kulkamikulka 28.05.07, 11:22 Ile może kosztować w Zawierciu mieszkanie M 3 w Centrum 47 lub 48 m2?? Pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzy76siek Re: ceny mieszkań 28.05.07, 12:17 Gdzieś pomiędzy 700 - 900 zł m2. W wolnej chwili jeszcze sprawdzę w ogłoszeniach " na mieście" Odpowiedz Link
krzy76siek Re: ceny mieszkań 28.05.07, 13:22 Sprawdziłem koło mojego bloku na ogłoszeniach i klapa. Są domy ,działki ale M3 prawie zero ,są chętni ale do kupienia. Ta cena którą podałem też chyba jest trochę zaniżona ,bo z tego co rozmawiałem ze znajomym trzeba liczyć ok.1000zł m2 SPRAWDŻ POD TYMI NR - TO SĄ NUMERY DO AGENCJI NIERUCHOMOŚCI 32 6705895 509 027494 P O Z D R A W I A M I ZAPRASZAM DO ZAWIERCIA ! Odpowiedz Link
kulkamikulka Re: ceny mieszkań 28.05.07, 13:57 Jak tylko uda mi się kupić mieszkanko to raczej na pewno wyląduje w Zawierciu. Adekwatnie mieszkanko 47m2 w Dąbrowie Górniczej kosztuje ok. 120000. Szok. Mam więc cichą nadzieję że w Zawierciu będzie taniej a do Dąbrowy wcale nie jest daleko. Dzięki za info. Odpowiedz Link
le_szek Re: ceny mieszkań 28.05.07, 14:04 Bank dla wyceny mieszkania (przy pożyczce hipotecznej) przyjmuje 1300 zł/m2. Czyli około 60-65 tysięcy. Odpowiedz Link
pawex8 Re: ceny mieszkań 28.05.07, 19:44 znajomy właśnie sprzedał 48m2 za 70 tys- w Zawierciu koło dworca, chętnych nie brakowało Odpowiedz Link
majeczkaa Re: ceny mieszkań 29.05.07, 01:09 Moja znajoma chciała sprzedac swoje zadbane M-3, III p. [ok. 49 m2, blok ma ok. 14 lat] i mówiła mi że nikt jej nie chciał dać więcej za mieszkanie jak 45 tyś. A i o to było bardzo ciężko. W efekcie nie sprzedała jeszcze i nie wiem czy nadal chce go opchnąć, ale wiem że mocno narzekała na rynek nieruchomości w Z-ciu... Odpowiedz Link
pawex8 Re: ceny mieszkań 29.05.07, 08:48 to dziwne...zwłaszcza że jest dużo chętnych na wynajęcie lub zakup małych mieszkań a nieruchomości chyba wszędzie poszły w górę. Odpowiedz Link
majeczkaa Re: ceny mieszkań 29.05.07, 23:08 No dziwne i nie sądzę, aby mnie kłamała, bo mnie nic na tym nie zalezy. Owszem jacyś tam chętni na mieszkanie byli, ale NIKT nie chciał zapłacić wartości rynkowej mieszkania [jest tego warte], a dużo poniżej wartości. Ta sytuacja miała miejsce ok 1,5 roku temu. Odpowiedz Link
pawex8 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 07:42 Myślę że nie ma co porównywać cen które były 1,5 roku temu do tego co jest obecnie:) Odpowiedz Link
sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 07:43 Nie wiem jak mozesz Majeczka porównywać sytuację sprzed 1,5 roku z obecną !!!!! Moze nie śledzisz tego co sie dzieje na bieżąco w tym temacie. uważam że takie wypowiedzi wiecej szkodzą niz pomagają więc nie wprowadzaj ludzi w błąd z łaski swojej. Odpowiedz Link
majeczkaa Re: ceny mieszkań 30.05.07, 18:24 Być może sytuacja zmieniła się diametralnie (w co wątpię, bo to miasto to wciąż żadna atrakcja) na rynku nieruchomości w Z-ciu-nie przeczę, a podałam tylko sytuację, która wcale NIE musi być odnośnikiem. ;)) A więc sylwio nie musisz wylewać na mnie swojej frustracji i szukać okazji do rewanżu. Zatem nie powtarzaj za Pawłem jak papuga, bo i bez tego rozumiem, a co za tym idzie i ty śmiecisz wątek. ;)) Tak więc ile w końcu kosztuje mieszkanie ok. 50 m2 w Zawierciu? Odpowiedz Link
sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 21:12 nikogo nie małpuje czy tez papuguję ani nie jestem sfrustrowana, osłabiają mnie komentarze ludzi którym sie wydaje ze wszystko wiedzą a nawet nie doczytują czyjegos postu ani nie sprawdzą szczegółów a już starają się wyżyć po "frustrującym" dniu Sytuacja jest taka, że cena w Z-ciu jest od min. 1200 za metr kw. wzwyż. O dziwo wieżowce w Centrum i tamtejsze stare bloki są bardzo atrakcyjne dla kupujących (osobiście nie wiem czemu ale to tylko MOJA opinia) Nie buduje się tu nowych mieszkań dlatego stare mają taką cenę. Pozdrawiam i życzę znalezienia fajnego lokum w dobrym otoczeniu i z dobrymi sąsiadami. Odpowiedz Link
le_szek Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:14 > Sytuacja jest taka, że cena w Z-ciu jest od min. 1200 za metr kw. wzwyż. O > dziwo wieżowce w Centrum i tamtejsze stare bloki są bardzo atrakcyjne dla > kupujących (osobiście nie wiem czemu ale to tylko MOJA opinia) Lepsza okolica niż blokowiska na Żabkach czy Blanowskiej. Blisko dworca poza tym i do lasu niedaleko. Odpowiedz Link
pawex8 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:21 o tak dobry sąsiad to podstawa :) ... chyba mniejsze mieszkania lepiej się sprzedają i cena za m2 jest wyższa... ja bym obstawial kolo 1300-1400zl/m2 a skarbowy ma pewnie wyższe stawki od których trzeba zapłacić podatek :-) może jest tu ktoś ze skarbowego? ;-))))))) Odpowiedz Link
sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:41 Tez chcieli nam dać domiar z US bo mieszkanie było na ówczas (2 lata temu) nieprzyzwoicie tanie, ale apelowaliśmy i jest OK. Ostatnio znajomy kupił w okolicy szkoły nr 5 mieszkanie 47 m za 60 tys., w strusienkim bloku, bez balkonu w opłakanym stanie. Tak wiec nie jest ciekawie. Odpowiedz Link
sylwka25 Re: ceny mieszkań 30.05.07, 22:42 Miało być starusieńkim bloku. PRZEPRASZAM cenzure z góry :-) sylwka25 napisała: > Tez chcieli nam dać domiar z US bo mieszkanie było na ówczas (2 lata temu) > nieprzyzwoicie tanie, ale apelowaliśmy i jest OK. Ostatnio znajomy kupił w > okolicy szkoły nr 5 mieszkanie 47 m za 60 tys., w strusienkim bloku, bez > balkonu w opłakanym stanie. Tak wiec nie jest ciekawie. Odpowiedz Link
kulkamikulka Re: ceny mieszkań 31.05.07, 09:56 Właśnie wczoraj oglądałam jedno w bloku przy Paderewskiego naprzeciwko apteki. Stan niezły ale cena zwaliła mnie z nóg. 75 000zł. I przy przelotowej ulicy. "Cisza i spokój". Już sama nie wiem co robić. Odpowiedz Link
le_szek Re: ceny mieszkań 31.05.07, 12:07 Moja babcie mieszkała kiedyś w bloku naprzeciwko 'Naszego domu' - czyli jakieś 100 m wcześniej. Kilka razy tam nocowałem, w nocy przy otwartym oknie był niezły hałas od samochodów (a było to 10 lat temu, wolę nie myśleć, jak głośno jest teraz). A w ciągu dnia to już w ogóle porażka. Odpowiedz Link
pawex8 Re: ceny mieszkań 31.05.07, 13:12 myślę, że za kilka mies. będzie jeszcze drożej :) pewnie do 70 tys mozna by wytargowac... Odpowiedz Link
majeczkaa Re: ceny mieszkań 31.05.07, 13:27 >>>nikogo nie małpuje czy tez papuguję ani nie jestem sfrustrowana, osłabiają mnie komentarze ludzi którym sie wydaje ze wszystko wiedzą a nawet nie doczytują czyjegos postu ani nie sprawdzą szczegółów a już starają się wyżyć po "frustrującym" dniu *** A to ty wiesz lepiej co i jak czytałam. Gratuluję. ;) Szkoda, że nie wykorzystałaś swojej "przenikliwości" do tego, aby zauważyć, iż podaję ANALOGICZNą sytuację z przed roku i jednocześnie "zastanawiam się" czy coś się w tej sprawie zmieniło?! Informuję, że w moim życiu frustracja nie występuję czego i tobie życzę. ;)) Dziękuję, Ja juz swoje M. znalazłam i póki co chwalić Boga dobrze mi się żyje w otoczeniu sympatycznych ludzi. Odpowiedz Link