Dodaj do ulubionych

Chyba jestem lewakiem. To źle?

01.02.14, 18:26
domowy-survival.pl/wp-content/uploads/2012/11/prawicowy-nowoczesny-patriotyzm.jpg
Tylko na kogo tu głosować skoro Miller zaczyna się wygłupiać (49 województw)?

Nie obawiacie się rosnących w siłę radykalnych środowisk prawicowo-nacjonalistycznych?
Skąd pomysł by eliminować tzw. resortowe dzieci?
Obserwuj wątek
    • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 19:16
      Mam ten sam problem.Z SLD jest mi po drodze ,ale też nie we wszystkim,poza tym ignorują Ślązaków i ich dążenia do autonomii.Być "Lewakiem" ,to znaczy być człowiekiem który akceptuje odmienność ,lub się jest "innym' ,ja akceptuję odmienność do momentu kiedy ona nie chce eksponować za normalność tz. pójdę z kolegom gejem na piwo,koncert itp. ale jak zacznie mnie przekonywać do jego orientacji to dostanie w czapę .Ja bardziej wolę określenie "socjalista" z powodów społeczno- ekonomicznych tz.- utrata pracy nie może być początkiem "podróży" w stronę czarnej strefy ,za strachu przed komornikiem -muszą być osłony socjalne(niedawno poruszyłem na FB ten problem na stronie Związku Pracodawców i Przedsiębiorców i o dziwo znalazłem tam dużo "lajków" ,a cały związek przyznał mi rację,że sektor prywatny musi walczyć o to żeby "robole" się organizowali.
    • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 19:27
      A co powiesz o resortowych dzieciach?
      Do czego dąży radykalna prawica?
      • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 19:52
        To "oszołomy" ,to ludzie z ograniczoną możliwością percepcji środowiska.Wystarczy się przyjrzeć tym ludziom w większości tych ludzi to nieślubne dzieci księży,lub zakonnic,ogólnie jakieś odpady z nieudanych związków ludzi którzy chcieli być "świętymi" .
        • wdch_po Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 20:13
          a wiesz ze jak na ukrainie chcesz zrobić duży interes to musisz mieć wsparcie człowieka z układami, najlepiej czlowieka związanego z tajnymi służbami? jeśli obiło ci się to o uszy ostatnio
          to zastanów się czy mają oni duży wpływ na państwo??? (ludzie ze służb)
          Mieli i mają na nasze także, zasymilowali się ale ich układy i wiedza pozostaly
          ileż to dużych firm ktoś załatwił za rządów SLD? jest wiele przykładow.
          A i Olewnik to czasy SLD. Jakie kontakty ktoś miał że wykonczył trzech swiadków w więzieniu i tak mataczył w sprawie Olewnika
          tak samo resortowe dzieci mając wypaczone patrzenie na świat,
          mają wpływ na naszą rzeczywistość
          • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 21:30
            wydech ,a wiesz o tym,że powołując się w Polsce na znajomości w Pis to możesz załatwić w kościele ślub bez bierzmowania ,rozgrzeszenie po skrobance oraz po wizycie w domu publicznym za pieniądze podatnika ? ,Czy wiesz ,że Watykan udziela azylu ludziom którzy uprawiali seks z dziećmi po niżej 15 roku życia??
            • wdch_po Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 21:53
              ameryki nie odkryłeś
              jednak nie masz pojęcia najwyraźniej o tym co jest istotne dla ludzi w tym kraju
              nie co klecha robi w kościele czy po kościele czy na plebanii, czy wali konia czy jakaś wierna wlazi mu do łożka
              bo nie muszą iść do kościola ani na religie dzieci wysłać.

w interesie ludzi jest aby do rządow nie wrociło kolesiostwo z sld
              i stare układy bo od nich zależy funkcjonowanie państwa
              • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 22:20
                wydech ,czy Ty widzisz tą analogię ? Co za różnica które kolesiostwo będzie Tobą rządzić? I tu układ i tu układ ,ja bym wolał ten bardziej doświadczony układ w biznesie i w stosunkach miedzy ludzkich.
                • wdch_po Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 01.02.14, 23:08
                  który bardziej doświadczony uklad w biznesie?
                  ten co wykończył Optimusa i Kluskę?
                  albo Olewnika? o taki biznes ci chodzi?
                  toż to czasy panowania SLD, korupcja u układy pełną gębą
                  • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.02.14, 00:55
                    A jesteś pewny,że tamte firmy były bez skazy ?
                    • wdch_po Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.02.14, 09:07
                      Zapytaj tych trzech świadków co ich wykonczyli w więzieniu. Ale oni pewnie odpowiedzieliby ze to idiotyczne pytanie. Bo wskazuje na to że uznajesz ze w Polsce porządku pilnuje mafia a nie panstwo i ona eliminuje nieuczciwe firmy.
                      Robienie z siebie glupka dobrze ci wychodzi

Dobrze ze chociaż nie napisałeś nic o klechach.
    • robingut Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.02.14, 02:49
      Ułatwiłoby mi może odpowiedź na Twoje pytanie, gdybyś sam sprecyzował, kogo Ty uważasz za te siły radykalno-nacjonalistyczne, bo tak do końca to ja się z definicją Stefasa nie zgadzam, a klasyfikacji ludzi kreowanej przez dziennikarzy nie przyjmuję. Jedni z nich mogą być przecież "resortowymi dziećmi" , inni "z wyższej półki", jeszcze inni sprzedajni za dolce, ruble lub w końcu grosze. Są też młodzi zagubieni, którzy nie pojmują, jak ich poczęto z octu i herbaly stojących przez 46 lat PRLu na pustych półkach. Zrozum ich Kolego, bo nie są głupi tylko ogłupiani.
      • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.02.14, 15:29
        Moja definicja też nie była do końca sprecyzowana ,określa jakiś procent w nie do końca ustalonej grupie :)" Zrozum ich Kolego, bo nie są głupi tylko ogłupiani."(ten fragment podoba mi się najbardziej) chodzi o ludzi z wypranymi mózgami ,coś na kształt wyznawców sekty.
    • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.02.14, 12:23
      www.youtube.com/watch?v=9O10qPHFiOA
        • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.02.14, 15:51
          Ale to już praktycznie wszyscy zauważają,że ten system jest do reperacji ,tylko PO miało do tego największe predyspozycje ,żeby coś zmienić.Wczoraj rozmawiałem na FB z posłem Markiem Plurą ,który wręcz się żalił,że sam musi walczyć o sprawy niepełnosprawnych,żaden kolega z sejmu mu nie chce pomóc w zamianach np." orzecznictwa o niepełnosprawności" ,ludzie trwale chorzy są kierowani do pracy (potem dam link do artykułu) .Pomału wszystko w tym kraju przypomina wraka samochodu w którym co chwila coś szwankuje,tak jest też w systemach komputerowych ,jak się dba tak się ma i potrzeba od czasu do czasu "formata"
          • robingut Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 03.02.14, 03:40
            Wychodzi mi z tego, ze nie boimy się ogłupionych prawicowych nacjonalistów, tylko ogłupiających ich parszywych mediów, bez których nie mogliby zaistnieć parszywi politycy i inne wątpliwe autorytety w tym groby pobielane.
            Sam jestem prawicowym nacjonalistą, gdyż mówię, że religia jest niektórym Polakom potrzebna.
            Jestem też nacjonalistą lewicowym, bo jestem przeciwny krzyżom w instytucjach polskiego państwa.
            Wreszcie jestem też prawym lewakiem, bo twierdzę że religia, a właściwie katecheza, ma być, ale nie w szkołach publicznych.
            "Resortowe dzieci" to współczesny "Młot na czarownice". Bestseler dla padlinożerców do czasu aż ktoś inny napisze "Bękarty autorytetów moralnych".
            Nie da się naprawić systemu, który ma cechy anarchii. On musi zostać unicestwiony albo całkiem upadnie kraj. Na razie klęczy. Wiesz czemu w Polsce rodzi się mało dzieci? Jednym z powodów jest i to, że ludzie się boją, by nie urodziło się im dziecko przy którym poseł Plura jest okazem zdrowia i tężyzny fizycznej i umysłowej. To uboczny skutek ochrony "wszystkiego co poczęte". Dobrze się o tym pokrzykuje zdrowym bykom, zwłaszcza tym co nie chcą płacić alimentów albo w ogóle się do nie przyznają.
            95% w mediach to chłam, tzw. tematy zastępcze. Kluczem jest bezrobocie na które nikt nie ma recepty, choć ona jest na wyciągnięcie ręki prawej i lewej. Żadna z nich się jednak po nią nie wyciągnie, chociaż ona wcale bolesna nie jest.
            • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 03.02.14, 12:15
              Chyba jesteś lewakiem;)
              Ciekawe jak Yaro po wygranych wyborach (co jest już niemal pewne) będzie walczył z laicyzacją, ateizacją i lewactwem?
              Już widzę sfory narodowców wyżynających legalnie niewierzących, trans, lesby, gejów, miłośników metalu, związki partnerskie, murzynów, feministki itp.
              Wiodącym mediów zostanie Fronda.
              • robingut Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 03.02.14, 19:45
                Kiedy sobie przypomnę o biblijnej mannie i przepiórkach za friko, bo czymże innym było chodzenie przez 40 lat w kółko po pustyni, to myślę, że nie jestem lewak samotny. Raz manna raz przepiórki. Każdemu według jego apetytu, choć skromny jadłospis, ale dostępne to dla wszystkich. Nie kojarzy Ci się to z czymś?
                Yaro nie wygra. On wie, że nie ma z kim rządzić i PIS nie miał i nie ma kadr, chyba że znów skorzysta z innych "resortowych dzieci". Drzeć pysk, strzykać śliną, trzymać cugle lub wywijać batem potrafi każdy, ale do gospodarki musisz mieć "mózg". Bez gospodarki nie nakarmisz nawet prawych narodowców. Wszystko się sypnie, pałki spadną ja jego głowę i odejdzie w niebyt w kompletnej niesławie. A on jest ambitny i chce mieć własny pomnik.
            • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 03.02.14, 20:57
              Robinie jak zwykle muszę ci przyznać rację.Rozmawiałem też z posłem o ""Życiu poczętym" i przyznał mi rację ,że kobieta to nie inkubator na który ona sama niema wpływu .Doszliśmy z panem posłem też do wspólnego zdania- jak uzdrowić chore "ON" -a brzmi ono następująco-Żaden pojedynczy poseł nie jest w stanie zmienić takiego systemu/robinie nie chciałbyś czytać tych komentarzy ,a głównie pisali ludzie niepełnosprawni i ich opiekunowie :( -Jak nie będzie współpracy ten kraj się zawali i żadne PO ani PiS ,ani SLD nic nie zrobi .
              • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 03.02.14, 22:44
                A ja myślę że do PiS-u przyklei się partia znana z tego że lubi być przy władzy niezależnie od poglądów wygranych. Mowa o PSL. Nie zdziwię się też kiedy ujrzę u boku Jarka Solidarną Polskę.
                Zresztą patrząc na sondaże i wsłuchując się w głos znajomych można wywnioskować że PiS osiągnie taki wynik że będą mogli rządzić samodzielnie.
                Ludziska są naprawdę wkur...i. Czasem aż sie boję wszak ludzie życzą Tuskowi wszystkiego najgorszego. Mamy zapotrzebowanie na takiego Brunona który zrobiłby na Wiejskiej porządek.
                Ja chcę oddać głos na lewicę ale jeśli Leszek będzie się wydurniał (celebryci w PE, 49 województw) to na wyboru nie pójdę w ogóle.
                • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 00:08
                  Michał z kim bym nie rozmawiał to dzisiejsze czasy można porównać do lat 89.Co prawda ,jest towar ,ale kto żyw chce z stąd wyjechać -kraj działa jak stary komputer z procesorem Pentium II ,gdzie trzeba pracować na Photoshopie 6 ,żeby dorównać reszcie świata (cały czas w tyle).Jeszcze kilka miesięcy temu myślałem,że jest jakaś cudowna partia która ożywi ten system,niestety dziś widzę,że to tylko zmiana "wentylatora" w "zasilaczu" ,a komp muli dalej.Potrzeba gruntownych zmian.
                  • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 12:50
                    Ktoś wczoraj pod jakimś artykułem na onecie napisał że życzy Polsce by na zawsze utraciła niepodległość, że ma dość biedy, patrzenia na bezrobotne dzieci po studiach, kolejek do lekarza i ciągłego świętowania klęsk i przegranych powstań. Mopsy i PUP-y pękają w szwach. Niepełnosprawnym odbiera się świadczenia pielęgnacyjne a ludzi bez nóg wysyła się do roboty.
                    I wiesz co? Nikt mu nie dał minusa.
                    Trzeba się pogodzić z tym że żadna partia nie będzie dobra, że ludzie cisną się do PE nie po to by powalczyć o coś dla Polski tylko po to by fajnie zarobić. Trzeba się wreszcie pogodzić z tym że nigdy już nie dogonimy zachodnich sąsiadów. Zawsze już będziemy skansenem UE i zapleczem taniej siły roboczej.
                    Szkoda tylko okrągłego stołu. Nie tak miała wyglądać demokracja. Faktycznie nas sprzedali.
                    Trzeba robić swoje, uczciwie pracować, dbać o rodzinę. Polityka tylko nerwy psuje. Zwykły obywatel nie ma na nic wpływu. Okradają go z każdej strony.
                    Te filmiki z Dnia świra i "Gdyby politycy mówili prawdę" wcale nie są durne. To odkryta prawda. Zauważcie że nie istnieje juz właściwie klasa średnia w tym kraju. Rząd przez lata zezwalał na patologie na rynku pracy (umowy śmieciowe). Polacy wykonują roboty których nienawidzą bo nie mieli wyboru. Nikomu już nie ufają. Kiełkuje w nich agresja i frustracja.
                    Za 20-30 lat grozi nam katastrofa demograficzna przez co ZUS będzie miał poważny problem.
                    Nie wiem jak to dalej będzie.
                    Coraz częściej myślę o tym że ludzie powinni wyjść na ulice. Że powinna nawet polać się krew. Rewolty bywają pożyteczne. Czasem tylko na wypalonej ziemi może wyrosnąć dorodne drzewo. Nigdy nie wyjdziemy na prostą. Za dużo zaniedbań, za mało kasy w budżecie, za dużo polityków zajmujących się sobą a za mało ekspertów, prawo pisane na kolanach.
                    Wieprze zamiast zająć się polityką społeczną zajmują się gedner, smoleńskiem i innymi pierdołami. Podziały na oszołomów i zdrajców oraz na lewaków i patriotów już zaczynają mnie wkurzać.

Ostatnio mówi się że za komuny były surowsze zimy a mimo to władze jakoś dawały radę. Dziś wszystko stoi, ludzie nie mają prądu, pociągi uziemione. Co się z nami kur.wa dzieje?!
                    Swoje dzieci będę zachęcał do ukończenia studiów na kierunku technicznym i wyjazdu na zachód. Bilet w jedną stronę.
                    • der-chef Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 13:47
                      Święta prawda. Jeśli nie masz 50 lat to chłopie "pitej z tego chlywa do kupy ze dzieckami" bo za kilka lat to będzie po ptokach. Ja mojego synka na chama wywaliłem na zachód razem z trzymiesięcznym wtedy wnukiem. Dzisiaj synek mi dziękuje że go zmusiłem do wyjazdu.
                      Coś z Bismarka:
                      Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą.

Nie przemówienia i nie rezolucje będą rozstrzygały o zagadnieniach naszych czasów, lecz krew i żelazo

Nigdy się tyle nie kłamie jak przed wyborami, w czasie wojny lub po polowaniu.

Po cóż innego stworzył Bóg Żydów polskich, jak nie po to by byli naszymi szpiegami?

Polacy są poetami w polityce, a politykami w poezji.

Polityka psuje charakter.

Przy złych urzędnikach nie pomogą nawet najlepsze prawa.

Tajniki polityki? Podpisać dobry traktat z Rosją.

Za pomocą bagnetów można zrobić wszystko, nie można tylko na nich siedzieć.

Bismarck to jednak mądry był gość. Zresztą David Lloyd George też fajnie Polaków podsumował "Oddać Polakom śląski przemysł to jak dać małpie zegarek"
                      • der-chef Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 13:53
                        A co by nie było że tylko obcy źle o nas myślą to i zacytuję Karola Szymanowskiego "Rzecz w tym, że Po­lacy nie znoszą żywych ludzi, a ubóstwiają tru­py, z który­mi mogą ro­bić, co im się po­doba, dla­tego też dążą zaw­sze do te­go, żeby tych żywych ukatrupić. "
                        • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 14:14
                          Wszystko się sprawdza;)
                          Zapłacimy jeszcze za to wszystko. To się na nas zemści. Będzie jak na Ukrainie.
                          • rafin9816 Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 15:43
                            Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niesprawiedliwości, której nie mógłby popełnić łagodny, liberalny rząd, jeśli zabraknie mu pieniędzy" - przestrzegał Charles Alexis de Tocqueville.
                            Każda obecna teraz w sejmie partia jest lewicowa. Kto ma poglądy lewicowe jest głupkiem albo ma w tym interes. Inne możliwości nie ma.
                            • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 20:19
                              rafin9816 napisał:

> Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niesprawiedliwości, której nie mógłby po
                              > pełnić łagodny, liberalny rząd, jeśli zabraknie mu pieniędzy" - przestrzegał Ch
                              > arles Alexis de Tocqueville.
                              > Każda obecna teraz w sejmie partia jest lewicowa. Kto ma poglądy lewicowe jest
                              > głupkiem albo ma w tym interes. Inne możliwości nie ma.
                              -A Ty po której stronie ?
                              • rafin9816 Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 06.02.14, 14:29
                                Ja mam poglądy prawicowe. Każda obecna w sejmie partia jest partią socjalistyczną i lewicową. Wszystko jest na odwrót. Bardziej prawicowe od PISU jest SLD. Taki Miller to oszust, on nie wierzy w socjalizm tylko udaje, bo ma z tego głosy wyborców. Ja się brzydzę poglądami lewicowymi.
                                • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 06.02.14, 20:49
                                  Przeanalizuj,dzieje gospodarki od 89r.Mi wychodzi z tych analiz ,że za SLD przeważnie kraj wychodził z dołka po rządach "prawicowców" -choć zupełnie mnie to nie interesuje jak to się nazywa czy prawa,czy lewa mnie interesują wyniki .
                                  • rafin9816 Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 08.02.14, 14:42
                                    Tylko i wyłącznie z tego powodu, że zaciągali kolejne pożyczki. Obecnie PO zadłużyła Polskę bardziej niż PRL. Tylko prawie całkowita likwidacja podatków i socjalu da pozytywne skutki. Pierwsz
                                    Z tego co wiem po 89 nie rządziła jeszcze prawica. PiS to prawica? Cały ich program prawie w całości jest socjalistyczny a walka o niepodległość opiera się na zabawie w piaskownicy.
                                    • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 08.02.14, 21:08
                                      Nie obraź się,ale twój post to szereg wykluczających się wzajemnie czynności. Jak przestaniesz płacić podatki ,to kto będzie gasił pożary ?,jeździł do wypadków ?kto będzie uczył dzieci ?.Jak zlikwidujesz "socjal" to kto będzie grzebał bezdomnych ?z czego będziesz żyć jak stracisz pracę? a w konsekwencji za co będziesz się leczyć ?
                                      • rafin9816 Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 08.02.14, 23:18
                                        Niech będzie podatek na cele wspólne jak wojsko, policja, służby specjalnie, wywiad itp i władza.
                                        Podatek, który zabiera pieniądze jednemu i daje drugiemu to zwykły rabunek.
                                        Kto będzie grzebał bezdomnych? Ci co grzebali przez tysiące lat, czyli zwykli ludzie.
                                        Oczekujesz nagrody za utratę pracy nawet nie ze swojej winy? Ostatnio słyszałem rozmowę dwóch młodych osób. Jedna z nim mówiła, że jej nie opłaca się iść do pracy, bo ma zasiłek z UP.
                                        Na starość i od chorób to można się ubezpieczyć prywatnie.
                                        Edukacja? Nie lepiej płacić prywatnie zamiast łożyć na szkołę, kuratorium i całe MEN? Gdyby Kopernik uczył się w państwowej szkole to pewnie by pił piwo z kolegami zamiast rozmyślać pod drzewem o gwiazdach.
                                        Oczywiście to wszystko jest niemożliwe w dzisiejszym państwie co ludzi traktuje jak małe dzieci. Do tego stopnia, że ludzie nie wyobrażają sobie życia bez udziału państwa.
                                        Jeszcze powiedzmy 100 lat temu byłbyś wyśmiany przez każdego i za nazwanie kogoś demokratą dostawało się w łeb.
                                        • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 09.02.14, 12:15
                                          Rozumiem Twoje przesłanie-"Niech każdy dba o siebie" -Ale ja jestem człowiekiem który rozumie też tych ,których los pozbawił wyborów i w jeden dzień pozostawił na ulicy w samych slipach.Pamiętaj w życiu jest i "bessa " i "hossa" ,ja ci życzę samych hosst ,ale jak wpadniesz w bassę ,to zostaniesz z gołądupą na zaśnieżonym polu ,sam jak palec w d...
                                          • rafin9816 Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 10.02.14, 00:30
                                            Zatem pomagaj innym bez udziału Państwa. :)
                                            Socjalizm robi z ludzi egoistów.
                                            Albo ludzie zaczną myśleć i działać samodzielnie albo będziemy dalej tkwić w piaskownicy jak małe dzieci.
                          • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 04.02.14, 20:21
                            Buła pamiętasz jak pisałem w posobnym tonie jakieś 3 lata temu?.Wtedy nazywałeś mnie "malkontentem " (Nie chciałem napisać "a nie mówiłem?" )
                            • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 00:29
                              Pamiętam.
                              Pozostają przeprosiny.
                              Kurna dwa razy na PO głosowałem. To miała być dobra alternatywa po 2 latach rządów Yarka.
                              Idę się walnąć w łeb czymś ciężkim.

Będziemy mieli jeszcze kiedyś dobry rząd Grześ?
                              • wdch_po Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 06:21
                                Nie! Nie potrzebujesz takiego.
                                Ty głosowales na rząd ładny ktory nie mowi prawdy tylko abyśmy sie kochali.
                                Nie mówi ze jest korupcja i trzeba wziac ja za pysk tylko o zaufaniu. Nie mowi ze wymiar sprawiedliwości jest wypaczony i trzeba cos zrobic, bo latwiej jest nie robic nic.
                                Ty wolisz rząd nierobow, ktorzy aby moglo sie to tak dalej kulac musza cie zaczac okradac na zielonej wyspie.... w bialy dzien.
                              • der-chef Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 07:35
                                bulczanka napisał:

> Pamiętam.
                                > Pozostają przeprosiny.
                                > Kurna dwa razy na PO głosowałem. To miała być dobra alternatywa po 2 latach rzą
                                > dów Yarka.
                                > Idę się walnąć w łeb czymś ciężkim.
                                >
                                > Będziemy mieli jeszcze kiedyś dobry rząd Grześ?

Proszę, nie obraź się ale odnoszę wrażenie że nie myślałeś wtedy samodzielnie. Mnie w owym przedwyborczym czasie też namawiano bym głosował na PO. Namawiającym pokazałem środkowy palec. Nie będę głosował na żadną wielką partię tylko na takie które nie mają żadnych szans (obowiązek spełniony i sumienie czyste). Pisałem też wtedy by nie głosować na Ekkert i na Głogowskiego to mnie wyśmiano. Głogowskiemu (bo wtedy Tomuś bardzo się tu lansował) zadałem kilka pytań odnośnie gospodarki, gostek nie potrafił na nie odpowiedzieć więc po kiego miałem na niego głosować.
                                • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 12:21
                                  Po części masz rację. Nieudane rządy Yarka sprawiły że nastał BUM na Tuska. Posłowie PO byli sympatyczniejsi, ładniejsi i bardziej kulturalni. Poza tym Tusk sporo naobiecywał przedsiębiorcom i zwykłym szarakom. Sugerowałem się wizerunkiem a nie programem jak zresztą większość lemingów.

Ostatecznie ponownie będziemy mieli wybór tylko między kaczką a donaldem. Najbliżej mi do SLD i Twojego ruchu. Wszystko wskazuje na to że Polacy postawią na PiS. Mamy zapotrzebowanie na twardego patriotę który skupi się na kraju a nie UE, zadba o tradycję, rodzinę i rozliczy grzeszników z ich występków (Tusk przed trybunałem za Smoleńsk).
                                  • der-chef Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 12:35
                                    bulczanka napisał:

> Po części masz rację. Nieudane rządy Yarka sprawiły że nastał BUM na Tuska. Pos
                                    > łowie PO byli sympatyczniejsi, ładniejsi i bardziej kulturalni. Poza tym Tusk s
                                    > poro naobiecywał przedsiębiorcom i zwykłym szarakom. Sugerowałem się wizerunkie
                                    > m a nie programem jak zresztą większość lemingów.
                                    >
                                    PO nie miało i nie ma ani wizerunku ani programu.

> Ostatecznie ponownie będziemy mieli wybór tylko między kaczką a donaldem.

Nie prawda. Należy tylko włączyć myślenie.

Najbl
                                    > iżej mi do SLD i Twojego ruchu.

Mnie do korwinistów a to tylko dlatego że jak by doszli do władzy to rewolucję krwawą mamy pewną a czystki są wskazane.

Wszystko wskazuje na to że Polacy postawią na P
                                    > iS.

I znów będą wydymani.

Mamy zapotrzebowanie na twardego patriotę który skupi się na kraju a nie UE
                                    > , zadba o tradycję, rodzinę i rozliczy grzeszników z ich występków (Tusk przed
                                    > trybunałem za Smoleńsk).

No to chyba tylko Erika Steinbach albo Marine Le Pen.
                                  • wdch_po Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 16:49
                                    Nieudane rządy PIS.... hm moze powiesz coś więcej???
                                    Bo wszystkie wskaźniki gospodarcze mówią co innego
                                    ale nie tylko! dzietność Polek wskazywała że ludzie widzieli przyszłość
                                    a ty uważasz że było źle bo naoglądałeś się TVN biedaku i naczytaleś wbiórczej
                                    To że co blisko do Twojego ruchu
                                    świadczy o tym ze nigdy nie dokonasz prawidłowego wyboru
                                    i tak ci zostanie do końca życia....
                                    ps
                                    może powiesz ważnego do zrobienia w polsce partia politycznego clowna???
                                    • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 16:51
                                      Pamiętaj jednak że za Jarka nie było tzw. kryzysu;)
                                      • wdch_po Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 06.02.14, 08:12
                                        Pamiętaj że w POlsce także go nie bylo (tej zielonej wyspie tak mówili w tvn)
                                        i pamiętaj że zapytałem dlaczego rządy PIS były takie niedobre
                                        gdybys uświadomił sobie że z jakiego powodu nie potrafisz odpowiedzieć na to pytanie
                                        dokonywałbyś lepszych wyborów politycznych
                              • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 22:14
                                bulczanka napisał:

> Pamiętam.
                                > Pozostają przeprosiny.
                                > Kurna dwa razy na PO głosowałem. To miała być dobra alternatywa po 2 latach rzą
                                > dów Yarka.
                                > Idę się walnąć w łeb czymś ciężkim.
                                >
                                > Będziemy mieli jeszcze kiedyś dobry rząd Grześ?
                                Michał ,błędy popełniać to rzecz ludzka ,przepraszać nie musisz( Nie MASZ ZA CO.)-Problem jest w tym ,że żadna partia nie myśli nad kompletną przebudową systemu ,tylko co chwila pokazują jakąś fajną grę ,aplikację,tapetę ,piękne dema,reklamy tych cudów ,ale po zakupie(wyborach) okazuję się ,że ten system jest niekompatybilny i nie spełnia wymogów do takich 'gier"(czyli ustaw) - I stąd się biorą te wszystkie wyssane z tyłka ustawy (piszą je poeci,a nie organizacje społeczne ,między innymi i związki zawodowe ) Michał poczytaj o "Białych Kołnierzykach" w Szwecji.
                                • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 22:36
                                  Mimo wszystko boję się rządów PiS. Nie będzie dobrze. Yaro jest zbyt porywczy, złośliwy i kłótliwy.
                                  • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 05.02.14, 23:58
                                    Jak wygra PiS to będzie "Majdan" -jak chcesz przeżyć "rewolucję" to głosuj na PiS :).Wczoraj rozmawiałem z włochami i się pytali czemu Wałęsa nie nie skupi wszystkich lewicowców ? :)To ja im powiedziałem,że Wałęsa wykorzystał lewicowców żeby wprowadzić kapitalizm :) Nic nie zrozumieli :)))
                                    • robingut Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 06.02.14, 02:51
                                      Sorry, ale chyba zapomniałeś znaczenia słowa "majdan". W Polsce nigdy nie było "majdanu" na który "lud" wzywa i sądzi atamanów, których uprzednio wybrał. W Polsce było inaczej, poza jedynym chyba wyjątkiem, kiedy powieszono m.in trzech biskupów. Ale to też nie był "majdan".
                                      • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 06.02.14, 07:52
                                        Dlatego tez ten "majdan" jest w cudzysłowie :)
                                        • robingut Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 07.02.14, 20:28
                                          A ten PIS będzie wieszał jak tych biskupów na linie, czy tylko w cudzysłowie?:)
                                          • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 07.02.14, 21:24
                                            Ja od tej pory traktuję każdy program partii w cudzysłowu :)
    • robingut Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 06.02.14, 02:37
      Do „der-chef”

Szefie, dnia 05.02.14, 07:35 wpisałeś tekst zaczynający się od: „Proszę, nie obraź się ale odnoszę wrażenie, że...”
      W zasadzie to Twoje wspomnienia. Nakłada się na nie dziś ocena pewnych osób, wynikająca już z perspektywy czasu, który minął od ich wyboru na takie czy inne stanowisko; ocena tego co zrobili w tym czasie.
      Surowej krytyce poddałeś tylko dwie osoby. Należałoby i inne. Ale parafrazując Ciebie - Nie obraź się Ty lub wszyscy inni, ale odnoszę wrażenie, że: Wybory do parlamentu EU nie mają żadnego znaczenia. To tak jakbyście wystawili drużynę Mistrza Polski trampkarzy przeciwko np. Barcelonie z Mesim w formie, Realowi z CR7, lub Ibrze z PSG. Do wyborów Yara, Donalda lub Leszka jest jeszcze 1.5 roku.. W tym roku są wybory samorządowe. I to jest temat.
      Szef do tego tematu zmierza, czy tak sobie napisał?
      Ja proponuję zająć się tym tematem.
      Jeśli zaś w wyborach do EU wystartuje na listach ze Ślaska „Ślunzok z politycznego zawodu”, Smok Wawelski z Lublina lub warszawska Syrenka z Tańca z gwiazdami, ja proponuję wybrać św. Nepomucena. Tyle samo Wam żywym pomoże, co topielcowi keson.
      W tym roku są wybory samorządowe. I to jest temat!
      • der-chef Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 06.02.14, 07:17
        Nie mam powodu by się obrażać. Przyznaję Ci też rację w sprawie wyborów samorządowych. Jednak co do samorządów, to jestem za tym by je całkowicie zlikwidować. Nie da się dobrze rządzić kiedy jeden radny chce chodnik drugi kort tenisowy trzeci zlikwidować wszystko co się da czwarty żonę zatrudnić w szkole piąty wygrywać przetargi na remonty dróg itd., itp. Obecna rada powiatu nie potrafi niczego dokonać właśnie za sprawą tzw. demokratycznych wyborów, które zazwyczaj są nie ważne bo nie ma większości lub opozycja (wszystko jedno jaka) mówi nie bo nie aby tylko zrobić na złość drugiej stronie.

Miłego dzionka życzę.
        • demon-to-ja Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 12.02.14, 12:16
          Patrzę w stronę Piekar śl. i obserwuję jednego z radnych i powiem wam ,że brakuje nam takich ludzi jak on ,a mówię o byłym rzeczniku burmistrza Czecha.Młody,bez kompleksowy,a przy tym zwyczajny człowiek bez nadmiernego 'ego" -Moim kryterium przy wyborach będzie wiek,aktywność społeczna kandydata,charyzma( nie przynależność do jakieś partii,bo to jest głównie przeszkodą do dialogu ).
    • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 09.02.14, 15:41
      Szkoda że nawet lewica jest podzielona na dwie partyjki.
      Ja się pocieszam tym co mówią politolodzy i liderzy różnych partii - PiS nie będzie wstanie rządzić samodzielnie i nie będzie chętnych by z Jarkiem stworzyć koalicję. No chyba że znowu PSL by wejść do sejmu zmieni sztandar.
      • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 09.02.14, 20:54
        Ten podział to wina Palikota ,bo jak można byc "lewicowcem" i głosować za podniesieniem wieku emerytalnego ?
        • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.03.14, 14:29
          Miller coś ostatnio milczy.
          • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.03.14, 15:35
            Co tu mówić?,tworzyć ładne "dema"?, czy wziąć się za przebudowę systemu.
            • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.03.14, 16:01
              Wybory wyga PiS.
              SLD nadal będzie tym trzecim.
              • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.03.14, 16:07
                Jeszcze jest jedna możliwość,elektorat PO zagłosuje na "mniejsze zło" :)
                • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 02.03.14, 16:12
                  PO i PiS pójdą łeb w łeb ale to PiS tym razem wygra.
                  Nie będą mogli jednak rządzić samodzielnie;)
      • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 17.03.14, 18:06
        Mocne ,dobre,ale mnie jeszcze nie przekonywuje.Nie pokazują jak ma być za rządów Palikota ,choć pod względem kościoła jest mi najbliższy.
        • bulczanka Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 17.03.14, 18:13
          Mnie też Palikot bierze na antyklerykalizm. Wygra jednak PiS:(
          Będzie się działo szczególnie w naszych relacjach z Rosją. Yaro jest w stanie wywołać wojnę która wiadomo jak się dla nas skończy. Już dziś doświadczamy Putinowskich sankcji (wieprzowina) za pyskowanie i buntowanie zachodu w/s Ukrainy. A mamy za premiera liberała. Co będzie za Yarka? Strach myśleć.
          • strefas Re: Chyba jestem lewakiem. To źle? 17.03.14, 20:41
            :/ Miejmy nadzieję,że ludziom wróci zdrowy rozsądek .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka