Dodaj do ulubionych

Maria Pańczyk senatorem??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:26
Brzmi to ciekawie - patrz www.tarngory.platforma.org .
Chyba pierwszy raz Tarnowskie Góry mogą doczekać się senatora i to jeszcze
osoby, która nie jest zawodowym "politykierem" ale coś dla naszego miasta zrobiła.
Obserwuj wątek
    • Gość: drcarlos Re: Maria Pańczyk senatorem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:26
      Joo bydda goosowoou ynno na RAS bo hca ,cobby Sloonsk boou niypodleguym
      stadym!!!!
      • Gość: adam Re: Maria Pańczyk senatorem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 16:12
        To dobrze że do Parlamentu startuje taka postać jak pani Pańczyk. Znam ją z
        programów radiowych. Do tej pory dużo zrobila by rozslawić nasz region, ale być
        może dużo jeszcze przed nią....
        • Gość: Andrzej (nie Leppe Re: Maria Pańczyk senatorem?? IP: *.vcn.bc.ca 08.08.05, 06:12
          Cos mi sie zdaje ze rola senatora nie jest rozslawianie regionu, lecz
          reprezentacja interesu wyborcow. Jak wszystkim i kazdemu z osobna wiadomo
          najwiekszym problemem ktory nalezy rozwiazac jest poziom bezrobocia.
          Zanim wybierzecie ta pania zapytajcie ja jakie ma plany w powyzszej kwestii.
          Z danych statystycznych nalezy wnioskowac iz w Tarnowskich Gorach jest okolo
          pare tysiecy ludzi bezrobotnych. Czy jest ktos kto zacznie na tym forum
          dyskutowac ten temat, albo tez bedziecie sie zajmowali wylacznie duperelami?
          • forman5 Re: Maria Pańczyk senatorem?? 08.08.05, 07:46
            Gość portalu: Andrzej (nie Leppe napisał(a):

> Cos mi sie zdaje ze rola senatora nie jest rozslawianie regionu, lecz
            > reprezentacja interesu wyborcow. Jak wszystkim i kazdemu z osobna wiadomo
            > najwiekszym problemem ktory nalezy rozwiazac jest poziom bezrobocia.
            > Zanim wybierzecie ta pania zapytajcie ja jakie ma plany w powyzszej kwestii.
            > Z danych statystycznych nalezy wnioskowac iz w Tarnowskich Gorach jest okolo
            > pare tysiecy ludzi bezrobotnych. Czy jest ktos kto zacznie na tym forum
            > dyskutowac ten temat, albo tez bedziecie sie zajmowali wylacznie duperelami?

Dopóki znacząco nie zacznie się obniżać kosztów pracy to możemy sobie
            dyskutować o duperelach, a nie o zmniejszeniu bezrobocia !
            Na obcy kapitał i wiążące się z tym inwestycje tylko możemy pomarzyć !
            • Gość: bardzo Maria Pańczyk - Radio Katowice i Po naszymu czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:09
              Maria Pańczyk - Radio Katowice i Po naszymu czyli po slonsku - to ta sama
              osoba???????????
              \Jesli tak, to bardzo sie ciesze i poprawil mi sie nastrój!
            • Gość: Andrzej Re: Maria Pańczyk senatorem?? IP: *.vcn.bc.ca 09.08.05, 04:12
              > Dopóki znacząco nie zacznie się obniżać kosztów pracy to możemy sobie
              > dyskutować o duperelach, a nie o zmniejszeniu bezrobocia !
              > Na obcy kapitał i wiążące się z tym inwestycje tylko możemy pomarzyć !
              Mowa jest o kim? Kto to ma zrobic? Krasnoludki?
              Przeciez matematyka sama odpowiada na to pytanie: srednia placa w Polsce
              i w RFN-e. Koszty paliwa w Polsce i RFN-ie. Cos jeszcze? Jezeli zalozymy
              taki sam system organizacyjny jak w firmie zlokalizowanej w RFN-ie to przeciez
              jasno widac ze w Polsce MUSI SIE COS LEPIEJ OPLACAC NIZ W RFN-IE.Niech rusza
              ciezkie dupki ze swoich intratnych stolkow urzedasy i zaczna wreszcie pracowac,
              to ich psi obowiazek sluzyc spoleczenstwu, a nie gdybac o tym ze cos sie nie
              zrobi. Samo nic sie nie zrobi. Do ilu firm wyslali propozycje byznesowe
              i jakie warunki proponowali? Z tego trzeba ich rozliczac a nie z enigmatycznego
              "rozslawiania regionu". Czy istnieje cos takiego jak Commers of Business w
              regionie? A co to takiego zapytacie? To jest cos od czego trzeba zaczac.
              Pozdrawiam
              Andrzej

• loggic Re: Maria Pańczyk senatorem?? 16.08.05, 08:40
                Słuchaj no kolego. Urzędasy nie muszą wysyłać propozycji ofertowych do firm. TO
                Firmy same z siebie powinny się interesować tym gdzie i jak zarobić.
                A urzędasy to powinny:
                - nie przeszkadzać w działaniu firmom i przedsiębiorcom,
                - nie uszczęśliwiać innych na siłę albo za cudze pieniądze,
                - nie potęgować biurokracji a wręcz przeciwnie.
                Oczywiście nie wspomnę już o sprawach trywialnych i oczywistych jak to, że nie
                mogą żądać łapówek, ograniczać grona koncesjobiorców.
                Ponadto większą ich część należy wyrzucić na zbity pysk a ci co zostaną powinni
                kłaniać się w pas ew. petentom a sprawy do których zostali wybrani załatwiać
                szybko i sprawnie (np. remont dróg, organizacja wywozu śmieci, oświetlenie
                miasta...)

A już kategorycznie niedopuszczalne jest by politycy samorealizowali się na
                stanowiskach quasibiznesowych tj. obracając publiczną kasą na rynku prywatnym.
                TO JEST NAJGORSZE BANDYCTWO!

L.
    • slezan Re: Maria Pańczyk senatorem?? 09.08.05, 23:37
      A co pani Pańczyk zrobiła dotąd jako radna wojewódzka? Pewnie nawet nie
      wiedzieliście, że zasiada w sejmiku?
      • Gość: xyz Re: Maria Pańczyk senatorem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 00:15
        no jest w Sejmiku - głęboko zdominowanym przez SLD
        co do kosztów pracy i bezrobocia - to Pańćzyk będzie reprezentować PO, które
        chyba kładzie na to największy nacisk
        • Gość: Kobieta Re: Maria Pańczyk senatorem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:48
          a ja chcę więcej kobiet w sejmie i senacie:)
        • slezan Re: Maria Pańczyk senatorem?? 15.08.05, 21:57
          Sejmik wcale nie jest "głęboko zdominowany" przez SLD. SLD jest największym
          klubem, ale w celu uwtorzenia zarządu zmuszony był dogadać się z Samoobroną.
          Moje pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Czy osoba, która nie sprawdza się na
          jednym stanowisku powinna dostać "kopa w górę" jak w czasach PRL?
        • slezan Re: Maria Pańczyk senatorem?? 15.08.05, 21:58
          A jak PO chce zmniejszyć koszty pracy?
        • loggic Re: Maria Pańczyk senatorem?? 16.08.05, 08:44
          Gość portalu: xyz napisał(a):

> no jest w Sejmiku - głęboko zdominowanym przez SLD

Nie tak głęboko znowu.
          Nawet mimo "dominacji" komuchów można chyba coś zrobić? Jeśli nie na forum
          sejmiku to chociaż na forum lokalnych mediów! Było coś takiego?

> co do kosztów pracy i bezrobocia - to Pańćzyk będzie reprezentować PO, które
          > chyba kładzie na to największy nacisk

Taaa... PO kładzie największy nacisk na koszty pracy i bezrobocia... taaa...
          Daj spokój - widziałeś/łaś jakiś program gospodarczy?
          L.
      • Gość: :-) Jorgus do noos zawitou IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:43
        • Gość: benek Maria Pańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 23:33
          Mysle że rozwaga i doświadczenie są najważniejsze.
          Wydaje mi się że na razie jest to najmocniejsza kandydatura w regionie.
          Jako tarnogorzanin z wyboru będę się cieszyl taką reprezentacją.
          No i wlasciwie jestem zwolennikiem okręgów jednomandatowych, jednakże nie
          takich malutkich jak teraz!
          • loggic Re: Maria Pańczyk 16.08.05, 08:48
            Gość portalu: benek napisał(a):

> Mysle że rozwaga i doświadczenie są najważniejsze.
            > Wydaje mi się że na razie jest to najmocniejsza kandydatura w regionie.

Ale w czym objawia się jej "moc"?

L.
          • Gość: julek Re: Maria Pańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:51
            Malutkich? Chuba kpisz, albo jesteś kompletnym ignorantem
            • Gość: benek Re: Maria Pańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 08:49
              Jezli uważasz ze wybór jednego senatora przez 55 tys wyborców to dobra
              proporcja... Nie wspomnę już o mandatach sejmowych, gdzie jeden mandat przypada
              na ok 9 tys urpawnionych do glosowania...
              Podam przykald kuriozum: cztery lata temu do Sejmu wszedl posel z drugim
              największym wynikiem listy PiS w Warszawie. Zgadnij ile dostal glosów... 700!!!
              Jezeli uważsz że faktycznie stoi za nim poparcie spoleczne, to wg. mnie cos z
              tym spoleczenstwem jest nie tak.
              To tyle nt. okręgów jednomandatowych i zmniejszenia liczby parlamentarzystów.
    • Gość: to ja Re: Maria Pańczyk senatorem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 03:18
      co tu pisać "........ to jest to"
      była taka reklama
    • forman5 Re: Maria Pańczyk senatorem?? 16.08.05, 22:16
      Wolę ją,niż Leszka Millera !
    • utopiec Re: Maria Pańczyk senatorem?? 21.08.05, 09:58
      Pani Maria? - zgadzam się, ale kto jeszcze kandyduje do Zgromadzenia Narodowego
      z "naszych ludzi"?
      • loggic Re: Maria Pańczyk senatorem?? 24.08.05, 08:08
        Jak znam życie to i Kazik Kutz. Tylko nie wiem czy akurat w tym przypadku jest
        się z czego cieszyć.
        L.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka