Dodaj do ulubionych

Stacje benzynowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 23:15
denerwuje mnie sitwa wsród stacji w TG
szczególnie zmowa między BP na osadzie i tym przy Tesco zawsze podwyższaj ą ceny w tym samym czasie i ceny sa jednakowe
w dodatku na benzynie z tego przy tesco samochód mi ledwo chodzi i muli przy dodaniu gazu
w ogóle na obwodnicy od osady do końca TG na zagórskiej jest 5 stacji a konkurencja między nimi żadna
sitwa jedna i tyle!!
tylko czekam az przy Tesco powstanie tania stacja z logo marketu
Obserwuj wątek
    • Gość: zgred Re: Stacje benzynowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:33
      Już dawno nie tankuję w T.G
      • Gość: GOŚĆ Re: Stacje benzynowe IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.06, 09:56
        Najtaniej jest na stacji diagnostycznej na przeciw szpitala nr3
        • Gość: pułk Miodowicz Re: Stacje benzynowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:41
          najtaniej wcale nie oznacza dobrej jakości
          chodzi o to ze mający prywatne stacje przedłużaja węze ciągnące w zboprniku a przez to oprócz czystej beznyny tankuje sie cały syf i wszystkie osady które gromadza sie na dnie
          ale oczywiscie nasze szanowne ministerstwo transportu ma to w nosie
          • Gość: sonytg Re: Stacje benzynowe IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 07.04.06, 17:10
            pułk.miodowicz raczy obrazac uczciwych sprzedawców,chłpoie jak bys miał pojecie
            ja odbywa sie wedrówka benzyny ze zbiornika do dystrybutora.
            Poczytaj goscu na ten temat!!!!
            • Gość: Paolo... Re: Stacje benzynowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:14
              Gość portalu: sonytg napisał(a):

> pułk.miodowicz raczy obrazac uczciwych sprzedawców...

No wiesz chłopie. Faktem jest że do paliwa z tej stacji, nigdy nie miałem
              zastrzeżeń, ale do ilości wlanego paliwa do baku, tak.

Swego czasu testowałem pod tym kątem okoliczne stacje i jak sie okazało,na
              paliwie z tej stacji robiłem o wiele mniej kilometrów.
              • Gość: sonytg Re: Stacje benzynowe IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 29.04.06, 00:28
                Jesli faktycznie tak było to dlaczego nie zadzwoniłes do PIHu zeby sprawdzili
                stacje?Nie bronie tu nikogo,ale zawsze jeździłes tak samo?Ssanie,światła,klima
                itd.
                Ile zrobiłeś mniej kilometrów 4 a moze 40?,jesli liczysz na to że auto spala
                tyle paliwa ile napisano w ksiazce to jestes w błedzie i potwierdza to
                forumowicze.
                Pojedziesz samochodem na tak zwane Jajko i juz spalanie bedzie mniejsze,czasami
                tródno przetestowac spalanie tak by było ono wiarygodne zastanów sie nad tym??
    • Gość: dusia Re: Stacje benzynowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:29
      Powiedzieli mi w serwisie Reno w Bytomiu ze stasja na przeciwko ma dobra benzyne
      i naprawde auto dobrze chodzi
      • Gość: merc Re: Stacje benzynowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:33
        Gość portalu: dusia napisał(a):

> Powiedzieli mi w serwisie Reno w Bytomiu ze stasja na przeciwko ma dobra
        benzyn
        > e
        > i naprawde auto dobrze chodzi

jak sie nazywa ta stacja?
        • pointowski Re: Stacje benzynowe 05.04.06, 23:33
          ja dosc czestp tankuje a auchan w czestochowie (ON tanszy o 20 pare groszy na
          litrze) i uwazam ze maja tam dobre paliwo. ogolnie chyba dobrze dla kierowcow
          zeby gdzies w poblizu powstala stacja marki supermarketow - maja tam najtansze
          paliwo i zawsze dobrej jakosci bo tam nie bawia sie w takie numery jak
          rozcienczanie itd a dostawca przewaznie jest Orlen - takze tanio i pewnie,

a obok minimal buduja stacje tesco ??
          • marreks Re: Stacje benzynowe 06.04.06, 06:44
            przydala by sie jakas stacja albo przy hipermarkiecie albo Neste i wtedy ceny na innych stacja zaczna spadac ..

Np stacje benzynowe przy tesco i media-markt pomiedzy chorzowem a bytomiem przyczynili sie do spadlu cen paliw na wszytkich innych na tej trasie.

Nawet w katowicach jest tansze paliwo niz w tarnowskich gorach !!
            • pointowski Re: Stacje benzynowe 06.04.06, 11:58
              rzeczywiscie tak sie stalo - ale niestety musimy jeszcz epoczekac - byc moze
              carrefour ktory sie buduje postawi taka stacje - i nadal nie wiem - byc moze
              obok minimal buduje sie wlasnie neste
              • Gość: insider Re: Stacje benzynowe IP: *.stk.net.pl 07.04.06, 17:16
                o ile wiem to przy minimalu buduja raczej myjnie samochodowa... nie widzailem
                tam wykopow na zbiorniki paliwa... ale kto wie ?
    • Gość: Gonzo Re: Stacje benzynowe IP: *.strong / *.strong-pc.com 23.04.06, 16:16
      z moich doświadczeń najlepsze paliwo jest na Statoil, szkoda że najbliższa
      stacja w Bytomiu. A Tarnowskie Gory opanowane przez mafie z BP, nie da sie
      normalnie jezdzić na tym co tam sprzedają.
      • Gość: aba Re: Stacje benzynowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:19
        Mają racje w/g mnie ci co kupują paliwo na pewnych stacjach ponieważ sam się
        pare lat temu przekonałem , że warto parę groszy dać więcej a mniej kłopotów
        będzie.
        A tak przy temacie mam pytanie o parking przy minimalu - co tam stawiają ????
    • dwie_szopy_jackson Re: Stacje benzynowe 27.04.06, 17:11
      Wiesz trochę mnie śmieszą Twoje pretensje do tego, że na BP przy MacDonaldzie i
      przy Tesco zmieniają zawsze ceny w tym samym momencie. Cóż, przecież obie stacje
      należą do jednego koncernu więc chyba nie ma się co dziwić. Tak poza tym co do
      najtańszej benzyny czy faktycznie nie lepiej zatankować na sprawdzonej stacji
      (nie promuję tutaj BP, może być Shell, Orlen, Esso, Statoil jak kto woli) niż na
      jakiejś małej stacyjce skąd benzyna jest niewiadomo jakiej jakości. Nawet gdyby
      różnica w cenie wynosiła 15 groszy, co raczej jest rzadkością, to na 10 litrach
      płacisz więcej tylko o 1,50. Co to za oszczędność się pytam?
      Spodziewam się tego, że zaraz mi tu ktoś zarzuci, że jak ktoś dużo jezdzi to
      nawet 10 gr. różnicy na litrze jest dla niego sporą oszczędnością. Cóż, ja robię
      miesięcznie średnio 3000 km, co nie jest małym wynikiem więc uważam że wiem co
      piszę.
      • Gość: sztywny Re: Stacje benzynowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 08:06
        To, co napisałeś skomentuję prosto - MASZ RACJĘ, a niektórym oszczędnym dałbym
        radę - bądźcie oszczędni w słowach! Mądrzejsi od tego nie bądziecie, ale
        przynajmniej głupota z was nie wyfrunie.
      • Gość: pułk Miodowicz Re: Stacje benzynowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:25
        śmiechu warte
        to że stacje są z 1 koncernu to guzik ma znaczenie jeżeli chodzi kunktetorstwo i dyktowanie cen
        Cene ustala właściciel a nie koncern a te 2 stacje mają różnych właścicieli
        mam w rodzinie właściciela stacji który mieszka akurat na pomorzu i jak sam się do tego przyznaje ze marża na paliwie to 50-70 gr w zależności od regionu
        mając na mysli tanią stacje pisze o stacje przy hipermarkecie
        ale luzik w tym albo w przyszłym powstanie taka przy Tesco(przeciek)
        i takie stacje są 100x pewniejsze
        bo sprzedaż benzyny traktowana jest jako dodatek
    • Gość: Strażnik Re: Stacje benzynowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:50
      Skrót pułkownik to płk, a nie pułk chyba,że jest ze straży miejskiej....
    • zach1 Re: Stacje benzynowe-w TG za drogo 10.05.06, 10:07
      E tam jakby dobrze poszukac to po drodze do Bytomia coś taniego sie znajdzie a
      najtańsza jak na razie to jest stacja w Starczy.

Oczywiście pomijając olej rzepakowy z Biedronki jezeli ktos ma diesla :))
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3321631.html
      • pointowski Re: Stacje benzynowe-w TG za drogo 10.05.06, 10:45
        a ja polecam BIO - ON - na stacji obok szpitala 3 - tanszy nawet o 20gr na litrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka