys mozna by
                            wytargowac...
                    • majeczkaa Re: ceny mieszkań 31.05.07, 13:27
                      >>>nikogo nie małpuje czy tez papuguję ani nie jestem sfrustrowana, osłabiają mnie
                      komentarze ludzi którym sie wydaje ze wszystko wiedzą a nawet nie doczytują
                      czyjegos postu ani nie sprawdzą szczegółów a już starają się wyżyć
                      po "frustrującym" dniu

A to ty wiesz lepiej co i jak czytałam. Gratuluję. ;)
                      Szkoda, że nie wykorzystałaś swojej "przenikliwości" do tego, aby zauważyć, iż
                      podaję ANALOGICZNą sytuację z przed roku i jednocześnie "zastanawiam się" czy
                      coś się w tej sprawie zmieniło?!

Informuję, że w moim życiu frustracja nie występuję czego i tobie życzę. ;))

Dziękuję, Ja juz swoje M. znalazłam i póki co chwalić Boga dobrze mi się żyje w
                      otoczeniu sympatycznych ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka